Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 99
    i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Shoq.Une po i kuptoj ndjenjat e tua fisnike por ne rastin e 2001 shume gjera mbeten pa pergjigje.Kete lufte e perkrahen shumica e shqiptareve te Maqedonise nje pjese e djemve dhe vajzave shqipe ui bashkuan me pushke thirrjes per liri.Por paradoksi eshte se frutet e lirise nuk po shihen askund.Kjo "liri" na e solli filozofine e dhunes brendashqiptare dhe pothuajse asnje ndryshim esencial ne poziten e mjerueshme shqiptare.

i/e regjistruar Maska e kimi_te
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    100
    Aspak nuk mund të pajtohem se PDSH-ja ka shti përçarje ndçrmjet shkieve nga qe nuk mer asnjë vendim në qeveri .
    vendimet sillet pa pëlqimin e tzre. Ju kujtohet që në fillim u shpallën ygjedhjet e parakohshme për komunën e Sarajit pa pëlqim të tzre.
    Su përket ministrave na e kan ybardh fytyrën *** na e kan ba.
    Lexova një artikull të Ministrit të arsimit ku thot se prioritet i ministris është iniciativa për hapjen edhe të një universiteti diku në maqedonin lindore valla përçarje e madhe kana kjo. Ajo që është më cinike se do të ndrishoj ligji për arsim fillor ku gjuha angleze do të mësohet nga klasa e parë..... vallë pzes veten po fëmit tan nga Tetova e shumë vise tjera në klasë të parë ballafaqohen me shqipen se se dim mir, tash u dashka edhe anglishtja vetem me ja ba qejfin ambasadores Amerikane, informatika do të mësohet nga klasat e ulta çfar mendojnë këta nuk e di dhe më e keqja që sndodh në botë ndrishimi i shkollimit të mesëm ku shkollimi i mesëm parashihet të jetë i detzrueshëm ap ap ap kush do ti detzroj fëmijt tan të krzejn shkollim të mesëm me dhun....
    SHUM SHPEJT DO TË BJERË KJO QEVERI
    Nuk ka legjitimitetin e popullit që përfaqson

Zemra Kumanoves Maska e Kumanovarja
    Anëtarësuar
    20-08-2004
    Vendndodhja
    Kam shetitur ane e mbane qe nga Shkodra ne Sarande ,Te gjitha vendet i kalova me e bukur KUMANOVA
    Postime
    142
    ktyre qe jane .zv ministra e tjer etjer ..per mendimin tim ju kish ble do dele dhe ato teper i kane
    Ismet Jasharri yll epoke,
    Rreze drite vepra jote,
    Si vigan në shekuj rritesh,
    I pavdekshëm n'zemër t'Shqipes

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    100

A Pak Të Duket

Citim Postuar më parë nga Shkupi
    Shoq.Une po i kuptoj ndjenjat e tua fisnike por ne rastin e 2001 shume gjera mbeten pa pergjigje.Kete lufte e perkrahen shumica e shqiptareve te Maqedonise nje pjese e djemve dhe vajzave shqipe ui bashkuan me pushke thirrjes per liri.Por paradoksi eshte se frutet e lirise nuk po shihen askund.Kjo "liri" na e solli filozofine e dhunes brendashqiptare dhe pothuajse asnje ndryshim esencial ne poziten e mjerueshme shqiptare.
    Mos vall pak të duket se lufta çlirimtare e vitit 2001 solli atë që për dikë si ti ishte ëndër e ju rekën kolegjit të shtulit, mos vall pak të duket USHT që dikur njerëz si ti e thirnin kope dhensh me në krye Qobanin, mos vallë pak të duket se për herë të parë pas 2001 Ministrat shqiptar pa hamendje drejtohen në gjuhën e tyre amtare para masës ku në krye të tyre valon flamuri shqiptar e më par ministrat shqiptarë qëndronin anash zëvendësave të tyre maqedon ngase ata e kishin fjalën, a mos pak të duket ndarja teritoriale ku derdheshin lot krokodilli nga maqedonasit, dogjën strugën në prani të kryeministrit, por Struga ngeli shqiptare, mos pak të duken manifestimet e ndryshme kombëtare si në Manastir po ashtu edhe në Shkup e mbarë Maqedonin, mos vallë pak të duket statuja 7 metërshe e Gjergj Kastriot Skenderbeut në mes të shkupit, mos pak të duken të gjith ato shqiptarë nëpër institucione të ndryshme .......................................... to be continue
    Ndryshuar për herë të fundit nga kimi_te : 08-09-2006 më 08:23

Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Kozmetike klasike shoq.Esenca e shtetit mbeti etnocentrike dhe unitariste.Kur behet lufte dhe aq me shume kur shpallet fitorja ne kete lufte me se paku pritet qe te celet nje universitet i mesueserise apo te mos valohet flamuri ne afro 40 perqind te teritorit ku jetojne shqiptaret.Kur behet lufte nuk behet qe te mos sillet ligji per perdorimin e gjuhes e qe tani ne mbi 70 perqind(pervec Tetoves Gostivarit dhe Dibres) te teritorit ku jetojne shqiptaret gjuha shqipe eshte e pazyrtarizuar apo gjysemzyrtarizuar.Asnje mbishkrim ne gjuhen shqipe nuk mund te shihet ne Shkup,Kumanove,Kercove e gjetiu(pervec neper fshatra)Sa i perket Skenderbeut qe sipas teje eshte e arritur e BDI-se pritet te shihet.Po kam frige qe vehabistat ne BDI te Shkupit mos e ndryshojne mendjen dhe mos kerkojne qe ne vend te Skenderbeut te ngritet busti i All Zarkawit....to be continued
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shkupi : 08-09-2006 më 10:58

Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga kimi_te
    Aspak nuk mund të pajtohem se PDSH-ja ka shti përçarje ndçrmjet shkieve nga qe nuk mer asnjë vendim në qeveri .
    vendimet sillet pa pëlqimin e tzre. Ju kujtohet që në fillim u shpallën ygjedhjet e parakohshme për komunën e Sarajit pa pëlqim të tzre.
    Su përket ministrave na e kan ybardh fytyrën *** na e kan ba.
    Lexova një artikull të Ministrit të arsimit ku thot se prioritet i ministris është iniciativa për hapjen edhe të një universiteti diku në maqedonin lindore valla përçarje e madhe kana kjo. Ajo që është më cinike se do të ndrishoj ligji për arsim fillor ku gjuha angleze do të mësohet nga klasa e parë..... vallë pzes veten po fëmit tan nga Tetova e shumë vise tjera në klasë të parë ballafaqohen me shqipen se se dim mir, tash u dashka edhe anglishtja vetem me ja ba qejfin ambasadores Amerikane, informatika do të mësohet nga klasat e ulta çfar mendojnë këta nuk e di dhe më e keqja që sndodh në botë ndrishimi i shkollimit të mesëm ku shkollimi i mesëm parashihet të jetë i detzrueshëm ap ap ap kush do ti detzroj fëmijt tan të krzejn shkollim të mesëm me dhun....
    SHUM SHPEJT DO TË BJERË KJO QEVERI
    Nuk ka legjitimitetin e popullit që përfaqson
    A mos deshe ta mesojme gjuhen arabe shoq.Sa per renien e Qeverise duhet te pritet pak me shume sesa e BDI-ja e ka llogaritur...pak ajer te kondicionuar opozitar i ben mire BDI-se.

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    100
    Citim Postuar më parë nga Shkupi
    A mos deshe ta mesojme gjuhen arabe shoq.Sa per renien e Qeverise duhet te pritet pak me shume sesa e BDI-ja e ka llogaritur...pak ajer te kondicionuar opozitar i ben mire BDI-se.
    Ska qare pa ra ajo qeveri.....
    nuk thash se duhet mesuar gjuhë arabe po asesi as gjuhë angleze që në klasë të parë.... a keni lidhje me arsimim apo hiq... se di se si do të mundë një fëmijë që ende pa i mësuar shkronjat e gjuhës amtare të mësoj një gjuhë që e sheh vetëm në filma.... atëher sipas Jush shqipfolsve gjuha maqedone ndoshte do të duhet të mësohet që në parashkollore....
    ndoshta keni mendim të mir edhe për ligjin për shkolla të mesme që të jetë obligative gjë që spraktikohet askund në botë, e ndoshta ne do të jemi experimenti i parë se kjo QEVERI është qeveri experimenti

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    100
    Ta kthej edhe përgjigjen për koymetikën klasike. Esenca e shtetit mbeti etnocentrike dhe unitariste,,, çfar doni të thoni zotëri a mos ndoshta doni të ktheheni tek preambulla të cilën e ndëroj Xhaferi se vetë atë punë ditën të bëjnë të PDSH-së për një vit sa udhëhoqën pas 2001 me marëveshjen e Ohrid.
    USHT-ja universitet i mesueserise ashtu të duket ty apo, Jo yotëri ajo është Univeryitet autonom me plot kuptimin e fjalës, ku për çdo vit hapen fakultete të reja dhe institute.
    Gjuha shqipe në nivel lokal është gjuhë zyrtare dhe përdoret si gjuhë zyrtare të të gjitha komunat ku shqiptarët janë mbi 20 përqind, sa për mbishkrimet gjeni mjete dhe bëni se kërkush sen u ndal BDI-ja va ka mundësu ligjerisht atë, si bundi që komuna e Tearcës ta bëjë një gjë të till, flamuri kombëtar valon që në Likov, Saraj, Haraqin, Zhelin, Tetovë....... nuk valon vetëm në Kumanov dhe Jegunovc,..po ndoshta mendoni 40% të teritorit të Maqedonis... Sa për Skenderbeun mos ja baj gajlen se ashtë mjaft i madh dhe të mëdhaja i ka ska kush e rëzon

i/e regjistruar Maska e mr.Hoti
    Anëtarësuar
    08-09-2006
    Vendndodhja
    Ilirid
    Postime
    43
    Zonja dhe Zotri nuk ja vlen te bisedohet apo te komentohet dicka ne lidhje me kto ministri dhe ket parti,sepse me shum ingerenca ka nje arsimtar i edukates fizike se sa nje minister i pDSH-s jo qe nuk mundin por asisoi ministrish ka zgjedh qe nuk njihen as nga qytetaret e thjesht e jo ma nga dikush tjeter keshtu qe ne qoft se kjo Qeveri egziston me shum se 6 muaj ateher nuk ngel sen tjerter vec se me mar njeres apo punonjes te ndonje drjtorie dhe me angazhu me na kry naj pun ne arsim kultur dhe diku tjeter se sa per ministrit qe i ka dhe ministrat vaji halli per popullin.Aty ku thash se nuk ja vlen me bisedu dhe diskutu per ket parti(PDSH)e thash nga ajo se kjo parti nuk asht e dalur nga populli apo ndonje krahu Ushtarak por asht e dalur drejtperdrejt nga sigurimi shtetror sllav e kjo e ka emrin Pratia Demokratike e Sherbimit sllav e jo Partia Demokratike Shqipetare.
    Shkau i ri e shkau i vjeter,
    Ska ma marveshje tjeter.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Fëmija pa nënë
    Si nata pa hënë
    Kush thot ska Shypni
    Qoftë faqe zi

Kush haron dëshmorët
    Në jetë e marshin horët
    Kush s’nderon Flamurin
    Mbi varrë shkulja gurin

Kush nuk njeh ushtrinë
    E gëzoftë tradhëtinë
    Kush nuk din gjuhën e vet
    Qoftë hibrid gjithmon e jetë.

D.Hiseni
    urtësia

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Frika nga deshtimi, ministrat e Berishes, ne krye te listes
    Nga ai_shoku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 18:22
  2. PDSH promovon ministrat e rinj në qeverinë e Maqedonisë
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 09-08-2006, 09:14
  3. Ministrat e financave të Shqipërisë
    Nga CEZARND në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 21-08-2005, 23:31
  4. Ministrat e Drejtesise se Ballkanit mblidhen ne Tirane
    Nga StormAngel në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2004, 20:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •