Postuar mė parė nga
Smth_Poetic
Nuk kam pare ndonje shtet te botes , per aq sa kam bredh , qe nje student i graduar , ta kete rrugen e hapur lehte per te vazhduar profesionionin te cilin ai e studioi. Mendoj se ekziston nje mentalitet i gabuar tek studentat shqiptare te cilet kthehen ne shqiperi . Kujtojne se duke studiuar jashte , do i kene pjatat e mbushura sa te arrijne atje. Dhe mos u cudisni se nje pjese e mire e arrijne kete gje , edhe pse se meritojne. Me aq sa pashe, kur ika para nja 2-3 vjetesh atje , shifje qumeshtorin e sapo-graduar drejtor banke apo duke punuar edhe keshilltar ministri ne kabitet. Une per vete jetoj ne angli , ku edhe ketu studentet ankohen per vende pune. Asnjeri si merr seriozisht , sepse te fitosh nje vend pune ne boten perendimore , nuk mjafton nje cope diplome. Eksperienca , eshte primare ne vendin ku jetoj une. E pse te mos jete?---Ska sesi bosi i kompanise ta heqi nga puna njerin qe ka punuar tek ai vend pune per 20 vjet , per nje qumeshtor qe i paraqet atij nje cope diplome . Imagjinoje rrezikun qe ky pronar mund te mari. Jo te gjithe ata qe mbarojne Unin , jane te dhene mbas atij profesioni indeed. Pas nje statistike qe u mor kete ne angli , doli qe 30 e ca perqind te studenteve qe kishin mbaruar unin , ishin konfjuza mbi degen qe kishin mbaruar.
Imagjinoje tani ne shqiperi ku 90% e studenteve kane mbaruar dega ''money making subjects'' , finance, bussines , ekonomi etc etc . Ku do punesohen gjithe keta materialista??
Krijoni Kontakt