Sulmuesi i Reali premton riaftėsimin nė kohė pėr nė botėror dhe i premton besnikėri "merengesve" 14-05-2006
Raul: Mendoj vetėm pėr golat
Kapiteni i Realit tė Madridit, Raul, ka folur pėr gjendjen aktuale tė skuadrės sė tij, pėr synimet dhe dėshirat qė ai ka. Pėrsa i pėrket kampionatit botėror, ai ka deklaruar se do tė jetė nė njė formė shumė tė mirė dhe se ėshtė i gatshėm pėr tė dhėnė maksimumin e tij pėr Spanjėn.
- Si ndiheni fizikisht?
- Ndihen nė formė tė shkėlqyer. Jam shumė i kėnaqur pėr pėrmirėsimin fizik qė kam pasur kohėt e fundit. Jam i kėnaqur me formėn e skuadrės, pasi tė gjithė janė shumė mirė. Na ka mbetur tė realizojmė syninim tonė, pėr t'u renditur nė vendin e dytė. Duhet tė fitojmė patjetėr ndaj Seviljes.
- Pėrmirėsim shumė i mirė, gjithsesi ju kanė munguar golat.
- Pėr ēdo sulmues, e rėndėsishmja ėshtė tė shėnojė; ajo ėshtė detyra e tij. Nė fakt, tani qė jam nė njė formė tė mirė, duhet tė mendoj vetėm pėr golat. Jam i sigurt qė do tė kem raste, pasi kemi futbollistė shumė cilėsorė nė skuadėr. Duhet vetėm tė kem besim te vetja.
- Do tė jeni nė formė tė mirė edhe nė botėror?
- Pėr momentin, po mendoj pėr ndeshjen me Seviljen. Mė pas, i gjithė pėrqėndrimi im do tė jetė te Kupa e Botės. Aty ēdo lėvizje ėshtė shumė e rėndėsishme dhe nuk lejohen gabimet. Unė po vazhdoj tė punoj shumė, pasi dua tė jem nė maksimumin tim gjatė botėrorit.
- Mendoni se me kombėtaren do tė luajnė futbollistėt qė janė nė formėn mė tė mirė apo ata qė kanė ndihmuar mė shumė pėr skuadrėn?
- Kombėtarja ėshtė e mbushur me futbollistė tė talentuar dhe shumica prej tyre ka dhėnė njė kontribut tė madh pėr ekipin. Nė fakt, mendoj se tė gjithė ata, qė do tė jenė fizikisht shumė mirė, do tė luajnė. Besoj se trajneri i ka bėrė planet e tij pėr botėror. - Ēfarė mund tė thoni pėr tė ardhmen tuaj? Mendoni se do tė jemi njė nga tė sakrifikuarit?
- E ardhmja ime ėshtė e lidhur vetėm me Realin e Madridit. Kam qenė dhe do tė jem pjesė e skuadrės. Dua qė ky tė jetė viti i fundit pa trofe. Kemi formuar njė skuadėr shumė tė mirė dhe tani duhet tė pėrqėndrohemi pėr vitin tjetėr. Ėshtė njė vit shumė i rėndėsishėm, pasi duhet tė pėrfundojė shterpėsia jonė pėr trofe.
- Klubi po kalon njė situatė kaotike pėr momentin. Ēfarė mund tė thoni?
- Po mendohet pėr presidentin e ri, ndaj ėshtė pak rrėmujė, Gjithsesi, pasi ai tė zgjidhet, gjithēka do tė normalizohet dhe do flitet pėr projektet dhe synimet e skuadrės.
- Kė keni dėshirė tė shikoni si kampion europe?
- Dua qė tė fitojė Barcelona. Si fillim, dua tė pėrgėzoj edhe Seviljen pėr suksesin e arritur. Dua qė futbolli spanjoll tė vlerėsohet sa mė shumė.
Sainz dhe Vilar bashkojnė kandidaturat
Ish-kampioni i botės nė "Rally", Karlos Sainz, dhe Huan Migel Vilar Mir kanė deklaruar se do t'i bashkojnė kandidaturat e tyre pėr presidencėn e Realit. "Ne kemi vendosur t'i bashkojmė kandidaturat tona; kėshtu mund tė kemi mė shumė shanse pėr tė fituar, pasi Reali do tė jetė mė i fuqishėm me dy persona nė krye," - tha Sainz. Ndėrkohė, kandidaturė tjetėr ėshtė edhe ajo e ish-presidentit madrilen, Lorenco Sainz.
Krijoni Kontakt