Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32

Tema: Islamofobia

Mua nuk me pelqen te nderhyje shpesh tek nenforumi islamik, sepse nuk dua te jem invadent dhe i besdiseshem. Nuk me pelqejne ofendimet racore si magjyp zezak apo ndonje tjeter epitet rracor. Me vjen keq per te gjithe muslimanet shqiptar qe(jo per islamiket e forumit), sepse besojne ne nje gje te mbinatyrshme, me pervujtshmeri, me padjallezi, me verberi, pa njohur aspak as islamin dhe as Kuranin. Eshte gabim qe te behen diferencime, mes nje muslimani e nje te krishteri apo nje ateisti, te gjithe jane shqiptar. Nuk besoj se ekziston nje shqiptar qe te kete urrejtje ndaj shqiptareve musliman. Problemi qendron tek ata qe predikojne islamin shqiptar, tek drejtuesit e islamit. Tek ata qe dalin kunder kombit shqiptar, tek Tradhtaret, tek Hamzat.
    Drejtuesit e islamit kane zgjedhur te dalin kunder kombit shqiptar, duke i thurur lavdi pushtuesit turk, dhe per kyte historia do te jete e pameshirshme me ta. Sipas tyre ne duhet te mohojme, Gjergj Kastriotin, Nene Terezen , Fishten, Nolin, Konicen, Gurakuqin, Mjeden, Kadaren, Rugoven. Sipas jush, a eshte e nevojshme te pyesim pse ekziston islamofobi edhe ne Shqiperi??

Shumica kėtu po pėrziheni nė gjėra qė nuk keni njohuri,duke pėrdorur mendjet e juaja epsharake.Nuk mė vjen ēudi nga disa ateistė por mė shum po mė vjen ēudi nga disa tėashtėquajtur musliman dhe nuk e njohin fen e tyre.
    Se kush ėshtė nė ekstrem kėtė duhet skajruar nė baza tė shėndosha pra nga Kur'ani, vetė fjalėt e Krijuesit,dhe koncesusi i muslimanėve.
    BEHARI :
    me sa une kuptoj,ti nuk ke arritur te kuptosh thelbin e asaj qe une kam thene ne citimin me lart..?
    Kurse un tė jamė pėrgjigjur rreth kėtij PROBLEMI tėndin :
    BEHARI:
    me kete dua te them se ,une si besimtar mysliman,nuk dua te marre guximin qe te abuzoj duke quajtur x apo y person si "qafir"per sa kohe qe asnjeri nuk jemi perfekt!!
    kurse nje personi te cilin une mund ta quaja si "qafir"nuk kam arsyen me te vogel qe te i argumentoj apo te i sugjeroj
    ndo nje gje ne lidhje me fene pasi realativisht jemi ne kahe te kunderta!
    Pra edhe unė tė jam pėrgjigjur rreth kėtij problemi.
    Sepse kjo qė thua ti ėshtė nji problem shum i madh nė islam,mosnjohja e tė cilit njeriut i kushton humbja e besimit.Sepse tekfiri sheriajtik ėshtė pjesė e pandashme e besimit i cili shkon paralel me besimin.PRA NJERIU NUK MUNDET TĖ BESON NĖ ALLAH DHE TĖ MOS I BĖN QAFIRA TAGUTĖT (,shejtanin,mushrikėt,qafirat,murtedėt..etj pra partin e djallit),nė tė njėjtėn kohė.Por besimtar ėshtė ai i cili beson (iman) nė Allahun,kurse mohon tagutin (djallin,mushrikėt,qafirat..etj).Dhe siē e cekėm mė herėt se njeriu duhet tė ketė BINDJEN SE BESIMI NĖ SHEJTAN (djall,iblis,tagut,mushrikė,kjafira dhe kompania e tij) NUK ĖSHTĖ I DREJTĖ,PRA ĖSHTĖ I GABUAR.
    Kjo gjė ėshtė e thjeshtė dhe kjo ėshtė edhe nė besimin krishter,sepse nuk ka kuptim edhe tė adhurohet Allahu e tė mos distancohesh nga djalli dhe kompania e tij.Kjo ėshtė edhe nga jeta e pėrditshme NJERIU NUK MUNDET NĖ TĖ NJĖJTĖN KOHĖ TĖ JETĖ I MIRĖ EDHE I KEQĖ,OSE NĖ TĖ NJĖJTĖN KOHĖ TA DON TĖ MIRĖN EDHE TĖ KEQEN,dhe kjo ėshtė nė natyrshmėrin e njeriut.Dhe tė gjith kėto gjėra i pėrmban fjala e dėshmisė (shehadetit)LA ILAHE ILALLAH.
    BEHARI
    :,mbroj idene se ecili ka besimin e e tia
    dhe secili do jap dhogari per vehte diten e gjykimit,si besimtari,ateisti,si gjunafqari,qofte dhe
    "qafiriet"te cilivet nuk ju detyrohem as dhe nje sekond kohe per te humbur pas tyre!!
    Por do tė mbetet nė llogari pse nuk je distancuar nga ato qė ti i ke ditur?
    xfiles:
    si ta kuptoj une kete tani,
    nuk dua te bej asnje supozim,
    domethen, ti duhet te urresh nje njeri vetem sepse nuk beson ne te njejten gje, edhe pse ai njeri nuk i ka bere kurre te keqe askujt?
    Djalli nuk ka bėrė asnji tė keqe????
    Allahu thotė pėr djallin (shejtanin,iblisin) :
    ''..Vėrtet qė shejtani u bė QAFIR ndaj Zotit tė Tij.''(EL-Isra 27).
    ''Ne i kemi bėrė shejtanėt (djajt) MIQ tė atyre qė nuk besuan.''(EL-A'raf 27)
    ''Nė tė vėrtet shejtani pėr njeriun GJITHMON KA QEN MASHTRUES'' (El-Furkan 29).
    NJerėzit i pėrkisnin tė nji feje (islame) derisa i pėrēau dhe i shkatėrroj iblisi (djalli) dhe prej atėher nuk kan pushuar luftat.
    Edhe pse tani un tye tė konsideroj kjafir,kjo nuk don tė thotė se je bėrė kafshė ASHTU SIĒ TĖ THOTĖ DARVINI DHE TEORIA PERENDIMORE,por thjesht je pėrsėri njeri human tani me tė gjitha tė drejta tė barabarta te shteti laik,kurse te shteti i Allahut PĖRSĖRI JE NJERI DHE GĖZON TĖ DREJTAT E BESIMIT TĖND DHE SIGURIN ME TĖ GJITH GARANCAT PĖR JETĖ DHE PASURI PĖRDERISA PAGUAN TATIMIN.
    PĖR KĖT SHKAK MOS BĖNI PANIK DHE URRETJA JONĖ PĖR JUVE ĖSHTĖ MESATARE,PRA NUK GUXON NJI QAFIR TA URRESH PĖRTEJ MASE SE NDOSHTA NESĖR AI KUPTON FENĖ DHE BĖHET VLLAU IM NĖ FE.BILE NĖSE JU I TEJKALONI DĖMET NA NUK GUXOJMĖ TI TEJKALOJMĖ POR ĒDO GJĖ KA MASĖN E VETĖ EDHE TĖ DĖNIMIT.POR EDHE NUK GUXON TA DUASH ASHTU SIĒ DUHET BESIMTARI SEPSE VETĖM BESIMTARĖT JANĖ VĖLLEZĖR TĖ VĖRTETĖ NGA FEJA QĖ NUK I LIDH NDONJI INTERES DUNJAJE I PARASĖ,MALLI,TREGTI..ETJ,POR THJESHT PSE KEMI TĖ NJĖJTIN BESIM,JEMI VĖLLEZĖR NĖ DUNJA DHE AHIRET..
    …………………………………………………………………………………………………………………………………… ……
    Thotė shejh Ishak Abdurrahman r.a,stėrnipi I shejh Abduluehhabit r.a : ‘’… Si mund ti edukojmė (mėsojmė) ne ato njerėz rreth meseleve tė rendit tė dytė (Furud-din), kur ato njerėz po adhurojnė varrezat, dhe aspak nuk e dijnė domethanjen e islamit (Aslu-din)?
    (Fetvat e ulemasė tė Nexhdit, 3/116)

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Shumica kėtu po pėrziheni nė gjėra qė nuk keni njohuri,duke pėrdorur mendjet e juaja epsharake.Nuk mė vjen ēudi nga disa ateistė por mė shum po mė vjen ēudi nga disa tėashtėquajtur musliman dhe nuk e njohin fen e tyre.
    Se kush ėshtė nė ekstrem kėtė duhet skajruar nė baza tė shėndosha pra nga Kur'ani, vetė fjalėt e Krijuesit,dhe koncesusi i muslimanėve.
    BEHARI :
    Kurse un tė jamė pėrgjigjur rreth kėtij PROBLEMI tėndin :
    BEHARI:

Pra edhe unė tė jam pėrgjigjur rreth kėtij problemi.
    Sepse kjo qė thua ti ėshtė nji problem shum i madh nė islam,mosnjohja e tė cilit njeriut i kushton humbja e besimit.Sepse tekfiri sheriajtik ėshtė pjesė e pandashme e besimit i cili shkon paralel me besimin.PRA NJERIU NUK MUNDET TĖ BESON NĖ ALLAH DHE TĖ MOS I BĖN QAFIRA TAGUTĖT (,shejtanin,mushrikėt,qafirat,murtedėt..etj pra partin e djallit),nė tė njėjtėn kohė.Por besimtar ėshtė ai i cili beson (iman) nė Allahun,kurse mohon tagutin (djallin,mushrikėt,qafirat..etj).Dhe siē e cekėm mė herėt se njeriu duhet tė ketė BINDJEN SE BESIMI NĖ SHEJTAN (djall,iblis,tagut,mushrikė,kjafira dhe kompania e tij) NUK ĖSHTĖ I DREJTĖ,PRA ĖSHTĖ I GABUAR.
    Kjo gjė ėshtė e thjeshtė dhe kjo ėshtė edhe nė besimin krishter,sepse nuk ka kuptim edhe tė adhurohet Allahu e tė mos distancohesh nga djalli dhe kompania e tij.Kjo ėshtė edhe nga jeta e pėrditshme NJERIU NUK MUNDET NĖ TĖ NJĖJTĖN KOHĖ TĖ JETĖ I MIRĖ EDHE I KEQĖ,OSE NĖ TĖ NJĖJTĖN KOHĖ TA DON TĖ MIRĖN EDHE TĖ KEQEN,dhe kjo ėshtė nė natyrshmėrin e njeriut.Dhe tė gjith kėto gjėra i pėrmban fjala e dėshmisė (shehadetit)LA ILAHE ILALLAH.
    BEHARI
    Por do tė mbetet nė llogari pse nuk je distancuar nga ato qė ti i ke ditur?
    xfiles:
    Djalli nuk ka bėrė asnji tė keqe????
    Allahu thotė pėr djallin (shejtanin,iblisin) :
    ''..Vėrtet qė shejtani u bė QAFIR ndaj Zotit tė Tij.''(EL-Isra 27).
    ''Ne i kemi bėrė shejtanėt (djajt) MIQ tė atyre qė nuk besuan.''(EL-A'raf 27)
    ''Nė tė vėrtet shejtani pėr njeriun GJITHMON KA QEN MASHTRUES'' (El-Furkan 29).
    NJerėzit i pėrkisnin tė nji feje (islame) derisa i pėrēau dhe i shkatėrroj iblisi (djalli) dhe prej atėher nuk kan pushuar luftat.
    Edhe pse tani un tye tė konsideroj kjafir,kjo nuk don tė thotė se je bėrė kafshė ASHTU SIĒ TĖ THOTĖ DARVINI DHE TEORIA PERENDIMORE,por thjesht je pėrsėri njeri human tani me tė gjitha tė drejta tė barabarta te shteti laik,kurse te shteti i Allahut PĖRSĖRI JE NJERI DHE GĖZON TĖ DREJTAT E BESIMIT TĖND DHE SIGURIN ME TĖ GJITH GARANCAT PĖR JETĖ DHE PASURI PĖRDERISA PAGUAN TATIMIN.
    PĖR KĖT SHKAK MOS BĖNI PANIK DHE URRETJA JONĖ PĖR JUVE ĖSHTĖ MESATARE,PRA NUK GUXON NJI QAFIR TA URRESH PĖRTEJ MASE SE NDOSHTA NESĖR AI KUPTON FENĖ DHE BĖHET VLLAU IM NĖ FE.BILE NĖSE JU I TEJKALONI DĖMET NA NUK GUXOJMĖ TI TEJKALOJMĖ POR ĒDO GJĖ KA MASĖN E VETĖ EDHE TĖ DĖNIMIT.POR EDHE NUK GUXON TA DUASH ASHTU SIĒ DUHET BESIMTARI SEPSE VETĖM BESIMTARĖT JANĖ VĖLLEZĖR TĖ VĖRTETĖ NGA FEJA QĖ NUK I LIDH NDONJI INTERES DUNJAJE I PARASĖ,MALLI,TREGTI..ETJ,POR THJESHT PSE KEMI TĖ NJĖJTIN BESIM,JEMI VĖLLEZĖR NĖ DUNJA DHE AHIRET..
    Thotė shejh Ishak Abdurrahman r.a,stėrnipi I shejh Abduluehhabit r.a : ‘’… Si mund ti edukojmė (mėsojmė) ne ato njerėz rreth meseleve tė rendit tė dytė (Furud-din), kur ato njerėz po adhurojnė varrezat, dhe aspak nuk e dijnė domethanjen e islamit (Aslu-din)?
    BEHARI
    Por do tė mbetet nė llogari pse nuk je distancuar nga ato qė ti i ke ditur
    shkurtimisht dua te jap pergjigje vetem per kete frazen tende te fundit!
    une per vehte e kam pranuar pak me larte, dhe perseri theksoj se asnjeri nuk jemi perfekt ne praktikimin dhe obligimet qe nje besimtar i mirfillte duhet te kete!
    tani te shtroj nje pyetje ty refer_1/nga kush duhet qe une te distancohem .....?te distancohem nga ata te cilet nuk kane njohurit e duhura per besimin ne zot,i bie qe une te distancohem nga me shume se gjysma e njerzve te mi(te cilet presin me shum nga neve)pasi jo te gjithe njeheresh arrine te konceptojne apo te lartesojn besimin ne Zot!edhe nga miqt apo shoqeria nuk e shof te arsyeshme qe te distancohem duke i lene ne mes te rruges,perkundrazi duhet qe ne te punojme nga afer me ta dhe jo te kalojm ne exstremitet duke i bere ata me konfius!
    eh nese behet fjal per ata te cilet kan rreshkite nga mendja,duke kaluar ne exstremzem fetar apo nen ndikimin e alkolit,droges etj etj atehere une kam qene jam dhe do jeme i distancuar!

referi_1
    pak me pare,ti duhet te kesh vene re se si nje i pa moral,i pa llogjike dhe pa dyshim e pa fee,arriti te shante nje komunitet te tere muslimanesh shqiptar!
    e cfar te i themi ne atij...?pa dyshim qe eshte nje ekstremist i felligjur ne cdo aspekt,une ne ate rast ruajta qetesin dhe nuk reagova ndaj tia,por vuna re se shum antar te tjer te respektuar ne forum i dhane pergjigjen e merituar atij maskarait!ah nga ata tipa pa dyshim qe eshte gjithkush i distancuar pamvarsisht perkatsive fetare!vetem moderatoret pashe qe qendruan shum indiferent ndaj personit ne fjal!une nuk kam fyer ndonje here dhe me kan perjashtuar disa here thjesht vetem per mendim ndryshe!kurse ketu ne forum del nje zagar fyen gjysmen e shqiptarve dhe moderatori i thot vazhdo se e ke mbare,per deri sa nuk merr as nje mas ndaj tia!!
    te uroj te gjitha te mirat ty,ndoshta u zgjata pak!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 19-01-2010 mė 18:37

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Post Shoqeria Eshte E Varfer Sado Qe Te Ecin Sepse Kane Nevoje Per Programatorin E Tyre

Islamofobine E Krijojne Ca "dashamires" Si Puna E Disave Qe Sdum Me I Permend Emrat Se Na Leviz Zemra Prej Vendit Sepse Shqipatret Jane Shembull Per Mbare Boten Per Bashkejetesen Fetare Pavarsisht Me Balten Qe Hedhin Disa Servila Perendimore Por Me Kote Lodhen Sepse Shqiperia Ka Nje Popull Vertet Me Problem Serioze Por Mbi Te Gjitha Qe Diferencon Kur Vjen Puna Me Mbajt Qendrim Per Ceshtje Si Puna E Fes Krejt Njerzit Sidomos Shqiperia E Mesme Respektojne Njeri Tjetrin Ne Festa E Urime Dhe Martesat Ndermjet Tyre E Shume Te Tjera Dhe Ekstremitete Si Puna E Etas Ne Spanje Apo Te Tjera Qe Ka Ne Shtet Te Tjera Qe Sgjejne Derman Ne Shyqyr Zotit Se Kemi Porse Me Deshiren Per Integrim Shohim Disa Kerpudha Kaq Shpejt Flasin Kaq Qorrazi Dhe Nxitueshem Duke Imituar Ctu Thone Normalisht Per "kothere Buke" Sepse Fenomene Qe Shqiperia Si Ka Pasur Me Pare I Thithi Per Nje Interval Kohor Shume Te Shpejte Qe Shtet E Tjera Kane Ecur Gradualisht Cka Ka Sjelle Nje Reaksion Qe E Shohim Te Serviret Ne Shqiperi E Te Kultivohet Nga Keta "dashamiresa" Do Thoja Crregulluesit E Ketij Sistemi Sepse Fundja Jeten E Jetoj Si Te Dua Duke Ruajtur Normat Me Te Tjeret Qe Mos I Demtoj Dhe Perkundrazi Feja Kerkon Ehde Me Teper Se Kaq Gje Qe Dihet Fare Mire Kurse Ju Jetoni Si Tu Doje Kokrra E Qejfit E Gjithsecili Do Korri Ate Qe Mbolli Se Milingona Dhe Gjinkalla Nuk Kane Te Njejten Shperblim Po Uroj Qe Fene Njerzit Ta Shohin Me Objektivitet Qe Te Kuptojne Mesazhin Qe Percjell Per Ata Qe Duan Me Te Vertete Te Kuptojne Dhe Kane Per Te Kuptuar Qe Gjerat Qendrojne Ndryshe Nga Cflitet E Degjohet Se Media Ka Peshkuar Shum Njerez Cka Eshte Arma Me E Forte Sidomos Per Popujt E Painformuar Mire
    Eshte Absurde Qe Feja Ka Kuptimin Paqe Ti Mvishte Nje Emer I Tille Islamofobi Gje Mbase Mund Te Jete Gatuar Ne Vende Te Tjera(per Ceshtje Politike Apo Pushtimi........etj) Se Ne Skemi Te Tilla Probleme
    Nese Shohim Poshte Nesh Greqine Dhe Pse Bejne Gafa Fatale I Mbrojne Simbolet E E Tyre Kur Vjen Puan Edhe Qorrazi Kurse Ne Qe Kemi Nje Perle Do Thoja Duan Te Na Neperkembin Me Tituj Qe Spine Uje Fare Duke Na I Ilustruar Me Lloj Levozhgash Por E Kota Gjithmone Ka Qene E Kote Dhe Tille Mbetet Libri I Fese Islame Eshte Oqean Saqe Shume Shkencetare Sa Vjen E Pranojne Ate Te Zbritur Prej Zotit Universal Sepse Ata Kane Fakte Ecin Me Llogjoke Jo Me Llogje Spontane Cka Tregon Edhe Vet Shifrat Ne Rritje Te Perqafimit Te Kesaj Feje Kaq Madheshtore
    Zoti I Udhezofte Njerzit Se Ai Vertet Eshte Dhurues I Madh Dhe E Pranon Pendimin E Luetsit Kur Ai I Lutet Edhe Pse Mund Te Ket Ber Shume Gabime
    Profeti Muhamed Thote : Te Gjithe Njerzit Jane Gabimtare Por Me I Miri Gabimtar Eshte Ai Qe Pendohet
    Bismarku Thote: Sa I Pafat Jam O Muhamed Qe Skam Lindur Ne Kohen Tende
    Ckado Te Mire Ta Veproni Eshte Per Te Miren E Juaj E Cka Do Te Keqe Ta Veproni Eshte Per Veten E Juaj.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Mua nuk me pelqen te nderhyje shpesh tek nenforumi islamik, sepse nuk dua te jem invadent dhe i besdiseshem. Nuk me pelqejne ofendimet racore si magjyp zezak apo ndonje tjeter epitet rracor. Me vjen keq per te gjithe muslimanet shqiptar qe(jo per islamiket e forumit), sepse besojne ne nje gje te mbinatyrshme, me pervujtshmeri, me padjallezi, me verberi, pa njohur aspak as islamin dhe as Kuranin. Eshte gabim qe te behen diferencime, mes nje muslimani e nje te krishteri apo nje ateisti, te gjithe jane shqiptar. Nuk besoj se ekziston nje shqiptar qe te kete urrejtje ndaj shqiptareve musliman. Problemi qendron tek ata qe predikojne islamin shqiptar, tek drejtuesit e islamit. Tek ata qe dalin kunder kombit shqiptar, tek Tradhtaret, tek Hamzat.
    Drejtuesit e islamit kane zgjedhur te dalin kunder kombit shqiptar, duke i thurur lavdi pushtuesit turk, dhe per kyte historia do te jete e pameshirshme me ta. Sipas tyre ne duhet te mohojme, Gjergj Kastriotin, Nene Terezen , Fishten, Nolin, Konicen, Gurakuqin, Mjeden, Kadaren, Rugoven. Sipas jush, a eshte e nevojshme te pyesim pse ekziston islamofobi edhe ne Shqiperi??
    Gerard,
    jam dakord me ty.
    Vellezerve muslymane qe shkruan ne forumin, u mungon humanizmi i vertete.
    Si te gjithe kane nje aftesi qe quhet arsyeja e nuk e perdorin. Pranojne verberisht gjithcka mendojne ka nje ere islamike, edhe kur kjo nuk eshte e vertete.
    Kane nje aftesi per te dashur te tjeret, por ofendojne, i quajne te tjeret me emrat qe kane ne gojen e tyre nje kuptim negativ. Shpesh here lavderojne ata qe perdorin dhunen.
    Kane aftesi per e dalluar, edhe ne besimin e tyre, cka eshte e mire e cka eshte e keqe, cka eshte e vertete e cka nuk eshte e vertete, dhe nuk e bejne...
    Per nje fat te lumte ka myslymane te vertete, heroikisht humane, me shume veshtiresi.

Me nderime.

Torrkerry

Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    shkurtimisht dua te jap pergjigje vetem per kete frazen tende te fundit!
    une per vehte e kam pranuar pak me larte, dhe perseri theksoj se asnjeri nuk jemi perfekt ne praktikimin dhe obligimet qe nje besimtar i mirfillte duhet te kete!
    tani te shtroj nje pyetje ty refer_1/nga kush duhet qe une te distancohem .....?te distancohem nga ata te cilet nuk kane njohurit e duhura per besimin ne zot,i bie qe une te distancohem nga me shume se gjysma e njerzve te mi(te cilet presin me shum nga neve)pasi jo te gjithe njeheresh arrine te konceptojne apo te lartesojn besimin ne Zot!edhe nga miqt apo shoqeria nuk e shof te arsyeshme qe te distancohem duke i lene ne mes te rruges,perkundrazi duhet qe ne te punojme nga afer me ta dhe jo te kalojm ne exstremitet duke i bere ata me konfius!
    eh nese behet fjal per ata te cilet kan rreshkite nga mendja,duke kaluar ne exstremzem fetar apo nen ndikimin e alkolit,droges etj etj atehere une kam qene jam dhe do jeme i distancuar!

referi_1
    pak me pare,ti duhet te kesh vene re se si nje i pa moral,i pa llogjike dhe pa dyshim e pa fee,arriti te shante nje komunitet te tere muslimanesh shqiptar!
    e cfar te i themi ne atij...?pa dyshim qe eshte nje ekstremist i felligjur ne cdo aspekt,une ne ate rast ruajta qetesin dhe nuk reagova ndaj tia,por vuna re se shum antar te tjer te respektuar ne forum i dhane pergjigjen e merituar atij maskarait!ah nga ata tipa pa dyshim qe eshte gjithkush i distancuar pamvarsisht perkatsive fetare!vetem moderatoret pashe qe qendruan shum indiferent ndaj personit ne fjal!une nuk kam fyer ndonje here dhe me kan perjashtuar disa here thjesht vetem per mendim ndryshe!kurse ketu ne forum del nje zagar fyen gjysmen e shqiptarve dhe moderatori i thot vazhdo se e ke mbare,per deri sa nuk merr as nje mas ndaj tia!!
    te uroj te gjitha te mirat ty,ndoshta u zgjata pak!
    Se asnjėri nuk jemi perfekt kjo ėshtė e ditur dhe nuk pritet nga ne dhe nuk e kemi detyrė qė tė jemi perfekt nė ēdo gjė.POR E KEMI DETYRĖ QĖ PATJETĖR TĖ DIMĖ SE CILAT JANĖ ATO KUSHTE (vepra) QĖ NJERIUN E BĖJNĖ MUSLIMAN DHE CILAT JANĖ ATO HARAME (vepra negative) QĖ NJERIUN E BĖJNĖ KJAFIR,PRA QĖ E NXJERRIN NGA ISLAMI.
    Siē e ceka besimtari duhet patjetėr tė distancohet nga ato njerėz qė nuk jan nė islam,ose qė kan bėrė vepra qė i kan nxjerrur nga islami.
    Por kėtu duhet kuptuar nji gjė me rėndėsi qė shumica nuk e kuptojnė ėshtė se tani nė situatėn tonė ku nuk kemi shtet islamik dhe jemi tėvetėm dhe siē the se shumica e familjarėve janė tė paditur,na duhet me to tė sillemi me sjellje tė mirė,me drejtėsi,tė matur ..dhe krejt kjo me qėllim qė ti thirrim nė islam ashtu siē ka vepruar Porfeti jonė nė fillim tė islamit kur ai ishte i vetmi musliman nė atė mes tė tyre.Pra qėllimi kėtu me distancimin nėnkupton bindjen tonė se kėto njerėz qė bėjnė kufriajte dhe shirkijate dhe nuk e din teuhidn ose kundėrshtojnė principet e teuhidit,PRA QĖ E KAN PRISHĖ ASLLU DININ (Bazėn e fesė) nuk janė nė fenė tonė,pra janė kjafira xhahila (kjafira tė paditur) tė cilėve duhet tu spjegohet dhe tu kjartėsohen gjėrat.POR NĖ ASNJIMĖNYRĖ NUK GUXOJMĖ QĖ ATA TI PARAMENDOJMĖ (konsiderojmė) SE JANĖ MUSLIMAN,pėrshkak se nėse tė tillėt i konsiderojmė si musliman (kurse nė fakt nuk jan musliman) atėher kėshtu prishet besimi jonė.
    Kurse sot rregull i pėrgjithshėm ėshtė pasi nuk ka shtet islam,tėrė njerėzit llogariten kjafira,pėrveē atyre qė praktikojnė teuhidin haptazi (izharud-din-qė pėrmbushin fenė).
    Sa u pėrket atyre ndyrėsirave qė i ceke ti se po vjen kėtu dhe me gojė tė fėlliqur flasin fjalė tė ndyta,ne nuk merremi me to dhe nuk guxojmė tė biem nė nivelin e tyre shtazarak,dhe kėtyre personave nuk ju ipet shkak pėr bisedė,sepse kjo i bjen sikur tenton qė ta EDUKOSH QENIN OSE DERRIN qė tė flasin fjalė tė mira..

Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Mua nuk me pelqen te nderhyje shpesh tek nenforumi islamik, sepse nuk dua te jem invadent dhe i besdiseshem. Nuk me pelqejne ofendimet racore si magjyp zezak apo ndonje tjeter epitet rracor.
    Edhe neve nuk na pelqen tju quajm si pershembull - Pushtues Cifut Jehud dhe dredharak te pabese
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anėtarėsuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Kjo ėshtė gabim trashanik pėr nji arsye tė madhe.
    Sepse tekfiri (ta bėsh dikė qafir) nė disa raste ėshtė nga domosdoshmėria e fesė,pra pėr ta realizuar ose pėr ta pėrmbushur (idhHarud-din) fenė.Sepse feja nuk realizohet pėrveē se me tekfirin (tė bėrit) kjafira tė pabesimtarėve qoshin ato pabesimtarė nė asėll (bazė) ose qofshin ato pabesimtarė nga ummeti i profetit.
    Thotė shejh Abduluehhabi r.a :
    ''Dije Allahu tė mėshiroftė,GJĖJA E PARĖ QĖ ALLAHU FARZ JA KA BĖRĖ (E ka urdhėruar) NJERIUT,ĖSHTĖ TĖ BĖRIT KUFĖR NĖ TAGUT (tagutin ta shpallish kjafir) DHE IMAN (besim) NĖ ALLAHUN.
    Argument pėr ktė janė fjalėt e Allahut :''.....Adhuroni Allahun dhe rrini larg tagutit.''(En-A'm 36) dhe shum ajete tjera.
    Sa i pėrket tė bėrit qafir tagutin,pra DUHET TĖ KESH BINDJEN SE BESIMI I TAGUTIT NUK ĖSHTĖ I DREJTĖ (ėshtė gabim),TĖ DISTANCOHESH NGA AI (tė largohesh),TA URREJSHĖ,TA ARMIQĖSOSH (ti shpallish luftė) DHE TA BĖSH TEKFIR (qafir)...''MExhmuatu-teuhid 329).
    Kurse nė nji vend tjetėr thotė shejh AbdulUehhabi rahimehulla,pėr armiqt dhe kundėrshtarėt e kėsaja dave janė 10 kategori njerėzish midis tyre do ti veēoj :
    2.Ka nga njerėzit qė i bėjnė IBADET VETĖM ALLAHUT TĖ VETMIT,POR NUK E KAN MOHUAR SHIRKUN DHE NUK I KAN ARMIQĖSUAR MUSHRIKĖT.
    3.Kėtu hyn ata qė i kan armiqėsuar (mushrikėt) por NUK I KAN BĖRĖ TEKFIR (nuk i kan shpallur kjafira)..'' (Fethul mexhid,Risala e shejh Abduluehhabit r.a f.357).
    Ka dy lloj miqėsimi me kjafirat :
    -Miqėsimi qė NUK tė nxjerr nga islami (pėr ēėshtje daveti dhe dunjaje,tregti..etj) dhe
    -MIqėsimi qė tė nxjerr nga islami.Kjo ėshtė kur qafirat i ke marrė pėr mbrojtės ose ju ndihmon kundra muslimanėve (kundra fesė sė Allahut).
    .................................................. .................................................. .......................
    ((Fetvat e ulemasė tė Nexhdit, 3/116)

Ja pak antiuehhabiotik pėr ata qė nuk ndjehen mirė. Rekomandohet tė merret sa herė qė kyēeni nė rrjet:

“ Mbase Allahu mund tė vendosė miqėsi ndėrmjet jush dhe atyre qė ju i mbani si armiq. Allahu ėshtė i Zoti (pėr tė bėrė ēdo gjė) dhe Allahu ėshtė gjithnjė Falės i Madh, Mėshirėplotė. Allahu nuk ju ndalon qė ju tė bashkėpunoni nė drejtėsi e mirėsi me ata tė cilėt nuk ju luftuan pėr ēėshtje tė fesė dhe nuk ju dėbuan nga shtėpitė tuaja. Vėrtet qė Allahu i do ata qė bashkėpunojnė me barazi.
    Janė vetėm ata tė cilėt ju luftuan ju pėr ēėshtje tė fesė dhe qė ju kanė dėbuar nga shtėpitė tuaja si dhe qė kanė ndihmuar pėr t’ju dėbuar ju, qė Allahu jua ndalon juve tė bėni shoqėri me ta. Dhe kushdo qė shoqėrohet me ta, atėherė tė kėtillėt janė Dhalimunė (keqbėrės qė nuk i binden Allahut).”
    (Kur’an, 7-9)

“ Dhe kush ėshtė mė fjalėmirė se ai qė fton drejt Allahut (nė Fenė e Tij, nė Islam), qė punon mirėsi e drejtėsi dhe thotė: “Unė jam nga Muslimanėt?”
    Nuk mund tė jenė kurrė njėsoj e Mira dhe e Keqja. Largojeni (tė keqen) me atė qė ėshtė mė e mirė (duke u pėrmbajtur e duke falur ata qė sillen keq me ju), pastaj ja! Ai, me tė cilin kishit armiqėsi, (do tė bėhet) si tė ishte mik i ngushtė.
    (Kur’an, 33-34)
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    une per vehte jam musliman dhe qe ne femirin time e deri me sot kam disa shoke shum te mire katolik!
    Nuk je musliman i vertete, feja jote ta ndlaon ate, ne fakt duhet te luftosh jo-moslimant ne emer te fese tende 'paqedashese'.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Edhe neve nuk na pelqen tju quajm si pershembull - Pushtues Cifut Jehud dhe dredharak te pabese

Pushtuesit Turq kane qene musliman

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •