Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32

Tema: Islamofobia

bad girl Maska e Capkenja
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    ne zvicer, kantoni ticino
    Postime
    71
    Mirmbrema te gjitheve. Islamofobia mesa kam degjuar eshte semundje dhe e si e tille duhet trajtuar. Une jam gjysem katolike dhe gjysem muslimane. Stergjyshi im ishte imam, dhe vajza e saj( gjyshja ime) kur isha e vogel me ka dhene per te lexua ( ne fshehtesi se komunizmi nuk te linte te besoje si e ke doje) si biblen ashtu dhe koranin. Tani te jemi te sinqerte nese ne te gjitha vendet musulmane te ndiqej fjale per fjale korani nuk do te ishin keto probleme, por meqenese disa idealist fanatik i nderrojne fjalet e koranit si tju intereson as kjo nuk eshte mire. ne koran nuk me duket se thuhet qe mund te vrasesh e te hidhesh ne ere me nje bombe ne mos gabofsha? grate talebane e shume te tjera as nuk merren ne konsiderate jane te mira vetem per ne shtepi dhe me bo fmi... ok... tani une si evropiane kur shoh se cfare behet ne emer te islamit normal qe ndonje pyetje ja shtroj vetes... cdo njeri ka te drejte te besoj cilen fe do, ama ka edhe kushtetuta boterore te cilat thone qe njerzit duhet te arrihen te identifikohen jo te mbuluar nga koka deri te kembet ( nuk flas per shamine) si me qene te burgosura kete korani nuk thote dhe cuditerisht jane femrat qe duhet te mbulohen.. perse keta zoterinj nuk provojne te vishen vete njehere ashtu e pastaj te shohim se si flasin.. keshtuqe ka shume gjera qe duhen sqaruar dhe vene ne rregull e sidomos kush eshte musliman te ndjeki fjalet e koranit dhe jo te nje fanatiku idiot dhe injorant

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    [QUOTE=referi_1;2564646]Kjo ėshtė gabim trashanik pėr nji arsye tė madhe.
    Sepse tekfiri (ta bėsh dikė qafir) nė disa raste ėshtė nga domosdoshmėria e fesė,pra pėr ta realizuar ose pėr ta pėrmbushur (idhHarud-din) fenė.Sepse feja nuk realizohet pėrveē se me tekfirin (tė bėrit) kjafira tė pabesimtarėve qoshin ato pabesimtarė nė asėll (bazė) ose qofshin ato pabesimtarė nga ummeti i profetit.
    Thotė shejh Abduluehhabi r.a :
    ''Dije Allahu tė mėshiroftė,GJĖJA E PARĖ QĖ ALLAHU FARZ JA KA BĖRĖ (E ka urdhėruar) NJERIUT,ĖSHTĖ TĖ BĖRIT KUFĖR NĖ TAGUT (tagutin ta shpallish kjafir) DHE IMAN (besim) NĖ ALLAHUN.
    Argument pėr ktė janė fjalėt e Allahut :''.....Adhuroni Allahun dhe rrini larg tagutit.''(En-A'm 36) dhe shum ajete tjera.
    Sa i pėrket tė bėrit qafir tagutin,pra DUHET TĖ KESH BINDJEN SE BESIMI I TAGUTIT NUK ĖSHTĖ I DREJTĖ (ėshtė gabim),TĖ DISTANCOHESH NGA AI (tė largohesh),TA URREJSHĖ,TA ARMIQĖSOSH (ti shpallish luftė) DHE TA BĖSH TEKFIR (qafir)...''MExhmuatu-teuhid 329).
    Kurse nė nji vend tjetėr thotė shejh AbdulUehhabi rahimehulla,pėr armiqt dhe kundėrshtarėt e kėsaja dave janė 10 kategori njerėzish midis tyre do ti veēoj :
    2.Ka nga njerėzit qė i bėjnė IBADET VETĖM ALLAHUT TĖ VETMIT,POR NUK E KAN MOHUAR SHIRKUN DHE NUK I KAN ARMIQĖSUAR MUSHRIKĖT.
    3.Kėtu hyn ata qė i kan armiqėsuar (mushrikėt) por NUK I KAN BĖRĖ TEKFIR (nuk i kan shpallur kjafira)..'' (Fethul mexhid,Risala e shejh Abduluehhabit r.a f.357).
    Ka dy lloj miqėsimi me kjafirat :
    -Miqėsimi qė NUK tė nxjerr nga islami (pėr ēėshtje daveti dhe dunjaje,tregti..etj) dhe
    -MIqėsimi qė tė nxjerr nga islami.Kjo ėshtė kur qafirat i ke marrė pėr mbrojtės ose ju ndihmon kundra muslimanėve (kundra fesė sė Allahut).

Sa me i mire eshte mesimi i Jezu Krishtit:
    "Mos u bej te tjereve ate qe nuk deshiron qe te tjeret ta bejne ty",
    "Bej te tjerve ate qe deshiron qe te tjeret ta bejne ty".
    "Beni mire te gjitheve, dhe keq askujt"...

Me nderime.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    capkene,
    thuhet Kur'an'

korani eshte lloj peshku shume i shijshem i liqenit te ohrit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Capkenja,

Ke shkruar: Une jam gjysem katolike dhe gjysem muslimane.

23 kromozoma i ke nga babai e 23 nga nena...
    Por besimi eshte nje bindje e thelle sipas se ciles jemi te sigurte qe Zoti do t'i kryeje premtimet e veta.
    Zgjohu nga gjumi! Besimi nuk ka lidhje me kromozomat: eshte nje shpallje e mrekullueshme te lirise qe kemi prej Zotit e qe na ben njerez te lire nga paragjykime, edhe nga paragjykime fetare.Me nderime.

Torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 19-01-2010 mė 15:43

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Pse cfarė ke ti mė shumė se njė magjup apo se njė racė tjetėr? Nėse magjuptė janė shtresė e ulėt pėr disa, atėherė tė tregoj se ti je edhe mė i ulėt duke fillu me fjalorin tėnd tė cilin nuk e pėrdorin as "magjuptė", fjalėt tua janė rezerva tė adoleshentėve.
    ke te drej ti por-
    he ,fjalet e tia jan apo nuk jane fjale adolishentesh ngelet per ta vlersuar moderatoret e forumit!!
    nese moderatoret kan guximin ta mbajne ne forum ate ndysiren e dhoit"tesiani-ferisaj,atehere kot se koti quhet forumi shqiptar!!

Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Me fal xfiles kam gati 10 vjet jashte shtetit dhe nuk eshte se e perdor shpesh gjuhen shqipe dhe ne italisht thuhet " korano", ka pse e gabova. Kur'an. Nuk desha te ofendoja asnje por meqenese po flasim per fe nuk besoj se dikush ka vene ne dyshim se per cfare po flisja une per kuranin apo per koranin ( peshkun). ti si mendon?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Capkenja Lexo Postimin
    Me fal xfiles kam gati 10 vjet jashte shtetit dhe nuk eshte se e perdor shpesh gjuhen shqipe dhe ne italisht thuhet " korano", ka pse e gabova. Kur'an. Nuk desha te ofendoja asnje por meqenese po flasim per fe nuk besoj se dikush ka vene ne dyshim se per cfare po flisja une per kuranin apo per koranin ( peshkun). ti si mendon?
    pa merak girl,
    se une nuk jam besimtar e nuk ofendohem, dhe nuk besoj se eshte ofenduar ndonje njeri.

Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Jam dakort me beharin, nuk kemi nevoje per te paedukuar dhe me nje fjalor qe as nje kamionist i nxehur nuk perdor ( sidomos ne nje forum publik) sepse kemi boll rrugeve njerez qe nuk e dine se cfare eshte respekti dhe edukata. gjithsecili nga ne ka idete e veta por ka menyra e menyra per ti shprehur pa qene volgar e pa fyer asnje...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Sa i pėrket tė bėrit qafir tagutin,pra DUHET TĖ KESH BINDJEN SE BESIMI I TAGUTIT NUK ĖSHTĖ I DREJTĖ (ėshtė gabim),TĖ DISTANCOHESH NGA AI (tė largohesh),TA URREJSHĖ,TA ARMIQĖSOSH (ti shpallish luftė) DHE TA BĖSH TEKFIR (qafir)...''MExhmuatu-teuhid 329).

Atehere kane drejte ata qe ju akusojne per shpalljen e urrejtjes, e luftes dhe e keqkuptimit.
    Ju beni gjithcka qe njerezit te distancohen nga feja juaj...Islamofobia.
    Keni zevendesuar kmunistet e dekadeve 70 dhe 80 duke perhapur lufterat dhe shkaterrimet gjithkund, dhe per kete njerezit e arsyeshem kane frike gjithkund.

Me nderime.

Torrkerry

Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    dakort faleminderit qe ma the fjalen e duhur keshtu qe here tjeter une nuk gaboj.. koranin meqenese ra fjala une e kisha shume qef por kam kohe pa e ngrene se ketu ku jetoj une nuk ka. dhe sipas meje rikthehemi tek tema jone keta njerez qe kane kete lloj semundje e kane dhe ngaqe nuk e njohin fene dhe nuk njohin kur'anin dhe normalisht ne kemi frike nga e panjohura. por pershembull ketu tek une nuk pranoi populli qe te jepeshin lejet e ndertimit per minaretet. pse te gjithe ketu jane te semure.. vetem se disa sjellje qe jane bere ne emer te allahut nuk kane pelqyer edhe pse une nuk kam asgje kunder sepse gjithkush ka te drejte te kete nje vend per tu lutur e falur.... respekte

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •