Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 99
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga FTN_2004
    Doja ne fillim te vecoja dicka qe mu duk interesante. Disa nga antaret, zemerushja e para u shpreh qe "nuk jam rraciste po nuk do shkoja kurre me zezake" Kjo eshte shume qesharake, apo me duket mua keshtu? Per mendimin tim, un nuk i them kurre jo asnje rrace or kombesie. Nqs emigrimi me ka mesuar dicka, eshte qe diskriminimi ne baze ngjyre ose kombi eshte shfaqje injorante.
    Ashtu ta mesuan ty atje ne army ? Dhe atehere mos na thuaj dhe ne , se nuk na intereson fare se cfare lloj shfaqje-je eshte ... kukullash apo tragjedie . Jeez.

Po na tregoni dhe shfaqjet tani ,
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    ca kuptim kane fraza boshe si "diskriminim ne baze te ngjyres" kur jevgat lanin rrobat me sapun ne lum te bunes dhe 5 metra me tej lundronte qeni i ngordhur

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Totalisht...
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Shoqeria Ime Ketu Ku Jetoj Eshte Pakashum Dominuse Nga Njerzit Me Ngjyre. Jan Njerez Shum Te Mire Dhe Te Sjellshem. Mbi Te Gjitha Jan Njerez Me Nje Kultur Europjane Qe Ne Shqiptaren Ne Pergjithsi Na Mungon.
    Kam Shoqe Dhe Shok Braziljane, Zezake ,somaleze, ,indjane,afrikane E Tjera Raca Te Zeza Dhe Jan Persona Te Mbrekullushem.
    Jan Njerez Qe Nuk Ngaterojn Kure Mirsjelljen Me Dashurin ,jan Persona Me Nje Bote Shpiterore Te Madhe Dhe Gjithmon Te Japin Suport Ne Cdo Situat .
    Kurse Sa Per Vete Te Dashurin Tim Gjithmon Do E Preferoja Te Ishte Shqiptar .
    .
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Shoqeria gjithmone qe kam pasur per reth ka qene e shum ngjyrshme. Thjeshte per faktin se duke filluar nga klasat e shkollave/Sixth form edhe tani ne Leksionet e Universitetit- ndricon ylberi. Asnjehere nuk me ka bere pershtypje ngjyra e dikujt - deri ne ate pike qe te mos shoqerohem me ato! Jane disa qe me te vertete jane te mire - si nga ana e jashtme ashtu edhe nga ana shpirterore/ te sjellshem. Ashtu sic ka njerez te mire te bardhe, ka edhe te lige!Njeriun nuk e ndryshon ngjyra, por vete personi i mbrendshem- individi qe ai eshte!

Mbase ngjyra jep cik influence- ne disa raste.Si pershembull nqfse ndalohen nga policia ato GJITHMONE mendojne qe jane ndaluar sespe jane te zinj.Ose nqfs ju eshte drejtuar gishti per dnonje gje- GJITHMONE ARGUMENTOJNE kjo ka ndodhur sepse jane te zinj. Kete e urrej pa mase. Pasi mendoj qe ato i krijojne problem vetes duke pasur kete attitude!

Pergjigja ime do ishte PO, thjeshte per faktin qe e di se familja ime nuk eshte gati per kete civilizim. Per mendimin tim- kjo nuk me ben raciste aspak. Duke pare kuptimin e fjales 'raciste' ne fjalore te ndryshem, shum nga ato thone:

Racisem- eshte nje forme discriminimi bazuar ne nje rrace, duke besuar qe nje rrace eshte me superiore se tjetera!

Une personalisht nuk e kam kete mendim/besim edhe jam shum open-minded, e bazoj kete nga shoqeria qe me rrethon edhe koleget ne pune! Mendoj qe cdo rrace eshte e njellojt. Por kohrat/vendet/situatat na kan bere qe disa te pranohen me heret se sa te tjeret.
    How can she fall, if there is no one there to catch her

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    mire e ka thene bebushia !!! pse jo !! po te jene njerez te mire edhe mund te dashurohemi pa dashje me nje me ngjyre !!! ska pse te kemi paragjykime !!! po me mire te kemi nje partner shqiptar se ia dime mentalitetin edhe kulturen !!!ia kalofshi sa me mire edhe zoti iu bekofte
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

i/e regjistruar Maska e Peja-Boy
    Anëtarësuar
    24-07-2006
    Vendndodhja
    Wiena-Austria
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Nuk po flas per mulatet sepse ata jane cik me ndryshe.. por po flas per ata te Zinjte qe si shef dot kur s'ka drite lol

shaka

ps. une per vete.. jo lek te kete.. po dhe me florinj te me veshe.. nuk do arrija dot ta doja lol..

Shume persona i dojn,mendoj se edhe nga Pamja se jan te Veqant disi !
    Ne perendim nuk i intereson aspak qfar race ka ...ndoshta edhe nuk e dashuron ...por e ndien veten mire me te edhe pse mos te ket lidhje ...
    Dikush lidhet ndoshta edhe per gjera Sexuale ...gjithmon Zezaket kan qen te shkelur nga Bota edhe me nje hap qe kan marr kan arrit shume dmth si Kengtar e Mafi e kso gjera! edhe shumica i dojn per ato sende !

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Mbeshtes totalisht mendimin e Bunny

Thjesht po ju tregoj nje shembull real konkret

Nje e njoftura ime ktu.. ka mbetur dy here shtatzene me nje te zi.. dhe kur erdhi puna.. kur ishte shtatzene e ka lene .. atehere.. si mund ta lesh nje femer ne mes te kater rrugeve me dy ciliminj?? (aq me teper qe skishte lindur akoma dhe kerkonte me shume perkrahje) Familja e saj e largoi (deboi) nga shpia per arsye se akoma ne si shqiptare nuk kemi mundur akoma te pranojme keto lloj civilizimesh.. Ku ndodhet ajo goc sot? hmm punon e shkreta gjith diten dhe kalamanin e mban ne babisiter.. familja se perkrah.. te pakten e perkrah shteti ktu. gjithsesi.. endrat e saj u prishen.. e gjithcka (shkolla mori fund per momentin)..

Prandaj mendimi im do ishte se.. perderisa ata nuk e kuptojne mentalitetin dhe botkuptimin e jeteses Shqiptare.. as ne nuk kemi per tiu pershtatur kurre asaj qe ata ofrojne.. Ky eshte thjesht mendimi im..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e Peja-Boy
    Anëtarësuar
    24-07-2006
    Vendndodhja
    Wiena-Austria
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Mbeshtes totalisht mendimin e Bunny

Thjesht po ju tregoj nje shembull real konkret

Nje e njoftura ime ktu.. ka mbetur dy here shtatzene me nje te zi.. dhe kur erdhi puna.. kur ishte shtatzene e ka lene .. atehere.. si mund ta lesh nje femer ne mes te kater rrugeve me dy ciliminj?? (aq me teper qe skishte lindur akoma dhe kerkonte me shume perkrahje) Familja e saj e largoi (deboi) nga shpia per arsye se akoma ne si shqiptare nuk kemi mundur akoma te pranojme keto lloj civilizimesh.. Ku ndodhet ajo goc sot? hmm punon e shkreta gjith diten dhe kalamanin e mban ne babisiter.. familja se perkrah.. te pakten e perkrah shteti ktu. gjithsesi.. endrat e saj u prishen.. e gjithcka (shkolla mori fund per momentin)..

Prandaj mendimi im do ishte se.. perderisa ata nuk e kuptojne mentalitetin dhe botkuptimin e jeteses Shqiptare.. as ne nuk kemi per tiu pershtatur kurre asaj qe ata ofrojne.. Ky eshte thjesht mendimi im..
    Keto gjera nuk ndodhin vetem ne Racen e Zeze...keto gjera ndodhin edhe te njerzit e bardh ...edhe te shqiptaret e te te gjith ..

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga babybell
    Jetoj ne Marseje prej tete vjetesh ku perveç imigracionit masiv nga afrika vijne çdo vit edhe 24 000 studente nga e gjithe bota.....po mbase keta zezaket qe jetojne ketu kane qelluar rastesisht njerez normale!!
    Se dyti duke jetuar ketu kam mesuar shume gjera mbi sjelljen e neveritshme te "popullit te bardhe" ne afrike. Mendoj qe neqoftese afrika ndodhet ne kete gjendje mese te mjerueshme qe eshte sot dhe qe ben qe afrikanet t'ju duken mbase te shemtuar apo "majmuna", fajin e ka kolonialisti i bardhe, ai i vjetri dhe ky moderni. shtete si Franca e Amerika i kane zhvatur dhe çperfyturuar ato popullata dhe sot i japin lemoshe nga pasuria e vjedhur.
    Me fal zonjushe, por shtetet afrikane kane gati gjysem shekulli qe kane fituar pavaresine....Nuk mund te akuzosh me karamelen "kolonializem" pas 50 vjetesh te pavarura. I vetmi shtet ne Afrike ( shtet zezakesh) qe meritonte te quhej shtet ishte Afrika e Jugut edhe kjo gjate kohes se aparteidit. Sot Afrika e Jugut ( e qeverisur tashme nga zezake) eshte kryqyteti i perdhunimeve te femrave ne bote!
    Pervec shteteve afrikane dhe Korese se Veriut, ne asnje shtet tjeter te botes nuk vdesin njerezit nga uria. Dhe po flas per shteti si Zambia e Zaire qe jo vetem mbanin me grure pjesen tjeter te Afrikes kur ishin te kolonizuara nga evropianet, por kishin mireqenie qe as sot e kesaj dite nuk e kane. Faktikisht sot e kesaj dite, Zambia qe ishte dikur "bread-basket of Africa" nuk prodhon grure te mjaftueshem per te ushqyer 70% te popullsise se vete.
    Pra avash pak me akuzat e "kolonializmit" evropian e amerikan.....
    Cfare i paska vjedhur Amerika shteteve afrikane urdhero na sill fakte!

Nga 60 shtete qe ekzistojne ne Afrike, ne te pakten 30 prej tyre ka lufte civile. Po i permend disa nga veriu ne jug: ne Saharane Perendimore, Liberi, Sierra Leone, Burkina Faso, Cad, Mali, Niger, Gabon, Republiken e Afrikes Qendrore, Sudan, Mauritani, Kongo, Angola, Rodezi, Bregun e Fildishte, Zambia, Ugande, Burundi, Ruanda , Somali etj etj..... Edhe per kete fajin Amerika e Franca kolonizatore ua u ka?

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Më bëri përshtypje historia e Reshit
    Nga rreze dielli në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 11:01
  2. Cfare beni kur ju le e dashura/i dashuri ?
    Nga Pasiqe në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 21-03-2006, 01:52
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  4. Do tju bente pershtypje...?
    Nga La rondine në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 22:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •