Ashtu ta mesuan ty atje ne army ? Dhe atehere mos na thuaj dhe ne , se nuk na intereson fare se cfare lloj shfaqje-je eshte ... kukullash apo tragjedie . Jeez.Postuar më parë nga FTN_2004
Po na tregoni dhe shfaqjet tani ,![]()
Ashtu ta mesuan ty atje ne army ? Dhe atehere mos na thuaj dhe ne , se nuk na intereson fare se cfare lloj shfaqje-je eshte ... kukullash apo tragjedie . Jeez.Postuar më parë nga FTN_2004
Po na tregoni dhe shfaqjet tani ,![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
ca kuptim kane fraza boshe si "diskriminim ne baze te ngjyres" kur jevgat lanin rrobat me sapun ne lum te bunes dhe 5 metra me tej lundronte qeni i ngordhur
Totalisht...
Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni
Shoqeria Ime Ketu Ku Jetoj Eshte Pakashum Dominuse Nga Njerzit Me Ngjyre. Jan Njerez Shum Te Mire Dhe Te Sjellshem. Mbi Te Gjitha Jan Njerez Me Nje Kultur Europjane Qe Ne Shqiptaren Ne Pergjithsi Na Mungon.
Kam Shoqe Dhe Shok Braziljane, Zezake ,somaleze, ,indjane,afrikane E Tjera Raca Te Zeza Dhe Jan Persona Te Mbrekullushem.
Jan Njerez Qe Nuk Ngaterojn Kure Mirsjelljen Me Dashurin ,jan Persona Me Nje Bote Shpiterore Te Madhe Dhe Gjithmon Te Japin Suport Ne Cdo Situat .
Kurse Sa Per Vete Te Dashurin Tim Gjithmon Do E Preferoja Te Ishte Shqiptar .
.
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Shoqeria gjithmone qe kam pasur per reth ka qene e shum ngjyrshme. Thjeshte per faktin se duke filluar nga klasat e shkollave/Sixth form edhe tani ne Leksionet e Universitetit- ndricon ylberi. Asnjehere nuk me ka bere pershtypje ngjyra e dikujt - deri ne ate pike qe te mos shoqerohem me ato! Jane disa qe me te vertete jane te mire - si nga ana e jashtme ashtu edhe nga ana shpirterore/ te sjellshem. Ashtu sic ka njerez te mire te bardhe, ka edhe te lige!Njeriun nuk e ndryshon ngjyra, por vete personi i mbrendshem- individi qe ai eshte!
Mbase ngjyra jep cik influence- ne disa raste.Si pershembull nqfse ndalohen nga policia ato GJITHMONE mendojne qe jane ndaluar sespe jane te zinj.Ose nqfs ju eshte drejtuar gishti per dnonje gje- GJITHMONE ARGUMENTOJNE kjo ka ndodhur sepse jane te zinj. Kete e urrej pa mase. Pasi mendoj qe ato i krijojne problem vetes duke pasur kete attitude!
Pergjigja ime do ishte PO, thjeshte per faktin qe e di se familja ime nuk eshte gati per kete civilizim. Per mendimin tim- kjo nuk me ben raciste aspak. Duke pare kuptimin e fjales 'raciste' ne fjalore te ndryshem, shum nga ato thone:
Racisem- eshte nje forme discriminimi bazuar ne nje rrace, duke besuar qe nje rrace eshte me superiore se tjetera!
Une personalisht nuk e kam kete mendim/besim edhe jam shum open-minded, e bazoj kete nga shoqeria qe me rrethon edhe koleget ne pune! Mendoj qe cdo rrace eshte e njellojt. Por kohrat/vendet/situatat na kan bere qe disa te pranohen me heret se sa te tjeret.
How can she fall, if there is no one there to catch her
mire e ka thene bebushia !!! pse jo !! po te jene njerez te mire edhe mund te dashurohemi pa dashje me nje me ngjyre !!! ska pse te kemi paragjykime !!! po me mire te kemi nje partner shqiptar se ia dime mentalitetin edhe kulturen !!!ia kalofshi sa me mire edhe zoti iu bekofte
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Postuar më parë nga Zemrushja
Shume persona i dojn,mendoj se edhe nga Pamja se jan te Veqant disi !
Ne perendim nuk i intereson aspak qfar race ka ...ndoshta edhe nuk e dashuron ...por e ndien veten mire me te edhe pse mos te ket lidhje ...
Dikush lidhet ndoshta edhe per gjera Sexuale ...gjithmon Zezaket kan qen te shkelur nga Bota edhe me nje hap qe kan marr kan arrit shume dmth si Kengtar e Mafi e kso gjera! edhe shumica i dojn per ato sende !
Mbeshtes totalisht mendimin e Bunny
Thjesht po ju tregoj nje shembull real konkret
Nje e njoftura ime ktu.. ka mbetur dy here shtatzene me nje te zi.. dhe kur erdhi puna.. kur ishte shtatzene e ka lene .. atehere.. si mund ta lesh nje femer ne mes te kater rrugeve me dy ciliminj?? (aq me teper qe skishte lindur akoma dhe kerkonte me shume perkrahje) Familja e saj e largoi (deboi) nga shpia per arsye se akoma ne si shqiptare nuk kemi mundur akoma te pranojme keto lloj civilizimesh.. Ku ndodhet ajo goc sot? hmm punon e shkreta gjith diten dhe kalamanin e mban ne babisiter.. familja se perkrah.. te pakten e perkrah shteti ktu. gjithsesi.. endrat e saj u prishen.. e gjithcka (shkolla mori fund per momentin)..
Prandaj mendimi im do ishte se.. perderisa ata nuk e kuptojne mentalitetin dhe botkuptimin e jeteses Shqiptare.. as ne nuk kemi per tiu pershtatur kurre asaj qe ata ofrojne.. Ky eshte thjesht mendimi im..
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Keto gjera nuk ndodhin vetem ne Racen e Zeze...keto gjera ndodhin edhe te njerzit e bardh ...edhe te shqiptaret e te te gjith ..Postuar më parë nga Zemrushja
Me fal zonjushe, por shtetet afrikane kane gati gjysem shekulli qe kane fituar pavaresine....Nuk mund te akuzosh me karamelen "kolonializem" pas 50 vjetesh te pavarura. I vetmi shtet ne Afrike ( shtet zezakesh) qe meritonte te quhej shtet ishte Afrika e Jugut edhe kjo gjate kohes se aparteidit. Sot Afrika e Jugut ( e qeverisur tashme nga zezake) eshte kryqyteti i perdhunimeve te femrave ne bote!Postuar më parë nga babybell
Pervec shteteve afrikane dhe Korese se Veriut, ne asnje shtet tjeter te botes nuk vdesin njerezit nga uria. Dhe po flas per shteti si Zambia e Zaire qe jo vetem mbanin me grure pjesen tjeter te Afrikes kur ishin te kolonizuara nga evropianet, por kishin mireqenie qe as sot e kesaj dite nuk e kane. Faktikisht sot e kesaj dite, Zambia qe ishte dikur "bread-basket of Africa" nuk prodhon grure te mjaftueshem per te ushqyer 70% te popullsise se vete.
Pra avash pak me akuzat e "kolonializmit" evropian e amerikan.....
Cfare i paska vjedhur Amerika shteteve afrikane urdhero na sill fakte!
Nga 60 shtete qe ekzistojne ne Afrike, ne te pakten 30 prej tyre ka lufte civile. Po i permend disa nga veriu ne jug: ne Saharane Perendimore, Liberi, Sierra Leone, Burkina Faso, Cad, Mali, Niger, Gabon, Republiken e Afrikes Qendrore, Sudan, Mauritani, Kongo, Angola, Rodezi, Bregun e Fildishte, Zambia, Ugande, Burundi, Ruanda , Somali etj etj..... Edhe per kete fajin Amerika e Franca kolonizatore ua u ka?
Krijoni Kontakt