Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 99
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    Jetoj ne Marseje prej tete vjetesh ku perveç imigracionit masiv nga afrika vijne çdo vit edhe 24 000 studente nga e gjithe bota.....po mbase keta zezaket qe jetojne ketu kane qelluar rastesisht njerez normale!!
    Se dyti duke jetuar ketu kam mesuar shume gjera mbi sjelljen e neveritshme te "popullit te bardhe" ne afrike. Mendoj qe neqoftese afrika ndodhet ne kete gjendje mese te mjerueshme qe eshte sot dhe qe ben qe afrikanet t'ju duken mbase te shemtuar apo "majmuna", fajin e ka kolonialisti i bardhe, ai i vjetri dhe ky moderni. shtete si Franca e Amerika i kane zhvatur dhe çperfyturuar ato popullata dhe sot i japin lemoshe nga pasuria e vjedhur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Nuk jam raciste por nuk do ta beja kurre.Kam nje vajze ne pune qe eshte lidhur me nje idian por prap nuk do ta beja kane shume gjera te ndryshme nga jeta jone ata njerez.Kane tradita te tjera.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga babybell
    Jetoj ne Marseje prej tete vjetesh ku perveç imigracionit masiv nga afrika vijne çdo vit edhe 24 000 studente nga e gjithe bota.....po mbase keta zezaket qe jetojne ketu kane qelluar rastesisht njerez normale!!
    Se dyti duke jetuar ketu kam mesuar shume gjera mbi sjelljen e neveritshme te "popullit te bardhe" ne afrike. Mendoj qe neqoftese afrika ndodhet ne kete gjendje mese te mjerueshme qe eshte sot dhe qe ben qe afrikanet t'ju duken mbase te shemtuar apo "majmuna", fajin e ka kolonialisti i bardhe, ai i vjetri dhe ky moderni. shtete si Franca e Amerika i kane zhvatur dhe çperfyturuar ato popullata dhe sot i japin lemoshe nga pasuria e vjedhur.

Hajde shifi i her zezaket e usa dhe flasim pastaj bashke prape..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Hajde shifi i her zezaket e usa dhe flasim pastaj bashke prape..

oj tarallake, spo te ve njeri pistoleten ne koke ty qe te shkosh me zezaket. por kujto dhe kupto se gjysh stergjysherit e atyre zezakeve ta kane bere gati ate vend ku zotrote bredh pa te renduar truri fare...apo mos ta ka lene gje yt ate ne trashegim.... boll se late nam me keto tema perverse.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga babybell

a)si thote kenga: zgjodha njeriun! e pra o shqiptare "rrace superiore" rendesi ka qe te shoqerohesh me nje njeri te mire. lekura e bardhe nuk i ben disa nga forumistat tane te dashur me te frekuentueshem pershembull. kush thote : "nuk jam rracist por me te zinj nuk shkoj" genjen veten se nuk eshte racist sepse qe nga ai moment ve shenjen e ndryshimit midis vehtes dhe nje zezaku dhe ky eshte rracizem.

b) fundja po qe puna per te bere ndryshime rracore: rrace me te keqe se shqiptaret.....!!

a) Fillimin e ke mire ti teta, pavaresisht se pastaj vazhdon ne nje katrahure qe nuk di as vete ta pershkruash, sepse per fat te keq nuk eshte se i ke mendimet shume te qarta..

b) Nervat nuk te kane mbajtur si duket, dhe mbase nga xhindosja e sadopakte se perse bashkombasit e tu nuk kane sy ne balle te shikojne cfare je ne gjendje te shikosh ti, je sulur t'i fusesh nje gafe tjeter (fatkeqsisht) akoma me skandaloze..

Citim Postuar më parë nga Eagle
    oj tarallake, spo te ve njeri pistoleten ne koke ty qe te shkosh me zezaket. por kujto dhe kupto se gjysh stergjysherit e atyre zezakeve ta kane bere gati ate vend ku zotrote bredh pa te renduar truri fare...apo mos ta ka lene gje yt ate ne trashegim....
    A eshte e vertete se shumica absolute e afro-amerikaneve bejne pushim vetem per MLK day, apo sikur coku kane qejf qe te rrine gjithe diten kot.. apo, ne rastin e shembullit te dyte - afermativ - mbase bejne pushime te kompensuara.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Citim Postuar më parë nga R2T
    ...je rasti me tipik i psikologjise-legjislative te Amerikes. Je tamam ajo "delja" ajo "brainwashed" nga sistemi psiko-analist Amerikan. Nje nga pershtypjet me te medha qe me ka bere ketu, eshte se si njerzit kontrollohen jo vetem nepermjet ligjit por dhe nepermjet ketyre gjoja "analizave" e rregullave psikologjike te tipit:
    "- Po qe se diskriminon dike d.mth se ndihesh inferior ndaj tij."
    "- Po qe se diskriminon pederastet d.m.th se ndihesh pederast"
    "- Nese diskriminon domethene se qenke "closeminded""
    e shume raste te ketij lloji, qe si esence kane qellimin qe te bejne popullaten tu bindet ligjeve jo nga frika e ligjit, por nga frika e opinionit. Dhe te paret qe u binden dhe ndjekin keto analiza idioteske, jane vete ata persona qe e ndiejne kete frike. Keto analiza trashanike nuk do shume njohuri psikologjie ti provosh si te padrejta, mjafton qe keto stigmat e shoqerise, qe duken qarte tek ty, te mos te te shqetesojne shume.
    nuk e di a i ilustron keto fjale e tua ai vizatimi i kendshem me lart..

sido qe te jete, "and they lived happily thereafter"

(keshtu duhet mbyllur perralla, dakort ? )
    Ndryshuar për herë të fundit nga bunny : 30-08-2006 më 05:08 Arsyeja: imazhet nuk lejohen ne forum

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga Eagle
    oj tarallake, spo te ve njeri pistoleten ne koke ty qe te shkosh me zezaket. por kujto dhe kupto se gjysh stergjysherit e atyre zezakeve ta kane bere gati ate vend ku zotrote bredh pa te renduar truri fare...apo mos ta ka lene gje yt ate ne trashegim.... boll se late nam me keto tema perverse.
    Njeri sme ka vene pistoleten ne koke ore derman.. une di se cfare bej .. po ti e kontrollon njehere veten se cfare thua??!! Me sa po shof une ketu nuk po jepni ndonje mendim ne lidhje me temen ( nuk eshte hapur tema te shprehni racizmin tuaj ndonese terthorazi po e shprehni) por po e transformoni ate ne nje ambient sherri .. Nje e vertet eshte.. Zezaket e kohrave te sotme nuk jane as sa gjysma e atyre qe kane qene njehere e nje kohe.. hapi syte cuno dhe shif.. Une e kam shpreh mendimin tim me pare.. skam pse te jap disa mendime.. ty nese te pelqen.. mund te thuash hapur qe une se kam problem dhe pike.. Mos me cito me tej.. se sdua te vazhdoj kete bisede koti..

sorry

Zemrushja
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zemrushja : 27-08-2006 më 18:12
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    racizmi esht koncept abstrakt...askush se di ku mbaron racizmi e ku fillon jo-racizmi...ta definosh si difekt karakteri esht gje e ceket dhe ata qe e percaktojn nket menyre (ne forme propagande) thjesht dun te kontrollojn te pakontrollushmen per te rujt 1 rryme ideologjike qe i intereson filansteinit ose fistekbergut ne nji pike te caktuar ne histori...diskrimino arabin po mos diskrimino zezakun...diskrimino at qe me intereson mu per momentin edhe jo vetem kaq po mushja mendjen vetes qe interesat e mia jan morale dhe te drejta te zoti kshq ke license te shkosh deri ne ekstrem per ti sublimizu

kulmi i trulavazhit paraqitet te ajo shpreja "ata qe thon sjemi raciste po nuk shkojm me zezake- jan raciste"...dmth te qihesh me i zezak vec per ti provu vetes qe sje raciste...ktu s'ka asigje abstrakte thjesht tregon qe je e demtume ntru te vogel edhe ke nevoje per terminim te kontrates...ose thjesht je shum horny e mundohesh ti mbushesh mendjen vetes qe e ke k@rin e zezakut n'miter per arsye humanitare

kuptoni ne radhe te pare qe nuk i intereson askuj...nqs keni jungle fever ok, befshi qef, po tpakten mos hajdeni ktu nforum me i mush menjen dynjas qe po beni dicka revolucionare...ose nqs e keni nda menjen cojeni muhabetin deri ne fund, qihuni me kafshe te egra ose me specie ne ekstinksion e siper per ti provu ksaj bote te eger qe do i hapim shalet para cdo diskriminimi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    para ca javesh:

zezaku: heyyy where r u from?
    shqiptaja: Albania.
    z: I love ur accent...how long have u been in the US?
    sh.: here's your cappuccino, have a nice day!
    mbas pak para se te ikte
    z: hey this is for u...call me!
    sh: hey Kev...can u throw this in the garbage for me pls?

looool

zezaku ishte djali i manageres
    shqiptarja qe ate dite lan pjatat (1,5 vjet ne ate pune skish kaput pjat me dore!)
    shqiptarja per 1 jave kerkovi te transferohet tek dyqani tjeter (e njejta kompani)

the end of filem

ps. un zezaket, jo se jam rraciste, po do ta enkurajoja babin tim ne planin e tij per ti ber te gjith zezaket sapun...kjo thot a do me bente pershtypje te kisha te dashurin zezak!!!!!!!!!!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    para ca javesh:

zezaku: heyyy where r u from?
    shqiptaja: Albania.
    z: I love ur accent...how long have u been in the US?
    sh.: here's your cappuccino, have a nice day!
    mbas pak para se te ikte
    z: hey this is for u...call me!
    sh: hey Kev...can u throw this in the garbage for me pls?

looool

zezaku ishte djali i manageres
    shqiptarja qe ate dite lan pjatat (1,5 vjet ne ate pune skish kaput pjat me dore!)
    shqiptarja per 1 jave kerkovi te transferohet tek dyqani tjeter (e njejta kompani)

the end of filem

ps. un zezaket, jo se jam rraciste, po do ta enkurajoja babin tim ne planin e tij per ti ber te gjith zezaket sapun...kjo thot a do me bente pershtypje te kisha te dashurin zezak!!!!!!!!!!

duken fierakt jo per gje po jemi njisha poshtttttttt zezaket edhe e ka mir babi jot sweety dont wory
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e baby^girl
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    24

Talking

E shof qe shumica e robve(gocave) e fillojne pergjigjen e tyre duke thene "nuk jam racist/e por nuk do shkoja kurren e kurres me te zi...etj etj etj"... kjo do te thote qe je rracist/e dhe pike. ska ktu edhe nuk jam rracist/e edhe jam...MOS BENI KOT LORJA FJALESH SE NUK U SHKOJN KALAMAJA.
    Ne shqiptare kshu jemi rrit ne ate ambjent dhe mentalitet me xhaxhin Ever, dhe shumices tone ketu ne America na eshte dheni rasti dashur pa dashur qe te jemi ne kontakt me rraca te ndryshme.
    Kisha nje pyetje per Zemerrrrushen...kur thua te dashurin e "ZI" e ke fjalen per zezak me plot kuptimin e fjales dmth ate nga Africa dhe Afro-American...apo ate gjith rob e zinj??? sepse ngjyre te zeze ose shume te erret kan dhe rraca Spanjolle, Arabe, Indiane, Egjyptjane, etj???--->
    psh nqs une gjej nje nga ata milioneret SHEIK NAFTE si i thojn qe mi ploteson te gjitha deshirat e mia materialiste (shpija ne vende te ndryshme te botes , private Jet(airplane) so i can fly kur du une, bjutifull Yatch (anije) so i can bring over my Albanian friendsand parrrrrtyyyyy) ater une nuk do beja shume naze ;p
    Nejse kjo eshte shume teme interesante nje gje serjoze dua te them qe ... nuk eshte vendi im ktu te gjykoj se kush del me zezak dhe me kinez sepse secili ka mendimin e tij. Ju uroj fat dhe sa me shume dashuri me ate qe ju do zemra. PEACE
    Ndryshuar për herë të fundit nga baby^girl : 28-08-2006 më 01:00
    Mundohu te njohesh veten, ndoshta ateher dicka gjen.

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Më bëri përshtypje historia e Reshit
    Nga rreze dielli në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 11:01
  2. Cfare beni kur ju le e dashura/i dashuri ?
    Nga Pasiqe në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 21-03-2006, 01:52
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  4. Do tju bente pershtypje...?
    Nga La rondine në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 22:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •