Eshte gje se askush nuk eshte i detyruar ta Beje ...simbas qejfit per secilin !
Eshte gje se askush nuk eshte i detyruar ta Beje ...simbas qejfit per secilin !
E di si eshte puna? Me preken keto postimet pro-zezake po jo aq shume sa do me kishin prekur para se te vija ketu ku jam.Edhe une si gjithe te tjeret , kur isha ne Shqiperi i mbroja ish-sklleverit, me vinte keq madje arrija deri aty sa urreja te bardhet qe i diskriminonin dhe te gjitha keto per nder te idealeve njerezore. Pooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooor, tani qe e vuaj vete pranine e kesaj rrace kuptohet qe gjerat ndryshojne! Nuk mund te them se i urrej plotesisht por prania e shumices prej tyre e shemton jeten ne shume kuptime qofte edhe ne takime te rastesishme me rruge apo subway. Ka dicka ndermjet rracave qe nuk mund ta injorojme. Ne vete arrijme te ndjejme ndryshimet nga nje kombesi ne tjetren apo edhe nga njeri rreth ne tjetrin dhe ketu po na dilkan ca mendimtare qe thone se jevgjit jane njelloj si te bardhet! Ca lloj budallalleku eshte ky? Une s'po futem shume ne pershkrime se disa nga anetaret kishin dhene detaje te rendomta qe e plotesojne figurene e tyre ne shoqeri por nje gje e them e sigurte: Nje lidhje me nje te tille nuk e konceptoj dot. Edhe shoqeria me ta me duket e pamundur. Ne shkolle kam plot zezake dhe pervecse dy djemve te tjereve nuk u flas. Edhe keta te dy jane vete te distancuar ne shume menyra nga zezaket e tjere. Jane well-spoken, te kendshem, nuk vijne te te flasin me shprehje te tilla si "sup" ,dhe kane expetactions per jeten. Femrat zezake kane nje urrejtje per rracene e bardhe por nuk eshte kjo e keqja. E keqja eshte se e shprehin si te patakte qe jane. Ketu ku jam pjesa derrmuese e femrave te bardha qe jane lidhur me te zinj jane white trash.Jane super te shendosha, me familje te shthurura dhe nuk ka gje me te ndyre kur i sheh me femije te piset ne krah. Te gjitha trashy-talk shows si psh Jerry Springer, nje qe me duket se e ka emrin Monty (po s'jam shume e sigurte) , Cops e te tjera kane si personazhe te zinjte. Normalisht qe shumica e historive ne televizone jane fake por dihet qe bizneset shesin ate qe blihet. Ka dicka rreth asaj kulture qe thjesht nuk me terheq! Dmth une si femer kur mbyll syte per te imagjinuar idelain tim mashkullor, imazhi qe me shfaqet eshte shume larg te zezes! That's it! Nuk mendoj se mund te dashurohem me ta, eshte jashte natyres time, eshte jashte cdo imagjinate.
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
..as njehre nuk kam menduar per kete dhe nuk mund te paramendoj veten..............
Leila je rasti me tipik i psikologjise-legjislative te Amerikes. Je tamam ajo "delja" ajo "brainwashed" nga sistemi psiko-analist Amerikan. Nje nga pershtypjet me te medha qe me ka bere ketu, eshte se si njerzit kontrollohen jo vetem nepermjet ligjit por dhe nepermjet ketyre gjoja "analizave" e rregullave psikologjike te tipit:Postuar më parë nga Leila
"- Po qe se diskriminon dike d.mth se ndihesh inferior ndaj tij."
"- Po qe se diskriminon pederastet d.m.th se ndihesh pederast"
"- Nese diskriminon domethene se qenke "closeminded""
e shume raste te ketij lloji, qe si esence kane qellimin qe te bejne popullaten tu bindet ligjeve jo nga frika e ligjit, por nga frika e opinionit. Dhe te paret qe u binden dhe ndjekin keto analiza idioteske, jane vete ata persona qe e ndiejne kete frike. Keto analiza trashanike nuk do shume njohuri psikologjie ti provosh si te padrejta, mjafton qe keto stigmat e shoqerise, qe duken qarte tek ty, te mos te te shqetesojne shume.
Sipas kesaj psikologjise tende, Lejla, une qe diskriminoj (supozojme) ndaj nje antikapati apo te semuri psiqik, ndihem inferior ndaj tij?? Apo nese e konsideroj veten superior ndaj nje majmuni, ne te vertete qenkam inferior? Se personalisht nuk shof ndonje ndryshim ndaj nje majmuni dhe nje bythziu, dhe ta garantoj me 100% qe s'kam aspak ndjenja inferioriteti ndaj tyre. Ah nese me inferioritet nenkupton perçmim e peshtirosje atehere ndoshta ke te drejte. Apo sipas asaj psikologjise (qe me duket se e ke shprehur me perpara) se ata qe diskriminokan pederaste u ndiekan pederaste. Sipas asaj psikologjia ata qe diskriminojne jevgjit, e bejne se duan te jene jevgj? Po qe se e shtyje logjiken tende pak me larg se kufiri qe te kane vendosur keto psiko-rregullat e ketij vendi, dhe ti si shumica do e kishe kuptuar se keto analizat e tua jane thjesht "ligje-morale" te ndertuara thjesht per te mbajtur popullaten nen kontroll.
Per madhesine e "bishes" nuk po e zgjat se eshte krahasim jashtezakonisht idiotesk e feminor. Te thuash se aristokratet u ndiekan inferiore per madhesine e bishes eshte qesharake. Keto ideara xheloze lindin nga ndonje pjatalares qe nuk e ka pas idene per jeten e aristokrateve. Kur ke harem me 300 femra te cdo race, ngjyre, e madhesie, nuk para te plas shume se sa te madhe e ka skllavi jot.
Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 17-08-2006 më 11:58
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
As un nuk jam raciste por qe te lidhem me nje zezak se bej dot.
Çdo respekt për racat tjera, por ne jemi racë tjetër. Le të themi ata janë njerëz e ne jemi dele. Nuk ka dashuri aty, nuk jemi të njejtë!
Mund të më pëlqej diçka e tyre, apo trupi e bukuria e tyre vetëm sa për ti parë me sy.
Nuk më duket se racat janë kompatibile njëra me tjetrën në mënyre natyrore. Edhe pse ka shumë raste që dy persona të racave të ndryshme artificalisht mundohen të mbajnë lidhje njëra me tjetrën shoqëria është gjithmonë prezente t´ju tregojë se janë në rrugë të gabuar.
Nga ligjet e natyrës nuk na ndalohet që racat të përzihen, por nuk mendoj se është mirë ti bëjmë të gjitha që na lejon natyra. duhet ta mbajm veten nën kontrollë.
JAM DAKORT ME KETEPostuar më parë nga Inteligjentja
P.S. POR DUHET TE JESH RRACIST SE SBAN
LOL
PRANIA E TYRE NE NJE KOMUNITET ME TE BARDHE ESHTE SHUME E NDYRE
ATY KU SHKEL ZEZAKU PRISHET VENDI DHE NUK MBIN BARI
si thote kenga: zgjodha njeriun! e pra o shqiptare "rrace superiore" rendesi ka qe te shoqerohesh me nje njeri te mire. lekura e bardhe nuk i ben disa nga forumistat tane te dashur me te frekuentueshem pershembull. kush thote : "nuk jam rracist por me te zinj nuk shkoj" genjen veten se nuk eshte racist sepse qe nga ai moment ve shenjen e ndryshimit midis vehtes dhe nje zezaku dhe ky eshte rracizem. ç'eshte lekura? e zeza mos do te thote qe ata njerez jane pis?kam pare une te bardhe zhulsa sa te duash! mos do te thote qe truri i tyre eshte i manget sepse trupi i tyre eshte i zi? kam pare te bardhe te keqinj dhe budallenj sa te duash. apo e bardha eshte e bukur e zeza jo? Cila mendje e ndritur e tha kete? une per vehte shpresoj te gjej njeriun qe do te me beje te lumtur çdo dite me miresi dhe dashuri, qofte i bardhe apo i zi. fundja po qe puna per te bere ndryshime rracore: rrace me te keqe se shqiptaret.....!!
Postuar më parë nga babybell
Me pelqyen ato pyetjet dhe une do te pergjigjem per ato pyetje por do te boj nje pyetje per ty.....ke pare ndonje majmun te bardhe meqe ke pare gjithe keto gjona te bardha?
Kam pare te bardhe.... kam pare te bardhe.... prape kam pare te bardhe...dhe prape te bardhe edhe prape te bardhe....po pra te bardhe ke pare se ske patur ku te gjesh te zi...oooo babybell. Ku do ta gjeje racen e zez ta shikoje? ne tv jo... ne pallat jo...ne shkolle jo ...ndonje kusheri te zi jo...nejse e ke vendos fundja qofte i bardhe apo i zi zgjidhe sic di ti.
vagabond_nyc ke shume te drejte.. Ata qe nuk jane ne kontakt me te zinjte nuk e kane haberin se cdo te thote.. te jesh nen kontaktin e tyre. etj etj..
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Krijoni Kontakt