Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 99
    *~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753

A ju bën përshtypje që i/e dashura/i juaj të ishte i zi?

Pershendetje te gjitheve

Kam vene re te pakten ketu ne USA qe ka plot shqiptare te cilet lidhen me Racen e Zeze.. Une per vete nuk jam raciste.. por sdo ta pranoja kurre nje gje te tille

Nuk e di si e shifni ju kete aspekt..

Me jepni mendimet tuaja

Sinqerisht,

Zemrushja...
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    edhe un njof nga ata po ata qe ven me zezake nuk para frekuenton chatin.
    Nuk ka rendsi se ca mendoj un apo ti, se ai qe vete me zezake nuk me degjon as ty as mua.

ElBaSanLLiU PeR JeTe Maska e KiNgu_Elb
    Anëtarësuar
    09-10-2005
    Vendndodhja
    elbasani
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Pershendetje te gjitheve

Kam vene re te pakten ketu ne USA qe ka plot shqiptare te cilet lidhen me Racen e Zeze.. Une per vete nuk jam raciste.. por sdo ta pranoja kurre nje gje te tille

Me jepni mendimet tuaja

Sinqerisht,

Zemrushja...
    NUK KAM AS NJE GJE LIDHJE ME RACISMIN PO NUK ESHTE MIRE DHE SIDOMOS NE SHQIPTARET QE SE KEMI PER ZAKON PO SI THON CDO KUSH KA MENDIMIN E TIJ
    CDO NJERI DUHET TE GJEJ ATE QE KERKON
    POR JO NJE NE RACE TJETER POR MENDOJ SE VAJZAT NE USA ME SHUME SHKOJNE ME ZEZAKET PER EKSPERJENZ OSE NGA QE E KAN TE MADH ME FAL PER SHPREHJEN PO KY ESHTE MENDIMI IM SI PER FUNDIM UN NUK E SHOH TE HIJSHEM ATE QE PO NA DEGJOJNE VESHET SOT SI DOMOS EDHE NEVE KETEJ NGA SHQIPERIA NUK NA VJEN MIRE KUR DEGJOJME PER JU SHQIPTARET NE AMERIK QE KESHTU DUHET TI VINI GISHTIN KOKES SE NUK I KA HIJE ASNJE SHQIPATRI

RESPEKTE NGA ANA JOTE QE HAPE KETE TEM

RESPEKTE PER ATA QE RESPEKTOJNE ELBASANLLIT
    Çdo Gje Mbaron Aty Ku Ka Filluar

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kërçovare1
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afër...
    Postime
    222
    As une nuk do ta beja nje gje te tille kurre. Nuk jam raciste, i dua te gjitha racat, pra s'kam asgje kunder tyre dhe vetem pse ke preferenca per t'u/mos martuar me nje race te vecante nuk behesh racist/e. Shpeshhere keto terme ngaterrohen, por martesa eshte tjeter dhe menyra se si i shef racat tjera eshte tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kërçovare1 : 11-08-2006 më 11:53

Happiness is: ME & YOU ;)

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Me vjen te qesh kur mendoj per kompleksin e inferioritetit qe kane te bardhet per nje mit, nje genjeshter... e me shijon budallalleku i tyre aq shume sa s'dua tua them sekretin e te zinjve por po ua them per hir te patriotizmit. Le qe kur flisni me kaq pikellim per kete ceshtje, te kepusni shpirtin... dhe te beni te dyshosh se ndoshta vertete keni nje arsye te forte dhe reale per tonin inferior... lol. Me qe te zinjve s'u largohesh dot se s'ka ligj per segregation (ndarje rracash) sic kishte dikur, do te te dalin edhe ne pune apo shkolle, dhe edhe sikur te mos besh miqesi me ta, bejne shoket/shoqet e tua te bardha miqesi dhe te fusin dhe ty ne muhabet. Dashje padashje meson dicka nga ta. Nga c'kam zbuluar une nga gjithe zezaket (meshkuj e femra) qe e kane pranuar ne pranine time eshte se... ata nuk e kane me te madh se gjithe te tjeret. Madje eshte shkruajtur dhe nje artikull mbi kete mit.

Ne Romen antike madhesia e atij organi lidheshe me gomeret, budallenjte, sklleverit (te bardhe edhe keta), dhe njerezit e ulet ne pergjithesi. Pra, nje organ i vogel tregonte civilizim dhe kulture (royalty), ndersa i madhi tregonte shthurje, imoralizem, njerez pa kulture, njerez-kafshe qe s'kane kontroll mbi veten e tyre apo epshet e tyre (Kalibani i Shekspirit, fjale e perafert me canibal), humbje llogjike, shtrese e ulet. Id kundrejt superegos. Dihet kush e ka perhapur kete mit, aristokratet me komplekse inferioriteti. Dhe ne i shohim nga Afrika e themi jane njerez xhungle (qe per shumicen eshte e vertete), e u veme damken.

Gjithsesi, ata vuajne si popull. I kam pare qe diskriminohen e trajtohen keq neper restorante te vecanta, etj.. U bien ne qafe kot fare. Sigurisht, s'do te thote qe do mbaja te dashur zezak nga keqardhja... lol. Pastaj njerezit bejne c'te duan. Po s'i pelqeva, s'bej miqesi me ta, por s'kam pse t'i shaj keto lloj ciftesh ne virtualitet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 11-08-2006 më 12:44
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Lejla...

Askush nuk i shau.. Thjesht nje pyetje ishte.. Te thashe une kam shoqeri per vete ketu ke puna.. smund ti largoj do sdo do ti pranosh ne shoqeri..

Ajo cka dua te them eshte: " A do doje ti te kishe lidhje me nje zezak?? Si do e shihje ti kete gje?? Dhe a do martoheshe dot me nje te tille?? "

Nuk ka te beje me racizem.. madhesira.. etj etj.. thjesht mua per vete nuk me pelqen si ide.. Por sdo te thote se ste pelqen edhe ty..

Flm qe moret pjese ne kete teme

Kalimtare e rastit... Maska e AMERIKANJA06
    Anëtarësuar
    03-06-2006
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    168
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Pershendetje te gjitheve

Me jepni mendimet tuaja

Sinqerisht,

Zemrushja...
    Raca e bardhe me te zezen,-sheh kudo plot rrugeve, discove ,dyqaneve,pizzerive,ne Zoo,Theatre, etj etj...biles dhe me femije laramane te shoqeruar.
    Pervec se mbajne ere(arome kerme)-e kam vene re ne city-bus,qelben ere rraca me ngjyre.
    Na jane mesuar syte qe kaq vite,por te ju them te drejten jam rraciste deri ku ska ku te veje me.
    Do thoni ju arsyeja?Apo ti jeton ne shtetin ku nuk ndihesh i (e) diskriminuar?!
    -Di te luaj dhe rolin e te civilizuares ne kete aspekt"rracisem", por s`e luaj dot.
    S`i honeps dot!
    Nuk i dihet se ardhmes, mbase dhe femija im(larg qofte) do arrije deri aty sa te dashurohet me ndonje te ngjyres se zeze,
    por kam vene re qe dhe vete amerikanet vendali-jane shume me shume raciste sesa ne te te merguarit e vonuar!
    Te gjithe jetojne larg zezakeve, spanjolleve, indnjaneve,-mundesisht shtepite blihen sa me larg ketyre zonave, si dhe femijet arsimohen qe ne 1st degree`(klas e pare) ne private school me qellim qe te kene sa me pak kontakt me njerezit me ngjyre)-sic jane ne public school.
    Ky eshte realiteti, i thene plotesisht sic ma ndjen ndergjegja ime.
    -Tashme, kane filluar dhe te nxjerrin mbathjet, (moda super e fundit);
    apo femrat zezake heqin vetem njeren menge te bluzes, dhe nga ane tjeter u duken sytjenat marshalla...
    E ca kulture do maresh nga keta individe qe as veten e tyre s`e respektojne?
    Nga keta individe qe ecin rruges duke kercyer, sikur te kene ndonje shkop ne prapanice?
    Apo me ato mbathje poshte xhinseve te gjera qe rrezik u bien ne mes te rurges??!!
    Por ka dhe femije me ngjyre intelektuale,-qe mbase dhe mund te kete femra shqiptare qe ua fitojne zemeren,
    por do te shtoja qe :Pothuajse s`njoh asnje femer shqiptare qe eshte martuar me ndonje zezak Bronx-i psh(N.Y)-pasi aty eshte shpella e tyre.
    Nejse,-kam folur si nje raciste, gje qe sme takon te flas keshtu pasi po thyej ligjin e shtetit ku jetoj dhe po diskriminoj me kete shkrim-shume kombe...Ju kerkoj ndjese.
    -Lirine kerkon?!-Pushka s`ka cark!Fluturimin do?por krahet s`i hap.Me rraso je veshur.Zotin e tall!Kush je ti?!-Perendi a djall?!

ElBaSanLLiU PeR JeTe Maska e KiNgu_Elb
    Anëtarësuar
    09-10-2005
    Vendndodhja
    elbasani
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga AMERIKANJA06
    Raca e bardhe me te zezen,-sheh kudo plot rrugeve, discove ,dyqaneve,pizzerive,ne Zoo,Theatre, etj etj...biles dhe me femije laramane te shoqeruar.
    Pervec se mbajne ere(arome kerme)-e kam vene re ne city-bus,qelben ere rraca me ngjyre.
    Na jane mesuar syte qe kaq vite,por te ju them te drejten jam rraciste deri ku ska ku te veje me.
    Do thoni ju arsyeja?Apo ti jeton ne shtetin ku nuk ndihesh i (e) diskriminuar?!
    -Di te luaj dhe rolin e te civilizuares ne kete aspekt"rracisem", por s`e luaj dot.
    S`i honeps dot!
    Nuk i dihet se ardhmes, mbase dhe femija im(larg qofte) do arrije deri aty sa te dashurohet me ndonje te ngjyres se zeze,
    por kam vene re qe dhe vete amerikanet vendali-jane shume me shume raciste sesa ne te te merguarit e vonuar!
    Te gjithe jetojne larg zezakeve, spanjolleve, indnjaneve,-mundesisht shtepite blihen sa me larg ketyre zonave, si dhe femijet arsimohen qe ne 1st degree`(klas e pare) ne private school me qellim qe te kene sa me pak kontakt me njerezit me ngjyre)-sic jane ne public school.
    Ky eshte realiteti, i thene plotesisht sic ma ndjen ndergjegja ime.
    -Tashme, kane filluar dhe te nxjerrin mbathjet, (moda super e fundit);
    apo femrat zezake heqin vetem njeren menge te bluzes, dhe nga ane tjeter u duken sytjenat marshalla...
    E ca kulture do maresh nga keta individe qe as veten e tyre s`e respektojne?
    Nga keta individe qe ecin rruges duke kercyer, sikur te kene ndonje shkop ne prapanice?
    Apo me ato mbathje poshte xhinseve te gjera qe rrezik u bien ne mes te rurges??!!
    Por ka dhe femije me ngjyre intelektuale,-qe mbase dhe mund te kete femra shqiptare qe ua fitojne zemeren,
    por do te shtoja qe :Pothuajse s`njoh asnje femer shqiptare qe eshte martuar me ndonje zezak Bronx-i psh(N.Y)-pasi aty eshte shpella e tyre.
    Nejse,-kam folur si nje raciste, gje qe sme takon te flas keshtu pasi po thyej ligjin e shtetit ku jetoj dhe po diskriminoj me kete shkrim-shume kombe...Ju kerkoj ndjese.

Me shkrimin qe ke ba me duket se ke dal nga tema duhet te lexosh mire se ku e ka fjalen Zemrushja qe ka nis temen,nuk bahet fjale per kombesi te tjera por vetem per shqiptaret

RESPEKTE NGA ANA IME EDHE NISMETAREN E TEMES
    Çdo Gje Mbaron Aty Ku Ka Filluar

Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Faleminderit kingo per fjalet e tua

Amerikania.. te kuptoj cfare do te thuash..

ps. imagjino veten sikur nuk do ishe e martuar.. do dashuroheshe me nje zezak??

kjo eshte pyetja ime per ty..

Labeati.. nuk jemi ke tema gjeegjeza.. permbaju temes te lutem

Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    O baba.. Cfaj kam une se mendoj ndryshe per jeten time nga ty :P

Une thjesht shpreha nje mendimin tim.. Qe se imagjinoj dot veten ta puth apo ta perkedhel ate njeri.. se di pse.. personalisht do ndieja neveri..

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Më bëri përshtypje historia e Reshit
    Nga rreze dielli në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 11:01
  2. Cfare beni kur ju le e dashura/i dashuri ?
    Nga Pasiqe në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 21-03-2006, 01:52
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  4. Do tju bente pershtypje...?
    Nga La rondine në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 22:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •