Postuar më parë nga
AMERIKANJA06
Raca e bardhe me te zezen,-sheh kudo plot rrugeve, discove ,dyqaneve,pizzerive,ne Zoo,Theatre, etj etj...biles dhe me femije laramane te shoqeruar.
Pervec se mbajne ere(arome kerme)-e kam vene re ne city-bus,qelben ere rraca me ngjyre.
Na jane mesuar syte qe kaq vite,por te ju them te drejten jam rraciste deri ku ska ku te veje me.
Do thoni ju arsyeja?Apo ti jeton ne shtetin ku nuk ndihesh i (e) diskriminuar?!
-Di te luaj dhe rolin e te civilizuares ne kete aspekt"rracisem", por s`e luaj dot.
S`i honeps dot!
Nuk i dihet se ardhmes, mbase dhe femija im(larg qofte) do arrije deri aty sa te dashurohet me ndonje te ngjyres se zeze,
por kam vene re qe dhe vete amerikanet vendali-jane shume me shume raciste sesa ne te te merguarit e vonuar!
Te gjithe jetojne larg zezakeve, spanjolleve, indnjaneve,-mundesisht shtepite blihen sa me larg ketyre zonave, si dhe femijet arsimohen qe ne 1st degree`(klas e pare) ne private school me qellim qe te kene sa me pak kontakt me njerezit me ngjyre)-sic jane ne public school.
Ky eshte realiteti, i thene plotesisht sic ma ndjen ndergjegja ime.
-Tashme, kane filluar dhe te nxjerrin mbathjet, (moda super e fundit);
apo femrat zezake heqin vetem njeren menge te bluzes, dhe nga ane tjeter u duken sytjenat marshalla...
E ca kulture do maresh nga keta individe qe as veten e tyre s`e respektojne?
Nga keta individe qe ecin rruges duke kercyer, sikur te kene ndonje shkop ne prapanice?
Apo me ato mbathje poshte xhinseve te gjera qe rrezik u bien ne mes te rurges??!!
Por ka dhe femije me ngjyre intelektuale,-qe mbase dhe mund te kete femra shqiptare qe ua fitojne zemeren,
por do te shtoja qe :Pothuajse s`njoh asnje femer shqiptare qe eshte martuar me ndonje zezak Bronx-i psh(N.Y)-pasi aty eshte shpella e tyre.
Nejse,-kam folur si nje raciste, gje qe sme takon te flas keshtu pasi po thyej ligjin e shtetit ku jetoj dhe po diskriminoj me kete shkrim-shume kombe...Ju kerkoj ndjese.
Krijoni Kontakt