Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 111
    i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Trafikoi të fejuarën, dënohet me 10 vjet burg

TIRANË- Gjykata e Krimeve të Rënda ka deklaruar dje fajtor Eduart Memën, për veprën penale të trafikimit të femrave për prostitucion. Mema u dënua me 10 vite burg për trafikimin e të fejuarës së tij me inicialet S.XH. Sipas prokurorisë, kjo e fundit është njohur me Eduart Memën dhe më pas është fejuar me të. Një vit pas fejesës nisen drejt Italisë për një jetë më të mirë. Sapo kanë mbërritur atje, Eduardi e ka detyruar vajzën të ushtrojë prostitucion. Duke u bazuar në denoncimin e parë, një grup gjyqtarësh shkuan në Itali, ku morën në pyetje vajzën, por megjithëse ajo tërhoqi denoncimin, u vendos dënimi i ish-të fejuarit të saj me 10 vjet burg. Kujtojnë se vajza deklaroi në Gjykatën e Milanos se: “Unë nuk kam bërë denoncim me telefon në polici ndaj Eduart Memës. Kam qenë e fejuara e tij, por kam ikur nga ai duke u martuar me italianin”.
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2005
    Postime
    117
    Nuk mendoj se jemi ne ata qe duhet te vleresojne rracen tone. Vleresimet obkektive vijne nga jashte pra nga ata qe nuk futin ndjenjat e tyre ne kete mes. Kuptohet keto vleresime nuk mund te merren nga greket apo te tjere si puna e tyre qe na kane hale ne sy. Nga vende qe kane kulturen e nevojshme per te dhene vleresime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga luka21 : 07-09-2006 më 08:21
    Jeta eshte e shkuter, dita eshte e gjate.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Rraca më e mirë është gjeni.Të tjerët fshehin zbulimet tona për të thënë pastaj se i zbuluan vetë.

Pirro Rajsa, shqiptari që përpiloi hartën e Antarktidës që më 1513

--------------------------------------------------------------------------------

Admirali shqiptar, Pirro Rajsa kishte përpiluar një hartë të saktë të Antarktidës, 300 vjet para se të zbulohej kontinenti.

Në 1929 në arkivat e pallatit të sulltanëve - Top Kapi- në Stamboll, u gjet një pergamen i vjetër, i mbështjellë në formë ruloni dhe krejt i mbuluar nga pluhuri. Pergamenit iu hoqën vulat e mbylljes dhe para syve të historianëve u shfaq një dokument i çuditshëm, një hartë e plotë dhe e saktë e Antarktidës.

Historiani turk, Et‘hem Halili, e studioi me kujdes hartën dhe deshifroi vulën e firmën e autorit të këtij dokumenti: Kryeadmirali dhe komandanti i flotës së Perandorisë Turke, Pirro Rajs, viti 1513 ose 919 sipas kalendarit mysliman. Studimi i kujdesshëm i hartës tregoi se admirali kishte shfrytëzuar mbi 20 burime paraardhëse dokumentesh. Në njërin nga mbishkrimet ai vërtetoi se e kishte kopjuar hartën, se ai e dinte shumë mirë që Toka është e rrumbullakët. Boshti i Tokës Jug-Veri ishte i zhvendosur me 5 gradë nga koha e të dhënave fillestare dhe Poli i Veriut e Poli i Jugut ndodheshin në pozicione të tjera nga ato të tanishmet. Këto të dhëna shkenca mundi t‘i vërtetonte në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të, por si mundi shqiptari Pirro Rajs t‘i formulonte në shekullin e 16-të, në një kohë kur në Evropë nuk kishte lindur akoma Galileu, Xhiordano Bruno, Koperniku etj., dhe kisha nuk lejonte as idenë se Toka mund të ishte e rrumbullakët.

Pirro Rajs (Rajca)

Pirro Rajs ishte një feudal shqiptar, i cili u vu në fund të shekullit të 15-të në shërbim të sulltanit si studiues hartografik, ku shkëlqeu në këtë fushë dhe u mbiquajt "arnauti" (shqiptari). Për rezultate të shkëlqyera në lundrim shumë shpejt mori titullin admiral dhe më vonë u emërua si kryekomandant i flotës luftarake perandorake. Udhëhoqi flotën turke në shumë beteja fitimtare në Mesdhe, projektoi anije dhe përgatiti atlase që u përdorën gjatë 200 vjetëve nga lundruesit venecianë dhe norvegjezë, që në shekullin e 16-të u përmblodhën në veprën madhore "Kutabi Barine" dhe që u përdor në të gjithë Evropën.

Zbulimi i hartës së Pirro Rajsit e futi shkencën në një debat të vështirë. Harta e admiralit shqiptar është shumë më e saktë se harta e shekullit të 20-të për Antarktidën. Në hartë janë shënuar me saktësi kufijtë, kontinentet, malet, qafat, gjiret, lumenjtë e lagunat, që sot janë të mbushura me akull, janë përshkruar me hollësi brigjet e Antarktidës Jugore. Dhe përfundimi:

Harta e admiralit shqiptar, e firmosur në vitin 1513, ishte absolutisht e saktë. Si është e mundur? Shkencëtarët anglezë thanë: "Një rebus dinamik oriental", francezët "Mistifikim" etj.,
    M. HABILI

Gazeta SHQIP
    05-09-2006

P.S. bëra një reduktim për të mos zënë vend të tepërt këtu në forum.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Citim Postuar më parë nga Arcimedes
    Faleminderit, por vetem naiv nuk jam. Naivitetin e kam kuptuar shume kohe perpara. Eshte qielli qe e mban gjalle shpirtin tim, se po te ishte per token, kisha marre fund me kohe, sidomos ne kete toke ku jetoj tani (Hollanda dhe Evropa e ndritur me ate kulture te kopjuar e te vjellur nga Ballkani dhe Iliret). Kane ndodhur shume mrekullira me jeten time deri tani qe kjo toke nuk mund qe ti shpjegoje dot. Ato mrekullira i kupton dhe i shpjegon vetem shpirti i im qe jeton dhe ushqehet ne qiell..
    Amen

Kultura e Evropes dhe me vone e Amerikes eshte thjesht nje kopje e kultures Ilire. Jo shume njerez e kuptojne kete gje. Evropa me ne krye Greqine dhe Romen e atehershme vetem se e vollen dhe u munduan qe ta kuptojne, apo qe ta bejne te tyren. Iliria dhe me vone Shqiperia eshte tabani, fundamenti dhe rrenja e Evropes dhe e Amerikes. Ata jane ndoshta larg realitetit dhe jo une. Kjo qe shkruajta don kohe qe te kuptohet nga njerezit e botes moderne, materialiste.

Ne jemi kaq te mire sa qe me mire hame njeri-tjetrin se sa njeriun e huaj. Prandaj ne nuk jemi te zhvilluar nga materiali, sepse nuk jemi pushtues dhe kolonizator, sikur te gjitha shtetet e tjera qe e mbajne veten e tyre "moderne".

Historia, kultura, filozofia dhe enderra e Evropes dhe e Amerikes fillon ne Ballkan dhe ne Iliri dhe jo ne Itali, Hollande, Zvicer apo Amerike. Shtetet moderne kerkojne te largohen nga rrenjet e tyre, sepse ju duket vetja te rinj dhe modern, prandaj.

Por zemra i kerkon dhe i gjen rrenjet e saj dhe shpirti i jep zemres shpresa te reja. Evropianet i kerkojne rrenjet e tyre dhe shetisin te gjithe boten per ti gjetur ato dhe shume Evropiane kurre nuk i gjejne ato, sepse ata kerkojne ne nje rruge te gabuar, prandaj. Rruga e filozofise, kultures dhe karakterit Evropian fillon ne Iliri dhe jo ne Greqi e Itali, apo Indi e Amerike. Cdo rruge tjeter eshte rruge fallco dhe kopje e rruges se vertete. .
    I pakse fik dritat ti la me duket

Jam krenar qe jam Shqiptar dhe kete gje le ta dijne te gjithe ata qe duan qe ta dine.
    Ate thuj

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Ore ju qe flisni kot se koti mire do beni te lexoni njehere dhe pastaj te llapni.

So ore paska harruar populli?Ketu harin zgjuarsia juaj?
    Sidomos disa femra u ka ikur truri fare...

Shqiptaret Jane Raca Me E Bukur Dhe Me E Zgjuar Ne Bote

dhe kete e ka vertetuar gjithmone populli krenar shqiptar!!!!!
    Hapni syte dhe shikoni realitetin, mos u beni idiota me diplome.

Nuk ka asnje faj populli per problemet qe krijohen.Eshte politika e gabuar ajo qe e drejton dhe ben gabime,sepse eshte individuale. Nqf se nanua vidhte leke,per kete nuk ka faj populli po sistemi.

Populli shqiptar ka dhene dritat e kultures ne evrope.

Ku e mesoi evropa se mashkulli me femren duhen te kene te drejta te barabarta?
    Nuk ishin iliret ata qe adhuronin Aferditen?Zotin e femres dhe te dashurise?Ajo ishte qe perfaqsonte dhe bukurine e femres dhe te popullit jone.

ku e mesuan evropianet besnikerine qe dhe fjalen e burrit qe nuk duhet shkelur per asgje ne bote?Qe sot e shikojme ne cdo personazh burreror te filmave amerikane!
    Nuk ishin shqiptaret ata qe brez pas brezi e trasheguan deri me sot dhe qe njihet ne gjithe boten per tradite e popullit jone?

Po fisnikeria qe disa idiota te pacipe,e vene ne dyshim.
    Cili popull njihet si mikpritesi me i dashur ne gjithe boten?
    Nuk eshte vetem populli shqiptar qe ka ligjin e kanunit(dmth ligjin e pashkruar)
    se ne shtepi,respektohet ne radhe te pare zoti,ne radhe te dyte i ftuari dhe ne radhe te trete i zoti i shtepise.
    E keni aftesine te kuptoni ca rendesie ka kjo?

Shikoj disa te paditur qe u eshte bere mendja kompjuter dhe nuk dine se cfare flasin.

Kujtoni pak Trimerine e shqiptareve, dhe nuk flas vetem per gjergj kastriotin qe e adhurojne gjithe historjanet e huaj,po edhe per gjithe perandoret shqiptar qe kane drejtuar pjeset e perandorise romake deri ne egjypt.
    Kujtoni pak shqiptaret arvanitas qe ndertuan gjithe shtetin grek pasi beren kryengritjen dhe ndoqen turqit.(mirepo ketu,politikanet fanatik dhe shovinist grek
    u zhduken gjuhen me presione cnjerezore).Sidoqofte veprat e tyre nuk haroen dhe ata jane gjithmone shqiptare dhe e thone me krenari.

HAPNI SYTE!!!!! Mos shikoni vetem te tashmen,Vendi yne ka kaluar shume veshtiresi.jo vetem 500 vjet turqizmin,po edhe komunizmin.
    Tani po futemi ne epoken e re.

Nuk ka asnjegje evropa qe mos ta kemi ne!
    Po per fat te keq disa kalamaj,shikojne filma dhe imresionohen.

Si perfundim, JEMI RACA ME E BUKUR DHE ME E PASTER dhe them raca sepse jemi identik ne gjithe evropen.

Cfare ne te na thone ne greket qe jane popullsi bullgare,sllave shqitare dhe turke te ngateruar dhe gjithmone ne hasmeri me njera tjetren?

Mos flisni kot pra,se disa persona shfaqni mentalitetin e skllavit mendor!!!
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Pa dyshim qe jemi rraca me e mire,kjo nuk ka nevoje per koment...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    pse a mendohet me kene kush rrace ma e mire se na shqiptaret????
    na jena ma te miret e ma inteligjentat e ma yjet ne tane universin

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Citim Postuar më parë nga oiseau en vol
    Me ke po flet ti dizer ? Me veten tende po flet ? Ja shikoji shqiptaret e tu qe te lane me gisht ne goje duke e fshire postin qe i referohesh.

Mendon ti se do shkojme ne Hene per te kerkuar prova ?

E di me ke me ngjani ju ? Me ato trapat e Arabise qe kane kercenuar me vdekje nje filozof ketu ne France i cili thote qe islami eshte i dhunshem. Dhe keto trimat mjekrroshe duke dashur t'i thone atij qe ne nuk jemi te dhunshem, e kercenojne me vdekje !

Keshtu dhe puna jote : duke dashur te me thuash qe ne jemi me te kulturuarit e me te miret, shkruan dhe kercenon kot me kot, kodra pas bregut.

Nejse, nuk do hyjme t'i mbushim mendjen ndonjerit qe dielli eshte aty edhe kur ka re shume !

Good luck !

Me mjekrosha e? hahaahahahaaa

Qenke hata fare ti....
    Po ti qe me dukesh si Osama bin ladeni kur ishte i vogel qe dilte coban me dele,para se te behej i pasur?

Une te them se je mbrapa bote,nga ana e mentalitetit.

Po duhet ta dish se popujt gjithmone i kane mallkuar rende ata qe nuk kane respektuar token ku kane lindur dhe qumeshtin e nenes.Dicka dinin ata.

Dhe sa per dijeni une jam kristjan.

Po nuk ja vlen te te mbush mendjen

shendet
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

i/e regjistruar Maska e e-v0gela
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    76
    Citim Postuar më parë nga koder kiss
    Une Mendoj Qe Shqiptaret Jane Rraca Me E Mire Europiane
    Duke I Marre Ne Shume Aspekte. Ne Aspekt;
    1 Te Bukurise
    2 Te Zgjuarsise
    3 Te Fisnikerise
    4 Te Besnikerise
    5 Te Tradites
    6 Te Kultures
    7 Te Heroizmit
    8 Patriotizmit
    9 Te Bujarise
    10 Te Qendrushmerise

Ju Si Mendoni A Eshte Keshtu?

Shummme e vertet !!

Bukuria -> as qe s'dikutohet ( shqyhemi per kete cilesi )
    Zgjuarsia -> ku ka shqiptar/e qe s'eshte i zgjuar ?! ( pervec disave por sikur t'ishin te gjithe te zgjuar nuk do shkonte loool )
    E mos i marre te gjitha me rralle se do bej ndonje roman *

E pra shqiptaret jane rraca me qeflije dhe me e mir ene Botë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    o sa mire me ken shqiptare o hej

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  3. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •