Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750

Aplikimi për pashaportën Amerikane

Kete muaj do bej aplikimin per pashaporte dhe nuk e di shume mire sesi
    funksionon kjo procedure. Disa njerez me thone qe duhet te merren dokumentat nga ai shtet ku ke hy ne fillim. Dmth une kam hy ne Boston dhe tashi qe jam ne Florida do me sorollatin shume pasi starti eshte bere atje. A eshte e vertete kjo, dhe nqs po cfare duhet te bej qe ti terhek kendej..??
    A eshte me mire te besh aplikimin vete apo ka vende si noteri poste etj etj qe te ndihmojne..??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Un per vete i bera ketu ne florida. Kam jetuar ne philly per kater vjet por si morra dokumentat nga philly. Thjesht printova aplikacionin, mbusha gjithecka qe duhej dhe i dergova ketu ne florida do pak shume kohe pasi ka shume emigrant. Pshm per nje vit do ta marresh.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nuk e di per jetesen ne shtete te ndryshme , por qe te jesh me e sigurte call them. Dhe sa per aplikimin beje vete maj , se eshte e thjesht fare .. pse do me ja dhene me zorr dallaret avokateve ? lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Lona, sa per avokatet, si i thone ketej nga keto ane "I don't trust them as far as I can throw them." Tre vjet me iken kot se koti, se ia kisha dhene dokumentat "avokatit" dhe ai idioti as qe i kishte nisur per ne qoftelarg, INS dmth, ama leket i mori kafsha . (Me falni per shprehjen por shpirti im e di, po nejse.)

Ose beji vete, ose edhe nje notere emigracioni. (Une bera kete te fundit, te shohim ku do dali, ama per t'u sosur ishin sosur ne INS.)

Per aplikacion shiko ketu.

http://www.uscis.gov/graphics/index.htm

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Me sa di une aplikimet per pashaporten amerikane duhet te fillojne gjashte muaj para se te mbushesh 5 vjet ne usa.. Dhe sbesoj se ka rendesi vendi se ku i fut.. psh ti jeton ne florida.. aty do i mbushesh.. sbesoj se kerkojne ndonje procedure per kete.. gjithsesi pyet 7 a 8 dhe bej si di vet
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    funksionon kjo procedure. Disa njerez me thone qe duhet te merren dokumentat nga ai shtet ku ke hy ne fillim. Dmth une kam hy ne Boston dhe tashi qe jam ne Florida do me sorollatin shume pasi starti eshte bere atje. A eshte e vertete kjo, dhe nqs po cfare duhet te bej qe ti terhek kendej..??
    A eshte me mire te besh aplikimin vete apo ka vende si noteri poste etj etj qe te ndihmojne..??
    E ke fjalen per pasaporten, si dokument, apo per citizenship, se jane dy gjera komplet te ndryshme.

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kërçovare1
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afër...
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Shkodrane, sa per shtetin s'ka lidhje ku ke hyre, pra apliko ne shtetin ku jeton tani... Une kur erdha ne fillim kam hyre ne New York por pastaj aplikova ne Illinois meqe ketu jetoj por s'pata ndonje problem...
    Zakonisht ka vende te posacme qe te ndihmojne t'i mbushish dokumentat por mundesh t'i besh edhe vete, nuk jane te renda. Vetem merri informatat e sakta, adresen e sakte ku duhet te dergohen dhe pagesen se kjo e fundit ndryshon shpesh... Gjithashtu te duhen edhe dy fotografi, shkruaje emrin tend nga prapa qe te mos humben rastesisht...
    Uroj qe ta marresh sa me shpejt!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kërçovare1 : 07-08-2006 më 14:50

Happiness is: ME & YOU ;)

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Tre vjet me iken kot se koti, se ia kisha dhene dokumentat "avokatit" dhe ai idioti as qe i kishte nisur per ne qoftelarg, INS dmth, ama leket i mori kafsha . (Me falni per shprehjen por shpirti im e di, po nejse.)

S'ka kafshë në këtë planet, që të merr paret. Duhet të ketë qenë njeri .
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Diku nëpër Botë
    Postime
    528
    shkodrane82
    Pa marë parasysh se në cilin shtet të US ke hyrë , ke të drejtë aplikimi në ate vend ku jeton tani ,pa asfar problemi deri sa që i ke paguar taksat regullisht ( ti apo prindërit e tu ) .

Pyetjet janë fare të thjeshta :-
    të dhënat tua personale , pagimi i taksave
    dhe ate çka duan ta dinë ata , për çka të nevoitet pasaporta .Normalisht ,për të shkuar për të vizituar familjen apo farefisin në atdhe ,pasi nuk i ke vizituar kaq vite .
    Në pyetjen për kur të duhet , sa më shpejt më mirë , se e gjyshin apo gjyshën shum sëmurë apo ndonjë renë tjetër .

Unë për vete e mora mbas dy javësh me kësi rena ala-shqiptarçe ,se zakonisht të vonon deri në katër apo gjasht muaj ,nuk më kujtohet tani .

Zakonisht formulari i aplikimit për pasaportë në shum shtete meret edhe në shum Post Offices .
    E mbush vetë ,masi anglishten e din , pagesën sa duhet ( mani ordër apo çek privat ) dhe e dorëzon , menjëherë po aty .

Me një fjalë ,më lehtë aplikon dhe mer pasaportën amerikane ,se sa do e bën ndonjë vaksinë imuniteti ,andej ne nga ne .

Urime dhe Sukse .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2011
    Postime
    4
    un kam dale nga amerika cdo vite a eshte nje problem ky per te aplikuar per pashaporte se me thane qe duhet te kem dy vjet e gjysem pa dale nga usa

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A është kërcënim Amerika për paqen botërore?
    Nga ORIONI në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 09-05-2011, 09:49
  2. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviçit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  3. Presidenti Bush fiton zgjedhjet ne SHBA
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:26
  4. Llotaria Amerikane, skualifikohen mashtruesit
    Nga ALBA në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-06-2004, 08:17
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •