Close
Faqja 13 prej 43 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 425
    i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

Per majtasdjathtas

1) A je ti Shqiptar?

100% Shqiptar, lindur dhe ritur ne keto troje dhe qe po perpiqem qe te gjitha qe kam mesuar jo vetem ne kete vend por edhe jashte tij ti ve ne sherbim dhe ne te mire te kesaj toke, qe te paret e mij te krishtere ma lane trashegim.

2) a je ti besimtar i krishtere Ortodoks ?[/QUOTE]

100% i Krishtere Orthodhoks, i pagezuar ne kete Kishe dhe perpiqem qe me mesimet e kesaj Kishe te bej me te miren e mundeshme per kete vend qe e dua.

KRISHTI U NGJALL

i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Per Darius

Ore nuk e dini qe poprotestojme per moscensure, edhe ti me prish frymezimin tim per ate Lugat. Ore qe t'iu ngas llafin ju nqs doni pranoini mendimet e mija, nqs nuk doni mos i pranoni, por mos ma prishni frymezimin qe me vjen nga vera qe e dashuroj dhe nga keta menderpatriote qe i urrej. Po mire ben Berisha qe do te mbylle TOPMEDIA-n sepse njerez te formatit tend i fryne ne vesh. Dhe ti pa piken e turpit me behesh nje Berishe i vogel dhe ma ckalafit pergjigjen time.

Nje liter vere dhe ca berxolla derri te sjellin frymezim, them une.
    Ndersa ca menderpatriote si Marku me shoket mjekerpyka, te bejne qe ta vjellesh ate qe ke ngrene.

Mos pafshi endra me Lugeter.

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974
    Ju jap te drejte anetareve qe shprehen se permbajtja e titullit nuk eshte e goditur, me pak fjale i bej thirrje moderatoreve ose ai qe e ka ndryshuar per here te fundit, pasi ky titull nuk ka qene qe ne hapjen e temes, te ndryshohet.

Respekte edhe njehere per At Nikollen.

ingenuous
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI
    1) A je ti Shqiptar?

100% Shqiptar, lindur dhe ritur ne keto troje dhe qe po perpiqem qe te gjitha qe kam mesuar jo vetem ne kete vend por edhe jashte tij ti ve ne sherbim dhe ne te mire te kesaj toke, qe te paret e mij te krishtere ma lane trashegim.

2) a je ti besimtar i krishtere Ortodoks ?

100% i Krishtere Orthodhoks, i pagezuar ne kete Kishe dhe perpiqem qe me mesimet e kesaj Kishe te bej me te miren e mundeshme per kete vend qe e dua.

KRISHTI U NGJALL

Kjo eshte me e rendesishmja se te tjerat rregullohen
    Te pyeta ty se per te tjeret qe mbrojne Janullatosin s'besoj te jene Shqiptare.

Megjithate duhet patur parasysh se sot Shqiptaret Ortodokse, Arbereshet dhe Arvanitasit Ortodokse jane ata qe rrezikojne me shume te asimilohen prandaj duhet medoemos nje Kryepeshkop Shqiptar ne krye te kishes sone qe te pakten ti
    riktheje meshat ne Shqip per Ortodokset e Jugut dhe te beje te pamunduren qe Arvanitasit dhe Shqiptaret e sotem ne Greqi te kene mundesine ti ndjekin meshat ne gjuhen e tyre
    dhe kjo duhet te behet sa me shpejt se perndryshe do te humbim gjakun tone nje here e pergjithmone
    .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thorgal : 16-04-2007 mė 17:05

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Citim Postuar mė parė nga Ingenuous
    Ju jap te drejte anetareve qe shprehen se permbajtja e titullit nuk eshte e goditur, me pak fjale i bej thirrje moderatoreve ose ai qe e ka ndryshuar per here te fundit, pasi ky titull nuk ka qene qe ne hapjen e temes, te ndryshohet.

ingenuous

dhe une e kam thene dhe e ri them qe titulli te ndryshohet eshte nje ofendim dhe nje ironi ndaj At Nikolla Marku .

Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga SKORPIONSKING
    dhe une e kam thene dhe e ri them qe titulli te ndryshohet eshte nje ofendim dhe nje ironi ndaj At Nikolla Marku .
    Ingenuous

Dakort, edhe une i bej thirje Grekos qe ta ktheje ashtu sic ishte me pare
    dhe gjithashtu po i bej te ditur se e ka gabim kur thote se ne Himarjotet kemi gjuhe te memes gjuhen Greke,
    Sa per dijeni shumica e Himarjoteve nuk di fare Greqiqsht, (edhe une nuk di) kurse ata qe dijne e kane gjuhe te dyte dhe jo te nenes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172

Ohhhh...

O fakire dhe te marre! Si mendoni ju se nje Nikolla Marku eshte ne rregull dhe njeqind e dyzet klerike te tjere jane gabim? Apo mos valle vetem Nikolla Marku eshte shqiptar dhe mendon e i dhimbset Shqiperia, kurse mijra te krishtere ortodoke te ketij vendi qe kane lidhje organike me KOASH jane anti shqiptare? Apo mos valle iu rren mendja se vetem disa njerez qe trumbetohen si patriote jane te tille? E kush mund ta monopolizoje patriotizmin? Sa perqind e ortodokseve shqiptare jane perkrah Nikolla Markut?
    Kjo me duket si nje shashke tymuse, e cila po perdoret nga njerez te ndryshem jo se iu dhimbset KOASH apo shqiptaria, por thjesht dhe vetem se nuk iu pelqen perparimi i KOASH. Historia e njerezimit ka treguar se antipatriotet me te medhenj kane qene ata qe kane thirrur me shume ne emer te patriotizmit.
    Te godasesh nje strukture si KOASH do te thote te godasesh se bashku me te gjithe ata njerez qe jane anetare te kesaj KISHE dhe nuk jane pak eshte nje komunitet i tere. Mbani kalin se na bete te gjithve "greker serbe" dhe gjithcka tjeter qe iu vjen nga tajarja, perpiquni te arsyetoni ndonjehere edhe me tru sepse truri eshte per kete pune, pjeset e tjera te trupit ndone se te nderuara dhe mjaft te vlefshme kane funksione te tjera natyrore.

i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

Per Majtasdjathtas

Kjo eshte me e rendesishmja se te tjerat rregullohen
    Te pyeta ty se per te tjeret qe mbrojne Janullatosin s'besoj te jene Shqiptare.

Nga sa kam lexuar ne kete pjese te forumit, te gjithe ata persona qe kane shkruar pro Kryepiskopit Anastas me jane dukur me korekte dhe me bindes. si te thashe dhe me lart qe jam SHQIPTAR dhe jam krenar per kete. Gjithashtu do te them se nga sa une kam lexuar dhe kam pastur ne kete teme mendoj se jam perpjekur ne baze te njohurive te mija dhe nga sa une e njoh Kryepiskopin, shikoj se pjesa me e madhe e shkrimeve kunder tij jane me shume shpifje te pabaza nga persona qe akoma jetojne me mendime se shovinizmi grek po ben gjemen ne kete vend, se epiri i jugut po na meret nga greket e te tjera si keto. Per mua ajo qe me vjen vertet shume keq eshte se pjesa me e madhe e veshin kete shqetesim me petkun e patriotizmit, ose do te thosha me me teper bindje me petkun e pseudopatriotizmit. Dhe duke vazhdur nen kete petka ata flasin per uzurpim te Kishes Orthodhokse nga Kryepiskopi Anastas, se ai eshte agjent i grekut etj,etj si keto dhe per keto asnje nuk po shoh qe te flase me baza, por flasin per Imzot Nolin, i cili fatkeqesisht mendoj se shihet si i rimisheruar tek Nikoll Marku, per te cilin do te thoja me bindje se ruajna Zot nga keta lloj pseudopatriotesh. Gjithashtu shoh se asnjeri nuk i ben nje analize ketij personi, por gjithcka e thene prej tij meret ne formen me kapitale te mundeshme, dhe mbi opinionet e tij fillojne dhe ngrihen amendesi te paqene per KOASH-in dhe per drejtuesit e tij. Jo vetem kaq por kam pare shpesh se flasin shpesh ne formen urdheruese se cfare eshte me e mira per KOASH-in si psh, si ne duhet te besojme, si ne duhet te organizohemi, ke duhet te duam e ke jo etj si keto. Gje per te cilen mendoj se nuk sjell asnjefare dobie.

Megjithate duhet patur parasysh se sot Shqiptaret Ortodokse, Arbereshet dhe Arvanitasit Ortodokse jane ata qe rrezikojne me shume te asimilohen prandaj duhet medoemos nje Kryepeshkop Shqiptar ne krye te kishes sone qe te pakten ti riktheje meshat ne Shqip per Ortodokset e Jugut dhe te beje te pamunduren qe Arvanitasit dhe Shqiptaret e sotem ne Greqi te kene mundesine ti ndjekin meshat ne gjuhen e tyre dhe kjo duhet te behet sa me shpejt se perndryshe do te humbim gjakun tone nje here e pergjithmone.

Nuk e di se cfare do te thuash me "asimilim", por une per vete qe kam pasur mundesine te shkoj ne Leskovik, Permet, Gjirokaster, Sarande, dhe kam asistur ne Meshe e kam ndjekur ate ne Shqip dhe jo ne ndonje gjuhe tjeter, ashtu si me eshte dashur te ndjek nje meshe ne Maqedonisht kur kam qene ne zonen e Prespes. Gjithashtu do te te thoja se perkete teme kam kthyer disa pergjigje, nqs deshiron te shikosh pikpamjet e mija mbi Nikolle Markun mund te lexosh postimet e mija, gjithashtu do te te rekomandoja qe te lexoje edhe postimet e Kryeengjellit mbi kete teme. Ti thua se medoemos duhet nje Kryepiskop Shqiptar, dhe kete e shikon si shpetimtarin dhe daljen nga kjo situate! Nuk e di por kam frike se problemi nuk eshte Kryepiskopi Anastas, dhe kam frike se edhe nqs do te ishte nje peshkop tjeter e njejta situate do te ishte me sharje dhe fyerje ndaj ketij institucioni qe quhet Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqiperise. Megjithate ky eshte mendimi im.

KRISHTI U NGJALL

Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    I KTHYERI

Me vjen keq se ne fillim mu duke i sinqerte por ne fakt paska qene vetem fasade qe mbulon .... nuk e di cfare

Cfare do te thote "Asimilim"?

Mevjen keq qe ti me ben kete pyetje, pasi kjo pyetje behet vec nga ata qe nje mengjes te bukur ngrihen Greke kur te djeshmen ishin Shqiptare dhe duan te na bejne te besojne te terve se ashtu kane qene gjithmone e Asimilim nuk ka, megjithate

Asimilim do te thote :

te gjithe ata femijet Arvanitas Ortodoks qe nuk e flasin gjuhen e prinderve te tyre sot ... Per shume arsye ... ku dhe Kisha e Qeveria Greke kane pjesen e vet.

Asimilim do te thote gjithashtu:

Stavri Marko e te gjithe Stavri Markot Ortodokse te tjere qe jane blere nga ... edhe Kisha Ortodokse ka pjesen e vet ne kete mes.

Une mund te them vetem nje gje per meshat qe e kam pare me syte e mi :
    Ne krahinen e Himares ne Sarande dhe ne Vlore kur kam rastisur te hyj ne kishe meshat jane bere ne Greqisht, si ne cdo vend ku ka nje pakice shume te vogel te Ortodokseve qe ndihen Greke.

Gjithashtu te jesh i bindur se as nje Shqiptar sdo te humbte kohen e tij ketu per tu marr me Janullatosin nqs nuk do te ishte i sigurte se ai eshte sot per sot rreziku me i madh qe i kanoset kombit tone dhe se ai duhet te hiqet menjehere per ti lene vendin nje Shqiptari me kombesi e gjak Shqiptari, ashtu sic e kane kerkuar me te drejte edhe gjysherit tane kohe me pare.
    Une nuk e njoh kush eshte Nikolle Marku por ato qe kam lezuar prej tij me jane te verteta se i kam pare edhe vet, dhe nuk me cudit fare sulmet e Grekeve dhe te te shiturve ndaj tij , por me cudit fakti qe keto sulme nuk jane shendruar akoma ne krime sic ka ndodhur rendom me prifterinjt patriote
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thorgal : 17-04-2007 mė 07:05

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli
    O fakire dhe te marre! Si mendoni ju se nje Nikolla Marku eshte ne rregull dhe njeqind e dyzet klerike te tjere jane gabim? Apo mos valle vetem Nikolla Marku eshte shqiptar dhe mendon e i dhimbset Shqiperia, kurse mijra te krishtere ortodoke te ketij vendi qe kane lidhje organike me KOASH jane anti shqiptare? Apo mos valle iu rren mendja se vetem disa njerez qe trumbetohen si patriote jane te tille? E kush mund ta monopolizoje patriotizmin? Sa perqind e ortodokseve shqiptare jane perkrah Nikolla Markut?
    Kjo me duket si nje shashke tymuse, e cila po perdoret nga njerez te ndryshem jo se iu dhimbset KOASH apo shqiptaria, por thjesht dhe vetem se nuk iu pelqen perparimi i KOASH. Historia e njerezimit ka treguar se antipatriotet me te medhenj kane qene ata qe kane thirrur me shume ne emer te patriotizmit.
    Te godasesh nje strukture si KOASH do te thote te godasesh se bashku me te gjithe ata njerez qe jane anetare te kesaj KISHE dhe nuk jane pak eshte nje komunitet i tere. Mbani kalin se na bete te gjithve "greker serbe" dhe gjithcka tjeter qe iu vjen nga tajarja, perpiquni te arsyetoni ndonjehere edhe me tru sepse truri eshte per kete pune, pjeset e tjera te trupit ndone se te nderuara dhe mjaft te vlefshme kane funksione te tjera natyrore.
    Na nxorre mallin e ......SH fanar ndricues ne Bote. Gjithe populli i mbledhur grusht rreth Partise (lexo: te vertetes). Papo te tere ja kishin zili perparimin qe kishte bere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 17-04-2007 mė 07:55
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 13 prej 43 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •