Close
Faqja 11 prej 43 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 425
    Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Pse Himara ka nje vije ndarese ne harte? Per te njejten arsye qe edhe Devolli apo Kucova kane nje vije ndarese nga rrethi perkates, pasi harta e dioqezave te Kishes nuk eshte harta politike e Shqiperise. KOASH e shtrin autoritetin e vete administrativ dhe shpirteror ne rang dioqezash dhe Himara ben pjese ne Dioqezen e Gjirokastres mos gaboj, ashtu si Devolli ben pjese ne Dioqezen e Korces, ashtu si Kucova ben pjese ne Dioqezen e Beratit.

Pse faqja zyrtare e Kishes eshte edhe ne greqisht dhe ne anglisht?

Pasi a) brenda KOASH ka edhe minoritare greke si besimtare orthodhokse qe gjuhe te nenes kane greqishten, Himara shembulli me i mire per kete. b) edhe te gjithe greqisht-folesit ne bote duhet te mesojne historine e ringjalljes shpirterore te KOASH ne keto 2 dekada c) gjuhet e huaja, eshte menyra se si KOASH komunikon me Kishen Orthodhokse ne bote dhe me te gjithe ato shoqata e organizata qe kane treguar interes per te ndihmuar ne sponsorizimin e projekteve te Kishes duke dhene donacione.

Sic thote vete Kryepiskopi Anastas me te qeshur, "te jesh Kryepiskop i KOASH do te thote te jesh edhe Kryelypesi i KOASH ne bote".

Tjeter, cfare keni deshire te mesoni?

Albo
    Hahahaha, kjo ishte pergjigja me NAIVE qe mund te jepje. Nese Himara ben pjese ne dioqezen e Gjirokastres pse u dashka bere me vija ndarese?!!! Pse nuk u beka me te njejta vija ndarese (vija te bardha) dhe Devolli dhe Kucova?!!!! Me duket se ka nje arsye me te madhe kjo. Eeee Albo, si thua ti?!!!

E dyta, a thua ne Shqiperi ka me shume minoritet grek sesa ka minoritet serb ne Maqedoni ose minoritet bullgar dhe romun ne Serbi?!!! Pse ketyre minoriteteve te tjera nuk u krijohen kushtet qe te kene dhe ato ne gjuhen e tyre faqet zyrtare te kishave ne vendet ku jetojne. Apo greket duhen mbajtur me me hater ne kete rast?!!!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mendoj qe eshte per tu admiruar puna e At. Nikolle Markut, dhe mendoj gjithashtu se eshte privilegj qe ne si komb akoma na dhurohen nga perendia figura te kalibrit Noli, apo At Sath Melani, Negovanera edhe ne kohen kur te gjithe shesin cdo gje. Shpresoj te ndryshoj ky "trend" i vetmohimit kombetar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974
    Rrespektet e mija te perzemerta At.Nikolle Marku e gjithe prifterinjeve shqiptare qe duan Atdheun tone te dashur.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Une them qe mjaft u qame, ca po an ben greku se na dergoi prifterinj, ne duhet te ndryshojme politiken--do ti grek te sjellesh prifterinj, ok, sill ne perpjesetim me popullsine greke qe ke ne Shqiperi dhe ne te bejme te njejten pune me shqiparet ne Greqi. Greqia sjell 10 ne cojme 400 ne Greqi. Keshtu behet loje e ndershme.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Trimi81
    Hahahaha, kjo ishte pergjigja me NAIVE qe mund te jepje. Nese Himara ben pjese ne dioqezen e Gjirokastres pse u dashka bere me vija ndarese?!!! Pse nuk u beka me te njejta vija ndarese (vija te bardha) dhe Devolli dhe Kucova?!!!! Me duket se ka nje arsye me te madhe kjo. Eeee Albo, si thua ti?!!!

E dyta, a thua ne Shqiperi ka me shume minoritet grek sesa ka minoritet serb ne Maqedoni ose minoritet bullgar dhe romun ne Serbi?!!! Pse ketyre minoriteteve te tjera nuk u krijohen kushtet qe te kene dhe ato ne gjuhen e tyre faqet zyrtare te kishave ne vendet ku jetojne. Apo greket duhen mbajtur me me hater ne kete rast?!!!
    ktu nuk duhet koment, Himara eshte e rrethuar nga veriu e lindja vetem me male, pra do ju kisha sygjeruar te konsulltoni edhe harten relefike para asaje politike te ndarjes se rretheve...

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ato vizat e bardha, shtohen dita dites, ndersa shumica ketu ben lloqe. Me pas ngjyra nga jeshile, do i behet blu. E blu e rrethekuar me te bardhe, gjejeni vete se cfare eshte.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85
    Citim Postuar mė parė nga Trimi81
    KRISHTI U NGJALL, KY ESHTE MESAZHI QE KISHA PERCJELL NE KETE KOHE DHE UNE ME KETE MESAZH PO TE DREJTOHEM KRISHTI U NGJALL!?

E para e punes une jam njeri qe besoj ne nje ZOT te vetem dhe nuk ka rendesi se kujt feje i perkas.

E mirekuptoj kete pjese te pergjigjes tende, por kjo pjese e besimit tend nuk eshte ajo qe ne othodhokset besojme; per ne te krishteret orthodhokse, besimi eshte: besoj ne nje Perendi Ate te Tereshenjte... dhe nje Zot Jisu Krishtin... dhe ne Shpirtin e Shenjte, Trinine e Shenjte, ky eshte besimi i nje orthodhoksi.

E dyta, ka njerez ortodokse qe thone "NENA IME SHQIPERI" dhe ka ortodokse qe thone "NENA IME GREQI". Une jam me te paret.

Mire thua; se edhe une jam dakord me ata qe fuqishem tregojne identitetin e tyre te krishtere SHQIPTAR.
    [I]
    E treta dhe finalja, me fal qe po ta marr borxh kete shkrimin tend por ti e shkruan me doren tende dhe e mohon:

"11-12-2006, 09:22
    Une them se nuk eshte e bardhe sepse sipas perberjes se Sinodit te Shenjte, edhe pasardhesi i Janullatosit do te jete grek. Ndonjeri qe e di me mire statutin te shprehet por une e di qe anetari me i vjeter ne Sinod ka te drejten dhe ky anetar eshte grek."""

http://209.85.165.104/search?q=cache...lnk&cd=2&gl=us

E kam gabim une apo ti je nga ato ortodokset qe thote NENA IME GREQI?!!!

Ndonjeri qe e di me mire statutin te shprehet por une e di qe anetari me i vjeter ne Sinod ka te drejten dhe ky anetar eshte grek.

Po te them qe jam njohes i statutit te KOASH-it; dhe me bindje te plote te them se asnje nga amendesite e tua nuk qendron.

KRISHTI U NGJALL

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Meqenese "elita e shqiptareve" ortodhokse te ketij forumi nuk u kujtua per diten e djeshme (pasi jane shume te zene per te replikuar dhe tu mbajne pishtarin Janullatosit) qe eshte nje dite e vecante per kishen shqiptare , une po uroj te gjithe ata shqiptare e bir shqiptari GEZUAR 70 VJETORIN E PAVARESISE SE KISHES SONE ORTODHOKSE. Si dje para 70 vjetesh me date 13 Prill Patriarkana e Stambollit u detyrua te njihte kishen shqiptare si nje kishe e pavarur. E gjitha kjo fale punes se madhe te patriotit tone Fan Noli dhe gjithashtu edhe me ane te insistimit te udheheqesit te asaj kohe Ahmet Zogu. Rrofte Pavaresia absolute e shqipetareve, poshte tradhetaret e kombit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Kur erdhi nė Shqipėri, ndonėse nė kundėrshtim me statutin e Kishės Ortodokse Autoqefale tė Shqipėrisė, solli me vete si Arqimandrit Kristostomosin me veprėn reaksionare tė Sebastianosit “Vorio Epiri i Greqise” dhe 10 mijė flamurė tė “Vorio Eoirit”, tė cilin me tė drejtė qeveria shqiptare e pėrzuri.

O robo akoma me keto cudira vazhdoni. Kush te tha se erdhi ne kundeshtim me statutin? Per cilin statut behet fjale kur ai statut qe thua ti nuk njihej nga asnje Kishe Orthodhokse e botes, si rrjedhoje nuk mund te funksional. Sa per at Krisostomin ja ke futur kot dhe jam i bindur qe ske pasur mundesine ta njohesh ndaj llafos kodra mbas bregut. Perse u largua, e dine me mire ata qe e larguan, por jo per ato arsye te paqena qe po na shisni si te verteta.

Hoqi nga drejtimi i Manastirit tė Shėna Vlashit, ku pėrgatiten kuadrot, Atė Johan Palushin, njė kuadėr mjaft i pėrgatitur dhe i pėrkushtuar, zotėrues i disa gjuhėve tė huaja dhe vuri njė grek nga Nevada, Atė Ketrin, gjoja tė rekomanduar nga Kisha e Amerikės.
    Imzot Joani nuk u hoq nga drejtimi i manastirit te Shen Vlashit sepse nuk ishte asnjehere ne krye te ketij manastiri. Ai ishte drejtor i shkolles teologjike dhe e la ate detyre pasi u zgjodh Mitropolit i Korces, nje detyre me e larter se e para.
    Ate Ilia Ketrin i nderuar genjeshtar nuk eshte grek, por eshte nga Sinica e Korces ku ka ende shtepine e prinderve te tij dhe te afermit e tij. Eshte nje klerik i nderuar qe erdhi nga Amerika dhe po ndihmonte deri die Kishen tone dhe mos mendo se eshte nje privilegj te vish dhe te jetosh ne Shqiperi.

Me urdhėr tė tij u hoq portreti i Fan Nolit nga holli i kishės, themeluesit tė Kishės Kombėtare Autoqefale tė Shqipėrisė.

Portreti i Nolit nuk u hoq aspak nga holli i Kishes, sepse nuk ishte fare atje kur Kryepishkopi erdhi ne Tirane, madje sa per muhabet nuk kishte as holl por vetem disa godina te frikshme qe ngjasonin me germadha, per shkak te se kaluares ateise.

Nuk la gur dhe gjykatė pa lėvizur pėr t’i marrė Pėrmetit shtėpinė e kulturės e pėr ta shndėrruar nė kishė, me pretekstin se ajo ėshtė ndėrtuar mbi themelet e Shėn Marisė sė Pazarit

Perderi sa atje ka qene nje Kishe ku qendron problemi qe Kisha kerkon te drejten e saj. Apo mos valle ju doni nje Kishe pa te drejta, e drejta e prones eshte e drejte themelore dhe askush nuk mund tia mohoje as KOASH dhe askujt tjeter. Dota kerkojme dhe do ta marrim sepse na takon, nuk po vjedhim asgje. Logjika juaj eshte e pa kuptueshme, perse dikush kerkon ate qe i takon.

Nėse Janullatosi nuk do tė kishte dorė nė skandalin e Pėrmetit pėr ē’varrimet, do tė kishte urdhėruar vartėsin e tij Vasil Thomallari, qoftė me telefon, qoftė kur shkoj vetė atje pėr tė pezulluar veprimet

Askush nuk mund te pezulloje dike sepse ben nje detyre, madje ne te kunderten nese nuk e ben duhet pezulluar. At Vasili si prift nuk beri asgje me shume se sa pershpirtjen dhe lutjet qe behen zakonisht nga cdo klerik dhe ne cdo kishe orthodhokse.

Dhe sė fundi, pėrse gjithė ajo fushatė sulmesh kundėr Atė Nikollė Markut vetėm sepse mbron pavarėsinė e Kishės Ortodokse tė pavarur shqiptare.

Nikolla Marku perfatin e tij te keq nuk eshte prift. Askush nuk mund te jete dicka thjesht dhe vetem se ai do te jete i tille apo se veteshpallet i tille. Ne nje rast tjeter apo ne nje vend ku ligji vepron Marku do te ishte ose i burgosur sepse ka uzurpuar nje objek kulti qe i takon KOASH dhe nuk ka anje hapesire ligjore dhe morale per te bere nje gje te tille. Uro qe atij Markut mos i lefi ne zemer te uzurpoje edhe shtepine tende dhe me pas te vazhdosh ti japesh te drejte. Ne rastin me te mire ky Nikolla mund te isht ne ndonje spital psikiatrik ku te kurohej per te rigjetur vetveten qe ka humbur, derisa te fillonte te kuptonte se ai nuk mund te vetshpallet cfare te doje dhe nuk mund te jete ai qe ai mendon se eshte.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nikolla Marku perfatin e tij te keq nuk eshte prift. Askush nuk mund te jete dicka thjesht dhe vetem se ai do te jete i tille apo se veteshpallet i tille. Ne nje rast tjeter apo ne nje vend ku ligji vepron Marku do te ishte ose i burgosur sepse ka uzurpuar nje objek kulti qe i takon KOASH dhe nuk ka anje hapesire ligjore dhe morale per te bere nje gje te tille. Uro qe atij Markut mos i lefi ne zemer te uzurpoje edhe shtepine tende dhe me pas te vazhdosh ti japesh te drejte. Ne rastin me te mire ky Nikolla mund te isht ne ndonje spital psikiatrik ku te kurohej per te rigjetur vetveten qe ka humbur, derisa te fillonte te kuptonte se ai nuk mund te vetshpallet cfare te doje dhe nuk mund te jete ai qe ai mendon se eshte.
    Ketu nuk u fut Kalvini dhe shpallesit e doktrinave te ndryshme qysh para 400 vitesh kur filluan levizjet e para dhe kur njerezit jo futeshin ne burg, por piqeshin ne hell, dhe tani na u dashka te futet ne burg Nikolle Marku? E di qe jemi vend i prapambetur, por jo deri ne kete pike.

Kryeengjell, mos ta kisha lexuar mire cfare kishe shkruajtur, do kujtoja se dhe ti nuk ishe gje tjeter, vec nje Puritan i perbetuar.

Faqja 11 prej 43 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •