Close
Faqja 25 prej 43 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 425
    Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    Pershendetje Trimi!...se pari,mos kujto se shoku tanku eshte dakord me fshirjen e postimeve te caktuara,ne tema te caktuara per qellime te caktuara...te bej me dije,nese nuk e di,se edhe shoku tanku,ka qene viktime e fshirjes se shkrimeve te caktuara pa nje arsye vertet bindese...u jam lutur personave ne fjale qe ta kerkojne orgazmen ne menyra te tjera dhe here e kane marre ne konsiderate kerkesen time,here kane vepruar serish ne menyre arbitrare...megjithate,une mendimin tim do te vazhdoj ta shpreh, pamvaresisht censures se zakonshme...
    nje gje te tille,do tja keshilloja c'dokujt..edhe ty"....personalisht,i rrespektoj mendimet e tua dhe te vleresoj per shkrimet qe na ofron, pamvaresisht se jo gjithmone jam dakord me menyren agresive me te cilen shprehesh...mos harro se jemi dy popuj miq,dhe qeverria Greke,na pelqen ne ta pranojme apo jo,na ka ndihmuar ta kalojme kete dizavantazh te perkohshem...nuk mund te shprehesh me nje urrejtje te tille kunder nje populli te tere...nuk mund dhe nuk duhet te 1biem pre e skenareve te disa qarqeve te caktuara nacionaliste...ne kete menyre,nuk do te benim gje tjeter,pervecse do te binim ne nivelin e tyre...sinqerisht,nuk do te na kishte hije te binim kaq poshte...Shqiptaret,po e fitojne vendin qe ju takon...ai dizavantazh qe egzistonte dikur,sot po shkon drejt zhdukjes...kete e them me bindje te plote duke u bazuar kryesisht te zhdukja e ndjenjes se inferioritetit qe dikur,ishte teper e theksuar"...megjithate,mendoj se qe ky proces zhvillimi,te vazhdoje te ece,duhet mbi te gjitha qe te egzistoje fryma e bashkepunimit me vendet fqinje dhe jo nxitja e urrejtjes duke u bazuar ne ksenofobite e se kaluares...Shqiperia,do te vazhdoje te ece perpara,per kete nuk ka asnje dyshim"...megjithese nje proces i tejzgjatur...jam i bindur se shume shpejt do te finalizohet..

Do te doja ti ktheja edhe nje pergjigje Styx-it persa i perket sistemit te vizave..
    do te doja ti thoja se nuk mund te bejme me faj Greqine per sistemin tone te munguar te liberalizimit te vizave...mos harro se na duhet te presim neper rradha te gjata edhe perpara ambasadave te vendeve te tjera,pjesetare te bashkimit Europian...kjo ndodh kryesisht per faj te sistemit tone drejtues,ne rradhe te pare..
    Persa i perket kryepeshkopit Janullatos..une nuk mund te dal e te trumpetoj deklarata te ndryshme,pa zoteruar fakte konkrete te cilat mund ta implikojne ate ne afera te ndryshme korruptive apo ne nxitje per qellime te caktuara nacionaliste.
    Mos harro se ai eshte udheheqesi shpirteror i besimtareve Ortodokse ne Shqiperi
    dhe me shume se c'dokush,u takon atyre te gjykojne keto dyshime....jam shprehur se jam plotesisht dakord,qe ne krye te peshkopates Ortodokse,te vendoset nje drejtues Shqiptar mbas largimit te Janullatosit dhe nje gje te tille besoj se do ta deshironin edhe besimtaret Ortodokse Shqiptare,dhe nje gje e tille,jam i bindur se do te ndodhe...pershendetje..

Shoku Tanku, per sa i perket dy popujve jam edhe une dakort mety

Por ne vecanti per sa i perket Janullatosit , e ke gabim, pasi kjo nuk eshte problem vetem i Ortodokseve

Pse?

1) Sepse eshte vene ne ate vend ne kundershtim me deshiren e Ortodokseve nga Politikane dhe Akademike ( Myslymane Shqiptare ne pergjithesi).

2) Sepse eshte nje armik i te gjithe Shqiptareve sic jane te gjithe ata qe me pare ishin kunder nderhyrjes se Natos, dhe sot jane kunder Pavaresise se Kosoves

3) Eshte i financuar nga qarqe Greke AntiShqiptare dhe punon per helenizimin e Shqiperise se Jugut

4) Ne cdo konflikt Shqiptaro- Grek ai ka qene ose shkaktar ose futur hunden e vet, duke filluar qe nga operacioni "Fshesa " ku pikenisja e problemit ishte Nje klerik i larte Grek i KOASH tek i cili u gjenden harta te Vorioepirit e deri tek zhvarosjet e Kosines ne te cilat ai ka gishtin e vet sic e shkruan edhe "Trimi' per te mos u zgjatur

5) Si pasoje e punes se Janullatosit ne keto vite ne Shqiperi Mbeshtetesit e tij sot po humbin cdo gje Shqiptare dhe jane gati edhe te ndjellin percarje midis Shqiptareve te tjere, pa piken e turpit

Ndaj Janullatos eshte problemi te Gjithe Shqiptareve dhe jo vetem i Ortodokseve

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Do te doja ti ktheja edhe nje pergjigje Styx-it persa i perket sistemit te vizave..
    do te doja ti thoja se nuk mund te bejme me faj Greqine per sistemin tone te munguar te liberalizimit te vizave...mos harro se na duhet te presim neper rradha te gjata edhe perpara ambasadave te vendeve te tjera,pjesetare te bashkimit Europian...kjo ndodh kryesisht per faj te sistemit tone drejtues,ne rradhe te pare..
    Persa i perket kryepeshkopit Janullatos..une nuk mund te dal e te trumpetoj deklarata te ndryshme,pa zoteruar fakte konkrete te cilat mund ta implikojne ate ne afera te ndryshme korruptive apo ne nxitje per qellime te caktuara nacionaliste.
    Mos harro se ai eshte udheheqesi shpirteror i besimtareve Ortodokse ne Shqiperi
    dhe me shume se c'dokush,u takon atyre te gjykojne keto dyshime....jam shprehur se jam plotesisht dakord,qe ne krye te peshkopates Ortodokse,te vendoset nje drejtues Shqiptar mbas largimit te Janullatosit dhe nje gje te tille besoj se do ta deshironin edhe besimtaret Ortodokse Shqiptare,dhe nje gje e tille,jam i bindur se do te ndodhe...pershendetje..
    Greqine me faj per vizat? Jo aspak. Une bej shqiptaret internalicionaliste me faj per vizat, per zbavitjen e mendimit se ne se bien dakord me antivleren dhe nderkohe qe mbareshtrojne vlerat Internacionaliste ndaj anetareve ekzistues te BE, do hyjne ne Europe si te barabarte.

Janullatosin? Shumica nuk disponon dokumeta speciale me firmen e tij, pervec deklarateve publike. Sidoqofte, duket si hipokrizi e kamufluar me maturi te shkruhet se: “Mos harro se ai eshte udheheqesi shpirteror i besimtareve Ortodokse ne Shqiperi”, pa patur ato “faktet konkrete” te thuhet se politikanet (se paku jane te zgjedhur dhe jo te erdhur te Shqiperise) se “kjo ndodh kryesisht per faj te sistemit tone drejtues,ne rradhe te pare.” , dhe te perfundohet me konsensus qe udheheqesi shpirteror i Shqiptareve Ortodokse duhet te zevendesuar. ( Ne kete rast une do pyesja: Pse u dashka zevendesuar nje udheheqes kaq produktiv, dhe at shpirteror? Kujt i ben dobi zevendesimi i nje shume te afti? Ne se ortodkset ne shumice si jeni shprejur ju e shokojne si at shpirteror, per c'arsye deshironi t'i beni qejfin pakices ose komuniteve jo ortodokse te cilat nuk kane baze argumenti? Cfare tip populizmi eshte ky?)

Nuk kam deshiren me te vogel per te mbrojtur klasen politike ne Shqiperi. Eshte kjo klase qe me inferioritetin e saj politik ka krijuar precedenca te tilla ne Shqiperi. Desha vetem te permend se respekti ndaj njeriut si njeri nuk ka lidhje me respektin ndaj opinioneve te tij. Njerzilleku eshte detyre, respekti eshte privilegj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-04-2007 mė 22:03
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65

Unhappy

Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    Pershendetje Trimi!...se pari,mos kujto se shoku tanku eshte dakord me fshirjen e postimeve te caktuara,ne tema te caktuara per qellime te caktuara....

Shoku tanku, jam shume dakort me ndjenjen tende per bashkpunimin dhe bashkjetesen midis popujve. Madje jam simpatizant i kesaj ndjenje dhe ne shkrimet e mia kurre nuk kam fajsuar enbloc gjithe popullin grek apo serb per problemet qe kemi me qeverite e tyre. Bashkpunimi reciprok fillon me respektin reciprok. Qe te filloje respekti reciprok ne menyre qe ti hape rruge bashkpunimit te SINQERTE reciprok duhet qe asnjera pale ti vendose kushte apo pengesa politike, ekonomike, kulturore ose qofte edhe fetare pales me te dobet. Per fat te keq pala me e dobet ne kete rast Shqiperia eshte pre e pengesave qe permenda me lart dhe qe zbatohen ne nje menyre ose ne nje tjeter nga Greqia (shteti grek gjithmone).
    Qe te mos shkeputemi nga tema, feja ortodhokse shqiptare sot nuk ngjan me si nje institucion fetar shqiptar por si nje filial i kishes ortodhokse greke. Kemi plot 15 vjet qe kisha jone "ndihmohet" te rimekembet por qe nuk eshte e zonja pas 15 vjetesh te rimekembi koken e saj dhe ne vend te nje koke greke ti vej nje koke shqiptare. C'fare rimekembje eshte kjo kur koka jote nuk i perket identitetit tend kombetar?!!!! Rimekembja nuk fillohet me nder nga by.... por nga koka.

Po nejse, ti e ke dhene mendimin tend ne kete teme dhe te pershendes per qendrimin tend. Ja qe ne shqiptaret ende nuk gjejme dot gjuhen dhe respektin per njeri tjetrin e jo me te dalim te bashkuar per nje kauze te drejte tonen. Kur i pari i ketij forumi qe e paraqit veten shqiptar ne logon e tij dhe mban qendrim abstrakt ndaj kombit shqiptar ne disa tema qe ka lidhje me ceshtjet shqiptare, nuk eshte ne gjendje ti bashkoje shqiptaret ne forumin e tij, c'fare tjeter mund te thuash per kete forum?!. Cili qenka misioni i ketij forumi, te ndaje shqiptaret apo ti bashkoje apo ti provokoje me shkrime anti-kombetare?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Trimi81 : 28-04-2007 mė 21:47

Smile

Citim Postuar mė parė nga nostradamus99
    Kush po te ndal due sa te duash Janullatosi Bollanon dhe greket te tere se feja nuk te len me i urrejt, por atyre feja i len shqiptart ti urrejne ti vrasin dhe ti kerkojne tokat tona

Lum armiqt tane ēfare kundershtar te leht kan kur egzistojn kesi fare lloji shqiptaresh
    Nostradamus, nuk po te them qe dua apo urrej greket por qe dua dhe respektoj Kryepiskopin e Tiranes, Durresit dhe gjithe Shqiperise, deri sa ky te jete ne krye te KOASH-it. Eshte detyre te respektohet nga ēdo besimtar i mire ortodoks.
    Nuk njoh realitetin dhe politiken qe ndiqet me Greqine, di qe pak a shume marredheniet jane te mira, por qe Kryepiskopi Janullatos nuk merret me politike dhe kryesorja nuk eshte fajtor qe eshte lindur grek, sepse eshte afer mendjes qe asnje nuk zgjedh ku dhe kur te linde. Nuk pranohet te urrehet nje person nga preardhja!
    Ky qendrim (e nje pakice), eshte apo jo i drejte, nuk thellohem me gjate, nuk i perket
    epokes qe po jetojme por asaj kohe kur per faj te nje njeriu,paguante i gjithe fisi....
    Feja nuk te meson te urresh o te vrasesh, jo ajo ortodokse.
    Mos quaj armiq fqinjet se nje dite do te na duhen... ku ta dime.
    Europa po heqin kufijte, ne po i ngreme gardhet sa me te larta.
    Por qe te respektosh kryepiskopin tend, nuk do te thote te jesh armik i vendit tend. Kete gje e shfrytezojne armiqte e vendit dhe ata te ortodoksise.Do te flisnin po keshtu edhe per nje Kryepiskop shqipetar. Sot "merakosen" se kemi nje kapo grek dhe sepse ai do te lere nje pasardhes po grek...., kjo eshte tamam sikur te lidhesh me fasho koken perpara akoma qe ta perplasesh pas murit.
    Ju pershendes.

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974

...Lind pyetja, se perse....?!

Janullatos erdhi si misionar dhe perfundoi kryepeshkop. Kush e solli ne Shqiperi, ne '91 !?!

Po ju citoj nje fraze nga libri i nje historiani te njohur grek, Nikolas Stavros: "Greket dhe ballkanasit e rinj", ne kete liber ai shprehet: futja ne dore e kishes shqiptare, eshte fitorja me e madhe e jona ne Shqiperi ne shek e 20.

Dua t'iu tregoj edhe nje tjeter bisede qe nje gazetar amerikan Fred Reed, i cili pa dashur i nxjerr syte Janullatosit. Ai ka shkruar nje liber ku ne faqen 118, ai tregon se gjate vizites se tij ne Tirane kish takuar Janullatosin dhe ky i fundit i ish afruar duke i thene: Zoti Reed, ju jeni nje gazetar i shquar dhe fjala juaj peshon. Ndaj, ju lutem shume sensibilizoni se ketu duan te krijojne nje shtet fondamentalist islamik, dhe kane si qellim tė shtypin ortodoksine.

Qe te dy keta shembuj jane domethenes se pse Janullatosi eshte derguar qellimisht.

A eshte koha per nje kryepeshkop shqiptar ??

ingenuous
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Nukmund te pranohen llogje kavaje, ato behen vetem ne pazar dhe kafene.

Mire e ke, per ne njerezit ka ardhe koha, por ato pune i di Perendia. Nuk besoj qe Zoti ti braktisi popullin besimtar. Kryepiskopi i Tiranes eshte per paqe dhe bashkejetese, tolerance midis feve, ka ndihmuar edhe ne kohen e luftes per pamvaresine e Kosoves dhe kete e dine te gjithe! Eshte i respektuar nga te gjithe kryetaret e bashkesive fetare ne vend si ato ne mazhorance dhe ne minorance.
    "rrezikun" qe Kryepikopi sjell per vendin tone e shohin vetem disa donkishoter..., por do te shtoja, qe eshte me mire nje i huaj qe lutet ne shqip..., se sa shqipetare
    qe luten ne gjuhe te huaja.... !ēdo gje ka kohen e vet.
    Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko
    Nostradamus, nuk po te them qe dua apo urrej greket por qe dua dhe respektoj Kryepiskopin e Tiranes, Durresit dhe gjithe Shqiperise, deri sa ky te jete ne krye te KOASH-it. Eshte detyre te respektohet nga ēdo besimtar i mire ortodoks.
    Nuk njoh realitetin dhe politiken qe ndiqet me Greqine, di qe pak a shume marredheniet jane te mira, por qe Kryepiskopi Janullatos nuk merret me politike dhe kryesorja nuk eshte fajtor qe eshte lindur grek, sepse eshte afer mendjes qe asnje nuk zgjedh ku dhe kur te linde. Nuk pranohet te urrehet nje person nga preardhja!
    Ky qendrim (e nje pakice), eshte apo jo i drejte, nuk thellohem me gjate, nuk i perket
    epokes qe po jetojme por asaj kohe kur per faj te nje njeriu,paguante i gjithe fisi....
    Feja nuk te meson te urresh o te vrasesh, jo ajo ortodokse.
    Mos quaj armiq fqinjet se nje dite do te na duhen... ku ta dime.
    Europa po heqin kufijte, ne po i ngreme gardhet sa me te larta.
    Por qe te respektosh kryepiskopin tend, nuk do te thote te jesh armik i vendit tend. Kete gje e shfrytezojne armiqte e vendit dhe ata te ortodoksise.Do te flisnin po keshtu edhe per nje Kryepiskop shqipetar. Sot "merakosen" se kemi nje kapo grek dhe sepse ai do te lere nje pasardhes po grek...., kjo eshte tamam sikur te lidhesh me fasho koken perpara akoma qe ta perplasesh pas murit.
    Ju pershendes.
    BLA BLA me fal por e ke nje mendje te femijes.

KALI I TROJES ESHTE JANULLATOSI PER SHQIPERIN
    MOS HARRONI, SE KY NJERIU DO JU PUSHTON SHPIRTIN,
    BOLLANOT QYTETET KURSE GREKU JUGUN, KESHTU FILLON ĒDO OKUPIM DHE ASIMILIM, SKA ĒKA TE LYP AI NE NJE VEND AQ TE RENDESISHEM SIKUR QE ESHTE KISHA SHQIPTARE DUHET TE SHPORET NGA ATJE TEPER ESHTE AI NE AT POST
    MOS VALL DO RIN SIKUR ENVERI PER 40 VJET
    "Unė jam mirė kur asht mirė Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Per majtasdjathtas!....te pakten deri me sot,asnjehere nuk jane harritur te faktohen implikime direkte te kryepeshkopit Janullatos ne gjithe ato qe ju permendet me siper,per me teper qe e permendet edhe vete,se eshte vendosur ne ate vend,nga politikane dhe akademike(muslimane por do te thosha edhe ortodokse,Shqiptare ne pergjithesi)...pikerisht per kete arsye,une i kerkoj gjithekujt qe te tregohet i matur ne deklarata e shkrime...te gjithe i dime politikat
    qe ka ndjekur shteti dhe diplomacia Greke ne lidhje me Shqiperine por per mendimin tim,kjo nuk ka te beje aspak me pretendimet territoriale...do te ishte afermendsh qe nje shtet,anetar ne BE,te shfaqte pretendime te tilla,per me teper ti shfaqte hapur...nje gje e tille shkon kunder rregullave te vendosura nga BE per vendet anetare qe aderojne ne te...presionet dhe acarimet e herepas'hershme,
    per mendimin tim jane thjesht kercenime,per te mos u bere publik pengu kryesor historik i Camerise..edhe politikat pro Serbe,per mendimin tim jane pjese e po ketij plani...mendoj se jane te pakte,ata qe besojne ne kete percartje te pretendimeve territoriale...e gjithe trysnia qe ushtrohet nen keto pretendime,eshte vetem per te bere shtetin Shqiptar te heshte kundrejt pretendimeve te veta..

Per Trimi81!...qe respekti reciprok eshte e veshtire te harrihet,kjo eshte dicka e padiskutueshme....na pelqen ne apo jo,gjithmone pala me e forte i ka vendosur kushte pales me te dobet ne kembim te bashkepunimit...nje gje te tille,e kane bere te gjitha shtetet e zhvilluara kundrejt shteteve me pak te zhvilluara...ky eshte nje fenomen qe ka ndodhur dhe do te ndodhe...edhe Amerika e ka bere dhe vazhdon ta beje dicka te tille....interesi primar per keto shtete,eshte perfitimi i tyre ne rradhe te pare...persa na perket ne, duhet te dime te vjelim frytet tona nga keto bashkepunime.....persa i perket kreut te forumit tone Shqiptar,nuk besoj se do te kishte ndonje gje kunder vendosjes se nje kryepeshkopi Shqiptar"
    mbas largimit te Janullatosit...nuk besoj se do te kishte arsye per te rrefuzuar dicka te tille,madje perfitoj nga rasti ta pyes,nese denjon te me jape nje pergjigje..

Per Styx!...se pari,nese kerkesat qe na parashtron Bashkimi Europian per tu bere pjese e antaresise se tij,jane antivlera,atehere une terhiqem nga gjithshka qe kam thene...se dyti,persa i perket asaj qe ju e quajtet hipokrizi te kamufluar me maturi,do te thoja se me duket teper e cuditshme,qe ju u vendosni shkrimeve te mia
    etiketime te tilla..mos valle eshte hipokrizi te pranosh se Janullatos,eshte kryepeshkop i kishes ortodokse Shqiptare,per pasoje edhe udheheqes shpirteror i besimtareve Ortodokse ne Shqiperi?"....ku qendron hipokrizia ne kete pike?"...personi ne fjale,eshte ne keto funksione"...une si Shqiptar,ndjej per detyre te kerkoj zevendesimin e ketij kryesuesi,"pamvaresisht aftesive te tije",thjesht dhe vetem per ceshtje identiteti...pra ka ardhur koha qe ne te perfaqesohemi me nje kryesues tonin dhe kjo nuk ka perse te hase ne asnje lloj pengese...jo"nese dicka te tille do ta kerkojne besimtaret Ortodokse ne rradhe te pare"... kjo nuk ka te beje aspak me humbje meritash apo me mungese mirenjohjeje...eshte nje kerkese krejt normale e cila duhet te gjeje mirekuptim
    nga ana e kishes Ortodokse Greke..

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    citime nga shoku tanku
    te pakten deri me sot,asnjehere nuk jane harritur te faktohen implikime direkte te kryepeshkopit Janullatos ne gjithe ato qe ju permendet me siper,per me teper qe e permendet edhe vete,se eshte vendosur ne ate vend,nga politikane dhe akademike(muslimane por do te thosha edhe ortodokse,Shqiptare ne pergjithesi)...pikerisht per kete arsye,une i kerkoj gjithekujt qe te tregohet i matur ne deklarata e shkrime...
    Meqe ne nje postim tendin me quaje "or mik", po e nis me nje shaka miqesore. Sikur te kisjim tanke do te quheshe shoku tanku, por tani i cuan per skrap pushtetaret dhe mund te quhesh edhe shoku skrapi. A eshte njelloj?
    Normal qe jo skrapi eshte skrap dhe tanku eshte tank...perberja e njejte funksioni i ndryshem. Keshtu eshte edhe puna me Janullatosin. Eshte prift po jo shqiptar dhe per me teper grek. Ti thua obsesion historie. Shko e tregoja atyre pleqve qe i ke gjalle nese jane evropiane si ti apo jo ...shko e thuaju atyre se nuk duhet te jen te obsesionuar me historine, thuaju se kujtimet e tyre me greke qe prisnin koka njerezish jane fobi, jane fantazi enderr e keqe apo film horror, thuaju qe Greqia na e mbeshtet qe te hyjme ne Evrope. Kur te kesh mbaruar pune me pleqte shko e kerko ata shqiptare qe luftuan me UCK dhe qe kishin perballe krahas serbit edhe paramilitare greke, pastaj shko ne Serbrenice dhe thuaju boshnjakeve se fajin e kane vete se po te mos ishin myslimane nuk do ti vriste serbi dhe as greke paramilitare nuk do luftonin atje, pastaj shko ne Epirin e Jugut, ne ate Epir shqiptar qe e kane spastruar me kohe dhe thuaji kolegut te Janullatosit qe historia nuk na duhet, thuaji se c kerkon ai nga tiransit durrsaket vlonjatet etj etj qe jane shqipe puro kur i konsideron te pushtuar dhe te harruar se nuk e edine qe kane qene greke para se te vinte turku ne Ballkan. Dhe me ne fund kur te kesh bere keto udhetime te shkurtra thuaji edhe atyre qe la pas Fatmiri (ne mos gaboj per emrin), oficeri i vrare ne Peshkpi, thuaju qe histori nuk vlen te kujtohet se Greqia eshte vend vlla.
    Ti kerkon implikime?
    Deri tani AMC dhe Vodafon grek nuk kane arritur qe te pergjojne asnje telefonate te rrezikshme te Janullatosit, pervec atyre qe ben me zOTIN, ose me mire me te zotin.

te gjithe i dime politikat
    qe ka ndjekur shteti dhe diplomacia Greke ne lidhje me Shqiperine por per mendimin tim,kjo nuk ka te beje aspak me pretendimet territoriale...do te ishte afermendsh qe nje shtet,anetar ne BE,te shfaqte pretendime te tilla,per me teper ti shfaqte hapur...nje gje e tille shkon kunder rregullave te vendosura nga BE per vendet anetare qe aderojne ne te...presionet dhe acarimet e herepas'hershme,
    Si e quan ti shfaqe hapur?
    Te coje ushtrine ne mes te Tiranes? Kur prezantuesi i saj ne Shqiperi, Kokoshi maje plehut, deklaron se Bolla ka te drejte, ateher kjo deklarate eshte totalisht zyrtare. Athina nuk e kondershton dhe logjikisht i bie qe heshtja e saj te jete pohim i fuqishem. Me nder pusht etaret tane hane ate qe kane ngrene grate e tyre dhe vuala' Greqia perseri na del me popull mik se te tjeret. Ti flet per rregullat e BE-se?!!
    Po rregullat kush i ben? Po Barozo ke ka mik e vlla? Po influenca e dinastive greke ke ushqen. Shoku tanku dil ndonjehere nga tanku ose mer ndonje nendetese me mjire se eshte me romantike.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Eshte qesharake, kur te vijne disa e te thone duke cituar Artur Liolini-s se duke qene se ai ka thene se "po te ishte Noli gjalle do ishte mik me Janullatosin" atehere c'kerkojme ne me Nolin ?
    Mire ne c'kerkojme me Nolin, po perse diten e pare qe Janullatosi morri ofiqin e tij, e hoqi figuren e Nolit ? PERSE PERSE PERSE E HOQI JANULLATOSI FIGUREN E AT THEOFAN STILIAN NOLIT, BABALLARIT TE KISHES TONE MODERNE(SEPSE KISHA JONE KA QENE ME E FORTE SE KURRE NE KOHEN E BURRAVE ILIR) ? Mbase shoku tanku apo arbereshi niko, apo burrelsi orthodoks, apo ndonje tip tjeter ketu me ndonje emer interesant mund te na e shpjegoj.

Fakti qendron qe Janullatosi eshte nje person qe eshte pare i implikuar shume here me grupet e ndryshme qe kerkojne pavarsi dhe shkeputje te Epirit Shqiptar. Megjithate fanariotet tane qe i kemi tek oborri shpise thone "jo, prit" "prit" "prisni", "ai ka shkuar atje per te marre fonde dhe te ndertoj objektet e kultit per Zotin". Mire e kane, do na bej ate kinemane Bardhe-e-Blu mu ne qender krah ministrise se Mbrojtjes(mbase shoku tankun do ta vendosim ta ruaj kete godine madheshtore te stilit kinema greke qe quhet turpshmerisht Kishe por qe do ngjaj si baze ushtarake).
    Eshte qesharake mbrojtja e tyre per kete individ te padeshiruar tashme, nje individ qe nuk ka shuar por ka NDEZUR konfliktin shqiptaro-grek. Zoti nuk ekziston dhe nuk ka ekzistuar kurre ne zemrat e njerezve te pangopur, masakrues, dhe shfaroses se civilizimeve te tera.

Janullatosi do te largohet, kur kanceri te jete i pariparueshem, ne fazen me te larte.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 25 prej 43 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •