Close
Faqja 14 prej 43 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 425
    Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Na nxorre mallin e ......SH fanar ndricues ne Bote. Gjithe populli i mbledhur grusht rreth Partise (lexo: te vertetes). Papo te tere ja kishin zili perparimin qe kishte bere.
    Styx ne kohen e Enverit ndoshta me te vertete Shqiptaret e indoktrinuar ishin mbledh grusht ndaj Partise,
    por sot njerezit s'jane qorra si me pare:
    Sinqerisht
    Shqiptare qe nuk deshirojne qe Janullatusi te largohet une s'kam pare kurre ne jeten time, dhe njoh me qindra e mijra Shqiptare Ortodokse,
    te vetmit Shqiptare qe e mbeshtesin Janullatosin i kam lexuar vetem ne internet ku ata numerohen me gishtat e dores dhe duhet pasur parasysh qe nuk dihet ne jane Shqiptare apo Greke Shqipfoles e duhet pasur parasysh gjithashtu qe jane me dhjetra mijra Shqiptare qe e perdorin internetin

Kete fakt ndoshta e keni konstatuar edhe ju ose te tjere Shqiptare qe shkruajne ketu, megjthate mbeshtetesit e Janulatusit duhet te kene parasysh se nuk e ngateron njeri ketu Kishen dhe besimtaret e devotshem me te gjithe Spiunat a Pedofilet a tregetaret e kufomave qe vegjetojne ne te.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Na nxorre mallin e ......SH fanar ndricues ne Bote. Gjithe populli i mbledhur grusht rreth Partise (lexo: te vertetes). Papo te tere ja kishin zili perparimin qe kishte bere.
    I ke rene pikes. "Shqiperia Fanar ndricues" nje shtet i vetem qe ndriconte boten, si ky Nikolla qe eshte bere i vetem "fanar patriotizmi" ndersa gjithe nte tjeret jane shoviniste dhe njerez negative sic thua edhe ti. Shqiperia nje kunder te gjitheve dhe Nikolla nje kunder te gjitheve. Detyrimisht ky njeshi ka te drejte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Shqiptare qe nuk deshirojne qe Janullatusi te largohet une s'kam pare kurre ne jeten time, dhe njoh me qindra e mijra Shqiptare Ortodokse,
    te vetmit Shqiptare qe e mbeshtesin Janullatosin i kam lexuar vetem ne internet ku ata numerohen me gishtat e dores dhe duhet pasur parasysh qe nuk dihet ne jane Shqiptare apo Greke Shqipfoles e duhet pasur parasysh gjithashtu qe jane me dhjetra mijra Shqiptare qe e perdorin internetin

Nuk mund te kuptoj se si ju keni guximin qe ata qe ju i numuroni qofte dhe me gishtat e dores ti quani gjithca tjeter dhe jo shqiptare. Qe ne kemi nje damar alla shqiptar e di, por qe te kemi rene kaq poshte sa tu heqim edhe identitetin njekombasve tane kjo po me habit.
    Sa per kurjozitet vetem ne nje peticion qe nga Korca ka shkur ne parlamentin e asaj kohe dhe ne qeverine e asaj kohe, kur diskutohej ceshtja e Kryepeshkopit ne Kushtetuta e pa votuar e 1995 ishin mbledhur mjijra e mijra fira ne mbrojtje te Kryepeshkopit. Keta njerez cfare te duken, apo sigurish s'do te jene shqiptare?
    Pastaj se sa shqiptare jane mbeshtetes se ketij njeriu qe ju kaq shume e anatemoni fakti mos votim te Kushtetutes ne vitin 1995, eshte nje tregues i qarte se si mendojne shqiptaret ne lidhje me kete person. Apo mos valle edhe keta jane shoviniste greke, shqipfoles apo kutadi une. Dua tu kujtoj gjithashtu qe ne ato vite lufta kunder ketij njeriu ishe edhe shume me e ashper dhe ata qe nuk e donin ishin edhe me shume se sa sot.
    Sa per Kryepeshkopin e Shqiperise Hiresine e Tij Imzot Anastasin qe ju mendoni se duhet te largohet, kashume te tjere qe e kerkojne dhe qendrimi i tij ne kete vend eshte nje nder, sepse figura te tilla do te nderonin cdo vend ku ata do te jetoni.
    Madje nje nga ata patriote te medhenj dhe te shquar si Faik Konica ka thene nje llaf te madh "me mire te shes m u t rrugve te evropit se sa te merem me ju o gomere" Faiku e kishte bezdi dhe u lodh se u marri me kete lloj brumi nga i cili vinte dhe ai vete, kurse ky njeri qe ju kaq shume anatemoni e kaperxeu dhe durimin e Konices dhe vazhdon te jetoj dhe kontribuaje ne kete vend ndone eshte bere pre e sharjeve dhe shpifjeve per vite me radhe.
    Sa per ato qe vazhdojne me poshte me duken si lodra kalamajsh "babi im eshte me i forte" "mami i filanit keshtu" apo te tjera si keto. Madje eshte shume i keq si fenomen qe te diskutohet ne nivele te tilla, duke kapur nje person qe shfaq nje problem dhe problemin ta besht fenomen dhe identitet. Cila do pjese e shoqerise jo vetem shqiptare shfaq probleme te ndryshem ne njerez te ndryshem, sepse askush nuk eshte i himunizuar nga gjithcka, por probleme te individeve qe perfaqesojne ate pjese nuk perbejn te pergjithshmen dhe nuk mund te karakterizohet gjithcka me nje person.
    Muabeti i shovinizmit shoku nuk ka me vend eshte bere shume demode dhe eshte konsumuar aq sa nuk mban me.
    Dhe muhabeti i koskave eshte elektrizuar qa sa mize duket buall. Ku eshte shteti shqiptar, pse nuk vepron, cilat jane marreveshjet nder shtetnore qe rregullojne keto lloj zhvarimesh kur behet fjale per ushtare luftrash, ku jane strukturat shteterore pergjegjese qe duhet te merreshin me ato gjera. Te gjitha keto anashkaliohen dhe diskutohet nje prift qe beri nje perkujtimore dhe nje sherbese fetare e detyruar per cdo prift kur zhvarosen eshtra te te krishtereve ortodokse.
    Mua me vjen mire per zellin partriot por filozofia ime mbi patriotizmin eshte te punosh dhe derdhesh djerse dhe kontribut per vendin tend dhe jo te ngrihesh te dikutosh gjera qe nuk kane buke dhe qe nuk prodhojne asnje gje. Patriotizmi per mua eshte veper konkrete dhe lapidare e njerezve, jo sharje dhe fyerje kunder te tjereve, cilido qofte grupi apo personi qe shahet. Une nuk di te jete ndertuar gje me sharje, por me pune behen mrekulli. Le te fillojme nga vetja jone dhe te perpiqemi te ndertojne sisteme me te mira shendetsore, sistem me te mire drejtesie, sherbime publike me te mira dhe me shume punesim per keta njerez dhe keto sa themi ketu do ti diskutonim ne nje prizem tjeter.
    Respekte.

i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

Per majtasdjathtas

Me vjen keq se ne fillim mu duke i sinqerte por ne fakt paska qene vetem fasade qe mbulon .... nuk e di cfare

Majtasdjathtas, nqs do te te kisha kthyer nje pergjigje tjeter nuk do te isha treguar i sinqerte, per gjithcka qe them e e them me bindje te plote dhe po te shikosh te gjitha postimet e mija do te shikosh qe jam i se njejtes linje qe nga fillimi. Mos ki frike, se ky sinqeritet eshte i vertete dhe nuk eshte fare fasade, dhe nuk mbulon asnje lloj gjeje, qe ty mund te te shqetesoje, megjithese shqetesimin e ke shprehur ne paragrafin me poshte.

Cfare do te thote "Asimilim"?

Mevjen keq qe ti me ben kete pyetje, pasi kjo pyetje behet vec nga ata qe nje mengjes te bukur ngrihen Greke kur te djeshmen ishin Shqiptare dhe duan te na bejne te besojne te terve se ashtu kane qene gjithmone e Asimilim nuk ka, megjithate

Te thashe se shqetesimi jot shprehet tek kjo pjese, por vertetmendon se ate gje qe te paret e mij te krishtere nuk e dorezuan as kur u duhej te asimiloheshin nen dhunen e pushtuesit, vertet me mendon kaq te marre sa te shkel gjakun e tyre dhe ta shes qofte edhe per greket. Ne asnje moment nuk jam ngrysur Shqiptar dhe te jem gedhire Grek, por jam i Krishtere Orthodhoks Shqiptar cdo dite nga mengjesi deri ne mbremje gjithmone. Ne asnje moment nuk kam dashur te bej njeri qe te besoje ndryshe nga sa ai deshiron te besoje, ajo qe une them eshte ajo qe une besoj dhe shikoj.

Asimilim do te thote :

te gjithe ata femijet Arvanitas Ortodoks qe nuk e flasin gjuhen e prinderve te tyre sot ... Per shume arsye ... ku dhe Kisha e Qeveria Greke kane pjesen e vet.

Per kete pjese te mesiperme nuk di se cfare te te them, sepse ajo ska te beje fare me KOASH-in, dhe me udheheqjen e saj. Nqs ky eshte nje problem, atehere shteti ka te gjitha instrumentat per te ndikuar ne te mire te atyre qe i konsideron, nqs i konsideron anetare te shoqerise qe ajo perfaqeson.

Asimilim do te thote gjithashtu:

Stavri Marko e te gjithe Stavri Markot Ortodokse te tjere qe jane blere nga ... edhe Kisha Ortodokse ka pjesen e vet ne kete mes.

As e kam idene se kush eshte ky person dhe c'hyn ne kete pjese.

Une mund te them vetem nje gje per meshat qe e kam pare me syte e mi :
    Ne krahinen e Himares ne Sarande dhe ne Vlore kur kam rastisur te hyj ne kishe meshat jane bere ne Greqisht, si ne cdo vend ku ka nje pakice shume te vogel te Ortodokseve qe ndihen Greke.

Zoteri nuk e di per ne Himare, se muk me ka rene rasti te shkoj atje, por ne Sarande dhe Vlore qe une kam pasur mundesine te asistoj ne Meshe kam degjur qe gjithcka te behet ne Shqip dhe vetem ne Shqip.

Gjithashtu te jesh i bindur se as nje Shqiptar sdo te humbte kohen e tij ketu per tu marr me Janullatosin nqs nuk do te ishte i sigurte se ai eshte sot per sot rreziku me i madh qe i kanoset kombit tone dhe se ai duhet te hiqet menjehere
    per ti lene vendin nje Shqiptari me kombesi e gjak Shqiptari, ashtu sic e kane kerkuar me te drejte edhe gjysherit tane kohe me pare.

Ajo qe me vjen keq eshte se edhe tek ty po konstatoj te njejtin problem si edhe tek shume persona qe shkruajne mbi kete teme, qe gjithamone shikojne armiq dhe njerez qe nqs nuk mendojne si ata atehere jane greke, serbe, dhe cfare do tjeter vetem shqiptare jo. Une te kam thene qe jam Shqiptar dhe 100%, dhe po ta them se me aq sa une e njoh Kryepiskopin Anastas them me bindje te plote se te gjtha qe thuhen per te jane vecse shpifje pa asnje baze, por vetem fobi ndaj Kryepiskopit te Kishes Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise Anastasit, pse ai eshte grek. Dhe te gjithe fillojne dhe thurin mijra cudira sikur ai po i ben gjemen ketij vendi, sikur ky vend nuk ka asnje problem dhe ai eshte shkaku i te gjithave. Megjithate ata qe mendojne si ty mendoj se jane me te paket ne numer dhe me vjen keq qe me duhet te ta them kete gje. Te kam thene ne nje shkrimm e lart se ajo qe mua me shqeteson kur me duhet te kthej nje pergjigje ne kete forum eshte se shpesh personat me te cilet flas, flasin te gjithe ne formen urdherore, per ate qe duhet te behet pa u perpjekur te arsyetojne mbi Kishen, cfare ajo eshte, sfare ajo perfaqeson, dhe kam pare se shume persona bejne nje lemsh me idete e tyre, dhe gjithmone flasin per shoviniste greke, per shkjaun serb etj.

Une nuk e njoh kush eshte Nikolle Marku por ato qe kam lezuar prej tij me jane te verteta se i kam pare edhe vet, dhe nuk me cudit fare sulmet e Grekeve dhe te te shiturve ndaj tij , por me cudit fakti qe keto sulme nuk jane shendruar akoma ne krime sic ka ndodhur rendom me prifterinjt patriote

Gjeja e pare qe do te te them eshte se me pelqen qe ti pergjigjesh sinqerisht se nuk e njeh Nikoll Marku, kjo eshte e mire si fillim, por ti flet me bindje te plote se ai perben per ty nje person te besueshem me ato qe ai thote. Le te ngareme nje pyetje te thjeshte: Nqs ai eshte ai qe pretendon se eshte, perse shteti shqiptar nuk e njeh si te tille, perse asnje institucion fetar nuk e njeh si te tille, perse asnje institucion fetar boteror nuk e njeh si te tille? Zoteri me vjen keq qe serisht me duhet te konstatoj te njetin problem edhe tek ty qe flisni akoma sikur te jetonim ne mesjete.

E fundit qe do te them eshte se per cdo pyetje qe mund te ngresh me tej, tek kjo teme kam kthyer te gjitha pergjigjet, dhe nuk dua qe te them te njejta gjera perseri dhe perseri.

[B]KRISHTI U NGJALL
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga I KTHYERI : 18-04-2007 mė 07:25

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli
    I ke rene pikes. "Shqiperia Fanar ndricues" nje shtet i vetem qe ndriconte boten, si ky Nikolla qe eshte bere i vetem "fanar patriotizmi" ndersa gjithe nte tjeret jane shoviniste dhe njerez negative sic thua edhe ti. Shqiperia nje kunder te gjitheve dhe Nikolla nje kunder te gjitheve. Detyrimisht ky njeshi ka te drejte.
    Jo, ore? Nikolla drejton Koashne keto dite? Aty ku ja kam ziline eshte qe 99.99 perqind te prifterinjve domethene "... njeqind e dyzet klerike te tjere (nuk) jane gabim? " jane ne nje mendje, mos te flasim pastajza unitetin organik "... mijra te krishtere ortodoke te ketij vendi qe kane lidhje organike me KOASH".

PS. Ke harruar te shtosh edhe unitetin organik grek, qe te ploteson peisazhin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli

Nuk mund te kuptoj se si ju keni guximin qe ata qe ju i numuroni qofte dhe me gishtat e dores ti quani gjithca tjeter dhe jo shqiptare. Qe ne kemi nje damar alla shqiptar e di, por qe te kemi rene kaq poshte sa tu heqim edhe identitetin njekombasve tane kjo po me habit.
    Sa per kurjozitet vetem ne nje peticion qe nga Korca ka shkur ne parlamentin e asaj kohe dhe ne qeverine e asaj kohe, kur diskutohej ceshtja e Kryepeshkopit ne Kushtetuta e pa votuar e 1995 ishin mbledhur mjijra e mijra fira ne mbrojtje te Kryepeshkopit. Keta njerez cfare te duken, apo sigurish s'do te jene shqiptare?
    Pastaj se sa shqiptare jane mbeshtetes se ketij njeriu qe ju kaq shume e anatemoni fakti mos votim te Kushtetutes ne vitin 1995, eshte nje tregues i qarte se si mendojne shqiptaret ne lidhje me kete person. Apo mos valle edhe keta jane shoviniste greke, shqipfoles apo kutadi une. Dua tu kujtoj gjithashtu qe ne ato vite lufta kunder ketij njeriu ishe edhe shume me e ashper dhe ata qe nuk e donin ishin edhe me shume se sa sot.
    Sa per Kryepeshkopin e Shqiperise Hiresine e Tij Imzot Anastasin qe ju mendoni se duhet te largohet, kashume te tjere qe e kerkojne dhe qendrimi i tij ne kete vend eshte nje nder, sepse figura te tilla do te nderonin cdo vend ku ata do te jetoni.
    Madje nje nga ata patriote te medhenj dhe te shquar si Faik Konica ka thene nje llaf te madh "me mire te shes m u t rrugve te evropit se sa te merem me ju o gomere" Faiku e kishte bezdi dhe u lodh se u marri me kete lloj brumi nga i cili vinte dhe ai vete, kurse ky njeri qe ju kaq shume anatemoni e kaperxeu dhe durimin e Konices dhe vazhdon te jetoj dhe kontribuaje ne kete vend ndone eshte bere pre e sharjeve dhe shpifjeve per vite me radhe.
    Sa per ato qe vazhdojne me poshte me duken si lodra kalamajsh "babi im eshte me i forte" "mami i filanit keshtu" apo te tjera si keto. Madje eshte shume i keq si fenomen qe te diskutohet ne nivele te tilla, duke kapur nje person qe shfaq nje problem dhe problemin ta besht fenomen dhe identitet. Cila do pjese e shoqerise jo vetem shqiptare shfaq probleme te ndryshem ne njerez te ndryshem, sepse askush nuk eshte i himunizuar nga gjithcka, por probleme te individeve qe perfaqesojne ate pjese nuk perbejn te pergjithshmen dhe nuk mund te karakterizohet gjithcka me nje person.
    Muabeti i shovinizmit shoku nuk ka me vend eshte bere shume demode dhe eshte konsumuar aq sa nuk mban me.
    Dhe muhabeti i koskave eshte elektrizuar qa sa mize duket buall. Ku eshte shteti shqiptar, pse nuk vepron, cilat jane marreveshjet nder shtetnore qe rregullojne keto lloj zhvarimesh kur behet fjale per ushtare luftrash, ku jane strukturat shteterore pergjegjese qe duhet te merreshin me ato gjera. Te gjitha keto anashkaliohen dhe diskutohet nje prift qe beri nje perkujtimore dhe nje sherbese fetare e detyruar per cdo prift kur zhvarosen eshtra te te krishtereve ortodokse.
    Mua me vjen mire per zellin partriot por filozofia ime mbi patriotizmin eshte te punosh dhe derdhesh djerse dhe kontribut per vendin tend dhe jo te ngrihesh te dikutosh gjera qe nuk kane buke dhe qe nuk prodhojne asnje gje. Patriotizmi per mua eshte veper konkrete dhe lapidare e njerezve, jo sharje dhe fyerje kunder te tjereve, cilido qofte grupi apo personi qe shahet. Une nuk di te jete ndertuar gje me sharje, por me pune behen mrekulli. Le te fillojme nga vetja jone dhe te perpiqemi te ndertojne sisteme me te mira shendetsore, sistem me te mire drejtesie, sherbime publike me te mira dhe me shume punesim per keta njerez dhe keto sa themi ketu do ti diskutonim ne nje prizem tjeter.
    Respekte.

Me falni zotri i nderuar " Shqiptar" , as nuk po ju kerkon njeri ndonjegje e as po ju kerkon njeri te mereni me kedo qofte, ndaj mos merrni flak kot
    Une shkruajta vetem se dyshoj ne Shqiptaresine e atyre qe mbrojne Janullatosin
    Dihet, mor zoteri te kujt kombesie i perkasin ata nenshtetas Shqiptare qe perkrahin Janullatosin ska nevoje te zgjatem kot ketu apo jo.

ti thua se je Shqiptar
    - Dakort -
    Megjithate Une po te kerkoj te me lejosh te dyshoj ne Shqiptaresine tuaj, ashtu sic do te dyshoja per Shqiptaresine e cdo individi qe mbeshtet dike qe urren Shqiptaret, dike qe ka zvendesuar Milloshevicin si personin qe eshte me i urryeri nga ne gjithashtu, dhe kjo eshte normale pas te gjithe atyre qe na ka bere edhe po ben ky njeri vendosja e te cilit ne krye te KOASH eshte cilesuar me te drejte si fitorja me e madhe e helenizmit ne shekulin e XX nga vete greket.

Sa per referendumin eshte e kote te zgjatemi edhe atje se dihet perse nuk eshte votuar ai, dhe kjo ska te beje fare me Janullatosin por ka te beje me Berishen.

Kaq

Smile

Citim Postuar mė parė nga majtasdjathtas
    Me falni zotri i nderuar " Shqiptar" , as nuk po ju kerkon njeri ndonjegje e as po ju kerkon njeri te mereni me kedo qofte, ndaj mos merrni flak kot
    Une shkruajta vetem se dyshoj ne Shqiptaresine e atyre qe mbrojne Janullatosin
    Dihet, mor zoteri te kujt kombesie i perkasin ata nenshtetas Shqiptare qe perkrahin Janullatosin ska nevoje te zgjatem kot ketu apo jo.

ti thua se je Shqiptar
    - Dakort -
    Megjithate Une po te kerkoj te me lejosh te dyshoj ne Shqiptaresine tuaj, ashtu sic do te dyshoja per Shqiptaresine e cdo individi qe mbeshtet dike qe urren Shqiptaret, dike qe ka zvendesuar Milloshevicin si personin qe eshte me i urryeri nga ne gjithashtu, dhe kjo eshte normale pas te gjithe atyre qe na ka bere edhe po ben ky njeri vendosja e te cilit ne krye te KOASH eshte cilesuar me te drejte si fitorja me e madhe e helenizmit ne shekulin e XX nga vete greket.

Sa per referendumin eshte e kote te zgjatemi edhe atje se dihet perse nuk eshte votuar ai, dhe kjo ska te beje fare me Janullatosin por ka te beje me Berishen.

Kaq
    Majtasdjathtas, eshte e drejta jote te dyshosh se ēdo njeri mund te dyshoj…. Por me lejo edhe mua te dyshoj ne “patriotizmin” dhe “identitetin” tend si shqipetar!
    Te dyshosh…, nuk do te thote te provosh…!
    Por nje gje te dish, - vlen me shume nje joshqipetar qe ben me vepra per Shqiperine dhe shqipetaret
    se sa nje shqipetar qe vetem thote parrulla dhe thur ederra ne diell per Atdhe.
    majtasdjathtas……, me mire bjeri drejt……..!
    Me respekt.

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Dakort, edhe une i bej thirje Grekos qe ta ktheje ashtu sic ishte me pare
    dhe gjithashtu po i bej te ditur se e ka gabim kur thote se ne Himarjotet kemi gjuhe te memes gjuhen Greke,
    Sa per dijeni shumica e Himarjoteve nuk di fare Greqiqsht, (edhe une nuk di) kurse ata qe dijne e kane gjuhe te dyte dhe jo te nenes.
    Kush tha mer se Himara ka gjuhe te memes greqishten ??? eshte budallalleku me i madh qe me kishin degjuar veshet . ore seriozisht e kam mendoni kur postoni ne forum apo hajde te shkruajme dicka kot aty ??? normalisht qe ata pak greke qe jane ne Himare brez pas brezi i kane mesuar femijeve te tyre greqisht si bejne shqiptaret ne shtetet e ndryshme te botes dhe pse marrin pashaportat e vendeve ku jetojne e ruajne gjuhen shqipe dhe ja mesojne femijeve .
    eshte vertet nje turp i madh dhe kur greket e vetequajne veten minoritet ??? ti biesh kokes me grushta , po mire po shqiptaret qe jetojne ne greqi se bashku me Camet cfare duhet ta quajne veten shtet brenda greqise ??
    Po ka faj dhe shteti shqiptar qe le te livadhisin poshte e perpjete V.Dulen me shoke dhe na bejne moral plehrat e grekut .
    Po shqiptaret ne Greqi perse nuk e kane te drejten e nje partie ???
    te kene nje deputet te pakten ne parlamentin Grek dhe te shtroje problemet e shqiptareve aty .

Prandaj shoke forumiste ai qe e ndjen qe eshte shqiptar dhe qe ka gjak shqiptar nuk thote perralla poshte e perpjete . Por fakte dhe fakten flasin dhe do vije rradha dhe greqise te na gjunjezohet nuk do jete vone ajo dite pasi nga brenda kemi per tja marre shpirtin , Se shqiptari nuk e fal kollaj gjakun .

Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI

Majtasdjathtas, nqs do te te kisha kthyer nje pergjigje tjeter nuk do te isha treguar i sinqerte, per gjithcka qe them e e them me bindje te plote dhe po te shikosh te gjitha postimet e mija do te shikosh qe jam i se njejtes linje qe nga fillimi. Mos ki frike, se ky sinqeritet eshte i vertete dhe nuk eshte fare fasade, dhe nuk mbulon asnje lloj gjeje, qe ty mund te te shqetesoje, megjithese shqetesimin e ke shprehur ne paragrafin me poshte.

[B]Te thashe se shqetesimi jot shprehet tek kjo pjese, por vertetmendon se ate gje qe te paret e mij te krishtere nuk e dorezuan as kur u duhej te asimiloheshin nen dhunen e pushtuesit, vertet me mendon kaq te marre sa te shkel gjakun e tyre dhe ta shes qofte edhe per greket. Ne asnje moment nuk jam ngrysur Shqiptar dhe te jem gedhire Grek, por jam i Krishtere Orthodhoks Shqiptar cdo dite nga mengjesi deri ne mbremje gjithmone. Ne asnje moment nuk kam dashur te bej njeri qe te besoje ndryshe nga sa ai deshiron te besoje, ajo qe une them eshte ajo qe une besoj dhe shikoj.

[B]Per kete pjese te mesiperme nuk di se cfare te te them, sepse ajo ska te beje fare me KOASH-in, dhe me udheheqjen e saj. Nqs ky eshte nje problem, atehere shteti ka te gjitha instrumentat per te ndikuar ne te mire te atyre qe i konsideron, nqs i konsideron anetare te shoqerise qe ajo perfaqeson.
    Eshte ky problemi qe Shqiptaret Ortodokse dhe Arvanitasit qe ndodhen jashte skane me asgje te bejne me KOASH sic e pohon edhe vete.

Kurre skishte per te qene keshtu me nje FAN NOL ne krye te KOASH

Dhe jo vetem kaq por Janullatos i ka penguar Shqipet e Greqis qe te ngrene kisha Shqiptare ne Greqi.

Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI
    Zoteri nuk e di per ne Himare, se muk me ka rene rasti te shkoj atje, por ne Sarande dhe Vlore qe une kam pasur mundesine te asistoj ne Meshe kam degjur qe gjithcka te behet ne Shqip dhe vetem ne Shqip.

Ajo qe me vjen keq eshte se edhe tek ty po konstatoj te njejtin problem si edhe tek shume persona qe shkruajne mbi kete teme, qe gjithamone shikojne armiq dhe njerez qe nqs nuk mendojne si ata atehere jane greke, serbe, dhe cfare do tjeter vetem shqiptare jo. Une te kam thene qe jam Shqiptar dhe 100%, dhe po ta them se me aq sa une e njoh Kryepiskopin Anastas them me bindje te plote se te gjtha qe thuhen per te jane vecse shpifje pa asnje baze, por vetem fobi ndaj Kryepiskopit te Kishes Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise Anastasit, pse ai eshte grek. Dhe te gjithe fillojne dhe thurin mijra cudira sikur ai po i ben gjemen ketij vendi, sikur ky vend nuk ka asnje problem dhe ai eshte shkaku i te gjithave. Megjithate ata qe mendojne si ty mendoj se jane me te paket ne numer dhe me vjen keq qe me duhet te ta them kete gje. Te kam thene ne nje shkrimm e lart se ajo qe mua me shqeteson kur me duhet te kthej nje pergjigje ne kete forum eshte se shpesh personat me te cilet flas, flasin te gjithe ne formen urdherore, per ate qe duhet te behet pa u perpjekur te arsyetojne mbi Kishen, cfare ajo eshte, sfare ajo perfaqeson, dhe kam pare se shume persona bejne nje lemsh me idete e tyre, dhe gjithmone flasin per shoviniste greke, per shkjaun serb etj

Gjeja e pare qe do te te them eshte se me pelqen qe ti pergjigjesh sinqerisht se nuk e njeh Nikoll Marku, kjo eshte e mire si fillim, por ti flet me bindje te plote se ai perben per ty nje person te besueshem me ato qe ai thote. Le te ngareme nje pyetje te thjeshte: Nqs ai eshte ai qe pretendon se eshte, perse shteti shqiptar nuk e njeh si te tille, perse asnje institucion fetar nuk e njeh si te tille, perse asnje institucion fetar boteror nuk e njeh si te tille? Zoteri me vjen keq qe serisht me duhet te konstatoj te njetin problem edhe tek ty qe flisni akoma sikur te jetonim ne mesjete
    E fundit qe do te them eshte se per cdo pyetje qe mund te ngresh me tej, tek kjo teme kam kthyer te gjitha pergjigjet, dhe nuk dua qe te them te njejta gjera perseri dhe perseri.

A jeni ju te njejtit person ju dhe Kryeengjelli se po beni te njejta konstatacione kot me kot

Kush jane te pabaza ?

1) Qe Janullatos ka deklaruar qe Shqiptaret jane Islamiste

2) Qe ka deklaruar se eshte i perkohshem ne krye te KOASH dhe ka

M A SH T R U A R

e qendron akoma aty ne kundershtim me statusin e KOASH ku eshte e qarte se kreu i KOASH duhet Shqiptar me kombesi Shqiptare

3) Qe ka qene kunder nderyrjes se Natos ne Kosove kur edhe vete Papa i Romes (SLLAV) nuk ishte kunder se smund te jesh kunder ardhjes ne ndihme te femijeve dhe grave te vrare e te perdhunuar edhe kur je nje njeri i zotit SLLAV.

4) Qe financohet nga terroristet e MAVIT ( qe kane vrare Shqiptare ne Peshkepi) dhe nga qarqe shoviniste Greke te tjera.

5) Qe ne jug te Shqiperise ne cdo vend ku mund te kete nje minoritet te sado qofte te pakte Grek mesha behet ne GREQISHT edhe per shumicen Shqiptare

6) Qe jo vetem ka futur hundet por eshte ndoshta kryetari i fronit te Helenizimit ne Shqiperi.

etj etj mund te vazhdojme sa te doni deri tek varrezat e Shqiptareve te marre per ushtare Greke

Te gjitha keto jane te verteta e smund te kundershtohen dot se ne te gjithe Shqiptaret i kemi pare me syte tane i kemi jetuar dhe po i jetojme

ESHTE NORMALE QE MINORITARET GREKE E MBESHTESIN JANULLATOSIN EDHE UN PO TE ISHA NE VEND TE TYRE DO E MBESHTESJA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thorgal : 18-04-2007 mė 14:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Jungjatjeta

Vetėm njė ta dini se fejėt na kanė asimilu nė slavė nė grek dhe na kanė ndar dhe coptuar.
    Kur shqiptari e vėn sė pari interesin kombtar, para interesit personal atehere
    SHQIPERIA DO SHEH SUKSESE.
    Aq pata tė them.
    me respekt
    "Unė jam mirė kur asht mirė Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Faqja 14 prej 43 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •