Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Eshte kollaj t'i dalesh mbroje nje dickaje qe tashme duam s'duam mbahet per mit. Une kete mit mund ta hedh poshte gjithe diten e lume, dhe mund ta bej si me i miri ne bote, me fakte dhe te gjitha, por, Shkodra eshte edhe e imja, dhe mbase eshte e imja me shume se juaja.
    Faktet dhe realiteti flasin per tjeter gje.
    Ju i dilni mbrojtje duke kujtuar se i rregulluat gjerat. Gjerat nuk rregullohen kurre ashtu; madje, po te flasesh me gjuhen e duhur, miti duhet rrezuar sa me pare, nese desheron apo planifikon per t'u ngritur perseri. Nese jo, do te kemi nje realitet shume te hidhur per Shkodren; gjithe Shqiperia do te beje perpara, -sic po ben, dhe Shkodra ka per te mbetur ne letarg duke u mburrur se e ka pasur gjyshin te madh, fotograf, apo piktor e ku e di une ca mund te pjelle mendja e nje fantazisti qe jeton ne ekstaze... sic thote Bibla... "ha babai rrush te tharte dhe i mpihen dhembet te birit"...
    Prandaj mos na thurrni gjepura ne diell. Ajo qe thate deri tani, eshte Shkodra si doni qe te jete, jo si eshte. Dhe injorancen e bujshme te dikujt ia hidhni ne shpine nje kanuni qe nuk e njihni fare.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga banished

Prandaj mos na thurrni gjepura ne diell. Ajo qe thate deri tani, eshte Shkodra si doni qe te jete, jo si eshte. .
    Ndoshta je ti qe s'ke patur mundesine te shijosh Shkodren intelektuale...por kjo s'do thote qe s'egziston.Eshte njesoj me refugjatet ne fillimet e tyre,me refugjatet qe perfundojne neper kampe,nese nje dite te bukur ai shtet i kthen ne vendlindje mund te degjosh fjale si:"ishte vend koti,kushte mjerimi,injorance..."nderkohe qe mjerimi dhe injoranca ishim vetem nje fragment minimal i asaj qe pasqyron nivelin e asaj shtrese
    Kam vetem nje limit: qiellin!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Do i ktheheni seriozitetit ju apo si e keni hallin?
    Ca intelektualizmi paske shijuar ti ne Shkoder? A po flasim per individe ketu, apo per nje shoqeri 80 000 banoreshe? A po flasim per vilen e njerit, apo per nje sistem te tere urban? Po analizojme nje familje, apo nje turme te vertete me gjithe problemet sociale te saj?
    Nuk e quajti kush Shkodren regresiste dhe te prapambetur per faj te nje qafleshi, dhe me te njejten mase, nuk po ta quaj Shkodren intelektuale per shkak te nje fotografi, apo kompozitori. Lerini ethet e mjerimit tani, dhe kthejuni realitetit. Po beni thashetheme ketu. Tregoni te pakten 1 gram guxim te pranoni realitetin. Perndryshe, nese une po genjej, je mese e inkurajuar qe ta vizitosh Shkodren sa me shpejt. Shkodren, jo ndonje album fotografik, apo antologji hipotekash, e as ndonje muze. Kur te flasim per muzeun e Shkodres, do marr pjese dhe aty. Kaq.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Si mendoni ju se si duhet te jete Shkodra?

Jepni mendimet tuaja!

Edhe un do jap te mijat kur te kem kohe.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Te falen gjaqet e kota, qe gjithe Shkodra e di se kane lindur nga marrezia dhe cmenduria e ndonje langaraqi pijanec, qe mban tani dy familje ne izolim(nry mren). Pothuajse te gjitha gjaqet kane lindur keshtu. Te falen gjaqet e para 100 vjeteve qe "burrat" e Shkodres, per te mos u rene "burrnia" poshte, jane "te detyruar" t'i lajne.
    Shkodres i duhen aktivitete, njerezit te shtrohen, e jo "mbrohen" nga shefa policish qe vetem Shkodrane nuk kane qene gati gjate gjithe historise.
    Ndryshe nuk ka investime, as Shkodrani nuk do investoje(sic ka ca qe jane vrare per nje kjoske apo nje gardh).
    Puna, Braro, eshte se nuk ke cfare keshille te japesh nganjehere kur shikon apo degjon per ekstremizem fetar...
    Por, te gjithe mund te thone qe urojne qe Shkodra te mos ishte e tille.
    Te gjithe mund te urojne qe Shkodres mos t'i ndalej qarkullimi i gjakut ne oren 6 pasdite, se eshte turp, dhe faqja e zeze te shohesh rruget si te vdekura ne nje qytet gati 100 000...
    E mira s'ka fund, te marrim te pakten ato qe mund t'i arrijne njerezit.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. K. Frasheri: Ismail Kadare, i subvencionuari i diktaturės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 16-10-2011, 08:32
  2. Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-08-2006, 06:46
  3. Tifozėt e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  4. Jeta ne Shkoder
    Nga erzeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 28-10-2002, 00:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •