Kjo thenje per mua eshte e mundshme te jete e sakte,por keto hadite sigurisht e kane thene vetem per njerezit qe kane jetuar gjer ne kohen e Jesusit e jo edhe gjer me sot ku do shihej edhe emri im!Postuar më parë nga Matrix
Kjo thenje per mua eshte e mundshme te jete e sakte,por keto hadite sigurisht e kane thene vetem per njerezit qe kane jetuar gjer ne kohen e Jesusit e jo edhe gjer me sot ku do shihej edhe emri im!Postuar më parë nga Matrix
Mos prekja ne lindje nga Satani nuk eshte argument qe seshte pa mekat.E perseris dhe njehere vetem Zoti eshte i pagabueshem.Postuar më parë nga Matrix
Shiko tani sipas bibles tundimin e djallit
Djalli e çoi sërish mbi një mal shumë të lartë dhe i tregoi të gjitha mbretëritë e botës dhe lavdinë e tyre. 9. Dhe i tha: Unë do të ti japë të gjitha këto, nëse ti bie përmbys para meje dhe më adhuron. 10. Atëherë Jezusi i tha: "Shporru Satan", sepse është shkruar: Adhuro Zotin, Përëndinë tënde dhe shërbeji vetëm Atij. 11. Atëherë djalli e la dhe ja, u afruan engjëjt dhe i shërbenin." (Mateu 4/ 8-11)
Keto versete biblike deshmojne shume qarte se fare ishte Jezusi profet apo Zot.Djalli nuk mund ta tundoje Zotin,Pastaj Jezusi i tregon Satanit qe te adhuroje Zotin.Dhe thote sherbeji vetem Atij.Nuk thote sherbeji trinitetit ose idhujve te formuara prej njerzve qofshin keto ikona apo shenjtore qe njerzit e lusin me shprese.
Shkruje tamam: Jezusi, ose Isai, sic e quani ju, pasi profete ka shume.Postuar më parë nga Zëu_s
Nese te kuptoi siç e ke menduar ti, kjo do te thot qe emri i tije eshte Jezus, kurse mUslimanet e quajn Isa.Postuar më parë nga Ermal 22
(ketu ka edhe nje kuptim tjeter te trubullt, me te cilin nuk do te mirrem)
Zoteri i nderuar, per nder te se vertetes, une nuk mundem ti mar aspak parasyshe ndjenjat e tua (apo te dikujt tjeter) riligjioze shume te ndjeshme, dhe per nder te drejtesise nuk mundem ti jap dikujt te drejt ne ambiciet e tije per te shpallur diçka si vetem te dikujt, e jo si te te gjithve.
Emri i vertet ne gjuhen ametare e atije profeti nuk eshte as Jezus e as Isa, sepse nena e tije (ose ai qe e pagezoi ashtu) nuk ia la emrin Jezus apo Isa ne nje gjuhe te huaj por ne gjuhen amtare te tyre, ashtu sikur ai qe ne predikimet e tije nuk fliste as latinisht, as greqisht e vjeter e as arabisht por fliste diçka tjeter .....
Isai a.s. ose Jezusi siç e quani ju
Jezusi, ose Isai a.s, sic e quani ju
qe te dyjat jan gabim, nese deshirojme ta quajm ashtu, ne ate emer te vertet siç theksohet ne gjuhen e atije Profeti
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 23-10-2006 më 15:10
Une e pranoj qe Jesusi nuk ka bere faj pse lindi dobiç.Fajet...(qe s`ka qene fare nje faj te besh seks me te fejuarin) apo meritat i kishte nena e tij. Ai u ekzekutua per shkak te mashtrimeve qe u perpoq t`ia beje apo dhe ia beri popullit te tij i shtyer nga pushtuesit Romake dhe dishepujt poashtu Romake(dashnoret e nenes dhe mesuesit e tij ) qe donin me çdo kusht te nxirrnin profit apo borxhin nga bjerrja e kohes kot duke pritur qe te linde nje Zot i gjithfuqishem qe do ta rrotullonte boten nga te doje ai vet pa pyetur askend dhe pa patur nevoje fare per ndihmes dhe mesues (dishepuj) siq ishin ata...
Pra ...Jesussi kishte faje por jo fare per tu ekzekutuar...Lavdi paste(pasur)pas vdekjes...se tij ne Kryq te drurit te pushtuesve Romake!
Te vraret dhe te ekzekutuarit ,jane deshmore dhe heronj ne at bote,te vdekurit nga menyrat tjera natyrore jane vetem te vdekur te thjeshte edhe per at bote te riciklimit te te gjitheve!
Pohimi i ketije me lart qe Isai a.s. (Jezusi) dhe veprimi i tije ishte nje mashtrim apo politike Romake nuk mundet te jete i vertet, pasiqe romaket kishin nen kontroll popullin Hebrej ne te gjitha aspektet (pa i permendur nje nga nje), dhe nuk kishin kurrfar nevoje apo interesi per nje rremuje te tille ne Jeruzalem apo ne Palestine. E per pohimet e tije per amoralitet te Nenes se Isait a.s. (Jezusit) une po ndegjoi per here te pare, do te ishte ne dobi te se vertetes nese ky zotriu me lart do te na sillte faktet qe ai posedon mbi t'jatin e Isait a.s. (Jezusit) se kush ishte ai, nese ka fakte e nuk jan vetem spekulime keto fjalet e tije.
(Te dy rrymat fetare te Krishter dhe mUsliman pohojne qe ai nuk kishte baba dhe qe nena e tije ka qene e virgjer deri ne lindjen e djalit te saj Profetit Isa a.s. ose Jezus)
Eh ore Matrix, po argumentin qe paske dhënë, mirë ore burr i dheut, çka i thojnë kësaj në vijim qe ka thënë Muha?!!
PSH:
Volumi 7, Libri 71, Numër 590:
Klima e Medinës nuk ishte e mirë për mjaft njerëz, prandaj profeti i urdhëroi të ndjekin gamiljet e tij, të pinin qumështin dhe urinën e tyre (si ilaç). Ata ndoqën gamiljet dhe pinë qumështin dhe urinën e tyre derisa trupat e tyre u shëruan.Sipas mësimeve të Muhes pra "Urina e gamiljeve të shëron"
Volumi 7, Libri 71, Numër 619:
Abdullah bin 'Umar tha "Profeti tha, , 'Temperatura vjen nga nxehtësia e Ferrit, kështu që shuajeni me ujë.' Sipas holumtimeve pra te Muhamedit "Temperatura vjen nga ferri"
Volumi 4, Libri 54, Numër 537:
Profeti tha "Nëse një mizë bije në pijen e ndonjërit prej jush, ai duhet ta zhysë atë në pije, sepse njëri krah ka sëmundjen, tjetri ka shërimin nga sëmundja." Sipas zbuleses hyjnore te Muhamedit pra Miza eshte njëfar medikamenti per sherim dhe "Miza e rënë në pije është kurë"
Kjo është më terhekse sepse "Satani urinon në veshin e atyre që nuk shkojnë në lutje."
Volumi 2, Libri 21, Numër 245:
Si duket Matrix, kjo kishte ndodhur pasi qe "Profetit" të famshem i thanë se dikush kishte fjetur deri vonë në mëngjes pa u ngritur për lutjen e mëngjesit. Profeti tha, “Satani urinoi në veshët e tij”.
haahaaaa ore Matrix, argument he argument, edhe vet Jezusi do të çuditet kur i lexon rreshtat qe i ke postuar - argumente islame rreth Tij! Bile kam lexuar dikund edhe se si, sipas Islamit, "Jezusi kishte folur nga djepi", diçka keshtu, por edhe kjo e jotja vertetë ishte e fortë!!
Respkete dhe te falemnderoj Matrix bre vëlla per argumentin, vertetë, ma ke shtue besimin jasht mase.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 29-01-2010 më 18:19
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
....me hadithe tu u mundu me "mposhte" fen islame
![]()
O shoq vetem Kur'ani eshte i panderhyshem , gjitha shkrimet tjera fetare nuk jane te besuara 100% , por kjo juve nuk ju intereson sepse ne Kur'an smundeni me gjet vetem nje kunderthenie![]()
TONI ATO JANE HADITHE TE DOBETA, NE KURAN NUK KA KUNDERTHENIE, JE ISLAMOFOB, po i urren myslimanet, po e urren Islamin, fene e paqes.![]()
Meqe ra fjala edhe Bibla eshte ndryshuar nga Pali, dhe Jezusi ka qene mysliman dhe ka fole gjuhen e shenjte arabe, gjuhe te cilen Allahu e ka lartesuar dhe Kurani kuptohet vetem ne kete gjuhe...![]()
Hine pak messia a????
Pse bre saher te fol ....e than kejt ??
Krijoni Kontakt