Me sa e kam kuptuar Kurani u shkrue ne shekullin e VII-tė e u shkrua nga disa njerz e te cilve ju diktonte Muhamedi.
A din kush nga ju se a eksiston origjinali i Kuranit?
Ose nese jo atehere cili eshte Kurani ma i vjeter qe ruhet dhe kund gjindet?
Me sa e kam kuptuar Kurani u shkrue ne shekullin e VII-tė e u shkrua nga disa njerz e te cilve ju diktonte Muhamedi.
A din kush nga ju se a eksiston origjinali i Kuranit?
Ose nese jo atehere cili eshte Kurani ma i vjeter qe ruhet dhe kund gjindet?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Kurani i eshte zbritur Muhamedit As, nga Allahu dhe nuk ka asnje dyshim ketu?
E sa i perket lashtesis se Kuranit dihet se ai eshte zbritur ne kohen e pejngamberit te fundit Muhamedit AS.
Pershendetje kosovarja Arjeta!
ps.sknadinav/e me vjen keq qe keni fituar kete mendim te gabuar?
[size=0.5]Sometimes friends
cause You pain & happiness
they come & go
but one thing 4 sure
they Love & miss you,
believe me I am 1
of them......!!![/size]
Kurani nuk eshte veper hyjnore, por njerzore.
Kurani ka qene frymezim, inspirim i Muhametit, prandaj edhe ka zgjatur 25 vjet deri sa u perfundua. Perendise nuk i duhen 25 vjet per te shkruar nje veper, por njeriut. PErednise i duheshin 6 dite per te krijuar universin, e per te shkruar nje poeziu si kurani do t“i duheshin disa sekonda, e jo 25 vjet!
Kurani eshte i rimuar fund e krye ne origjinal, kjo dmth. se eshte poetik, dhe Zoti nuk mirret me shkrimine poezive. Kurani ne fillim nuk eshte shkruar , por eshte mesuar permendsh nga njerzit e Muhametit.
SIKUR ta kishte shkruar Zoti kete poezi, atehere ai nuk eshet Zot, por poet. Atehere ai ka gabuar shume: Ne bibel psh. ndalohet poligamia, nuk kuran lejohet. Bibla thot" mos vraj" , Kurani eshte shperndare me shpate ne dore ku profeti ishte komandat dhe udhehiqte ushtri. Duke udhehequr ushtri dhe duke vrare njerez, duke lene femije bonjak dhe duke prere koka nuk behet njeriu profet, por politikan, e politikan u be Muhameti kur krijoi shtetin e pare islamik ne bote me emrin " Tekoratia e Allahut dhe e te Derguarit te Tij "! Sot kudo ne vendet islamike ka tendence per ta imituar profetin dhe keshtu ne vend te politkaneve te vijne ne pushtet imamet.
I inderuar SHen Alban!
Ky mendimi yt pritet nga qdo kush sepse ti nuk i takon kesaj feje dmth Islamit keshtu qe mos u i shtin hundet ku nuk te takon ok Nga nje *shen* si ti eshte e ditur se ke nje mendin qesharak si ky,une nuk dua te hy me fell se nuk me takon dhe nuk dua te zhytem me qdo njeri dhe personalitete qe mundohet te trilloi diqka si kjo *se Zoti eshte profet dhe pejngamberi eshte komandant*
Me kete ti po tregon se ti je i edukuar ne kete menyre qe ta urrejsh fen tjeter dmth ISLAMIN qe vet po tregon se feja e juaj i nderuar krisht ne vend se te ju mesoj per dashurin dhe rrespektin ndaj njeri tjetrit ju paska mesuar ti urreni te tjeret qe i takojne nje feje tjeter?
Cdo person eshte i lire te besoj qka don dhe ta zgjedh fen por urrejtja ndaj fes tjeter eshte vetem nje ulje e personalitetit tende si shqiptare apo pamarreparasysh se qka je...greke,italian apo ku ta di une!
Pershendetje nga Kosovarja....
ps.pa keqkuptime ,ju lutem!
they come & go
but one thing 4 sure
they Love & miss you,
believe me I am 1
of them......!!![/size]
Arjeta,
jemi te aferte ne dy , gjeografikisht mendoj. Nuk jam i krishter, por e dua te verteten. Shkrimin time e ke lexuar gabimisht dhe shpejte.
Shko ne kete faqe islamike dhe do te shohish vet se si Muhameti pret koka ne lufte, merr robe femijet dhe grate , ua vjedh devet, ua vjedh delet , e ndan placken e luftes te ata qe pranonin islamin, ua djeg shtepite jomuslimaneve dhe kur ta lexosh kete liber te shkruar nga arabet per historine e profetit, atehere une te lutem me trego dallimin ne mes Muhametit dhe Milloshevicit! E une po ta tregoje sot, dallim ne veper nuk kane, por dallimi qendron se njeri e bente ne emer te Allahut, tjetri ne emer te shkinise.
Ja nje citat " Nė atė luftė mori pjesė edhe i Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!). "
Kjo ehste adresa dhe shiko se cfare pirati ishte
http://www.albislam.com/libraria/lulishta.asp
aty i ke edhe 16 grate e tija dhe shiko mire si i trajtonte femrat duke i dhuruar si shperblime...Arjeta lexim te kendshem. Nese deshiron luftetare per t“i besuarbesoi Skenderbeut me mire, se sa nje heroi arab!
Une nuk e di se kur u shkrua kurani dhe nuk e di as kush e shkroi dhe pse. Por di nje gje te sigurt se kurani nuk eshte shkruar dhe as eshte frymezuar prej Perendise. Per te ditur kete gje na vjen ne ndihme Bibla e cila paralajmeron disa here per profete te rreme qe perpiqen ti cojne njerezit larg Zotit drejt humbjes. Ja si shkruan apostulli Gjon ne letren e pare te tij tek 1 Gjonit 4:2-3 :
Nga kjo mund te njihni Frymen e Perendisedo fryme qe rrefen se Jezu Krishti ka ardhur ne mish, eshte nga Perendia. Dhe cdo fryme qe nuk rrefen se Jezu Krishti ka ardhur ne mish, nuk eshte nga Perendia; dhe kjo eshte fryma e antikrishtit qe, sic e keni degjuar se vjen; dhe tashme eshte ne bote.
Ne Bibel ka dhe plot referenca te tjera dhe paralajmerime mbi kete teme, lexojeni po te doni dhe do ti gjeni.Kush kerkon gjen.
Zoti ju bekofte!
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Vertete nga jeni pra i nderuar....shqiperia e veriut??
they come & go
but one thing 4 sure
they Love & miss you,
believe me I am 1
of them......!!![/size]
Arjeta
PErendia nuk eshte i mjere te shkruaje nje liber poetik per 25 vjet. Nese i beson kesaj, dyshon ne mencurine e Tij dhe nuk i beson Zotit, por njeriut te rendomte!
Une pyesja diēka e ju po flisni tjera!
Nuk pyesja se ēka shkruen ne Kuran.
Pysja tjeter, nese e dini pergjegjuni e nese jo ather se cka
shkruan ne Kuran lexoje tek Temat tjera.
Arjeta, une spo te kuptoj se cka mendon kur thue "e me vjen keq paske fitue kete mendim te gabuar"?!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Ky eshte mendimi yt,une nuk kam asnje koment ketu!
Nese e njifni mire Islamin ateher po gabon shum keq?
they come & go
but one thing 4 sure
they Love & miss you,
believe me I am 1
of them......!!![/size]
Krijoni Kontakt