Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    ne nje shpi te madhe
    Postime
    30
    "ndjen nevojen te qash, qa. te pastrohet shpirti ashtu." LOL

Sorry, nuk do e thoja nqs e kisha pare kte shkrimin tend. :-)
    Firma juaj u pezullua pasi perben shkelje te rregullave te ketij forumi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    ne nje shpi te madhe
    Postime
    30
    Mona, e para e punes ti ke dicka pozitive se je 'open-minded' dhe ke kerkuar opnionin e te tjereve.

Shiko cik ktu te te them si me ka ndodhur mua beharin e kaluar. Jam ne Angli edhe c'do gje me shkonte mire (whatever that means). Papritur ne nje kohe prej disa javesh e gjeta veten ne 101 probleme dhe kaos kishte pushtuar per mua. Nuk mundem te ti shpjegoj se ca problemesh kam pasur por di te te them se flija nga 3 ore ne 24.

Ky ka qen edhe behari me i keq i jetes time dhe kemba dorazi e kam kaluar me nje shprehje ne koke. ‘Pas shiut del dielli’. Well guess what! Dielli jo vetem qe nuk doli, por perkundrazi filloi bresheri. Atehere me ka ndodhur dicka qe vertete tani e kuptoj se pas shiut mund te dal dielli, por gjithashtu mund te filloj edhe me keq shiu. Sic e kam thene edhe me pare, ‘things can always get worst’

Tani nuk pres per diellin qe te mos lagem. F*** that Mona. Masat i marre vete dhe perdor cader, LOL. Tani i them jetes ‘bring it on you b***’. Une ktu jam dhe ktu do te jem. And you know what? I feel fine, i feel good. That’s the way i want it. Life can throw any thing at me, as long as it doesn't kil me. I can manage it. Because now i have forgoten that saying 'pas shiut del dielli' as things never tire of getting worst. Instead besoj ne kte shprehje 'Anything that doesn't kill me - it makes me stronger'. Have the upper hand. Merr timonin ne duart e tua. There is nothing better than a good old ride.

Ditet jane njesoj per mua, te gjitha me vlere. Nuk u ve shume rendesi se jane me gezime apo me halle. Secila ka vlerat e tyre. :-)))

Take care dear!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Erion tjeter : 22-12-2002 më 17:37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    ne nje shpi te madhe
    Postime
    30
    P.s. te pershendes me melodine 'Lily was here' (muzika e '12 vallzime pa nje te shtune').

i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anëtarësuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391
    Mona,

Me dergove disa vite prapa. saktesishte 10 vite. Ne ate kohe e ndija veten mu ashtu si ti. Punoja ne nje restorant. Nuk me merrte gjumi gjithe naten, sepse te gjitha problemet e botes i kisha mbi koke. Asgje nuk shkonte si e paramendoja. Nje dite preva gishtin me nje nga ato makinat e mishit. Qaja gati qdo dite. A kishte njeri me te palumtur se une ne ate kohe?

Por, qka bera nje dite?

E bera nje takim me HIPNOTHERAPIST

Per ate takim mund te them thjeshte ishte gjeja me e lumture ne jeten time. Eshte nje gje qe secili njeri ne kete bote duhet ta provoj. Diqka qe nuk mund te pershkruhet me fjale.

E tani, ku jam une?

Jam ekspert i lumturise. Se shpejti do te mundohem ta shkruaj nje liber per lumturine.

Nga zemra te uroj lumturi,

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Mona te lutem moter mos rri duke u menduar fare, ta kam thane edhe me siper, jeta eshte e shkurter, pra jetoje deri ne fund.
    Nuk e di ndoshta ne flasim nga jashte dhe pa ditur fare problemin tend (eshte shume e thjeshte te japesh keshilla keshtu) por prap si prapi leri te keqijat, as mos i meno fare.

Jeta eshte e cmuar, te lutem zemer kape veten dhe kthehu ashtu sic ke qen me perpara!!

Te puth nga large.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    londer
    Postime
    18
    Mona po shkruaj serish me urimin qe te jesh qetesuar dhe hallet te kene mbaruar. kur te duash mund te me shkruash te flasim nuk jam psikologe por kur i thojn nje fjale kur e peson meson pra do kem kenaqesi te flas me ty

you welcome.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    61
    E dashur Mona,

Une jam nje student ketu ne Britani te madhe dhe jam ne kolegj. Per momentin po studioj Biologji, Kimi, Fizike dhe Psikologji. Jam ne vit te dyte dhe javen qe kaloi perfundova nje raport pas shume investgimesh sebashku me pedagoget e mi ne lidhje me depresionin. Nga lendet qe studioj dhe me diturine qe me kane pajisur ato, arrita te provoj vete nje LINK ndermjet depresionit dhe disa simptomave neuro, socio-psikiatrike dhe anatomike; nje nga ato edhe cvleresimi i jetes. Aty zbulova qe nje nga arsyet se perse njerezit merziten me jeten e tyre ose nuk ndiejne me asgje (dmth bosh brenda ose hopeless) eshte sepse ato kane hyre ne nje situate depresioni i cili mund te behet kronik me vone. (do te thuash nje gje qe mund te parashikohet pa bere investigime por une arrita TO PROVE IT dhe ta testoj kete teori dhe pergjigja ishte aprovuar nga korrigjuesti shteteror ketu)

Dua te them qe nese jeni nen depresion apo jo, (nje gje te cilen une e besoj por nuk jam i sigurt) kjo varet nga situata juaj si psh ajo shendetsore, shoqerore, dhe ate psikologjike e cila po dikuet sikur shume e "run down". Por natyrisht duke mos ditur asgje nga situatat tjera tuajat, simbas mendimit tim, ti duhet te shikosh menjehere nje konsultues profesionist/psikolog/e qe te ndalosh nje gje te atille te ndolle. Kur ta lexosh kete mesazh gjasat jane qe ti te panikohesh dhe thuash nuk jam e lajthitur. Kjo mund te ndolle pasi shumica e njerezve i krahasojne psikologet me njerezit e lajthitur por ne fakt kjo nuk eshte e vertete. DONT Panic pasi nje situate e atille si e juaj ne te shumten e kohes eshte normale dhe mund ti ndolle gjithkujt duke pasur parasysh qe stimulusi i atille arrihet. Une nuk po them se ti je lajthitur dhe qe je e semure por per kundrazi gjasat jane qe keto konsultues do te ndihmojne ty te rikthehesh ne nje jete normale qe mund te kesh pasur me pare. Per mendimin tim gjeja me e pare qe ti duhet te besh eshte qe te ndalesh duke u ndjere Sorry per jeten tuaj dhe ne fakt te besh dicka per ate. Ti biesh vetit mbrapa dhe te interesohesh per shendetin tat pasi asuksh nuk e ka per detyre pervec teje. Mos prit mberkullira por ndihme pasi edhe une, edhe ti edhe gjithkush ka nevoje per konsultime dhe sygjerime ne jete. Fundja askush nuk eshte perfekt.

Nje nga arsyet e tjera se perse nje situate si e juaja ndoll mund te lidhet eshe me moshen tuaj dmth disa njerez vuajne pasi ato kane/pasur nje jete seksuale te aspakte ose nuk kane shoke apo shoqe me te cilet mund te flasin me ta. Kete une nuk e di por ndoshta eshte e vertete ne rastin tuaj. Vetem ti duhet ta dish pergjigjen e kesaj dhe nese kjo eshte qeshtja, atehere ti, sic thashe, duhet te konsultosh nje profesionit/e. Ato nuk flasin me askend nese ti nuk ke deshire si psh tju tregojne prinderve dhe ti mund te shikosh nje psikologe femer qe ndoshta mund te jape me shume kshillime ose mund te comfort you. Mund te shkosh msheftazi ose fundja llafosu me nje njeri me te afert te tuajin qe i besoni. IT HELPS. IT is up to you but girl you got to live your life youself and do what it takes. My message's aim was to assure you that you can get help out there and trust me it helps alot.
    By the way trust only hospital consultants and psychologists and their service should be free and private. I am sorry if i wasnt much help to you.
    Sx to everyone will do good in their malnurished lives

Perjashtuar Maska e Mona
    Anëtarësuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    Away from you....
    Postime
    134
    Thanx te gjitheve per kurajon apo fjalen e mire si thojme ne. Sykaltri thanx vellai, per keshillen, asgje qe thua nuk e marr per te keq, perkundrazi. Arsyeja pse une nidhesha aq poshte, ka pak kohe qe e kam hapur kete teme, ishte dhe vazhdon te jete pak, per disa arsye personale qe kisha/kam. Shoqerise time nuk i kam treguar asgje, pasi nuk dua qe ato te dine shume gjera te mija personale, prandaj dhe ehapa kete teme ne forum. Te them te drjeten kurre s'e kam kaluar ne mendje te shoh nje psikolog, por dhe s'jam kunder saj,por do mundohem ti kaloj ne vete njehere. Njeriu ka halle dhe vertete te merzitet jeta nganjehere. Shyqyr Zotit qe kam shkollen dhe punen se vetem ato ma kalojne.
    Anyway thanx te gjitheve, e vleresoj shume kete gje.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    [QUOTE]Postuar më parë nga Mona Te them te drjeten kurre s'e kam kaluar ne mendje te shoh nje psikolog, por dhe s'jam kunder saj,por do mundohem ti kaloj ne vete njehere.
    -------------------------------------
    Kjo eshte goxha arritje. Te pergezoj.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anëtarësuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    NJE NJERI MUND TA VEJE NJE BOTE NE PROVE...

...e shihni, se e ven ne prove nje njeri - nje bote...rasti eshte mbret i fatit...lexova me vemendje te gjitha shkrimet ketu, po ajo qe me beri pershtypje ishte, se erdha ne konkludim, se Mona e ka nje strace halle, kurse te gjithe tjeret perrreth bisede, e kane nga nje thes halle edhe shume me te renda se sa te Mones... Nje njeri mund ta vej ne prove nje bote...keshillat per Monen: ndegjo muzike, dehu, shijoje jeten, kce nga kati i 5., kontakto psikolog, me vjen keq, ngushllime, behet kronike, neuroze-depresion, etjera keshilla... te tilla jane jovetem mashtrime, por edhe me keq
    nje fshehje e vetvetes shpirterore para tjereve...nje thenie e lashte: dikush duke menduar se po te kruan, te verbon...

njeriun mund ta shpetosh nga nje e keqe, brenge, fatkeqesi shpirterore a trupore (psiko-fizike), tronditje nervore, psikike; NGA NJE E PAPRIME sic thone, VETEM DUKE I RREFYER VETVETEN TENDE, DUKE E VENE NE PESHOJE ME ATE TE MONES DHE DUKE E VERTETUAR VET AJO SE UNE QENKAM FORT NE RREGULL, CKA PASKA TJETERKUSH...ajo merzitje jete e Mones, mua me duket vetem nje keshille per te gjithe tjeret, thuase nuk paskan merzi te tilla fare...e keqja me e madhe eshte kur fsheh vetveten...thote dikush 'jo s'kam cfare une'...po po ke shumcka qe ia tejkalojne merzise se Mones...ajo me duket krejt ne rregull, mona nuk ka asgje te keqe, por sikur duket nje keshille per te gjithe - qe mos te bijne viktima te vetvrasjes...vetevrasja psikike eshte me e tmerrshme, se sa vet vetvrasja fizike...e vetvrasje psikike kane pothuaj te jithe ata qe lane atdheun, trollin e lindjes e behen hamaj te botes...kjo eshte me rendesi vitale te njihet...

Nese te vjen keq, don t'i japesh nje keshille, don ta ndihmosh, ta shpetosh njeriun qe ta qane hallin - tregoja ti nje hall me te madh se sa ai i atij/asaj dhe ai/ajo do te mendohet, vetkorrigjohet, e ta kuptoj te verteten e hallit. Posa te kuptohet e verteta e hallit - halli i zgjidh vetiu...behu zot i jetes e jo skllav i saj...mbaroi puna...

kujto, se me i madhi psikolog eshte vetvetja jote, me i madhi mjek eshte vetvetja jote...kujto cfare ke bere, cfare ben, cfare do te besh e si do te reagosh - ekuacioni me disa te panjohura u zgjidh, po kush e zgjidhi? Ti vet! Ti mund te behesh zot i vetvetes!
    cdo ndihme tjeter eshte kotesi - sepse me barna, ilace - nuk shkohet jeta...gjunjazi ecen...barku me barrna, si thesi me arrna

''Lepuri vendosi te bente vetvrasje, te mbytej ne uje, mbase friohesh nga te gjithe...po kur arrijti afer bregut te ujit - disa bretkoca kcyen ne uje para tij...'' mendoj, e tha - paska dikush qe u frigoka edhe nga une dhe i shpetoi vetvrasjes, vetmbytjes...

Prej te jithve, me pelqyen shkrimet e erioni tjeter, pelasgianit, se shoku, miku i vertete, nuk te sheron me fjale po me vepra...ti ia treon nje strajce halle - e ai ta tregon nje thes...po ne nuk jemi ne jendje as te sherojme...

Mona i ka te gjitha te mirat: pune, shkolle, familje...i duhet nje shok, tevona t'i behet mik, e ne fund nje shokjete i mire...kaq.

LUMTURIA e njeriut, nuk varet nga pasuria, rrenjet e saj jane ne zemren e njeriut, aty eshte pallati i lumturise - pastroje zemren tende - shpeton nga cdo fatkeqesi...Njeriu mund te kete shume pasuri, por mos te jete aspak i lumtur, - mund te kete pak o aspak, e mund te jete shume i lumtur...koncepti - lumturia, nuk eshte sic e komentojne njerezit ketu as askund...ka llojlloj keshillash edhe si kjo: ne kete bote nuk ka lumturi, por vetem ne ateboten tjeter, pasvdekjes...po, ajo eshte, po kush e ka se...e ka ai qe krijon vepra, mbetet i pavdekshem...Por, neve po na duhet kjo lumturia e kesaj jete, ta gezojme per se gjalli se...

Behu zot i vetvetes, behesh zot i gjithe botes (AristoTeli)

...ne jeten time pata raste aq te merzitshme, sa erdha ne perfundim te beja vetvrasje - por kur pashe se nuk e njoh rrethin tim sa duhet, se kishte asi qe i tejkalonin hallet e mia dhe fshehnin vetveten - erdha ne perfundimin 2 se DO TA MBROJE VETVETEN!

NDIHMA ME E MADHE ESHTE TA NDIHMOSH VETVETEN1

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. ......
    Nga ShadowOftheBest në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 21-08-2009, 07:43
  2. Rrënja e vjetër e një blerimi (Kur të jesh mërzitur shumë)
    Nga Diabolis në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 14-07-2005, 10:53
  3. Klubi i Milanistave 2
    Nga Asteroid në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 414
    Postimi i Fundit: 04-09-2003, 00:03
  4. Ja dhe historia e nje djali te merzitur
    Nga I Merzituri në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 07-03-2003, 19:43
  5. Ndjehem Shume E Merzitur!
    Nga elonaJ10 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 22-12-2002, 16:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •