Nuk jane shenja pleqerie jo lere te flasin gojet e ligaPostuar mė parė nga PINK
Dublimi i zerit eshte kur del zeri me dy tone, si te ta tregoj ndryshe?
si fisarmonike e care,ok?
Mendoj qe nuk duhet te trembesh, veten kurseje ca zerin
Nuk jane shenja pleqerie jo lere te flasin gojet e ligaPostuar mė parė nga PINK
Dublimi i zerit eshte kur del zeri me dy tone, si te ta tregoj ndryshe?
si fisarmonike e care,ok?
Mendoj qe nuk duhet te trembesh, veten kurseje ca zerin
sereno
Kete viva voce e ke per Pinkun???Postuar mė parė nga dp17ego
![]()
![]()
Pinku... provoji vezet, provoji, bli organike dhe jane dore me nje (shkruaj seriozisht). Nje ne mengjes (mbylli syte) dhe rregullohet fizarmonika![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Cfare ironie!lolManulaki]Kete viva voce e ke per Pinkun???
Mos beso ato qe thone Pink. Viva voc ishte aty edhe me pare![]()
Ti Manula je me mua apo me ariun?
Pinku... provoji vezet, provoji, bli organike dhe jane dore me nje (shkruaj seriozisht). Nje ne mengjes (mbylli syte) dhe rregullohet fizarmonika
Jo fizarmonike, jo aqo po te cahet vetem cfryn por duhet te jete me e sakte dicka tjeter qe jep dy tone...psh.... nuk e gjej krahasimin...Help!![]()
sereno
Lol, une me ty dhe Pinkun jam, nuk jam kondra asnjeritPostuar mė parė nga dp17ego
E thashe me shaka punen e viva voce-s, dhe e di qe e ke vene qe me perpara.
Kete gjendjen e zerit te Pinkut e kam kaluar vete nje here dhe them se nuk ka gje me te bukur..e them seriozisht, kur te del zeri degjohen dy veta, si korr i vockel nga kraharori, kur te kruhet pak gryka ama, nga ajo thatesia s'ka gje me te bezdisur.
Pinku, caj mali me mjalte me limon, (nese vezet nuk te pelqejne), ose caj me gjalpe dhe mjalte, dhe pije te ngrohta, as te nxehta, as te ftohta, por te ngrohta. Gjithashtu edhe preshi ben shume mire per gryken.
Po qe se nuk gjen dot caj mali, si ai i Shqiperise, bej caj najazme (mint - i thone keta ketu) e ke te fresket ne supermarket. Ohohoooo... niceeee
DP.. une dua te bie nga pesha, ka ndonje menyre overnight per te humbur 35 pounds... keto klasiket i di, por s'para kam shume nge keto kohe... me ka ardhur ne maje te hundes
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Flmd shume shoke forumista.
Ne fakt ne fillim dhe mua sikur me pelqente ca ky zeri si i ngjirur Manule , me kujtonte ate episodin te Friends , por tani sikur po me bezdis. Por megjithate sot sikur jam nje cik me mire. I futa nje luge mjalte , nje shurup per fytin me tylenol , dhe me mire.
thx again te gjitheve.
Dhe nje pyetje tjeter me shume per kuriozitet (jam ca ne fakt , skam c'bej )
Cfare ndodh me kordat e zerit sa here ne fleme gjume ? E keni vene re qe zeri ndryshon mbas zgjimit , sikur trashet ca ?
ps:Antripatre , kur te plakem o te marr me vete o plas , ketu ste le . (lol)
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Postuar mė parė nga PINK
Ne fakt mjkimi me i mire per laringitin/ngjirrjen e zerit eshte vaji i bajames...
Eshte perdorur qe shume kohe me pare dhe Otojatrit e vjeter e perdornin ne forme aerosoli, po ashtu edhe kengetaret para 50 vjetesh. lol Tani mu kujtua kjo pjese interesante per ngjirrjen e zerit.
Gjate nates trupi yne funksionon ne nivele te tjera metabolizmi kjo edhe nga pozicioni shtrire, Megjithate thuhet qe gjate kohes qe mendojme ne menyre intensive kordat e zerit tendosen dhe ctendosen sikur te flisnim...e njejta gje ndodhe dhe kur degjon nje kenge te bukur me vemendje. Dhe sigurisht edhe gjate gjumit ne shohim endrra te cilat i shoqerojme edhe me levizje bile edhe me zera. Organizmi edhe gjate gjumit jeton edhe leviz.
Teper interesante eshte qe zeri i njeriut eshte biton, me dy tone te akorduara ne menyre perfekte. Ne kemi dy korda vokale te cilat kur terhiqen nxjerrin ze te holle dhe anasjelltas. Imagjino se sa i perfeksionuar eshte sistemi yne vokal qe prodhon ato zerat e bukura qe na pelqejne aq shume kur i degjojme.
Sa mire koordinohen dy kordat tona per te hyre ne rezonance valore me njera tjetren dhe te japin nota aq te pastra sa habisin mjeshtrat e muzikes
By thw edhe makinat sot kane nga dy buri dhe mekaniket i ndertojne ne menyre te tille qe notat qe ato prodhojne te jene ne sintoni
Ju pershendes te gjitheve per sensin +++++
DP
Sa per Viva voce lol e vura ne kohen e temes se censures, por e bera si ajo barcaleta qe tregojne per Lalet dhe Labet, e lashe vete pra te fliste,lol
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 01-08-2006 mė 13:57
sereno
Thx Dp per informacionin .
Te pershendes.![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Eshte kryesisht rrjedhoje e ftohjes,apo viruseve te ndryshme nga uji dhe eshte thjeshte tharje e gurmazit.
Sipas keshillave duhet te kontaktosh doktorin nese nuk ke permiresime mbrenda 4 javeve
Normalisht c'do doktor do te keshillonte te pish shume lengje,dhe gjithashtu te konsumosh sa me pak ze (dhe mos te shkoje mendja hiq per te kenduar ne karaoke)
PINK....se ku lexova se te kishin perjashtuar!! Glad you are here.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Qe te te vije zeri dhe te jete sa me i qarte duhet te pishe veze ne mengjes ose te pazier fare ose te zier surbull(edhe e paziera duhet te jete e ngrohte).Shmang te foluren per disa dite,pra fol sa me pak.Ziej dafina dhe qendro siper avullit qe leshon duke u munduar qe te thithesh sa me shume,dhe kerko vaj dafine ne farmaci,eshte i hidhur shume por rekomandohet shume per zerin gjithashtu edhe dhimbjet e fytit ose per bajamet kur te infektohen etj.Perdoret duke hedhur dy pika me pikatore drejt e ne fyt,gjithashtu leng qepe.Nuk duhet te hashe kikirike,lajthia etj gjera si keto qe te mbyllin kordat e zerit gjithashtu dhe speci djeges ose gjerat e tjera pikante dhe ne menyre absolute asnje pije me permbajtje alkoli.
Kjo ishte per zerin,por nese keto nuk te bejne efekt kjo tregon qe dicka tjeter i mbyll kordat e zerit tend dhe duhet nje vizite tek mjeku per teroide,pasi keto ndikojne shume ne uljen e zerit gjithashtu edhe te ngjirjes.
Pi leng preshi te zier. Mundesite qe te vjellesh pasi e ke pire jane shume te medhaja por ja vlen ta provosh.
ne fakt une e kam provuar vetem nje here dhe sigurisht......qe volla, po e bera se me duhej patjeter zeri ate dite. Ironikisht zeri me erdhi ate dite pasi kisha vjelle nga lengu i preshit dhe i kisha fut ca gllenjka nga nje shishe konjak Redon.
Kjo ishte eksperienca ime e vetme ne lidhje me kete ceshtje, shpresoj te te ndihmoje...nqs nuk te ka ardhur zeri akoma
To look life in the face....
Krijoni Kontakt