Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192

Lightbulb Pse feja muslimane e ndalon alkoolin dhe mishin e derrit?

Kisha patur deshire ta di pse muslimanet jane kunder perdorimit te alkoholit kur mjeksia e shpjegon se vera eshte shume e mire per zemer.

Ose pse muslimanet nuk e hane mishin e derrit kur dihet se mishi i derrit eshte shume ushqyes dhe i shendetshem bashke me mishin e deles.

Nese kane mundsi muslimant me tregu pse nuk han mishin e derrit, sepse per mua eshte mishi me i preferuar poashtu edhe mishi i peshkut.

Cka ka te keqe nga ky lloj mishi qe eshte shume ushqyes edhe ne cka bazohet kjo rregull?

Flm per pergjigje!
    NoName

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    me mire e leme kete muhabet noName sepse jane pergigjur tashme
    http://www.forumishqiptar.com/showpost.php?p=1388625&postcount=77

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    no name per cifutet qe te kan sjelle fene tende kaq te dashur esht e ndaluar mishi i derrit dhe alkoli gjithashtu..tani derri si kafshe esht e vetmja qe djersit nga brenda vetem.nqs ke dije rreth dobise te djersitjes si tek kafshet edhe tek njerezit ,ateher do ta kesh te lehte ta kuptosh arsyen pse esht mish i pangrenshem.

tani ka njerez qe pelqejne te han mish te ngordhur e te mbajtur me muaj te tere [si jan nja ca njerez ne karaibe ose ne afrike],por kjo sdo te thote qe preferenca e robit esht e verteta .besoj se ketu do e kuptosh 'PSE-ne'.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Po ju tregoj nje peralle nese ben mese me ma zene per te madhe lidhur me mishin e thiute (derrit), keshtu qe sa kam qene ne kosove kam qene musliman edhe normale nuk e kam ngrene mishin e thiut por kur dola jashte kosoves i pash krejt qe po han edhe thash cka kam une me shume se keta qe po e hane edhe se la pa e hanger edhe tash eshte mishi im i preferuar poashtu edhe zori me ka shti me hanger sepse me mish te lopeve ose te pules nuk mujsha me punu shume se u lodhsha shpejt por kur han mishe te thiut (derrit) punon shume sepse ke shume energji.

Edhe nje gje me habit fakti qe ti thuash dikujt lop ndodh se vjene deri te perleshja por ti thuash thi (derr) i rritet mendja pse valle shqiptaret krenohen me pseudonimine thi (derr) ??

Une vete i kame degju njerzit duke i thene hoxhes "a thi hoxhe eshte" cka dtth se eshte hoxhe i forte ose i ditur.

Edhe ata qe punojne shume le ta din se fasula (pasuli) dhe mishi i derrit jane cka ju duhet sepse ju japin shume energji.

Per shembull ne Kosove eshte parajse per ata qe e han derrin sepse eshte lire. Vitin e kaluar e paten vra ni derr te eger ne nje fshat te prishtines edhe e pata ble per 20 euro se shumica nuk e han edhe e pjeka mire edhe i thirra shoket edhe thash e kam ble do mish te bullices dhe si perfundim e ngrenen shume shpejt ne shoqeri me birra. Dhe ne fund me ben komplimente per ate mish por kur ju tregova ju mbete hatri shume por mbasi kishin pire birra e harruan shpejt.

PS. Mos pini duhan, por pini birra dhe hani mish derri.

Pershendetje!
    NoName

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    Po ju tregoj nje peralle nese ben mese me ma zene per te madhe lidhur me mishin e thiute (derrit), keshtu qe sa kam qene ne kosove kam qene musliman edhe normale nuk e kam ngrene mishin e thiut por kur dola jashte kosoves i pash krejt qe po han edhe thash cka kam une me shume se keta qe po e hane edhe se la pa e hanger edhe tash eshte mishi im i preferuar poashtu edhe zori me ka shti me hanger sepse me mish te lopeve ose te pules nuk mujsha me punu shume se u lodhsha shpejt por kur han mishe te thiut (derrit) punon shume sepse ke shume energji.

Edhe nje gje me habit fakti qe ti thuash dikujt lop ndodh se vjene deri te perleshja por ti thuash thi (derr) i rritet mendja pse valle shqiptaret krenohen me pseudonimine thi (derr) ??

Une vete i kame degju njerzit duke i thene hoxhes "a thi hoxhe eshte" cka dtth se eshte hoxhe i forte ose i ditur.

Edhe ata qe punojne shume le ta din se fasula (pasuli) dhe mishi i derrit jane cka ju duhet sepse ju japin shume energji.

Per shembull ne Kosove eshte parajse per ata qe e han derrin sepse eshte lire. Vitin e kaluar e paten vra ni derr te eger ne nje fshat te prishtines edhe e pata ble per 20 euro se shumica nuk e han edhe e pjeka mire edhe i thirra shoket edhe thash e kam ble do mish te bullices dhe si perfundim e ngrenen shume shpejt ne shoqeri me birra. Dhe ne fund me ben komplimente per ate mish por kur ju tregova ju mbete hatri shume por mbasi kishin pire birra e harruan shpejt.

PS. Mos pini duhan, por pini birra dhe hani mish derri.

Pershendetje!
    NoName
    Muhabete rrugesh. Mendime tejet te inkonzistente per t'u marre seriozisht.

Derr i ndyre! Sipas teje, kete duhet ta marresh si kompliment.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

To live is to love...... Maska e Livia5
    Anėtarėsuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    81
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    Kisha patur deshire ta di pse muslimanet jane kunder perdorimit te alkoholit kur mjeksia e shpjegon se vera eshte shume e mire per zemer.

Ose pse muslimanet nuk e hane mishin e derrit kur dihet se mishi i derrit eshte shume ushqyes dhe i shendetshem bashke me mishin e deles.

Nese kane mundsi muslimant me tregu pse nuk han mishin e derrit, sepse per mua eshte mishi me i preferuar poashtu edhe mishi i peshkut.

Cka ka te keqe nga ky lloj mishi qe eshte shume ushqyes edhe ne cka bazohet kjo rregull?

Flm per pergjigje!
    NoName
    Ta them une pse......

Mishin e derrit e ndalon, duke thene se derri eshte kafshe shume e piste, por kafshe te pista jane edhe pula, edhe pata etj, po muslimanet i hane ato......

Pra mishin e derrit e kane ndaluar sepse ne vendet arabe ben shume vape, dhe mishi i derrit ka shume dhjam, dhe kjo ben keq per zemren, dhe normal kur ka temperatura te larta duke e ngarkuar veten edhe me ushqime te renda siq eshte mishi i derrit, kjo ne te shpeshten e rasteve shkakton semundje te ndryshme te zemres.

Ndersa alkoholin..... Eshte e vertete qe vera eshte shume e shendetshme.
    Mirepo alkoholi nese konsumohet ne kuantitet te madh mundet te jet shume i demshem, per organe te ndryshme.
    Mirepo edhe ndalimi i alkoholit tek myslimanet vjen nga ajo se....siq thash me pare pershkak temperaturave te larta eshte e rezikshme te pihet alkoholi per shkaqe te ndryshme shendeti.

Te mjeret ne qe na okupoj turku, e deshi te na bej arab me zor..... po jo skemi lidhje me ata popuj te pacivilizuar, kemi kulture krejtesisht te ndryshme prej tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Livia5 : 25-07-2006 mė 12:04

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    ne derr e perdorim kur duam te themi qe nje njeri eshte i trashe pra nuk degjon. une jam kristiane por derrin nuk e ha sepse ka shume yndyre si mishe dmth me duket mish i rende. por ka disa njerez qe nuk e hane sepse nuk ia lejon feja nejse per mendimin tim si mish nuk eshte i keq po gjithsecili ben zgjedhjen e vet.
    I LOVE GOD

j&g

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Tema te lodhura, hapur e mbyllur 100 here. LIRIA E DJETES shkon bashke me ate te mendimit dhe besimit.

Si s'pertoni ... meqe s'perton NoName, hap arkivat dhe ke plot tema te ketij lloji aty. Le qe ta ka vene nje link xfiles.

Lioness

Tema tė Ngjashme

1. Pėrse u ndalua mishi i derrit?
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 29-11-2011, 17:59
  2. Pak Kuriozitete Rreth Botes Islame*
    Nga La_Lune nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 08:51
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Nacionalizmi, bashkimi arab/islamik
    Nga Lioness nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 382
    Postimi i Fundit: 02-06-2007, 03:50
  5. Gafat shkencore nė Kuran
    Nga Matrix nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 12:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •