Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    nita & arti = jeta ime Maska e toni_nė_PR
    Anėtarėsuar
    28-06-2005
    Vendndodhja
    tek yjet e detit...
    Postime
    19

Ē'i dhemb shpirtit?

Verė ėshtė tani. Thonė bashkė me stinėt ndėrrojnė edhe njerėzit. Edhe dashuria. Veli i harresės fillon tė mbulojė gjithė ē'gjen. Edha dashurinė, edhe kujtimin, edhe gėzimin, edhe lumturinė e shpirtave.

Epo,ē'i dhemb shpirtit.

Nė kėt natė vere. Ndien nevojė t'ia qaj hallin dikujt, brengat, t'ia qelė dikujt zemrėn, ta lehtėsojė veten. Me zemėr tė ēelur, thonė, ndihesh mė i lirė, shkurt ndjehesh njeri......Kudo, kahdo e shikon veren, njerėzit....Gjithėēka e shkuar i dhimbset, por prap: ''S'dua qė asgjė e shkuar tė kthehet'' se ''Nė jetė ka edhe shumė dhembje'' dhe,a do tė mund t'i durojė shpirti?

Thonė njeriu ėshtė i ngjajshėm me detin, tė cilin askush nuk mund ta njohė, sepse tė dytė janė ''tinzare'' janė smirakė dhe s'dihet ēfarė kanė nė guackat e zemrave. Po,njeriu dhe deti, dy fshehtėsi tė mėdha. Kush mund t'i njoh?, keta qė gjithėmonė dalin me fytyra tė ndryshme, askush s'mund ta njohė shpirtin e tyre tė pėshtjellė nė fshehtėsi.
    Mė ka marrė malli t'ia puth mėngjeset Prishtinės!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Te pergezoj per krijimin e bukur, do sugjeroja qe kete teme qe hape ta spostojme tek forumi i Meditimeve pasi vertet aty do ishte me me vend. Gjithsesi po pres nje konfirmim tuajin per te mos krijuar qejfmbetje midis nesh.

Me vjen mire qe ende lexoj shkrime te tilla plot ndienje.

Dito.

nita & arti = jeta ime Maska e toni_nė_PR
    Anėtarėsuar
    28-06-2005
    Vendndodhja
    tek yjet e detit...
    Postime
    19
    Dito, edhe une mendova ashtu por thashe ndoshta kjo teme mund te ngjall debat prandaj vendosa te postoj ketu...

Une them qe te rine ketu, te shohim ndoshta ngjall debat, nese jo, do beje nje kerkese deri tek moderatori t'a mbart atje.

Flm shume per sugjerimin, Dito.

Pres postmin tend ne lidhje me temen.
    Mė ka marrė malli t'ia puth mėngjeset Prishtinės!

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Shpirtit tim.......... i dhembin lotet qe e lagin, qe padrejtesisht burojne nga jeta dhe mbi
    shpirt rendojne derisa thahen........
    ...... i dhembin fjalet e thena , qe nen nje zhurme monotone fshehin gjallerine qe e
    rrethon.............i dhemb ftohtesia me te cilen ti zemren time lendon........

. Maska e nausika
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Ne keto momente shpirtit tim i mungon pak qetesi...pak prehje. Do ishte mire qe gjendej diku prane nje ujevare ne nje ishull tropikal, ku te degjohet vetem zhurma e ujit qe perplaset ne gure dhe krijon nje fllad te lagesht...
    Aty...mund ti harroje te gjitha brengat dhe hallet, te gjitha zhgenjimet dhe gabimet, te gjitha lengatat dhe shtrengatat...

Nuk ka nevoje qe ti qaje hallin askujt...nuk ka "shpirt binjak" tjeter i cili mund ta kuptoje...dhe ne keto momente, shpirti im eshte shume i lodhur per te dhene shpjegime...

ndoshta, do gjeje ndopak inspirim per te vazhduar luften per eksiztence...
    When in Doubt, Act Stupid!

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    Un jam i dehur, jam aq shum idehur sa qe jam gati te ndaj dhimbjen qe se duroj ma. me bluan nga brenda, me gerryen ma shum seē e mendon njeri dhe ma shum seē e tregoj. me vret, me ējerr. Dhimja duket sikur kalon por prap se prap rikthehet, nuk largohet.
    Mundohem, baj te pamunduren por JO, gjithnje aty.
    Ēfare kam bere valle per te merituar te tille ndeshkim??
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga nausika
    Ne keto momente shpirtit tim i mungon pak qetesi...pak prehje. Do ishte mire qe gjendej diku prane nje ujevare ne nje ishull tropikal, ku te degjohet vetem zhurma e ujit qe perplaset ne gure dhe krijon nje fllad te lagesht...
    Aty...mund ti harroje te gjitha brengat dhe hallet, te gjitha zhgenjimet dhe gabimet, te gjitha lengatat dhe shtrengatat...

Nuk ka nevoje qe ti qaje hallin askujt...nuk ka "shpirt binjak" tjeter i cili mund ta kuptoje...dhe ne keto momente, shpirti im eshte shume i lodhur per te dhene shpjegime...

ndoshta, do gjeje ndopak inspirim per te vazhduar luften per eksiztence...
    , nausika!

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    ..Nje zemer e thyer & e pa vlersuar ..braktisja sjell DHIMBJEN!!
    Feel the pump √

burnt... Maska e ash
    Anėtarėsuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga toni_nė_PR
    Epo,ē'i dhemb shpirtit.
    Shpirti...
    gone with the wind...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar mė parė nga ice_storm
    Un jam i dehur, jam aq shum idehur sa qe jam gati te ndaj dhimbjen qe se duroj ma. me bluan nga brenda, me gerryen ma shum seē e mendon njeri dhe ma shum seē e tregoj. me vret, me ējerr. Dhimja duket sikur kalon por prap se prap rikthehet, nuk largohet.
    Mundohem, baj te pamunduren por JO, gjithnje aty.
    Ēfare kam bere valle per te merituar te tille ndeshkim??
    Asnje gje me shume jep shpirtin edhe duhet te marresh shpirtin e tij.Kur nuk e merr mendon se ke bere gabim qe e dhe ndoshta nuk e meritonte.Shpirtin binjak ai njeri qe do me kuptoji edhe ai njeri qe do me japi cdo gje.Por prap ajo dhimbje nuk do iki per nje kohe te gjate sepse nuk harrohet kollaj.
    Pergezimet e mija per kete teme shume interesante.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rushajet (Pentekosti) - Zbritja e Shpirtit tė Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-06-2023, 16:23
  2. Kisha ėshtė Njė
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Njė vėshtrim i shkurtėr historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  4. Fryti i Shpirtit Shenjt dhe veprat e mishit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 20-08-2006, 07:16
  5. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •