Cila eshte ideja juaj per largpamesine ? Krijimin e nje POLICI nderkombetar ? Kush na siguron qe pas 10 vitesh kur ndoshta ekonomia te jete ne gjendje kritike USA nuk do te kerkoje te sulmoje shtete si FRANCA apo qofte dhe Angline per nje ose nje tjeter arsyeje.
Sa per BOSHTIN e DJALLIT, me vjen per te qeshur pasi eshte krijese tipike AMERIKANE madheshtore dhe shume groteske. Nje bosht i krijuar nga USA pa as me te voglin konsultim me aleatet e tij apo qofte edhe me UN.
Lufta ne Afganistan u justifikua si KUNDER-PERGJIGJE ndaj asaj qe ndodhi ne shtator ne amerike. Pra ALBO "kur me prek une te godas", apo jam gabim ? Mos ndoshta dhe afganistani po "prodhonte arme te shkaterrimit ne mase ?", apo ishte nje mesim per vendet e Lindjes dhe mbare atyre shteteve qe kundershtojne politiken Amerikane ?
Kuvajti ish koloni Angleze deri ne 1965 eshte cilesuar " vend ku USA ka interesa strategjike" dhe " prekja e ketij shteti eshte prekje e interesave amerikane",,, eshte hiporkizi apo "shprehje dhe zbatim i demokracise ?", dhe "respektim i sovranitetit te nje shteti te pavarur ".
Mos harroni se nen dhune dhe pushtim eshte CECENIA nuk kam lexuar qofte dhe nje rezolute te vetme Amerikane qe te kundershtoje politiken RUse. Eshte hipokrizi apo ... marreveshje e heshtur per mos shqetesim ne punet e brendshme.
U sulmua IRAKU...mendimi im eshte se nuk eshte koha per DIKTATORE si HYSEIN e shoke , por ama mbare njerzimi u mbush me propaganden USA&UK per ARME TE SHKATERRIMIT NE MASE... gje qe rezulton nje HIC dhe nje KRIJESE e MENDJEVE TE NXEHTA.
Pra a duhej shkuar ne lufte kunder nje shteti te pavarur kur ky shtet ishte i cunguar ( e kam fjalen per kushtet ku asnje avion Iraken nuk fluturonte mbi nje zone te caktuar nga UN), dhe mbi te gjitha me nje AKUZE qe per momentin duket fallso.
Ne DJEPIN E DEMOKRACISE USA lindi nje krijese GJYGJI USHTARAK AMERIKAN?!!!!!!!!!!!!!!!! qe gjykon dhe denon "TERRORISTE" nga mbare bota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Me cte drejte ? Me kujton Gjermanine e dikurshme dhe KAMPET E PERSEKUTIMIT por mbaj mend qe USHTARAKET u NDERONIN pasi u cilesonin ROB LUFTE ? Nuk te duket shkelje e lirive dhe mbi te gjitha PERDHOSJE e sistemit GJYGJESOR ne AMERIKE, dhe mbi te gjitha DEMOSTRIM I FORCES ne mbare BOTEN ?
Ve bast qe edhe per kete e keni nje justifikim por vetem justifikim ama jo te vertete.
Ne Lindjen e LARGET IZRAELI ka arme BERTHAMORE , ( per VETE MBROJTJE), pse ju shiten arme te tilla dhe mbi te gjitha pse nuk CARMATOSET por mbahet nje SY mbyllur dhe behet SHURDHI. Apo ndoshta CIFUTET jane teper te fuqishem ne USA dhe mbare perendim dhe jane zoter te MEDIAVE, BANKAVE dhe KOMPANIVE te fuqishme dhe jane ata qe po drejtojne fushaten "BOSHTI I DJALLIT ?"
Ne UK u transmetua nje program mbi filmime nga LUFTA per "CLIRIMIN" e IRAKUT... dhe ishin skena qe nuk u shfaqen gjate fushates propagantistike amerikane pasi BOTA nuk duhet te shikonte cfare sillte "pushtimi amerikan". Nese ke deshire mund te te dergoj edhe nje kasete, ku femije pa krahe, kembe ishin me fat krahasuar me ato pa trute ne koke, ose dhe pa koken mbi supe fare.
Pra Albo packa se jetoni ne nje shtet qe pretendon se RUAN PAQEN ,,, po behet PUSHTUES, VRASES i njerzve te pafajshem.
Po pyet per rrezikun e KORESE se VERIUT ? Pse sepse nuk u lejuan anijet amerikane apo japoneze te lundrojne ne bregdetine tyre ? Kush te siguron qe neser Amerika nuk do te thote KINA ka BOMBEN ATOMIKE , dhe ne duhet ta ndalojme ? Apo Kina eshte nje shtet "DEMOKRATIK " dhe interesat amerikane jane te drejtuar ne shtetet "jodemokratike "?
Sa per SHKATERRIMIN e armeve ATOMIKE nga USA dhe RUSIA kjo eshte me te vertete nje TOP M-U-T-I me oke pasi ti flet per aq sa ke degjuar ose lexuar ate qe PENTAGONI ka dashur qe Ti dhe mbare njerzimi te DIJE.
Une nuk dua te dal gjekundi , por thjesht shpreh ate qe shikojme dhe ndjejme.
Sa per KORENE me vjen keq pasi eshte nje shtet i ndare ne dysh , dhe per kete politika amerikane ka fajin e vet.
Ja kalofsh sa me mire
Krijoni Kontakt