Close

Rezultati i Sondazhit: A ka censure te padrejte ne forum?

Votues
125. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

108 86.40%
  • Jo

17 13.60%
Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 152
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Shkrimi qe kishe vene nuk kishte lidhje me temen. Cdo me teper?
    Ndersa i joti nuk kishte LIDHJE FARE AS ME FORUMIN. Ai nuk eshte forum pershendetjesh.
    Sa per shpjegimin une ta kisha dhene dhe ishte fshire bashke me shkrimin tend, por meqe e dashke, po dal jashte teme dhe po ta jap.

Festimi nuk ka te beje me greket apo me kungujt. Ka te beje thjesht me kujtimin e nje shenjtori ose me mire, profeti qe nuk ishte grek, per informacionin tend.

Ne shqip festojne pikerisht keta njerez diten e Profetit Ilia: Ilir, Ilirian, Ilke, Ilia, madje ne raste te krishteresh ortodokse dhe Ylli (qe u dhane emra jo fetare per te ngjashem me emra fetare femijeve per shkak te komunizmit)
    Jo mor Manluak se emrat qe vendosim ne nuk kane rrenjen fetare qe pranoni ju greket, por kane rrenjen fetare te linjes tone mitologjike. Po sdo rri un tani te merrem dhe me nje Tannhauser tjeter.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Ash... dhe une kam te njejtin mendim si Alboja per Tannhauser.
    Une jam ortodokse, jam dhe gjysme greke nga gjysherit. Mos ndoshta ndonje ketu ne forum eshte me shume shqiptar se une??? Po ma tregoni juve shqiptarizmin tuaj qe s'keni vecse derdellitje dhe akuza boshe.

Nese Alboja ka lene te anashkaloje apo dhe te mbylle vete temen per varret e shqiptareve ne Permet, atehere po, ate e quaj antishqiptare. Por nga ana tjeter, me menyren e diskutimit, disa nga forumistet ta bejne per borxh, dhe natyrisht qe dikujt i humbet durimi dhe thote: epo fole tani!!!

Une jam kunder mbylljes se temave qe shume ketu sjellin duke harxhuar kohen e tyre per te na sjelle lajme dhe informacione, por nga ana tjeter, mos ua degjeneroni temat me keto komentet fallco te greqizmit ne forum. Jeni qesharake!!!
    Une do te te vertetoj te kunderten e ketij"enciklopedistit, fjalorit, bibliotekes, a librit" a ku di une se ç'epitete i vendosni per "njohurite" e tij.
    Per mua ai eshte nje mashtures, defromues, shtremberues, banal, cinik, antishqiptar, grekofil, etj etj.

Ne kete teme ketu:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=67369

ai deformon vepren e Aristidh Koles duke e shkruajtur (ne greqisht) dhe me pas perkthyer sipas menyres se tij ne shqip.
    Dhe thote :

Se Shqiptaret dhe Greket jane nje dhe bejne pjese ne Kombin Grek dhe jane pasardhes te grekve te lashte, pra pasardhes te Pellazgeve.

se kufijte e Kombit Grek fillojne nga Italia e Poshtme dhe duke kaluar nga Ballkani mbarojne ne Azine e Vogel, ku deri me sot banojne disa miliona arvanite.
    nderkohe qe Kola thote te kunderten:

Ja vlen te theksojme se greket qe kishin rezistuar ne Greqi, kur erdhen arvanitet, ishin pak e ndiqeshin nga forcat e Perandorise Kristiane Bizantine, nga uria dhe shkaterrimet e ndryshme qe po mbulonin ate vend. Ata pak greke te perndjekur u unifikuan me Arvanitet dhe u treten ne komunitetet arvanitase te fshatrave arvanitase dhe gjaku i ri arvanitasve te shekullit 14-te. As te mos mendohet se ne kete periudhe keta greker qe shpetuan ishin te ditur e artiste si ata te shekullit te 4-te para Krishtit"
    Ne po kete teme ai me quan " te deformuar nga truri" ," te pa zhvilluar", "qe nuk kuptoj" etj epitete banale dhe cinike si keto dhe pikerisht ne kete teme shume nga postimet e mia (mbas debatit) fshihen kurse te Tanhauzerit jo.

Ky eshte nje rast (limit minimal) sepse postimet e tij jane te gjitha te tilla , me ofeza, me antishqiptarizma dhe per Albon na qenka enciklopedi-njeri.

KJO ESHTE ÇENSURA.

Ne fjalor fjala çensure ka kete kuptim:
    "Çensura eshte perdorimi i forces , prej shtetit, ose nje grupi influent, per te kontrolluar lirine e shprehjes. Çensura kriminalizon disa veprime duke lene te lira disa te tjera qe bien ndesh me virtytet , qellimet dhe idete e shumices.
    Ne nje kuptim modern, çensura konsiston ne tentativen per te ndaluar informacionin e sakte, llojet e kendveshtirmeve te ndryshme,format e ndryshme te shprehjes, duke i luftuar keto me presion dhe vulgaritet. Çensura ne vetvete eshte pakice qe kerkon te kanalizoje veprimet , mendimet, shprehjen e shumices ne favor te saj , duke shkelur principet e shumices"
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Citim Postuar më parë nga ash
    Nuk e di nese ju Manulaki keni lexuar nder temat e eruditit te megalidese greke (pa thonjeza, sepse sidoqofte Tannnhauzer mbron pikepamjet thellesisht greke i mbeshtetur vec ne referenca greke...) fjali te tilla fyese per gjithe shqiptaret, sidomos per ata qe te dy prinderit i kane shqiptare: " raca shqiptare race e palare, race injorantesh, race barbaresh te eger, Shqiperia mbaron te lumi Shkumbin, Vorioepiri grek eshte realitet,etj..etj"

I keni lexuar keto gjera te shkruara plot buje ne kete forum nga greku i vetdeklaruar antishqiptar Tannhauzer? Nese jo atehere po rezervohem ne pergjigjen time ndaj jush per citimin e mesiperm!

Edhe nje here: Mos fyej!
    Enciklopedine e Tannhauserit e kam vleresuar ne fushen e fese dhe ortodoksise. Persa u perket temave nacionale, nuk kam lexuar aty per shkak te natyres shume te ashper qe ato marrin.
    Nese Tann apo kushdo qofte mbeshtetin diskutimet mbi tema te ndryshme vetem ne faktet dhe informacionet e marra nga nje burim, atehere natyrisht, qe kendveshtrimi i tyre do te jete i njeanshem dhe jo i plote.

Persa i perket boshesise, gjej boshe ato diskutime ku lakohet dhe sterlakohet "kombetarizmi i dikujt" Per mendimin tim, eshte thjesht humbja e tyre dhe e askujt tjeter. Nese te jane dukur fyese komentet e mia, nuk ka qene ai qellimi, te kerkoj te falur.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Ndersa i joti nuk kishte LIDHJE FARE AS ME FORUMIN. Ai nuk eshte forum pershendetjesh.

Jo mor Manluak se emrat qe vendosim ne nuk kane rrenjen fetare qe pranoni ju greket, por kane rrenjen fetare te linjes tone mitologjike. Po sdo rri un tani te merrem dhe me nje Tannhauser tjeter.
    Nese ke lexuar tema te tjera per festimet e shenjtoreve, jepet informacion dhe kush deshiron mund te jape urim per dike. Une kam dhene jo vetem per Iliat, por dhe per Vaskat dhe per Kocot dhe per ku ta di une.

Per komplimentin qe me quan Tann. te falenderoj, por eshte e panevojshme. Sic ta shpjegova, Elia nuk eshte grek, eshte hebre. Mirepo ngushtesia qe disa shohin e ben cdo gje greke, madje dhe kur ajo nuk eshte.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

burnt... Maska e ash
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    "Era 1, mos derdellit kot tani!" tha Manulaki dhe beri vertikalen (loool)

Era 1, mbetesh SHQIPTARE DINJITOZE!!!
    gone with the wind...

Citim Postuar më parë nga Era1
    Une do te te vertetoj te kunderten e ketij"enciklopedistit, fjalorit, bibliotekes, a librit" a ku di une se ç'epitete i vendosni per "njohurite" e tij.
    Per mua ai eshte nje mashtures, defromues, shtremberues, banal, cinik, antishqiptar, grekofil, etj etj.

Ne kete teme ketu:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=67369

ai deformon vepren e Aristidh Koles duke e shkruajtur (ne greqisht) dhe me pas perkthyer sipas menyres se tij ne shqip.
    Dhe thote :

nderkohe qe Kola thote te kunderten:

Ne po kete teme ai me quan " te deformuar nga truri" ," te pa zhvilluar", "qe nuk kuptoj" etj epitete banale dhe cinike si keto dhe pikerisht ne kete teme shume nga postimet e mia (mbas debatit) fshihen kurse te Tanhauzerit jo.

Ky eshte nje rast (limit minimal) sepse postimet e tij jane te gjitha te tilla , me ofeza, me antishqiptarizma dhe per Albon na qenka enciklopedi-njeri.

KJO ESHTE ÇENSURA.

Ne fjalor fjala çensure ka kete kuptim:
    "Çensura eshte perdorimi i forces , prej shtetit, ose nje grupi influent, per te kontrolluar lirine e shprehjes. Çensura kriminalizon disa veprime duke lene te lira disa te tjera qe bien ndesh me virtytet , qellimet dhe idete e shumices.
    Ne nje kuptim modern, çensura konsiston ne tentativen per te ndaluar informacionin e sakte, llojet e kendveshtirmeve te ndryshme,format e ndryshme te shprehjes, duke i luftuar keto me presion dhe vulgaritet. Çensura ne vetvete eshte pakice qe kerkon te kanalizoje veprimet , mendimet, shprehjen e shumices ne favor te saj , duke shkelur principet e shumices"

Era1.

Keto shkrime te Tann. nuk i kisha lexuar. Nderkohe di te them, qe u indinjova shume me pergjigjet e Albos ndaj teje ne tema qe ti kishe hapur.
    Mirepo sic e thashe, eshte humbja vete personit kur ata fyejne dike. Prandaj dhe une te admirova per menyren se si u pergjigje dhe qendrimin qe ti mbajte.

Te pershendes

Citim Postuar më parë nga ash
    "Era 1, mos derdellit kot tani!" tha Manulaki dhe beri vertikalen (loool)

Era 1, mbetesh SHQIPTARE DINJITOZE!!!
    Mos ky koment te duket dinjitoz per veten tende???

burnt... Maska e ash
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    Enciklopedine e Tannhauserit e kam vleresuar ne fushen e fese dhe ortodoksise. Persa u perket temave nacionale, nuk kam lexuar aty per shkak te natyres shume te ashper qe ato marrin.
    Po sigurisht nuk i ke lexuar ( ndoshta edhe per mungese motivimi, ) prandaj flet ashtu sic flet per ...hauzerin...

Lexoji kur te kesh kohe...

ps. sigurisht je e falur
    Ndryshuar për herë të fundit nga ash : 24-07-2006 më 14:37
    gone with the wind...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Ash... dhe une kam te njejtin mendim si Alboja per Tannhauser.
    Une jam ortodokse, jam dhe gjysme greke nga gjysherit. Mos ndoshta ndonje ketu ne forum eshte me shume shqiptar se une??? Po ma tregoni juve shqiptarizmin tuaj qe s'keni vecse derdellitje dhe akuza boshe.

Nese Alboja ka lene te anashkaloje apo dhe te mbylle vete temen per varret e shqiptareve ne Permet, atehere po, ate e quaj antishqiptare. Por nga ana tjeter, me menyren e diskutimit, disa nga forumistet ta bejne per borxh, dhe natyrisht qe dikujt i humbet durimi dhe thote: epo fole tani!!!

Une jam kunder mbylljes se temave qe shume ketu sjellin duke harxhuar kohen e tyre per te na sjelle lajme dhe informacione, por nga ana tjeter, mos ua degjeneroni temat me keto komentet fallco te greqizmit ne forum. Jeni qesharake!!!
    1. Ti cfare e quan veten?

2. Tannhauser e ka pranuar vet qe eshte grek me plot goje.

3. S'eshte antishqiptarizem nga tannhauseri te shashe pjesen derrmuese te intelektualve shqiptare, ti besh shqiptaret grek, token shqiptare toke greke e me mijra postime qe ky "intelektuali njeri-enciklopedi ben"?!!! Me duket se si ke lexuar shkrimet e tija.

4. Ky "intelektuali" bie vetem shkrime te trilluar nga mendja e semure greke dhe gjithmone kto shkrime thyen me argumenta dhe fakte nga cyclotomic dhe plote antare te tjere qe ju shkon pershtat emri intelektual. Pergjigjia e tani per kto shkrime eshte "Ik mer baloz andej". Kurse pergjigja e albos kunder ktyre shkrimeve eshte ti heqi dhe te perjashtoje antaret si whisper qe bejne kto shkrime. Eshte alboja me kompani grek dhe greqidashes apo eshte vecse paranoja jone?

burnt... Maska e ash
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    Mos ky koment te duket dinjitoz per veten tende???
    Nuk dua ta bejme chit chat kete teme, po meqe me pyete po te pergjigjem:

PO! ME DUKET SHUME ME DINJITOZ SE POSTIMI YT I PARE KU ME DREJTOHESH MUA!

ps. perseri je e falur!
    gone with the wind...

Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1406
    Postimi i Fundit: 03-08-2025, 13:10
  2. Festivali i 11-të në RTSH
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 06:55
  3. Censure mbi postimet dhe postuesit qe kerkojne antishqiptarizem?
    Nga Inteligjentja në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 11:49
  4. KUJDES: Rregulla për pjesëmarrjen dhe përmbajtjen!
    Nga KVS në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2007, 00:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •