Close

Rezultati i Sondazhit: A ka censure te padrejte ne forum?

Votues
125. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

108 86.40%
  • Jo

17 13.60%
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 152
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    “Njerëzit e zgjuar vlerësojnë te gjithë njerëzit, pasi ata shohin te mirën te secili dhe e dinë se sa e vështire është te bësh diçka të mirë”
    Graciani

Nuk ka asnjë dyshim se në këtë forum ka censurë të padrejtë, sidomos kur janë në pyetje temat fetare dhe kombëtare. Aplikimi i censurës së padrejtë dhe subjektive te këto dy të fundit ia ulin vlerën këtij forumi sepse këtu dukshëm vërehen dobësitë në moderim dhe janë pikërisht këto të dyja që mua personalisht më zbehin dëshirën për të marr pjesë në këtë forum.

Në anën tjetër, ekziston një tolerancë e hapur për temat antikombëtare dhe ato që janë në frymën e përçarjes fetare.

Personalisht ndiej se ekziston një pajtim dhe marrëveshje në heshtje në mes të këtyre që hapin tema të tilla (antikombëtare dhe konfliktit fetar) dhe drejtuesit numër 1 të këtij forumi, se ndryshe nuk mund të shpjegohet pse ata ende shkarravisin nëpër këtë forum, përderisa anëtarët e tjerë, që ofrojnë vlera dhe ngritin cilësinë e këtij forumi, “fluturojnë” aq lehtë nga forumi, pa shfaqur as më të voglin respekt për mundin, përkushtimin dhe angazhimin e tyre, që përveç në përmbajtjen e forumit kontribuojnë edhe në vetë rritjen e numrit të pjesëmarrësve të këtij forumi.

Është befasuese se si deri më tani nuk e ka kuptuar projektuesi/it i këtij forumi se numri i madh i anëtarëve të këtij forumi me siguri nuk është rezultat i postimeve të tij/tyre, por janë pikërisht postimet e këtyre anëtarëve “që përjashtohen me shkelma”, që zgjojnë kureshtjen dhe dëshirën për tu regjistruar në këtë forum (pa dashur në asnjë mënyrë të mohoj punën e madhe për krijimin e këtij forumi, që i takon më tepër anës teknike, që nuk ka asnjë rëndësi kur flasim për numrin e anëtarëve).

Nëse moto e këtij forumi është “Shqiptarë të bashkuar për një Shqipëri të Bashkuar” atëherë disi në mënyrë të çuditshme po punohet drejt arritjes së kësaj motoje.

Këtu lejohen (lexo: nxiten) të bëhen të gjitha fyerjet e mundshme për çdo gjë shqiptare, duke filluar nga figurat e mëdha kombëtare e deri te elementi më bazë që ndërton shqiptarizmin. (nuk dua tash të hyj te padrejtësitë që bëhen kur është në pyetje çështja fetare).

Dhe besoj se nuk ka nevojë të përmendet se sa me pasion mbrohen pikërisht ata që kanë punuar, punojnë dhe do të punojnë kundër çështjes kombëtare shqiptare.(një gjë që shihet/lexohet koment nuk do). Dhe nëse ka tendenca që kjo të mbrohet nën hijen e neutralitetit, atëherë unë pa asnjë hezitim pohoj se këtu nuk ka asnjë neutralizim, por anime të dukshme (dhe atë në anë të gabuar).

Prandaj mua më duket e paarsyeshme kur drejtuesit/ët (gjoja se) befasohen kur anëtarët e vënë në pikëpyetje pikëpamjen/përkatësinë e tyre kombëtare. S’ka aty befasi, sepse deshëm s’deshëm shkronjat e tradhtojnë secilin dhe lejojnë të dal në shesh ky “shqiptarizëm” i shfaqur në mënyrë të çuditshme! Të paktën unë asnjë shqiptar/e të vërtetë nuk e kam dëgjuar, lexuar ose parë që shprehet në këtë mënyrë!

Për fund, ky forum është interesant dhe burim primar të ekzistencës ka aftësitë, dijen dhe kapacitetin e anëtarëve, që e vizitojnë e assesi të drejtuesve të tij.. Nuk do shumë mend për ta kuptuar këtë!

Tung

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Rina_87
    ...Personalisht ndiej se ekziston një pajtim dhe marrëveshje në heshtje në mes të këtyre që hapin tema të tilla (antikombëtare dhe konfliktit fetar) dhe drejtuesit numër 1 të këtij forumi, se ndryshe nuk mund të shpjegohet pse ata ende shkarravisin nëpër këtë forum, përderisa anëtarët e tjerë, që ofrojnë vlera dhe ngritin cilësinë e këtij forumi, “fluturojnë” aq lehtë nga forumi, pa shfaqur as më të voglin respekt për mundin, përkushtimin dhe angazhimin e tyre, që përveç në përmbajtjen e forumit kontribuojnë edhe në vetë rritjen e numrit të pjesëmarrësve të këtij forumi...
    jam dakort me kete. Per me teper shoh qe shpesh here, shkrimet e ketyre tipave te tille jo vetem tolerohen, por kane perkrahjen e shefave, me justifikimet qe i bejne ketyre shkrimeve.

ja nje ilustrim (te pakten keshtu e shikoj une) te kesaj nga Albo, ne pergjigje te kritikes se disa antareve, qe kishin vene re antishqiptarizem dhe tendence negative tek shkrimet e antarit Tanhauser...

Citim Postuar më parë nga Albo
    ... per Tanhauser di te them, qe eshte nje nga anetaret me te respektuar per mua ne forum, qe personalisht mendoj se nuk eshte "njeri" por "enciklopedi-njeri" pasi sjell me pranine e tij ne forum nje biblioteke te tere me dije qe ai ka lexuar e pervetesuar. Se ku e shohin njerezit anti-shqiptarizmin e Tanhauser une nuk e di, pasi me aq sa kam lexuar une prej tij, ai sjell ne forum nje njohje akademike te historise qe kalon kufijte e Shqiperise, Greqise e Ballkanit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 24-07-2006 më 13:04

burnt... Maska e ash
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    Ja cfare mendon Albo "shpirt shqiptari" per GREKUN ANTISHQIPTAR TE DEKLARUAR PUBLIKISHT NE CDO POSTIM TE TIJ NE FORUMIN SHQIPTAR:

[QUOTE] Por per Tanhauser di te them, qe eshte nje nga anetaret me te respektuar per mua ne forum, qe personalisht mendoj se nuk eshte "njeri" por "enciklopedi-njeri" pasi sjell me pranine e tij ne forum nje biblioteke te tere me dije qe ai ka lexuar e pervetesuar. Se ku e shohin njerezit anti-shqiptarizmin e Tanhauser une nuk e di, pasi me aq sa kam lexuar une prej tij, ai sjell ne forum nje njohje akademike te historise qe kalon kufijte e Shqiperise, Greqise e Ballkanit.[/QUOTE]

Me fjale te tjera kjo eshte pergjigja publike qe "TOPI ESHTE I IMI" u jep 85 % te forumisteve qe e akuzojne drejtperdrejte si censurues te shqiptarizmit ne forum!

ps. diikush ma kalove disa sekonda ne citim...(lol)

Albo shyqyr qe te paguan me rroge fikse to afendiko sou, se perndryshe me kete menyre menazhimi qe i ben ketij forumi do kishe perfunduar si postues i rendomte ne ndonje forum vorioepirotesh! Nuk ke hic stil pune mor djale...Jo kaq hapur...beje pak me te kamufluar se ia zbulove petet lakrorit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ash : 24-07-2006 më 13:18
    gone with the wind...

Ash... dhe une kam te njejtin mendim si Alboja per Tannhauser.
    Une jam ortodokse, jam dhe gjysme greke nga gjysherit. Mos ndoshta ndonje ketu ne forum eshte me shume shqiptar se une??? Po ma tregoni juve shqiptarizmin tuaj qe s'keni vecse derdellitje dhe akuza boshe.

Nese Alboja ka lene te anashkaloje apo dhe te mbylle vete temen per varret e shqiptareve ne Permet, atehere po, ate e quaj antishqiptare. Por nga ana tjeter, me menyren e diskutimit, disa nga forumistet ta bejne per borxh, dhe natyrisht qe dikujt i humbet durimi dhe thote: epo fole tani!!!

Une jam kunder mbylljes se temave qe shume ketu sjellin duke harxhuar kohen e tyre per te na sjelle lajme dhe informacione, por nga ana tjeter, mos ua degjeneroni temat me keto komentet fallco te greqizmit ne forum. Jeni qesharake!!!
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Une jam ortodokse, jam dhe gjysme greke nga gjysherit. Mos ndoshta ndonje ketu ne forum eshte me shume shqiptar se une??? Po ma tregoni juve shqiptarizmin tuaj qe s'keni vecse derdellitje dhe akuza boshe.

Nese Alboja ka lene te anashkaloje apo dhe te mbylle vete temen per varret e shqiptareve ne Permet, atehere po, ate e quaj antishqiptare. Por nga ana tjeter, me menyren e diskutimit, disa nga forumistet ta bejne per borxh, dhe natyrisht qe dikujt i humbet durimi dhe thote: epo fole tani!!!

Une jam kunder mbylljes se temave qe shume ketu sjellin duke harxhuar kohen e tyre per te na sjelle lajme dhe informacione, por nga ana tjeter, mos ua degjeneroni temat me keto komentet fallco te greqizmit ne forum. Jeni qesharake!!!

Manule, te qenit shqiptar, grek, serb, arab, kinez, etj etj ne vetvete nuk mbart as ndonje ves as ndonje virtyt, se njerez te mire dhe te keqinj ka kudo ne bote.

Ama kur fliten ca gjera ne kontekste te caktuara, dhe kur historia dhe gjaku i derghur i njerzve per token e tyre transformohet me shkrime te sofistikuara dhe shitet si dije apo debat, atehere ketu dicka nuk shkon.
    Plus qe nuk duhet harruar qe lexohemi tek Forumi Shqiptar.

P.S. Sic ke te drejte te shkruash ti ne kete teme, kane edhe te tjeret, keshtu qe mos kontradikto veten duke u ankuar pse ankohen te tjeret ne nje teme qe ti don te ankohesh per vete

burnt... Maska e ash
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    103

Nuk e di nese ju Manulaki keni lexuar nder temat e eruditit te megalidese greke (pa thonjeza, sepse sidoqofte Tannnhauzer mbron pikepamjet thellesisht greke i mbeshtetur vec ne referenca greke...) fjali te tilla fyese per gjithe shqiptaret, sidomos per ata qe te dy prinderit i kane shqiptare: " raca shqiptare race e palare, race injorantesh, race barbaresh te eger, Shqiperia mbaron te lumi Shkumbin, Vorioepiri grek eshte realitet,etj..etj"

I keni lexuar keto gjera te shkruara plot buje ne kete forum nga greku i vetdeklaruar antishqiptar Tannhauzer? Nese jo atehere po rezervohem ne pergjigjen time ndaj jush per citimin e mesiperm!

Nese i keni lexuar edhe keto pasazhe te postimeve te tij qe citova une atehere perseri nuk do te te pergjigjem, por cfare i kam adresuar Albos jane valide edhe per ty, ndonese ty te vleresoj te pakten per talentin dhe kontributet e bollshme letrare qe jep ne kete forum dhe fundja opinioni yt sado i drejte apo i shtrember qe te jete nuk ndikon mbi filozofine e ketij forumi pasi je nje anetare si gjithe te tjeret. Me fjale te tjera edhe gabim sikur ta kesh FSH nuk demtohet nga opinioni yt per idete e Tanhauzer sic demtohet kur ide te tilla i mbron absolutisht zoteria" TOPI ESHTE I IMI".

ps. E kuptoj shume mire qe te doli tema disi jashte asaj qe kishe parashikuar dhe ke ndoshta vrarje ndergjegje qe e hape ti kete teme. ( Kam te drejte te dyshoj qe ke qene e porositur te hapesh kete teme, duke marre shkas nga kthesa qesharake prej 180 gradesh qe bere. Uroj te mos "aksidentohesh" lol)

Dhe te lutem mos fyej duke i quajtur derdellitje boshe FAKTET E POSTUARA KETE NE KETE TEME!
    Je mire nga trute kur pyet se cili ketu qenka me shqiptar se ti? Kjo pyetje nuk ka asnje kuptim, aq me teper kur behet nga nje person qe eshte gjysem shqiptar nga gjaku, por edhe greke te jesh totalisht perseri nuk do te thote qe ky fakt te ben antishqiptare! Por qe te te beje simbol shqiptarie kjo sikur nuk besohet lehte...

Edhe nje here: Mos fyej!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ash : 24-07-2006 më 14:24
    gone with the wind...

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar më parë nga diikush
    duke u ankuar pse ankohen te tjeret ne nje teme qe ti don te ankohesh per vete
    Une e di, qe ti e di qe une e di, po prape nuk ta them hapur.

Manule, e lexove ate komentin e Albos te artikulli i atij Skocezit "une i heq kapelen thote, se nuk jam si ju" e nje vazhdim donkishotesk i fjalese, qe nuk ja vlen te mbahet mend.

Ai e thote hapur qe "nuk eshte si ne," dhe "i heq kapelen atyre qe shajne Shqiperine"

Gjeja ti anen, se gjithe ky milet ketu nuk ja ka gjet akoma.
    Summertime baby!

Citim Postuar më parë nga diikush
    Manule, te qenit shqiptar, grek, serb, arab, kinez, etj etj ne vetvete nuk mbart as ndonje ves as ndonje virtyt, se njerez te mire dhe te keqinj ka kudo ne bote.

Ama kur fliten ca gjera ne kontekste te caktuara, dhe kur historia dhe gjaku i derghur i njerzve per token e tyre transformohet me shkrime te sofistikuara dhe shitet si dije apo debat, atehere ketu dicka nuk shkon.
    Plus qe nuk duhet harruar qe lexohemi tek Forumi Shqiptar.

P.S. Sic ke te drejte te shkruash ti ne kete teme, kane edhe te tjeret, keshtu qe mos kontradikto veten duke u ankuar pse ankohen te tjeret ne nje teme qe ti don te ankohesh per vete
    Jam shume dakord diike . Per kete te fundit ama nuk me ke kuptuar, une nuk jam kunder kendveshtrimeve te ndryshme, por kunder bastardimeve te temave me replika personale dhe me ofendime ndaj njerit apo tjetrit. (apo dhe me "c'ben, si je" te kota qe fare kollaj behen ne mp apo dhe ne chat)

Alboja le te jete kush te doje, i mire apo i lig per veten e tij. Nga ana tjeter, kush eshte i zoti te diskutoje me te apo me kedo tjeter pa nofka dhe epitete??? Mbyllja dhe censura kane dy pale pergjegjese, jo nje. Dhe qellimi i temes eshte pikerisht ky: Ndergjegjesimi i masave
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Pranej ty Albo si minoritar qe eshte vete nuk ti fshin postimet e tipit "Urime diten Ilir" ku tema ne fjale eshte per "Shen Ilian".

Meqe sapo ma fshiu per te katerten here postimin, hajde ti manulak ma trego mu pak lidhjen etimologjike te fjales Ilir dhe Ilia.

Ti si grek qe je nuk ke te drejte morale te flasesh ne ket teme per censure. Nese je ne mision paqeje ik ndergjegjeso kombin tend te semure qe ti lej rehat shqiptaret ne punen e tyre te nderuar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Pranej ty Albo si minoritar qe eshte vete nuk ti fshin postimet e tipit "Urime diten Ilir" ku tema ne fjale eshte per "Shen Ilian".

Meqe sapo ma fshiu per te katerten here postimin, hajde ti manulak ma trego mu pak lidhjen etimologjike te fjales Ilir dhe Ilia.

Ti si grek qe je nuk ke te drejte morale te flasesh ne ket teme per censure. Nese je ne mision paqeje ik ndergjegjeso kombin tend te semure qe ti lej rehat shqiptaret ne punen e tyre te nderuar.
    Shkrimi qe kishe vene nuk kishte lidhje me temen. Cdo me teper?

Sa per shpjegimin une ta kisha dhene dhe ishte fshire bashke me shkrimin tend, por meqe e dashke, po dal jashte teme dhe po ta jap.

Festimi nuk ka te beje me greket apo me kungujt. Ka te beje thjesht me kujtimin e nje shenjtori ose me mire, profeti qe nuk ishte grek, per informacionin tend.

Ne shqip festojne pikerisht keta njerez diten e Profetit Ilia: Ilir, Ilirian, Ilke, Ilia, madje ne raste te krishteresh ortodokse dhe Ylli (qe u dhane emra jo fetare per te ngjashem me emra fetare femijeve per shkak te komunizmit)

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1406
    Postimi i Fundit: 03-08-2025, 13:10
  2. Festivali i 11-të në RTSH
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 06:55
  3. Censure mbi postimet dhe postuesit qe kerkojne antishqiptarizem?
    Nga Inteligjentja në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 11:49
  4. KUJDES: Rregulla për pjesëmarrjen dhe përmbajtjen!
    Nga KVS në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2007, 00:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •