Disa dite me pare duke debatur me whisper,mendoj te kem shkruar edhe per ti dhene nje pergjigje kesaj teme.
E jap mendimin tim ne rradhe te pare si nje anetar i thjeshte i ketij forumi,e si njeri qe kerkon te komunikoje qetesisht me çdo anetar.
Shume komente ketu lejne per te deshiruar,e padyshim do te fillonin edhe me kercenime she sharje.
Ngelin virtuale keto sharje dhe etiketojne sjelljen e çdo njeriu ne forum.Fjalet jane mates se vleres te nje njeriu,inteligjences dhe edukates.
Shume here nje veprim qe shkon kunder etikes tuaj,nje rregull i zbatuar qe nuk kuptohet nga te gjithe ne te njejten menyre kalon shume lehte ne ekstrem.
Te fshish nje shkrim,nje teme nuk eshte rregulli por eshte menyra per te pasur nje forum me vlere per te gjithe ata qe e vizitojne.
Une qe kur jam regjistruar shume pak here,per te mos thene fare,me jane fshire shkrimet.Nuk kam marre paralajmerime e nuk jam perjashtuar.
Kam debatuar e ndoshta ndonjeher edhe jam zene,por perhere duke respektuar bashkebisedusesin,perhere duke u prire nga rregulla morale qe nuk i gjeni ne asnje vend ,perveç se brenda personit tuaj.
Ka raste qe anetar jane perjashtuar padrejtesisht per mendimin tone personal,por per ata qe kete forum e kane krijuar,keto raste tregojne se mendimi i tyre eshte krejtesisht i kundert nga ai i yni.
Kjo nuk quhet çensure por kendveshtrim.Te japesh leksione mbi punen e dikujt eshte humbje kohe,te debatosh me dike eshte kostruktive per te gjithe.
Me kete dua te them qe kush respekton normat elementare nuk ka nevoje per moderatore,sepse rregullat jane vendosur per ata qe nuk duan ti respektojne ne princip,e kurre nuk duhet ta harrojme kete.
Forumi eshte konstruktiv per te gjithe ata qe duan e kane nevoje te mesojne diçka.Te mesojne historine e popullit tone,ate qe ndodh perdite,te lexojme poezi te shkruara nga anetare te ndryshem, qe une personalisht reputoj te mrekullueshme.
Shume nga ne nje dite do largohen nga ketu,sepse eshte normale kjo,por do te largohemi me nje bagazh te krijuar ne vite,do te largohemi me bindjen qe ketu kemi njohur persona qe ndoshta do te na shoqerojne edhe ne jete.Gjithçka varet nga ne e ajo qe duam te bejme.
Une jam i sigurte qe kam bere ate qe duhet te beja dhe qe mund te beja,kam njohur njerez qe me te vertete me kane percjellur diçka,kam lexuar shkrime qe me fjalet e tyre do te me ngelin perhere si nje shenje ne fushen e asaj diturie shume modeste qe kam pasur mundesine te krijoj.
Ky eshte forumi,dhe i vetmi rregull qe me te vertete duhet te ekzistoje eshte ai i respektit per te gjitha ata qe medojne ndryshe nga ne.
Nuk besoj se jemi te gjithe dakord mbi shpjegimin e fjales çensure,biles jam i sigurte per kete.
Nuk quhet çensure por zbatim i rregullave nga ana e atyre qe bejne diçka per nje qellim,qe eshte ai i ndihmes per vendin tone.Kushdo eshte i lire te krijoje idene,qe me shume i pershtatet personit qe eshte .
As une nuk jam dakord per perjashtimet si puna e Whisper,por kush e ka bere ka motivet e veta.Ne shtepine e dikujt nuk jap urdhera por me mundesine qe kam jap kontributin tim per te merituar qendresen kohore ne ate shtepi.
Diskutim te mbare.
Krijoni Kontakt