Close

Rezultati i Sondazhit: A ka censure te padrejte ne forum?

Votues
125. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

108 86.40%
  • Jo

17 13.60%
Faqja 3 prej 16 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 152
    e kithtë Maska e Rebele
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpër
    Postime
    1,088
    Well, perseritja kolektive e se njejtes fjali te diktuar nga Lartmadheria e Tij deshmon qe keta s'jane kopetente te ndalojne e te analizojne nese ajo fjali vertet reflekton ate qe ata mendojne.

U rehaton kolltuku virtual i postit te moderatorit, kolltuk i cili u sherben si iluzion joshes i ndjenjes se pushtetit. Ne kete grupim krijojne edhe identitetin e tyre.

e kithtë Maska e Rebele
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpër
    Postime
    1,088
    Citim Postuar më parë nga Era1
    Per mua motua eshte : Nese ti nuk e pelqen kete forum une duhet te luftoj qe ti ta pelqesh. Dhe keshtu duhet te jete per te gjithe, te luftojme qe ky forum te na pelqej.
    Era, e lexova shkrimin tend te pare ne kete teme. Fatkeqsisht, nuk mund te te jepja reputacion. Ti nuk ben pjese tek keta me "krize identiteti" ndaj edhe une shkruajta ...thuajse te gjithe moderatoret. Te kishim ty admine, mire do ishte.

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    topi o i imi penalltin e gjuj vet i kshu o kjo pun
    no glove no love

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anëtarësuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,946
    Citim Postuar më parë nga Era1
    Mbreme nje miku me thote qe Albo kishte perjashtuar Whisper dhe une e çuditur se pse mund ta kishin perjashtuar mikun tim kerkoje postimet e fundit te Whisper dhe gjej nje proteste shpirterore te tij ndaj filogrekeve te forumit.Debati ishte ndezur me pro e me kunder siç eshte natyrore per debatet por , mua me beri pershtypje ne postimin e fundit nga Albo qe mbasi i thote Whisper se do ta perjashtoj shton dhe kete shprehje:

Nje kercenim i hapur ndaj antareve te forumit ,shprehje kjo e cila me kujton pleniumet enveriane ku atyre qe mendonin ndryshe ju thuhej , mos do dhe ti te shoqerosh filan armik te popullit....

Ne Forum ka kohe qe nuk ndihem ashtu si jam ndier fillimisht, gjithnje e me shume gjej tema greqidashese dhe ne te njejten kohe antishqiptare te cilat me nervozojne diten. Antishqiptarizmi dhe greqidashesia shihet duke filluar qe nga tema fetare , shoqerore , politike e deri tek ato letrare.
    Ne nje teme ku flitej per Aristidh Kolen me ka ndodhur qe mbas debateve dhe replikave te mia meTanhauzer, ai me ka ofenduar ne reputacion negativ dhe mbasi une e postoj ne teme per çudi fshihet shumica e postimeve te mia por postimet e (Tan) Haurit jo.
    Fillimisht mbaj mend nje Bingo Bomba i cili na hapi nje teme per shqiptaret qe po marrin neper kembe greket dhe vetem mbas shume kerkesash te antareve tema harriti te mbyllej.
    Ne nje teme per nje Kishe bosh ne Mallakaster , Albo nuk ka argumente bindese per te replikuar por "me fuqine e vetos" me ve epitete per krize idenditeti.
    Ne temen per te ashtuquajtuart varreza greke , shumica e postimeve te Admin dhe SMO jane ne mbrojtje te ketij veprimi.
    Shume postime qe nuk shkojne per shtat me mendimin e parise fshihen.
    Perjshtohet Whisper per nje debat banal dhe ne menyre absurde i fshihet perkohesisht dhe tema me poezi, (eshte hera e pare qe shikoj te cencurohet arti).
    Nejse , per mendimin tim te krijosh nje Forum eshte pune e madhe por qe ta mbash ate ashtu siç duhet eshte pune shume e veshtire.
    Me sa shoh tani admin e forumit kane arritur ne nje pike te tille lodhje sa qe mendimet qe nuk jane si mendimet e tyre ju lodhin syte dhe prandaj duke qene pronar dhe qe "topin e gjuajne vete" gjejne rrugen me te thjeshte fshirjen e postimeve sepse debatet nuk i perballojne dot.
    Per ne rendesi ka qe te dime te mbijetojme ne "çensure" sepse fatkeqesisht jemi mesuar 50 vjet keshtu dhe as titullaret e forumit nuk bejne dot perjashtim nga kjo.

Vetem nje fjale kisha per ty ERA_1
    THJESHT DOJA TE TE UROJE TE TE PERGEZOJA PER FJALET QE KE SHPREHUR SI E KA THEN DHE PARAFOLSI QE TE KA CITUAR E VETMJA PERSON MODERATORE A KU DI UN CA JAN KTA TE TJERET QE KA THEN REALITETIN
    TE PERGEZOJ , POR NDOSHTA ME KTE SHKRIM QE KE THEN KAM FRIKE SE DO TE HIQET AI POZICION QE KE DHE PSE JO MUND TE JET MUNDESI E PERJASHTIMIT NGA FORUMI, UN JAM PERJASHTUAR DISA HERE ME PARE ME BANE AFAT GJATE 1 MUJORSHE DHE U LARGOVA NGA FORUMI PER RRETHE 6 MUAJ, POR E SHOF QE SKA DREJTESI, SI E KAN THEN DHE TE TJERET REALITETI JU DHEMB UN E KAM TOPIN UN DO E GJUAJ PENALLTIN, AH KY ESHTE NJE VEPRIM QE NE TE GJITHE SI ANTARE NDJEHEMI TE OFENDUAR, ME VJEN KEQ PER WISPER MBASI NE CDO SHKRIMET E TIJA SHIFJA GJERA INTERESANTE.
    UROJ QE TEK KY FORUM QE NA MBLEDH NE SHQIPTAREVE MBARE BOTES TE VENDOSET PAQJA BARAZIA E JO HASMERIA SHQIPTAR ME SHQIPTAR

DHE NJE HERE ERA1 URIME DHE PERGEZIMET E MIA PER SHKRIMIN TEND REAL
    Takohemi Ditën e Gjykimit

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Nuk ka nevoje t'ju falenderoj te gjitheve edhe pse e meritoni shume.
    Per mua nuk ka rendesi "titulli" moderator nese nuk jam vetvetja.

Duke kerkuar neper internet nje perkufizim per moderimin gjeta kete me poshte e cila me pelqeu shume:

"Por moderim nuk do te thote "aprovim automatik" i cdo mesazhi, perndryshe duhet gjetur nje term tjeter, i tille qe "job title" te reflektoje "job description". Ndoshta "postier", "shperndares", "dispecer" a "operator" do te ishin terma me te pershtatshme.
    Moderimi, parakupton nderhyrje, nje fare orientimi, influence, inkurajimi, shkurajimi, e perkujdesje ne menyre te tille qe te frymezojne mbarevajte e bejne te mundur funksionim te shendetshem te debatit e nderveprimit ne grup. Por sidomos "baraspeshimi" duhet te jete fjale kyce per moderimin, sikurse eshte edhe "shmangia e ekstremeve". "
    Ndryshuar për herë të fundit nga Era1 : 20-07-2006 më 15:44
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Shume antare kane bere ankesa per censurim te padrejte. Po e hap kete teme per te votuar sa prej jush e shihni si te drejte kete ankese dhe sa prej jush jo. Gjithashtu shpjegoni arsyen e mendimit tuaj.

Shpresoj qe moderatoret dhe administratoret te kene nje kendveshtrim me te gjere ndaj sugjerimeve te forumisteve. Ato nuk jane ankesa ndaj punes se tyre, por shprehje e fjales.
    Ka censurim te padrejte dhe mendoj se censurimi ne 95% te rasteve eshte i padrejte.
    Besoj se arsyeja e ktyre censurimeve te padrejta qendron tek niveli driteshkurter i moderatoreve, te cilet ne shume raste jane shume te dhunshem ne fshirjen e postimeve per arsye nga me banalet dhe personale.
    Jam i sigurte qe hapja e ksaj teme i nervozon ne vetvete kta lloj moderatoresh qe permenda me siper. Ata ne vend qe te thone shyqyr qe u hap nje teme e tille dhe te shikojm ku i kemi gabimet dhe cfar duan anetaret e forumit, ata mendojne "bo boo po na shajn kta morra" ta fshijm temen nga faqja e dheut.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga Ihti
    sa desha me thene...kush valle mund te jete ai 1-shi
    Se kush eshte njeshi, se kam idene, por dyshi jam vete.

Po jap nje shembull te rendomte.
    Une, ne ato shtepi , ne te cilat rregulli i tyre i brendshem e kerkon qe te hiqen kepucet tek dera, une nuk shkoj me.

Ju beni sikur s'keni me c'merreni/merremi tjeter. Keshtu do ALBO! Eshte forumi i tij. Dua, s'dua une...do i nenshtrohem rregullores se tij, po qe se dua te shkruaj ketu. Perndryshe, sorry...

P.S. He Albo, a e kam shkruar tamam sic me porosite ?! lolol

Dhe tani , ju pershendes te gjitheve me " Black Dog" te Led Zeppelin.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    pupupupu sa shume ankesa. Jo mo, se skane edhe faj te shkretet, njerez jane, cfare nuk u duket e mire per forumin, e censurojne. Normale qe njerez jane, edhe mund te bejne ndonje gabim....
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Plotesisht dakort me ankesen por kisha dicka per te shtuar:

Pse nuk ngihet problemi cdo here qe perjashtohet nje antar (dhe pse jo i njohur per te gjithe) ne menyre te padrejte por vetem kur perjashtojne dike qe njihni? Nuk me pelqen aspask kjo dalje ne mbrojtje te miqve se ne kete menyre edhe ju beni te njejtin "gabim" te kryesise, ate qe gjithcka ecen me miqsi e jo me objektivitet.

Mendoj qe pjesa dermuese e stafit ben nje pune shume te mire po si cdo gje as ata nuk jan perfekt.

Nese ne forum lexohet per anti-Shqiptarizem seicili ka mendimin e tij dhe ne qofte se fshihen temat apo postimet nuk besoj qe ai mendim do te ndryshoj. Ne kte menyre perkufizohet liria e fjales po duhet te keni parasysh qe "forumi" eshte i perbere nga njerez dhe jo makina dhe si te tille sillen ne menyre subjektive, pra e verteta deformohet gjithmone nga njeriu.

ForumiShqiptar eshte padyshim me i madhi i llojit te tij ne cdo aspekt. Karakteristika e tij nuk eshte ke nr i postimeve apo i antarve po i personave inteligjent qe gjinden ne te. Ketu ka me te vertete persona qe kan nje kulture te madhe dhe sinqerisht te pengosh shprehejen e mendimeve te tyre eshte mekat.

Nuk me pelqen aspak shprehja "nese ste pelqen, mund te largohesh" pasi eshte kollaj ta thuash tani kur seicili nga ne ka krijuar shoqerine e tij dhe hapesiren e tij ne kete forum.

Nuk besoj qe kjo shprehje eshte perdorur qe ne hapjen e forumit pasi tani ky forum do te ishte bosh. Ku eshte toleranca e njeriut mbi te gjitha e pastaj e administratorit ketu? Apo kalova lumin, ............

Ne qetesi kam pare largimin e shume e shume antareve me te vertete mbreslenes dhe kjo nuk ben tjeter vecse uljen e nivelit te forumit.

Mendoj qe nese do vazhdohet keshtu do te shikoni antaret (gje qe po ndodh) te hedhin mendimet ke PDG, "mbase atje nuk do tju fshihen".

E gjifa Maska e Henri
    Anëtarësuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    39 urraaa... prit se harrova une, kjo puna e sondazhit eshte si ajo puna e "qente le te lehin", ose me sakte tregon fare qarte se Forumi Shqiptar ka demokraci... prit se harrova prape, rezultatet e sondazhit mund te rregullohen e ndryshohen po ishte nevoja... prit se harrova prape, 98% e atyre qe jane perjashtuar me ceremoni jane kthyer prape (perfshi dhe mua) e kuvende e protesta te tilla jane bere shume here me pare. Ne raste te tilla stafi kam vene re se zbaton dy teknika, ose "le te lehin, se do lodhen nje dite" e cila pasohet nga nje heshtje e indiference e plote, ose "vete zot vete shkop" - ku perfshihet dhe teoria e Topit ose Mali im eshte me i Larte. Ne fund te fundit ai qe mbetet eshte realiteti, dhe realiteti eshte se ne (pothuaj) te gjithe rikthehemi ketu pavaresisht menyres harbute (apo te edukuar) te perjashtimit. Dobesi? Mbase, vetem une nje gje di te them per veten time e disa anetare te tjere qe kane pesuar te njejtin fat si Whisper; gjerat pas kthimit nuk jane njesoj, pjesemarrja bie, por me e rendesishme eshte se bie niveli i postimeve nga keta anetare. Dmth edhe forumi qe ne dukje nuk i humbet keta anetare, ne fund te fundit humbet pjeserisht ate c'ka keta anetare ofrojne. Ne rastin e Whisper vlera e forumit te letersise do ulet ndjeshem (disa thone se me teper nga kaq ulet s'ka ku shkoje ) gjithashtu edhe temat e tjera kombetare do jene me te varfera.

kaq kisha une ne lidhje me moderimin e forumit. Po e mbyll me ca shprehje reflektuese per te dyja palet:

"nje bie, mijera ngrihen"
    "peshku qelbet nga koka"
    "me bere prift, mos me rruaj mjekren"
    "stambolli ka kohe qe s'po digjet"
    "edhe fodull edhe qeroz"

si dhe "ca kafshe jane me te barabarta se te tjerat" - te me fali autori per plagjiarizmin.
    Perëndia nuk është mace...

Faqja 3 prej 16 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1405
    Postimi i Fundit: 09-09-2017, 20:20
  2. Festivali i 11-të në RTSH
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 06:55
  3. Censure mbi postimet dhe postuesit qe kerkojne antishqiptarizem?
    Nga Inteligjentja në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 11:49
  4. KUJDES: Rregulla për pjesëmarrjen dhe përmbajtjen!
    Nga KVS në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2007, 00:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •