Close

Rezultati i Sondazhit: A ka censure te padrejte ne forum?

Votues
125. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

108 86.40%
  • Jo

17 13.60%
Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 152
    viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Fjale, fjale pa fund...
    A ka demokraci ne virtualitet??
    A ka censure?

Problemi eshte gjetke, te dashur miq. Ne nuk jemi mesuar me kete menyre te cuditshme komunikimi...ne duam te bertasim, skuqemi, kthejme koken menjane, kur nuk pelqejme dicka duke injoruar, te pozojme, te marrim nje te forte me vete...ne duam te zihemi dhe jo bashkebisedojme, ne na ngacmon ulcera apo majaselli dhe nuk dime kujt t'i shkrehemi....ne na torturon klimaksi dhe afshet e nxehte dhe shohim rretull me ke duhet te zihemi.

Ne nuk jemi mesuar te bashkejetojme, te bashkebisedojme, te degjojme dhe pastaj te flasim; jo, ne duam te flasim te gjithe ne te njejten kohe dhe te degjohemi vetem ne.

Ky virtualitet i mallkuar qe nuk me le ta shoh kundershtarin dhe t'ja ndrit syte, ne mos po t'ja dermoj turinjte...

Ne nuk dime te respektojme ate qe di me shume dhe po ashtu ne nuk dime te mesojme ate qe di me pak.

Ne kemi nje pjese te dashur te trupit tone akoma nen dhune dhe nuk duam te shohim se si po vuan. Ne mallkojme kosovaret qe jane aq dobet me gjuhen shqipe, sikur te jete vertet faji i tyre dhe harrojme sa ka punuar serbi per te shuar kete gjuhe, kur te shkolluar ne Universitet shqiptare me ne ze, bejne gabime drejtshkrimi. dhe atehere fillon reagimi bastard....Tosket e dreqit apo greket, apo maloket, apo geget. Keto jane rrugicat me te rrezikshme per te kaluar, ne nje periudhe te tille instabel per Shqiperine. Mjaft me percarjen e keqe, fara e se ciles nuk ka nevoje per shume perkujdesje qe te perhapet.
    Nisim nje teme me seriozitet dhe papritur futet dikush dhe mundohet t'a prishe, ta devijoje, te ktheje ne chat etj
    Atehere perdorim ate qe kemi mundesi per te perdorur, fjalen e ndyre, sharjen, ironine, epitetimin, nofkat, pushtlleqet, bejtet...dhe kur na bien buzeve, themi qe nuk ka demokraci.

Grindje, grindje pa fund dhe rezultati eshte zero. Ne te "barabartet".
    A ka te barabarte? A duhet te kete dhe ku ?
    Ne jemi te berabarte vetem para ligjit.

Nuk ka barazi ne jete dhe as ne virtualitet.

Barabarlleku eshte i komunizmit, ne demokraci ka hierarki, ka shkallezime te shoqerise. Ne virtualitet kjo hierarki eshte e domosdoshe dhe e pamohueshme. Shkallezimet ne virtualitet lindin vetvetiu, pa sterhollime, pa miqesi, pa rekomandime. Eshte tasiera qe na jep mundesine te komunikojme. Komuniko pra, por brenda ca rregullave. Ke liri, por te kufizuar nga ....liria e tjetrit.
    Ja ku eshte mejdani dhe ngriheni nivelin e ligjeratave tuaja, ne menyre qe te mos j'u heqin nga forumi, ngriheni pra nivelin e shqipesaq sa te jete e kendeshme dhe jo acaruese per ate qe e lexon.
    Po te ndjekesh temat shkencore ve re gabime trashanike, turpe te mirefillta pseudopatriotike qe erresojne ne fakt patriotizmin e vertete. Njerez me shkolle nuk kane as idene si te ndertojne nje fjali, por perdorin shqipen e rruges, apo perdredhin fjalet sikur jane ne kopshtore. Gjeni vendin ne forum per ato tema te dashur miq. Kur diskutohet nje teme serioze, nuk ka pse te nderhyet me batuta banale, sharje ironira dhe ne kete menyre te kamuflosh injorancen tende...
    Me falnin qe po e rendoj gjuhen, vertet qe j'u kerkoj falje por nuk e shihni si po katandisen edhe ca emra(nick-e) te nderuar? Ka edhe nga ata qe mbasi e kane djegur reputacionin fillojne japin keshilla prej plaku....Kur isha une....Mjaft nuk ka nevoje njeri per keto keshilla, por per ndihme reale konstruktive, permiresuese ne dobi te forumit dhe jo te Albos apo moderatoreve.

Ne fund te fundit "Matriksi" eshte yni dhe jo i Albos, pavaresisht se ai eshte pronari.

Ne fund te fundit jemi ne qe llapim gjithe diten, jemi ne qe mprehim trurin, gjuhen, ndrrojme mendime me njeri tjetrin dhe ndjejme kenaqesi kur lexojme dicka te bukur. Po dicka te bukur, qofte nga Wisper, qofte nga zonjat nderuara poete Kristel, Era 1, Ard dhe shume te tjere midis ketyre qe permenda.
    Paqe
    DP
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 25-07-2006 më 22:56
    sereno

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Henri, epo c'me kujtove ate temen e sherrit mua. Te kujtohet si u thoshe "ua fshiva une se mu duken pa vlera meditative." Ish ajo kohe kur Albo te kish supermoderatorin #1, dhe ne mos gaboj, gjithmone te thosh se te pret sepata ku duhet, dhe pa shume fjale. Po kur ankohej Deus diteziu moj, a e mban mend si ma edukoje ne msn (pashe qe kohet e fundit i paskan erdhur mente) ...eh sa iken e u kthyen, e iken prape.
    E di si them nganjehere? Une e ca te tjere ketu e kemi ngrene luadhe. Ju te tjeret qe kini emra serioze, se kuptoni dot kete. Po une? Kane kater vjet qe me therrasin cupke, cupke, si i behet pas nja kater vjet te tjere? Prandaj them, duhet ikur pa u bere lolo fare nga keta kolopucet e sotem; keshtu e ka jeta, cave u mbeshtillet, ca te tjereve u c'mbeshtillet...litari. Kjo, them une, vlen edhe per drejtuesit. Keshtu pra, ne FSH problem nuk eshte demokracia se ajo s'ka ekzistuar asnjehere por qe: It ain't fun getting old, me thinks.

Paj Zotin pse ma permend emrin e pastaj me gervisht fytyren kur te pergjigjem? (!) Ti, ti e di mire qe do te te 'ankohesha' bukur kesaj here, por meqe me paskesha ardhur mendja kohet e fundit po te le ty ta perdoresh pak imagjinaten (te cilen e ke me pjellore se bucja e Smaj Galushit) duke mos 'prishur' temen kaq konstruktive! Gjithashtu per ty e kam ngritur nje dolli ketu tek me bejne shoqeri vetem fjalet e tua e ndritura. Hallall, se me solle buzeqeshjen per pak caste tek te lexova. Te ka pelqyer gjithnje supermacia dhe deshira te besh dike tjeter 'small' por keto jane difekte qe ti kuptojme dhe nuk te vejme ne loje, perkundrazi nese ti kemi vene ne dukje, kane qene thjeshte ne sensin e mire, nese te kemi kritikuar pak me ze te ashper, ka qene thjeshte sepse na ke ca tr.... (dmth e ke tepru pak per ca caste, jo shume) dhe nese sot e kesaj dite te lexojme e krijojme keqardhje, eshte thjeshte sepse jemi lodhur duke u marr me ty. Bishti i qenit - tha ai robi - ...

PS: Henry, me ate postimin me lart, me duket se ka dal gabimisht vajze, se vallai kur ja jep truni te flase, ka me shume bo.e sesa nje mashkull. Plus qe me pelqen se me kujton leksionet e dikurshme (lol)

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Do të duhej të bisedonim se cfarë "ngjyre" kanë dhe sa janë të mëdha dhe sa janë të mprehta "gërshërët" e cenzurës!

Kryeminister i muzikes
    Anëtarësuar
    25-07-2006
    Vendndodhja
    Hollanda
    Postime
    6
    Citim Postuar më parë nga Isomer937
    1. Nga 26,000 anetare qe kini; keta qe zboni ja u hiqni teseren apo prape hyne ne 26,000.
    P.S. Prisni pas ca kohesh kur te behet forumi me abone. $ 10 per poste pa kufi te hene deri te premte ose $ 0.05 per post. Ne uikende do kete poste pa leka.
    po ta shikosh numri i antareve eshte bere si firmat piramidale para 1997, ketu nje person mund te jete regjistruar deri ne 10 here shkaqet ( haron paswordin, haron qe eshte regjistruar nje here, ose ka share nga motra adminat ne forum sepse i heqin postimet pa te drejte ( ne kete futem edhe une i kam nja 7 emra te regjistruar )

i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anëtarësuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Në tokat shqiptare
    Postime
    237

Takimi im me Tanhavruzin dhe shoqet e tij!

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku
    Njerezit nuk kerkojne, perjashtimin e Tannhauserit, kerkojne qe antaret te trajtohen njelloj, jo kush shkruan si Tannhauseri t'i lejohen shkrimet, e kush shkruan kunder trajteses se tij, ti shuhen shkrimet.

Se edhe po u perjashtua Tannhauseri do te hyje me emer tjeter, pastaj kendej shuhen firmat e te tjereve, firma e tij greke qendron.

Pastaj ka plot e plot gjera, qe i kane bere njerezit te "ngrejne" krye si thone disa, por ti i lexon vete,

Nuk po mund të duroj pa të thënë

--------------------------------------------------------------------------------

Citim
    Postuar më parë nga Tannhauser

Kya artikull i gazetes Tema nuk eshte gje tjeter vecse nje kopjim i keq i librait te Koles.

Pa permendur asnje dokument gazeta ne menyre orwell-ike do te na beje te bardhen te zeze. Pse nuk na tregon nje fotokopje te rregullores? Pse nuk na thote nga i morri informacionet?

Sa per vepren e Reinholdit, ajo nuk thote 'gjuha e flotes' por thote 'dialekti'.

Mos doni dhe adresen e Muzeumit Detar te kontaktoni dhe te mesoni sa i vertete eshte artikulli?

Ruaje edhe atë syrin tjetër se mos po mbetesh pa te! Je bërë si Mosha Dajani i Izraelit. Puthi në b... grekët pasi po i don aq shum!

Hiqmi pashë zotin ato shkronja nën tekstet tuaja se janë shum të neveritshme. Më duket se je në Forumin Shqiptar e jo grek, serb apo rus!

Po të ishe vetëm ti!

--------------------------------------------------------------------------------

Citim
    Postuar më parë nga elen

Pse marr mundimin dhe u pergjigjem ca injorantave si puna jote ,nuk e marr vesh.
    Pse ore ,i zgjuar ,sepse jam ne Greqi ,cfare tregon??/Qe na kane dhene shtepi falas ,qe na kane shtruar shesh me lule ,na kane bere larje truri,apo qe thone emrin shqiptar dhe u shkrin goja??
    Ketu shqiptaret kalojne me keq se ne cdo vend tjeter ama nuk do them apo do pranoj une budallalleqe sepse jeni ju fanatike......

Po të ishe vetëm ti aso çfare je do të ia bënim lehtë por na u keni bërë pak si shumë e duhet të iu përkujtojmë prejardhjen tuaj.

Mos harro se në ketë botë kurkush nuk të falë asgjë pa interes! Çdo gjë paguhet herëdo kurdo.

Unë mendova se ke marrë mësim nga LEILA por po shifet se jo! Mos ngurro e lexo edhe një herë se çka të ka thënë:

Citim - Leila

Ti s'ditke te shkruash moj e mjere --

s'e ke idene e germes se madhe, kllapes apo presjes, apo pikes,
    apo hapesires qe respektohen NJESOJ ne te gjitha gjuhet, keshtu qe mos na nxirr preteksin se ke kohe qe ke ikur nga Shqiperia. Na paske mbaruar per letersira sa Shqiptare, sa Greke, sa Angleze ti zotrote?

Po ti nuk ke kaq tru sa te kuptosh se njeriu qe e ka profesion gjuhen nuk e bastardizon kurre, qofte edhe ne nje liste sendesh per te blere ne dyqan, qofte ne forum, qofte edhe ne nje shenim ne nje leter post-it.

Te mbarosh per letersi te cdo lloj gjuhe do te thote te besh hartime dite-nate sa te te dalin trute nga vendi, dhe jo te shkruash si kembet e pules pa pike kuptimi. Te jete ashtu, kam mbaruar dhe une per astronaute.

Pika ty, qe ah te kripsha trute, qe s'ke patur nevoje te besh hartime sa te te dalin trute... ti me tru mangut ke lindur.

Edhe mua më pëlqejnë në shtrat ato që shkrihen për Gre - qinë!
    Pas kësaj fjalie të fundit kemi shkëmbyer edhe disa mesazhe private jo të këndshme me ELEN!

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga vrojtuesi
    [/B]

Pas kësaj fjalie të fundit kemi shkëmbyer edhe disa mesazhe private jo të këndshme me ELEN!
    Vrojtues pe te bej nje pyetje:Psa nuk shkon edhe ti tek Zeri Yt dhe te gjesh rehat me shoket e tu? Nuk e sheh se sa poshte qe po bije duke perdorur fjale rrugesh dhe duke i treguar nje zonje shtratin? ketu je ne virtualitet dhe nuk t'a shohim dot se sa ke aftesi maskuline,por zakonisht ata qe mburren nuk jane edhe aq te sakte.
    Turp per nje burre
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 26-07-2006 më 08:10
    sereno

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Mqse tema tek keshillat per Albon dhe stafin u mbyll pa me dhene mundesine e debatit te fundit dua te me fali hapsja e temes per kete postim.

Citim Postuar më parë nga Albo
    Era1 u be me deshire moderatore, ashtu sic u largua po me deshiren e saj.
    Era1 u be moderatore me kerkesen e SMO te ketij forumi dhe jo me kerkesen e saj. Duke menduar se mund te jepja ndihmen time shume modeste pranova.

Dhe duke pare se nuk vlen ndihma dhe perkushtimi im u terhoqa.

Mungesa e tolerances, egoizmi, cinizmi, niveli i ulet intelektual, njeanshmeria qe ka Admin i ketij forumi si dhe shume arsye te tjera te ngjajshme me keto me treguan qe vendi si moderatore ketu ishte nje vend qe nuk e pranonte presonaliteti im JOSERVIL.

V.O Se tani e pashe une ... po me firmen time ç'paten xhanem ??????'
    SA QESHARAKE , FIRMEN TANI MUND TA KEM VETEM ME 100 KARAKTERE . Kjo eshte tamam "hakmarrje" aty ku "dhemb" me shume
    Ndryshuar për herë të fundit nga Era1 : 26-07-2006 më 14:36
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    ...........................................
    Ndryshuar për herë të fundit nga Era1 : 26-07-2006 më 14:29
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

Po sikur

Postuar me pare nga Ash

dp17 pavaresisht se te vleresoj per sensin analitik ne pergjithesi neper postimet e tua dua te them qe ne kete postim tuajin te mesiperm sikur po e largoni vemendjen nga thelbi i kesaj teme. Rastet jane konkrete, referenca te rasteve te censures ne forum kemi sjelle boll shume anetare....pra ajo PO SIKUR nuk ka vend ne kete teme. Hamendesimet pine uje kur kemi nje mister, nje te panjohur qe duam ta zgjidhim ne kersheri te plote. Kurse ketu nuk po e hamendesojme censuren, por po e vertetojme dhe e provojme me PROVA DHE FAKTE! Paska nevoje per PO SIKUR rezultati i ketij sondazhi? Ketu akuza eshte konkrete dhe i drejtohet me FAKTE TE PANUMERT Albos dhe asaj pjese te stafit te tij qe aplikojne CENSUREN ne forumin shqiptar.

Po na fut ne loje edhe sabotatoret tani? (lol). Agjentet e forumeve te tjera?( lol).

Ne themi ja ujku ti kerkon gjurmet...lol

Nga tere PO SIKUR-et e tua jam dakort me te paren.Ajo duket ashiqare qe nga vete kapadailleku i sundimtarit kur perjashton nga forumi ata qe nenkupton ti duke i shoqeruar me epitetin " te pagdhendur" nga pas.

Citim

te mesohemi te pranojme qe ne jemi te njejte por ne jemi edhe aq te ndryshem- kjo eshte bukuria.

A nuk po kerkojme te gjithe postuesit pikerisht kete gje ?Qe te mesipermen ta kuptoje sundimtari dhe oborri i tij forumor
    ?

PO tani o mik Ash a e pranon qe "Po sikuri im" nuk eshte nje hipokondri? A te erdhi edhe ty ndonje ftese ne MP apo je ti vete qe i dergon?

Shih posterin 80 dhe 81
    Respekt
    sereno

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Keto "ftesat" o DP jane pasojat e censures dhe jo e anasjellta. Ti e shikon forumin si iniciative private me te cilen adminat promovojne dicka sipas interesave te tyre. Nese me anetaret ka konflikt interesash atehere jemi ne nje ekonomi tregu te lire ku kushdo ka te drejte te shkoje aty ku t'i behet me mire.

Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1405
    Postimi i Fundit: 09-09-2017, 20:20
  2. Festivali i 11-të në RTSH
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 06:55
  3. Censure mbi postimet dhe postuesit qe kerkojne antishqiptarizem?
    Nga Inteligjentja në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 11:49
  4. KUJDES: Rregulla për pjesëmarrjen dhe përmbajtjen!
    Nga KVS në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-04-2007, 00:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •