Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 115
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Pune mentaliteti kjo teme.......Kemi ata alla shqiptaret, familja s'eshte vetem gruaja dhe femite por eshte me e gjere dhe kemi ata te konvertuarit ne mentalitet amerikan (kalamani teknikisht nxirret nga shpia kur eshte 18 dhe i shef prinderit njehere e ne nje kohe te gjate, dhe ata zakonisht perfundojne ne azil pleqsh ku hane dru nga infermieret dhe vdesin te vetmuar), gjithashtu kemi dhe ata qe jane ne mes te ktyre mentaliteteve......

Nejse, cdo situate eshte e vecante ne vetvete dhe pergjithsimet qe bejme ne mund te aplikohen deri ne nje fare pike....

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ne fakt, prindi i ben gjerat duke patur parasysh tipin e femijes. Nqs eshte tip i bute, qaraman, bejne ligjin, sundojne me nje iron fist (o keshtu o s'ka... dhe femija me kalimin e kohes zbrapset nga c'do deshira qe ka). Nqs eshte tip nevrik, kokeforte, i pavarur, e mbajne mire me te me metoden terhiq e mos keput. E mbajne mire dhe me nusen/dhendrrin se obobo i iku djali/vajza po e acaruan. Une per vete kam qene kalama me ekstreme... e urte sa s'ka, nuk qaja, por nje cike te me gjuanin (qofte aksidentalisht), ulerija nga nervat dhe krenaria, jo nga dhimbja e keshtu prindi fillon e ben gjithshka vetem qe ta kthejne femine ne ekstremitetin qe u pelqente me pare. Nqs femija nuk ua prish qejfin, oho... thone, e paskam mire une me kete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 24-07-2006 më 11:54
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Ne fakt, prindi i ben gjerat duke patur parasysh tipin e femijes. Nqs eshte tip i bute, qaraman, bejne ligjin, sundojne me nje iron fist (o keshtu o s'ka... dhe femija me kalimin e kohes zbrapset nga c'do deshira qe ka). Nqs eshte tip nevrik, kokeforte, i pavarur, e mbajne mire me te me metoden terhiq e mos keput. E mbajne mire dhe me nusen/dhendrrin se obobo i iku djali/vajza po e acaruan. Une per vete kam qene kalama me ekstreme... e urte sa s'ka, nuk qaja, por nje cike te me gjuanin (qofte aksidentalisht), ulerija nga nervat dhe krenaria, jo nga dhimbja e keshtu prindi fillon e ben gjithshka vetem qe ta kthejne femine ne ekstremitetin qe u pelqente me pare. Nqs femija nuk ua prish qejfin, oho... thone, e paskam mire une me kete.
    A nuk eshte femija deri ne nje fare pike shembellire e prindit? Nqftse njeriu shumicen e kohes kur e krijon karakterin e tij e shpenzon me prinderin padyshim qe do jete si prindi. Me siguri ti je e bute dhe urte sepse prinderit e tu jane te tille, gjithashtu ke sens krenarie sepse prinderit e tu jane te tille.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga PINK
    PS: AAO , prinderit te takon ty si djale i tyre tu dalesh per zot , dhe jo nusja jote. Prinderit e nuses do i mbaje ti ? Apo shkon me ligjin e" kanunit "atje .. le ti mbaje djali ? Po kur djali eshte gjithe diten ne pune 12-13 ore , psh si punon ti , atehere kujt i bie te kujdeset per prinderit e tu ... ti apo nusja jote? Dhe me thuaj pak cfare detyrimi ka ajo per prinderit e tu njehere??? Shume kontradiktore eshte , gruaja eshte ajo femer qe ti ke vendosur te kalosh jeten me te dhe jo te behet mjet shfrytezimi ne doren tende.
    Ne radhe te pare , kur e di qe ke dike perpara qe eshte nga veriu , fillon dhe perdor humorin jo te holle te tipit ' kanuni' , 'çike' , 'bre burre' etj etj..! For your own good , quit it se dukesh kot
    Ne radhe te dyte , nusja ime per cfare jeton me mu ? Per te shtu popullsine ? Ajo ka lidhe jeten me mu dhe ne jeten time bejne pjese edhe prinderit e mi ! Kjo e fundit eshte 'take it or leave it' , i kam nda qysh ne fillim kto 'choice'
    Mjet shfrytezimi s'po e ban njeri , sepse rrobat i lan lavatriçja , prinderit vet dijne te kujdesen per vehten e vet , gjella behet njelloj vetem se shtohen dy pjata..etj etj ! Per cfare shfrytezimi e ke fjalen ? Qe kujdesen per femijet kur burr e gru duan te dalin per qef ?
    Prinderit e nuses do i mbaja nese s'do kishin djale dhe nese do kishin nji te tille por ne gjendje te veshtire ekonomike , do i ndihmoja patjeter !
    Dhe dicka e fundit ne lidhje me kete teme se nuk ja vlen te diskutohet me : Prinderit kane detyrime per femijet e tyre , kurse femijet nuk kane detyrime kurrsesi , eshte vetem dashuria dhe respekti , vleresimi qe i ben femija prindit por jo detyrim si e thoni ju. (kjo vlen sepse e lexova me lart te permendej detyrim , detyrim ... )
    Je amerikanizu ma shume se amerikanet itash...lol
    Ti thu qe , e hedh femijen ne jet dhe s'do t'ja dish ma per te dhe ai per ty...right ?
    Ti do te kesh nji familje apo nji qender riprodhimi per efekte inercie ?
    Si s'paska detyrim femija ndaj prinderit ? Dashuria dhe respekti s'kane lidhje ktu..ato jane ndjenja sponatane ! Detyrimi lidhet me kujdesjen qe i bahet prinderit kur ai eshte i pafuqishem te kujdeset per vehten e vet ! Ti do plakesh ndonjihere ? Do kesh nevoje per njeri aty afer ? Zaher kshtu vazhdon kjo pune...cfare do mbjellesh do te korresh..!
    Ndryshuar për herë të fundit nga AgainstAllOdds : 24-07-2006 më 17:32
    ...

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    AAO ,
    Shqip po flasim dhe spo merrena vesh.Ti sic duket lexon vetem ate qe do dhe jo ate te paraqes une. Eshte e kote ta vazhdojme kete debat qe fundja fundit nuk do na nxjerri askund. Ti ke mendimin tend , une timin dhe nuk dua qe tja imponojme njeri tjetrit. Nejse

ps: Ke pare ti per ate humorin e holle qe permende me lart, nuk e thashe kastile .. ishte thjesht nje koicidence , se ne fakt nuk u nisa se nga je nga veriu apo jugu...Kaq
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    A nuk thoni atje ne qishe kur shkoni: "for better & for worse" para se me vu rrethin ne gisht?
    ...fati lidhet per ditet e mira, e ditet e zeza.

te ishte martesa vetem per ditet e mira , nuk martohej njeri jo. se ne dite te mira jemi te gjithe ne rregull, jane ditet e zeza qe kemi nevoje per njeriun e dashur ne krah.
    Summertime baby!

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    Na e shpjegoni pak ket kuptimin e 'y-ve' qe ta dime se ku çalon karroca...

Per te mos dale nga tema...common sense or not , nuk e konceptoj qe prinderit te jetojne me nji qen apo mace dhe te merret vesh se kane vdekur kur fillon i vjen era katit..!

Ate yyyy une e kam marre shprehje prej teje, dicka qe yyy ne ate muhabet
    ...lol ca shpjegimi...

Sa per te mos dale nga tema dhe une, kur kane nevoje e kane deren hape
    kur jane pleq ne e kemi detyre me ju ba hysmet. Po per derisa jane te rinj te
    forte dhe te zotet e vedit s'ka asgje te keqe me e lane ciftin me e fillu jeten
    vete njehere. Sic te thashe kur vien kendej ndryshon puna pasi ne shtepi me
    qera nuk mund ti cosh. Plus kur i ke te mire te mbajne femine, te ben vjehrra
    punet dhe te ben dreken e darken kur ti punon. Se normalisht si kukull nuk
    do mbahet ne shtepi....

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Ate yyyy une e kam marre shprehje prej teje, dicka qe yyy ne ate muhabet
    ...lol ca shpjegimi...
    Kam kujtu se prej meje ke vetem 'kiling me' dhe 'daaamn'...
    Shpjegimi shume i hollesishem , me ke sqaru me krrejt...lol
    Per te mos dale nga tema , e para here qe me pelqen shkodranja mu...
    ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-02-2006
    Postime
    75
    how are you njeher? Moj ndahu nga ai dhe matohu me mua. Me prano se do behesh pishman pastaj.lol

Seriozisht:
    Te them te drejten nuk i kam lexuar postimet e lexuesve se nuk kisha kohe por do te them mendimin tim ashtu sic mendoj megjithese mund te duket jo normal.
    Ne rradh te pare me vjen keq qe te ka ndodhur keshtu me nje person (nuk them dot me nje burr sepse nuk mund ta quaj te till). Por po te them se edhe ti ka gabimet e tua ne kete mes ndonese duke u nisur per mire gjithmon. Nuk e di se ne cfare moshe je por ke ber gabim qe je martuar aq shpejt dhe pa e njohur ate person.
    Per mendimin tim nuk duhet te martohesh fare, megjithate kjo qe thash ndoshta eshte me teper filozofike dhe nuk po ndalem shume ketu se do me duhen ore te tera per te shkruajtur.
    E zem se njeriu duhet te martohet patjeter, ashtu sic ndoshta e ke menduar ti. Dakort. Une po te jap disa keshila.
    Ne rradh te pare duhet te njihesh prej vitesh. Nese ndjen dicka per te dhe te duket njeri i pershtatshem mund te lidhesh. Nderkohe qe analizon cdo veprim dhe sjellje te tij. Me vone mund te fejohesh. Ketu ke per te zbuluar akoma me shume, megjithate jo aq shume sa ne martese. Gjate fejeses besoj se do njihesh me nga afer dhe me familjen e tij. Familja ka shume rendesi. Ne fund te fundit sic eshte sjelle e ka bere familja ashtu do bej edhe djali, megjithate kjo eshte edhe relative. Pasi njihesh me familjen dhe me djalin, dhe te duket njeriu i pershtatshem per te lidhur jeten tende te vetme atehere mund te martohesh. Ne te kundert ndahu sa nuk eshte vone qe ne fejese.
    Me sa shoh ti nuk ke zbatuar asnje nga keto qe thash me larte, por problemi jot me i madh eshte se ti je martuar. Ekziston nje rrugedalje. Ndahu sa me shpejt te jete e mundur. Nqs nuk ke femije e ke akoma me te thjeshte. I thone qe te kalosh nje jete te tere me nje person te till. Problemet do shkojne ne progres. Kete ta kesh nga mua. Megjithese je e martuar une po te them te ndahesh. Asnjehere nuk eshte vone.

Besoj se keto gjera do te te thoshte dhe nje psikolog. Per me teper me kontakto ne privat. Me sa njohuri kam do te ndihmoj thjesh per kenaqsi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-02-2006
    Postime
    75
    Me duket se te kam bere ca politik me larte por per ty e bera. Mos e merr si me "frike". flm

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Problemet e femijeve Shqipetar
    Nga MIRLINDA në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 10:52
  2. Problemet e urbanizmit në rajon!
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2006, 19:22
  3. Problemet e ekonomise Shqiperise
    Nga niku-nyc në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2005, 09:26
  4. Jeta dhe problemet e gruas shqiptare
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 05-11-2004, 06:01
  5. Problemet në rivierën e Himarës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2003, 22:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •