Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 115
    Kalimtare e rastit... Maska e AMERIKANJA06
    Anëtarësuar
    03-06-2006
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    168

Citim Postuar më parë nga PINK
    Nuk e di po me kete tolerance qe nje e dy permend ti Amerikane me dukesh shume Fake . Pse do thuash ti ? Sepse ketu ne usa eshte jetesa e tille qe ti nuk do kesh mundesine te kujdesesh per prinderit si ne shqiperi. Sado ti duash , ti respektosh kur vjen puna qe ti si individ krijon familjen tende , femijet e tu ... jetesa nen nje cati me prinderit dhe sidomos ketu qe jeta per to eshte Hell , cfare do jesh ti ne gjendje tu garantosh atyre ? Nje jete te lumtur ??? I dont think so.
    Duke punuar full time dhe kujdesesh per femijet e tu , me thuaj pak ku e do e gjesh ti kohen dhe per prinderit e tu ? Po prinderit fillojne ankesat , jo po me dhemb ketu , jo po u merzita , jo po kesh e ashtu ... sa nga keto do arrish tja permbushesh ti ? Jo se nuk do duash ..po koha eshte aq e limituar , dhe prape ai mentaliteti i tyre nuk ka per te kuptuar . E keshtu me rradhe lindin problemet , etc etc ... shkurt muhabeti secili ne shtepi te vet. Kujdesi per to do vazhdoje dhe nuk arris ta kuptoj pse duhet te jete big deal se jane me vete ??
    Po shumica ketu jane mesuar me ate tradite alla shqiptarce .. te gjithe bashke dhe me sherre , dhe u duket tabu e madhe , jetesa me vete .Which eshte me healthy si lidhje per te gjitha palet .

Toro , je per tu pergezuar .. me pelqen arsyetimi yt . Respekte.
    Ju po me dukeni shume fake(Fallco) sepaku keshtu ne te shkruar.
    Nje pyetje po ju bej:"Keni apo skeni prinder vete?E mendoni ndonjehere te ardhmen apo fundin e prinderve tuaj?!"-sigurisht qe po ma do mendja.
    Biles te dhemb zemra, nese mer vesh qe kane dhe nje te kollitur,pale me te tjera halle.

-O zemra, o mbahen pleqte ne americe o ne asnje vend tjeter te botes nuk mbahen me rehat!
    E pse u dashka te rrine mbyllur?Mos do u lidhesh kembet?
    Eh Pink, Pink,-jeta eshte aq e gjate po aq sa dhe hap e mbyll syte.Vetem jetes s`i dihet e dashur.Eshte plot surpriza...
    -Prindi eshte i lumtur, kur mban ne krahet e tij/saj femijen e djalit apo vajzes.
    Prindi eshte i lumtur, kur kafene ne mengjes e pin ne nje tryeze me djalin/vajzen e tij/saj.
    Prindi eshte i/e lumtur, kur shikon femijen e tij/saj duke perparuar ne jete.
    Shikon nipin/mbesen duke u rritur me kushte aq njerezore sa zemra mal u behet.
    Pra, cdo hap qe ben perpara Familja eshte Lumturi dhe Gezim ne syte e prinderve.-

Eshte nje fjale e urte popullore shqipetare:"Pleqte dhe Femija kenaqen me pak!"

S`ka ndonje filozofi apo ndonje modernizim ne martese(pervec femrave te huaja qe as prinderve te tyre su thone nje "hi",pale te pretendosh tua thote prinderve te tu)-qe te pengojne Prinderit e Djalit ne jetese.

Po kush te do si prindi yt moj xhan?
    Po kush e do femijen tend me shume, gjyshi/gjyshja e tij/saj
    apo nje babysister me fytyre fallco??!!
    Ah, disave u duhen vite te rriten, perparohen,civilizohen, apo dhe te transformohen krejtesisht.
    Jeta nuk eshte vetem QEJF.Jeta eshte me shume SAKRIFICE.

Jo vetem prinderit mund te kene momente merzie, por dhe ne qe thua ti mund te kalojme
    disa ore ne pune shteterore(apo private).
    Merzia, stresi jane motra te pandara te vete lumturise shpirterore-njerezore.

Faktikisht, jam shprehur dhe ne nje shkrim diku me lart, qe Une qe diten qe u bera Nuse jetoj me Prinderit e Burrit tim.
    S`ka sadisfaction me te madh, -sesa te ndihesh Pjesetare e nje Familje Numeroze.Shpirti te qeshen tek flitet vetem shqip,e qeshet vetem me zemer te paster.
    Po deshe Burrin, do t`i duash dhe Prinderit.

E kunderta verteton emrat materialiste, egoiste dhe shume te ceketa ne gjykim.

Kaq kam te them.Te na falesh Lisa qe dolem jashte idese suaj momentale.
    -Lirine kerkon?!-Pushka s`ka cark!Fluturimin do?por krahet s`i hap.Me rraso je veshur.Zotin e tall!Kush je ti?!-Perendi a djall?!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Akoma me kete teme. Si perfundim, juve qe keshilloni te behet nuse fshati (shprehje kjo, mos ia filloni me diskriminime krahinore) e thoni se e keni ne terezi punen tuaj. Ju keni te beni me meshkuj qe ua dijne vleren si bashkeshorte, keni te beni me vjerre shume te kuptueshem ndaj jush (shembull -- Amerikanja), dhe si rrjedhoje ju mund te beni te peruluren sepse shperblimin per sjelljen tuaj te mire ne fund fare e merrni dyfish (I know I do). Po ju dhe une nuk kemi vuajtur per te arritur kete stad normaliteti me brezin tjeter (me sa thoni, se s'po pretendoj t'ju njoh jeten e vuajtjet). E keni arritur me takt, forgiveness, bashkepunim dhe mirekuptim nga te dyja palet. Nuk krahasohet kjo me situaten e Lises ku askush s'po e merr parasysh si qenie njerezore. Keshillat thjesht vlejne per ju ose te tjera femra ne situaten tuaj. Dhe kur jep keshilla, nuk jepet keshilla duke patur parasysh rrethanat tuaja, por rrethanat e asaj tjetres.

Meshkujt e shohin temen si lufte e sekseve. Ca thone, mjere kujt i keni rene ne dere ju te tjerat, ose ndihen te kercenuar se femra e tyre e ardhshme do u qendroje me sopate mbi koke duke pritur per momentin kur ata te bejne nje gabim te vogel. Pjesa tjeter perfytyron se si keto femra ua mbledhin burrave ne shtepi. Une them ju nuk keni vetebesim se do gjeni nje femer qe bashkepunon me ju, gjysmen tuaj, te ndiheni se e keni njohur nje jete. Me nje burre qe ka konsiderate per te, femra (normale) can afford to be nuse fshati. Une them kaq -- po i pata vjerrit ose prinderit ne shtepi, nuk do mundemi te shihemi ne sy ne mengjes Simple as that. Dihet qe femija me i vogel mban prinderit keshtu qe mos u shani me nj-tj se s'jeni motra e vellezer (s'keni perfitim nga ky muhabet), po hauni me ata qe keni ne shtepi se kujt do u bien ne dere pleqte
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 23-07-2006 më 14:20
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Dihet qe femija me i vogel mban prinderit keshtu qe mos u shani me nj-tj se s'jeni motra e vellezer (s'keni perfitim nga ky muhabet), po hauni me ata qe keni ne shtepi se kujt do u bien ne dere pleqte
    Si tip Ping-Pongu...he Leila ?
    S'ma do menja qe do prenoncoheshe kshtu per prinderit tuaj
    ...

Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds
    Si tip Ping-Pongu...he Leila ?
    S'ma do menja qe do prenoncoheshe kshtu per prinderit tuaj
    Une nuk i shoh si pengese vjerrit kurre dhe nuk eshte gje kaq e tmerrshme kur ata i dijne caqet e miresjelljes dhe i biri ua kujton sa here dyshon qe mund t'i kene harruar.
    .......................
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Une nuk i shoh si pengese vjerrit kurre dhe nuk eshte gje kaq e tmerrshme kur ata i dijne caqet e miresjelljes dhe i biri ua kujton sa here dyshon qe mund t'i kene harruar.
    Dihet qe femija me i vogel mban prinderit keshtu qe ...hauni me ata qe keni ne shtepi se kujt do u bien ne dere pleqte
    Edhe te hahesh me te tjeret qe kujt ti bie 'shorti i mire' edhe nuk e sheh si pengese ..? Pak si kontradiktore pasi te ishte kjo e fundit , nuk do kishe nevoje te 'haheshe' me te tjeret..!
    Anyway , terhiq e mos keput i thojne ktij muhabet...gjithkush e din se ca ban !
    ...

Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Po ndaje pra mo shakane para se te na vije ndo nje moderator e ti vere drynin temes. Urrej te shpjegohem sepse mendoj se shpjegohem mjaft (ve re se si perdor kllapa incessantly ne c'do post), por ne kete teme ceshtja po behet lufte kur nuk ka pse sepse ne fund te fundit secili ben sic do vete. Amerikanja rron me vjerre, PINKu me Toron jo, dhe secili do jetoje pa u influencuar nga forumi, dmth nuk ka rendesi se c'thuhet ketu edhe pse po merret kaq seriozisht... me teper se c'duhet (but then again that's not my place to say... see, kllapat). Me qe njerezit nuk ndryshojne, dmth njesoj do sherrosen per te njejtat gjera, te pakten sherrin ta cojne gjekundi tjeter where it actually matters -- like at home where they DO have parents se ne forum... jemi te gjithe jetim (Joke kjo e fundit. Pak rendesi ka ne eshte funny se s'jemi te gjithe te talentuar. Rendesi ka te dallosh ndryshimin.)
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Ka qene/ eshte nje kenge pop. tironase:

" E para m'eshte nona,
    e dyta më je ti,
    te dyja t'mira jeni,
    gjith' bota ju ka zili".

Persa i perket, temes, natyrisht qe burri/djali i shtepise ka barren kryesore ne mbajtjen e ekuilibrit midis prinderve dhe gruas, por per te mos perseritur ato qe jane thene me siper, mendoj qe ka te beje shume edhe mentaliteti, kultura, shkollimi dhe emancipimi i tyre.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga AMERIKANJA06
    -Prindi eshte i lumtur, kur mban ne krahet e tij/saj femijen e djalit apo vajzes.
    Prindi eshte i lumtur, kur kafene ne mengjes e pin ne nje tryeze me djalin/vajzen e tij/saj.
    Prindi eshte i/e lumtur, kur shikon femijen e tij/saj duke perparuar ne jete.
    Shikon nipin/mbesen duke u rritur me kushte aq njerezore sa zemra mal u behet.
    Pra, cdo hap qe ben perpara Familja eshte Lumturi dhe Gezim ne syte e prinderve.-

Eshte nje fjale e urte popullore shqipetare:"Pleqte dhe Femija kenaqen me pak!"

Po kush te do si prindi yt moj xhan?
    Po kush e do femijen tend me shume, gjyshi/gjyshja e tij/saj
    apo nje babysister me fytyre fallco??!!
    Ah, disave u duhen vite te rriten, perparohen,civilizohen, apo dhe te transformohen krejtesisht.
    Jeta nuk eshte vetem QEJF.Jeta eshte me shume SAKRIFICE.

Po deshe Burrin, do t`i duash dhe Prinderit.[/b]
    E kunderta verteton emrat materialiste, egoiste dhe shume te ceketa ne gjykim.
    Nga c'lexova ketu , ti Amerrikane qenke rast i ralle. Eshte e veshtire ne ditet e sotshme te gjesh nje nuse te tille , ose ose me keto mendime qe ke mund ti perkasesh nje gjenerate te meparshmese ska sesi ??.
    Ti ke shkrujt shume po prape nuk me bind mua.
    E para burrin kur e more dhe u martove aty te ceremonia i betohesh atij , do i dedikosh jeten atij , ne te mira dhe te keqija dhe atij vetem dhe jo dhe prinderve te tij. E dyta femijet si gjithe te tjeret do kene gjyshe dhe gjysher , do shkojne dhe do vijne ashtu sic kemi bere dhe ne dikur. Femijet ne radhe te pare jane te tute dhe te burrit tend. Pastaj vjen gjyshi dhe gjyshja, te takon ty ti duash dhe te kujdesesh per to. Nuk po thote njeri ketu tu privosh te drejten atyre te takojne niperit dhe mbesat e tyre. Nuk e kuptoj pse kaloni ne ekstreme ? Sic duket ju me " jetese me vete" kuptokeni jetese larg dhe moskokecarje . Jo mi goc se nuk eshte aspak ashtu. Ti/ une do jem prape ajo qe do i shikoj dhe do jem aty per to kur te kene nevoje.

Edhe plz me kete shprehje anadollake - Po deshe burrin do duash dhe prinderit. Get real.

PS: AAO , prinderit te takon ty si djale i tyre tu dalesh per zot , dhe jo nusja jote. Prinderit e nuses do i mbaje ti ? Apo shkon me ligjin e" kanunit "atje .. le ti mbaje djali ? Po kur djali eshte gjithe diten ne pune 12-13 ore , psh si punon ti , atehere kujt i bie te kujdeset per prinderit e tu ... ti apo nusja jote? Dhe me thuaj pak cfare detyrimi ka ajo per prinderit e tu njehere??? Shume kontradiktore eshte , gruaja eshte ajo femer qe ti ke vendosur te kalosh jeten me te dhe jo te behet mjet shfrytezimi ne doren tende.

Dhe dicka e fundit ne lidhje me kete teme se nuk ja vlen te diskutohet me : Prinderit kane detyrime per femijet e tyre , kurse femijet nuk kane detyrime kurrsesi , eshte vetem dashuria dhe respekti , vleresimi qe i ben femija prindit por jo detyrim si e thoni ju. (kjo vlen sepse e lexova me lart te permendej detyrim , detyrim ... )
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Dhe dicka e fundit ne lidhje me kete teme se nuk ja vlen te diskutohet me : Prinderit kane detyrime per femijet e tyre , kurse femijet nuk kane detyrime kurrsesi , eshte vetem dashuria dhe respekti , vleresimi qe i ben femija prindit por jo detyrim si e thoni ju. (kjo vlen sepse e lexova me lart te permendej detyrim , detyrim ... )
    pink avash, jo me yrysh. si s'paska detyrim femija per prindin?
    une per vete s'do i lija jashte ne asnje menyre as te mite e as te burrit nese do ishin ne gjendje per te mos u kujdesur per veten e tyre. por ajo eshte situate ekstreme. le te flasim per kur prinderit jane shendoshe e mire e ia dalin vete mbane nga ana ekonomike. a eshte e domosdoshme qe keta te jetojne me femijet? une them jo.
    pastaj prinderit shqiptare jane dhe mistreca ne pergjithesi, nuk e dine vendin qe u takon. ndaj ne kete mes eshte detyra e djalit te krijoje balancen, dhe kuptohet pa ia prishur qejfin mamase (me te cilen rregullohet gjithmone), duhet t'i beje te ditur gruas qe ajo ka vend shume te rendesishem ne jeten e tij. nejse gjera te sterthena. dhe ne internet shume here keqinterpretohen.
    good luck me vjehrrat shqiptare, lol - une vete kam hequr dore njehere e pergjithmone.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kuqke nuk marr yrysh une. Detyrim si e bejne keto nuk eshte. Eshte vleresim, respekt dhe dashuria qe ti e ben por jo Detyrim .
    Se kam pare shume raste ne Shqiperi , kur nusja dhe nena nuk shkojne mire , por vetem per sy te botes dhe kesaj gjeje qe keto e quajn Detyrim .. kane jetuar ne te njejten shtepi dhe kur vjen puna e kane urryer njera- tjetren...

Mua sme pelqen te shtirem , ne do e respektoj vjerren , apo njerezit e burrit le te marin ate qe i takon , respekt dhe vetem respekt. Dhe neser , pasneser kur te me rritet cuni , as nuk pres qe ai te jetoj pergjithmone me mua , ai ka jeten e vet. Mua me takon si detyre ta rris , ta edukoj , shkolloj dhe ta nxjerr ne jete... me pas eshte jeta e tij dhe vetem atij , dhe sic eshte kjo jona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 24-07-2006 më 11:27
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Problemet e femijeve Shqipetar
    Nga MIRLINDA në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 10:52
  2. Problemet e urbanizmit në rajon!
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2006, 19:22
  3. Problemet e ekonomise Shqiperise
    Nga niku-nyc në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2005, 09:26
  4. Jeta dhe problemet e gruas shqiptare
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 05-11-2004, 06:01
  5. Problemet në rivierën e Himarës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2003, 22:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •