Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 115
    Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Po ajo eshte shqipetare me r2t si sillesh keshtu me te sikur te jete serbe, pale te kemi dhe nacionalist te flakte, te pakten keshtu mbahesh.
    me mire vone sesa kurre....

i/e regjistruar Maska e Cosmopolitan
    Anëtarësuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    kujt i intereson ne kete forum?
    Postime
    76
    Hi Lisa80!
    Me vjen shume keq qe je ne kete gjendje dhe shpresoj qe te gjesh nje solucion sa me te mire per problemin tend.

Megjithate per mendimin tim, kjo relate me duket pak e komplikuar. Fakti qe ai ve familjen e tij (dmth nenen, vellain, baben) perpara teje eshte pak shqetsuese. Dmth, sigurisht qe nena, baba jane njerezit qe ai duhet ti respektoje dhe ti ndihmoje deri sa te jete mundesija, por njeriu kur martohet ka prioritet familjen e tij te re, ne kete rast ty ose dhe femijen(t) qe ju mund te keni me vone.

Une them qe disa gjera duhen te behen te qarta ne kete relate. E shof ne tregimin tend qe ai te theret, bertet sepse pak a shume eshte ne stres per t'ju pergjigjur kerkesave te te gjitheve (pervec te tuave).

Une po te isha ne vendin tend, do te gjeja momentin e duhur kur te isha vete me te, dhe do e ulja ne tavoline dhe do i beja te qarta disa gjera. Faktin qe ti nuk je me e lumtur me te, faktin qe ai ty te ka ne kategorine e dyte per c'do gje, faktin qe ti nuk trajtohesh me respekt dhe vemendje nga ai e shume te tjera qe ke ti nevoje ti nxjeresh nga shpirti jot.

Ky muhabet duhet te jet dhe pak kercenus, ne kuptimin qe ai ta kuptoje qe ka te beje me gruan e tij dhe te ardhmen e tij dhe nqs gjerat nuk ndryshojne, alternativa tjeter eshte ndarja. Me kupto duhet te gjesh menyren se si t'ja thuash sepse qellimi jot ne kete pike nuk duhet te jete ndarja. Mgjt ky diskutim duhet te jete nje kercenim verbal per te.

Plus duhet ti besh te qarte se si ti i kerkon dhe i pelqen gjerat ne kete lidhje. Edhe pse ai mund te te thote xheloze, apo egoiste, ti duhet te ngulmosh qe "kjo jam une" dhe keshtu e shof une te arsyeshme. Dhe si ti dhe ai duhet te vini ne nje mirekuptim, me kuptimin qe te dy duhet pak a shume te toleroni ekstremet qe mund te gjeni tek njeri-tjetri.

Pika e fundit qe dua te te them ty vecanerish eshte "durimi". Nuk eshte e lehte te lesh vendin, familjen dhe jeten tende dhe te vish te jetosh ne jeten e nje njeriut tjeter. E di kete nga eksperienca. Eshte shume veshtire te ambientohesh me jeten Amerikane dhe me nejrezit qe kane ketu vite qe jetojne. Nuk e di se c'fare ndodh por pak a shume njerezit ketu behen shume materialista dhe pervecse gjakut njerezit e tjere i shikojne si objekte. Mundohu te gjesh nje pune qe te humbesh mendjen gjithashtu te fitosh dhe lekun tend, sepse do te te beje te ndihesh me mire.

Shpresoj te te kem ndihmuar sadopak. Te uroj gjithe te mirat!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Cosmopolitan : 20-07-2006 më 12:21
    "...beauty comes from inside....the mind comes from reading"

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga i fundit
    Po ajo eshte shqipetare me r2t si sillesh keshtu me te sikur te jete serbe, pale te kemi dhe nacionalist te flakte, te pakten keshtu mbahesh.
    Viktime, nuk eshte sarkazma mjet qe ti mund ta kuptosh. Ti shko hap ndonje kuran, ktheji bythet nga Qabja, futi nje synet bibiles dhe luaj topa-gropash. Kur te arrish te ne fazen qe te konceptosh perdorjen e sarkazmes, Ballshi do jete bere kryeqytet.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    rrezik edhe burri i ksaj esht i regjistrum ne forum edhe i ka dhene keshilla te kjo teme

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    ose me bukur akoma...lisa eshte njera prej ketyre qe i japin mend...thjesht per kenaqesi verore.

as e lexova fare, same sh*t...different handwriting.
    Habitem me Taulantin e R2T qe e moren mundimin
    Summertime baby!

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Problemi kryesor ketu qendron se ti nuk ke mesuar akoma te lash e te shplash e te gatuash e te besh kalamaj e mos e hapesh shume gojen. Burri po e ben detyren e vete, po nxjer lekun, mban famijen, te ka fut ne shpi me kondita, ti pse po ja ben gam-gam-gam forumeve. Mblidh mend e kokes e meso te sillesh sic i ka hije gruas, se te ishte ndonje tjeter kishte hap nje grope pas kopshtit, te kishte fut brenda, dhe kishte mbledh fisin perreth te te qellonin me gure.
    Turp e faqja e zeze per ate burre qe te ka ty.

Pakapi, s'po diskutohen hallet e Kuqes, por te Lises. Fokusohu ne teme se te thashe qe ke filluar te devijosh lately.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Ihti
    ose me bukur akoma...lisa eshte njera prej ketyre qe i japin mend...thjesht per kenaqesi verore.

as e lexova fare, same sh*t...different handwriting.
    Habitem me Taulantin e R2T qe e moren mundimin

Ihto une them qe kush ka postin me te gjate mbas Lises eshte dhe Lisa e vertete .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga Kuqalashja

Pakapi, s'po diskutohen hallet e Kuqes, por te Lises. Fokusohu ne teme se te thashe qe ke filluar te devijosh lately.

E ndiej e ndiej Kuqe qe kam mare rrugen e te paudhit kohet e fundit. Ja ve fajin Apple Computers, qe nxoren fitim me te vogel kete tremujor dhe mu ul vlera e akjoneve. Qe ate dite me ka ik truri per lesh pilivese. Po bej autokritike dhe jap llafin e pionierit te Enverit se do i kthehm rruges se Zotit.

P.S Je shume e mire.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-05-2006
    Postime
    15

Te lumte dora amerikanja

Citim Postuar më parë nga AMERIKANJA06
    E dashur Lisa.Uroj te jeni cliruar ca nga ky ankth qe ju paska zene.
    Degjo nje sekonde mua ju lutem.
    -Kurre mos i nderhy burrit tend ne marredheniet qe ka ai me Nene e tij, apo familjaret e tij.
    Ty te duket sikur je e lene ne harrese per gjithcka, ngaqe akoma s`te eshte hapur rruga e studimeve personale(apo punes tende personale).
    Duro dhe pak kohe.
    Tani jemi ne muajin korrik.Eshte muaji me i pershtatshem qe ti te prezantosh
    dipllomen tende ne ndonje universitet te shtetit ku ju jetoni.
    Beje kete hap.Trokit dhe tek e fundit po nuk kuptove gjuhen merr perkthyes
    nje shoqe tenden apo komshije -gjej dike urgjentisht.
    Mendo per vetveten.
    Ketu te njihen creditet (provimet, apo lendet qe keni mbaruar ne Shqiperi)
    Kursin e gjuhes amerikane e ke free,-pasi ju as nuk punoni.
    Diplloma juaj do ju njihet, dhe mbase e pakta do ju duhet te beni disa klassa plus,
    gje qe shteti do paguaje per juve.Me beso.Merr guximin dhe trokit ne ndonje zyre universiteti.
    Cdo rruge tenden e shoh te hapur.Vetem "mbyll gojen" dhe per ca kohe.Tolero motra!
    Mos shkaterro martesen tende per hir te askujt; as kusherinjve te burrit, as prinderve, apo shoqerise se tij.
    Jo te gjithe te duan te miren, mos harro.
    Sekretet e tua familjare te lutem si moter,-mos ia beso askujt ne kete bote-as Mamase tende,
    sepse do vije dita juaj!Ke nevoje per pak shtytje, te besh ti hapat e pare te sigurosh te ardhurat financjare-duke bere te njohur diplomen tuaj ketu
    dhe mbaje mend nga une qe dhe Kembet bie fjala do te t`i lepijne te gjithe
    kur te besh parane tende, do kesh personalitetin tend me te forte se kurre
    dhe gjithckaje ne jete do ja arrish.
    Mos mendo kurre negativisht qe "Ja mbarova universitetin ne shqiperi, dhe asgje spo bej!Jam kthyer ne shtepiake, si e burgosur me duket vetja!"
    Hiqi keto mendime moter e dashur, nuk te perkasin ty.Ti je inteligjente,e afte
    te cash ne jete me mendjen tende.Mendja eshte arma me e forte qe mposht cdo gje!
    Ameriken merre njesoj sikur ke lindur dhe je rritur ketu,
    vetem se shikon ngjyra njerezish dhe me mendjen tende defrehu me cka shikon.
    Me kupton e dashur?

Me burrin qendro afer.Buzeqeshi, qofte dhe fallco(pasi dhe burrat e bejne kete gje shpeshhere).Behu e forte menderisht.Bej sikur je njeriu me i lumtur ne bote.
    Pranoje ne vetvete se existon vetem ti dhe deshira jote te arrish cfare ke deshiruar gjithmone.
    Ndahu nga thashethemet, pse kjo sillet keshtu me mua, pse ky s`me respekton, apo pse vellai yt nuk punon dhe del me makine tende etj etj...Harroji festat, su be nami-mesohesh, biles behesh me e forte te perballosh problemet e jetes!
    Hiqjua vizen te gjitha problemeve ne familjen tende te re.Le te mendojne te tjeret
    per cfare ndodh, mos e vrit trurin per injorantet!
    Mjafton qe yt shoq punon rregullisht dhe kthehet ne shtepi.Mos i ler hapesire te ftohjes se ndenjave mes njeri-tjetrit.Jepju me pasion, me deshire.Fitoja zemren.

Dhe nje gje dua te te them, si moter me beso:"Ti do jesh femra me fatlume ne bote!-Nese mbetesh shtatzene pa deshiren tende,-beja hallall femijes!Ne te kundert, as mos fantazo te mbetesh shtatzene.Do me thush perse?!
    Sepse ti duhet te fitosh cfare ke humbur per jeten tende, -profesionin tend,
    universitetin, te ardhmen, -ndersa femija do kerkoje perkushtim prej teje
    dhe nje sekret tjeter:-pastaj do kontaktosh me fjale me te renda-ja sa erdhi kjo
    na mbeti shtatzene.Mire e ka, te beje punet e shtepise e te rrije urte
    se sja kemi per borxh te qarat e femijes.Do humbasesh elasticitetin e trupit tend,
    dhe ky lloj burri s`do te te adhuroje fizikisht si me perpara."

E dashur Lisa.
    Durim, perkushtim vetvetes, mos degjo thashethemet e askujt,
    mos i nderhyj burrit tend ne marredheniet e tij familjare,-behu pak dreqe si i thojne nje fjale.
    Pranoje realitetin per momentin, derisa te hapen rruget e se ardhmes tende.
    Je ne kohe , vetem durim per hir te vetvetes-te askujt tjeter.
    Do jeni cifti me i lumtur dhe me fatlumet ne bote.
    Buzeqeshi jetes.Te marrte America me te mire ishalla.
    Te gjitha ato qe do te te thjoja edhe une i ka rrjeshtuar amerikanja me shume te drejte.Keshtu qe lexoje edhe nejhere apo edhe shume here te tjera pasi deri tani eshte keshilla me e mire nga te gjitha shkrimet e tjera te forumit.

te uroj te jesh e qete edhe e duruar ,pasi nuk i thone kot nje fjale te uret :"i duruari,i fiturai"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Kuqalashja

Me mua e kishe ti? Ke cituar njeriun e gabuar ama lol.

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Problemet e femijeve Shqipetar
    Nga MIRLINDA në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 10:52
  2. Problemet e urbanizmit në rajon!
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2006, 19:22
  3. Problemet e ekonomise Shqiperise
    Nga niku-nyc në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2005, 09:26
  4. Jeta dhe problemet e gruas shqiptare
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 05-11-2004, 06:01
  5. Problemet në rivierën e Himarës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2003, 22:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •