Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Jeto qe te mesosh Maska e CuLi-GoaL
    Anëtarësuar
    08-11-2007
    Vendndodhja
    GJAKOVA CITY
    Postime
    437

Çfarë janë shiritat e veglave dhe meny në programin Excel?

Kush Mund Te Me Ndihmoi Rreth Kesaj Teme

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Shiritat me vegla? Kam edhe une nevoje per ndihme!!

Anëtarësuar
    08-11-2007
    Vendndodhja
    GJAKOVA CITY
    Postime
    437
    Kush Mund Te Me Ndimoj Rreth Kesaj Teme ?

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar më parë nga rexha-2007 Lexo Postimin
    Kush Mund Te Me Ndihmoi Rreth Kesaj Teme
    Si po mendon shiritat me vegla...?

Per toolbars apo, i ke shiritat ndihmes...

View-->toobars--> dhe i ke toobaret e ndryshem...

shpresoj se te hyra ne ndihme...

Menytë
    Menyja afishon listë të komandave.

•Klikoje emrin e menysë, siç është Skedar, Redaktim, ose Pamje, për t'i afishuar komandat.
    •Kliko një komandë, siç është Printo (menyja Skedar), Gjej (menynë Redakto) dhe Prit (menyja Redakto), për t'ia mundësuar programit të Office-it ta zbatojë komandën.
    Mënyra më e mirë për t'ia prezantuar vetvehten programit është duke i shfletuar menytë për t'i parë komandat e ndryshme dhe veglat që mund t'i përdorësh deri sa punon.

Kur së pari nis një program të Office-it, shfaqen vetëm komandat më themelore. Mandej, ashtu siç punon, menytë dhe shiritet e veglave përshtaten ashtu që shfaqen vetëm komandat dhe butonat të cilat i përdor më shpesh. Nëse komanda ose butoni nuk është përdorur për një kohë të caktuar, e "lëshon" menynë ose shiritin e veglave. Për ta parë listën e plotë të komandave, klikoi shigjetat në fund të menysë.
    Office-i përmban meny të shkurtoreve, po ashtu të njohura si meny të klikut të djathtë. Këto shfaqen për shembull kur me klikun e djathtë klikon në përzgjedhje, shirit të veglave ose butonin për shiritin e detyrave. Menyja e shkurtores i rendit komandat që i përkasin vetëm atij regjioni në ekran ose përzgjedhje. Për shembull, nëse je duke shtypur tekst në Word dhe klikon me klikun e djathtë, do të fitosh një meny të shkurtoresme komandat që janë në lidhshmëri me atë aktivitet: Kopjo, Ngjit, Fonti, dhe kështu me rradhë.

Shiritet e veglave
    Shiritet e veglave shfaqen nën menytë. Ato përmbajnë butone që mund të klikosh si një alternativë e shpejtë për të përdorur komandën nga menyja. Për shembull, për të printuar një skedar, mundata klikosh butonin Printo në vend që ta klikosh komandën Printo në menynë Skedar.

•Për t'i shfaqur ose fshehur shiritet e veglave, në menynë Pamje, trego kah Shiritet e veglave, dhe mandej klikoi shiritet e veglave që dëshiron t'i shfaqësh ose t'i fshehësh.
    •Për të mësuar rreth butonit në një shirit të veglave, pusho reguesin mbi butonin dhe mandej lexoje Këshillën e ekranitqë shfaqet në gjuhën themelore.
    Shiritet e veglave mund të cungohen në skaj të dritares, ose të qarkullojnë. Mund t'i zhvendosësh shiritet e veglave rreth ekranit për t'i pasur ato në një vend i cili është më i përshtatshëm.

•Për të zhvendosur shirit të veglave, kliko dorezën e shiritit të veglave në shiritin e veglave të cunguar, ose shiritin e titullit në shiritin e veglave qarkullues, mandej zvarrite në një vendndodhje të re.
    Kur e zvarrit shiritin e veglave në skaj të dritares së programit, bëhet shirit i veglave i cunguar.

Më tepër se një shirit i veglave mund të cungohet në rreshtin e njëjtë. Por nëse nuk ka mjaft hapësirë për t'i afishuar të gjitha butonat, disa prej tyre do të zhduken. Mos u brengos, butonatjanë ende në dispozicion. Nëse butoni Obcionet e shiritit të veglave në fundin në të djathtë të shiritit të veglave ka një shenjë , që domethënë se më tepër butone janë në dispozicion se që mund të shfaqen. Nëse dëshiron që të duken të gjitha butonat, mund ta zhvendosësh shiritin e veglave në një pozicion tjetër.

besoj qe te kam ndimuar rexh

Anëtarësuar
    08-11-2007
    Vendndodhja
    GJAKOVA CITY
    Postime
    437
    me ke ndimuar shum shkelqo

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    jeni qe jeni nuk na e shpjegoni dhe cik berjen e formulave ne tabele. si ato horizontale dhe vertikale.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    sa shume qe do nga jeta ene ti goce

ti excelin e ke ne taljonce apo engeske?
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Tema të Ngjashme

1. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23
  2. Delphi - Ndihme per programin tim ne Delphi
    Nga firdeus18 në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-12-2005, 09:55
  3. PD ka programin e mazhorancës së ardhshme
    Nga dr_arkile në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •