Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Femrat luftojnë paragjykimin në timon

Një revistë e re që ka filluar të botohet në Rusi "Gruaja në Timon", ka si qëllim t'u japë femrave që ngasin makinën pak krenari. Pronësia e një makine është kthyer në një simbol të statusit në Rusinë postkomuniste.

Edhe në vendet e Ballkanit numri i femrave që i japin makinës është shtuar. Megjithatë ende ekziston një lloj paragjykimi se femrat nuk janë aq të afta në timon sa meshkujt.

Por në shumë vende statistikat flasin ndryshe - meshkujt janë më të predispozuar që të bëjnë aksidente në rrugë. Po ju çfarë mendoni? A jeni ndeshur ndonjëherë me ndonjë paragjykim kur keni qenë në timon?

BBC Albanian
    My silence doesn't mean I am gone!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Femrës edhe i ka hije të ngasë makinën, por nuk i ka hije të lodhet e të krruset duke punuar nga 12 orë në ditë si taksiste, medoemos i prishte bukuria e trupit në këtë rast.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Un mendoj qe femres i shkon te ngas makinen ,ka nje hijeshi te papar ,por ku vjen puna se kush jan me te mir ne ngarjen e makines, un mendoj meshkujt ,shif qe ne castin kur do parkojn makinen, femrat rrin nje or hy e dil e hy e dil ,vjen nje mashkull nje marsh para nje mrapa makina parkume, te pakten kshu mendoj un vet ,nje femer qe te ngas makinen mir duhet te kaloj disa vjet me makin .......

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Jo djemt jane nejse une makinen e marr per 5 min sa arri ne pune keshtu qe nuk mund te jap mendim sepse po ta marr me poshte punes do jem cdo nate ne rajon te policise :P.Jam edhe shoqere e re kuptohet:P.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Ka shume femra qe jane me teper te kujdesshme se meshkujt ne timon por ka edhe disa te tjera qe e humbasin fare toruan dhe per shkak te ketyre te fundit
    sa here qe shoh nje femer qe eshte duke ngare makinen nese jam kembesor qendroj ne ekstremin e tortuarit dhe nese jam ne timon ju qendroj te pakten 10-te metra larggjithesesi i pergezoj femrat Shqiptare per faktin qe kane deshire te ngasin makinen dhe pse jo te na konkurrojne denjesisht neve meshkujve megjithese kur japin provimin e patentes,teorine e qajne por praktiken.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    djemt e ngasin me mire makinen ..
    me mire din te manovrojne ne rast aksidenti apo grope ne rruge ...
    kurse ne vajzat eeeeeee
    flas per veten time ,nga e keqa e perdor ,se ketu makina nuk eshte lux po kembe ne thonjza ....
    ate te shkret parkingu e kam qe mos me pyesni dua nje ore ta perkoj mire ,APO KUR HYJ NE AUTOSDRADE ,e ngas si ato plakat ,me friken me te madhe ...
    PRANDAJ DJEMTE KRYESOJNE NE NGARJEN E MAKINES ....

Trusti i Lulelakres Maska e Tulipani Zi
    Anëtarësuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    Aty ku mos qofsha
    Postime
    412
    Zot ruajna nga femrat ne timon dhe sidomos nga femrat aziatike ne timon.
    BRIGADA E KUQE PERJETE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    95
    "Donna al volante pericolo costante"…thote nje miku im.
    Eshte e vertete qe femrat jane me te kujdeshme kur ngasin makinen, s'ka si te jete ndryshe, po te ecesh me 30 ne ore, jane te tjeret qe s'presin dot mbrapa ne radhe e te parakalojne e rrezikojne te bejne aksident....
    Ne shqiperi s'e kane fajin as meshkujt e aq me pak femrat po rruget qe jane cope-cope..vetem nje favor te sjellin keto rruge - me shume se narshin e dyte maksimumi te tretin s'e kalon se perfundon ne grope, keshtuqe ke me pak rrezik te besh aksident.

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Suedia, aty ku femrat jetojnë parajsën
    Nga Xhuxhumaku në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 13-05-2012, 12:02
  3. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  4. Femrat Biblike!
    Nga Lioness në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2006, 16:48
  5. Femrat dhe ekonomia - Nga Kotelja!
    Nga Dita në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 08-07-2002, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •