Dita e pare qe nuk po pi me,vetem kafe,ankthi i tmershem mbaroi,dua qe te jesh mire,por ne mendje te kam gjithmone.....jemi kaq larg dhe kaq prane...... i mbyll syte dhe te kam perpara.
Dita e pare qe nuk po pi me,vetem kafe,ankthi i tmershem mbaroi,dua qe te jesh mire,por ne mendje te kam gjithmone.....jemi kaq larg dhe kaq prane...... i mbyll syte dhe te kam perpara.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
P R I T J A
Shiu binte litar. Unė po pija kafe. Gjithė ai shi sikur donte tė lante dhembjen brenda meje. Kot. Shiu mund tė pastronte rrugėt, qelqet, mund tė pastronte gjethet e pluhurosura, por jo shpirtin...
Kish njėmij vjet qė s' tė kisha parė. Mė bėhet se nė gjithė ato pika shiu ishin ēastet qė i desha dikur aq shumė. Mė vonė, u rralluan pikat e shiut. Tiktaku qė prekte lehtė qelqet e dritareve, mė bėhej se ishin hapat tu tė lehtė. Dera do tė hapej dhe do tė hyje ti...
Do tė kaloje gjithė atė mur tė pakalueshėm dhe do tė shfaqeshe nė portėn time. Mendoja kėshtu dhe qeshja me veten. Megjithatė e di, sido qė tė jetė, njerėzit qė nuk besojnė, nuk arrijnė askund. Unė besoj, dhe sidoqoftė, arrij diku... Diku pėrtej ėndrrės.
Pres. Pres. Dhe, pres...
M'u kujtua ai personazhi qė kishte pritur 500 vjet pranė portalit tė parajsės. E kishte pyetur ai kalimtarin e vetėm qė kishte takuar aty, se ku ndodhej. Kalimtari i qe pėrgjigjur: "Ti ndodhesh mu pranė portalit tė parajses.
"E kur hapet portali e pati pyetur ai?" Kalimtari pati qeshur dhe i qe pėrgjigjur: "Portali hapet njėherė nė 500 vjet. Ai qė pyeti nuk u habit fare...
Kalimtari iku, ndėrkaq, ky ndenji zgjuar 500 vjet. Por ah!... Nė njė moment qė zgjati sall njė ēast e pati zėnė gjumi. Nė gjendjen as fjet as zgjuar ndjeu gėrrhamėn e portalit. Kur u shkund nga gjumi, pa se portali po mbyllej.
Ishte i pathyeshėm. "S' ka gjė - tha - do tė rri zgjuar edhe 500 vjet tė tjera!...
Shiu binte litar.
Unė pija kafe dhe prisja si gjithmonė....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga trysil : 21-01-2008 mė 16:07
Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!
E ēuditshme, njė Trojan apo si quhen kėto luftėtarė modern, sypatrembur, shkatrrimtarė tė pamėshirshėm virtual qė rrėnuan, zhdukėn, shfarosėn, gjithė punėn time shumė vjeēare, vetėm pėr njė ēast. Kuptohet faji ngelet tek unė. E di s'kam bėrė backup!
Akoma mė e ēudtishme, nuk ndjeva dhimbje. Futa njė disk dhe sodisja PC-time tė ri-virgjėruar.
- The rest is silence.
Moti ka ndryshuar.Koha eshte me e ngrohte,dhe presioni i tyre barbar neper rruge duket sikur eshte relaksuar.
Edhe sot munda te capitem rreth 20 minuta.Duhet te jem i kenaqur edhe me kaq.
Neper rruge pashe njerrez me qener larg meje.
Dikur qenerit dhe policet nuk me benin pershtypje.
M'u kujtua se si deri vite me pare keta barbare praktikonin qene kufiri kundra meje.
Ne fillim nuk e kuptova se kjo gje behesh qellimisht.Por kur pashe se kur une ndrroja rruge te njejtat punonjese policie pa uniforme me dilnin ne cdo cep,ne qender te qytetit,ne rruge kryesore e jo kryesore e me ndersenin qente e kufirit deri tek kembet fillova te tmerrohem.
Nuk me tmerroj mundesija se do te me vriste qeni(Nje here kena me vdek) por me tmerroi vendosmeria e tyre per te ritraumatizuar nje te traumatizuar,per te me shkaterruar perseri nga ana psikollogjike.
Pas kesaj ata filluan te praktikojne Deja Vus.Me keta ata munden te arrijne nje sukses tjeter: pata nje tjeter episod ptss,per kenaqesine e bishave.Por kur e kuptova se kjo ish nje praktike tjeter e tyre ne perpjekjet e tyre per te zhdukur nje deshmitar krimi shteteror ato nuk me bejne me pershtypje.
Tashti nuk u ka mbetur gje tjeter vecse te me leshojne qente apo ndonje plumb kokes.
Nuk kam frike nga asgje.Nje here kemi me vdek.
Vite me pare,nje albanolog njeriu i tyre me tha se shtetet praktikojne edhe venien e kamerave rrezatuese te rrezeve kancerogjene kur duan te heqin qafe nje njeri pa rene ne sy.
Atehere ajo fraze qe leshoi ai person zyrtar nuk me beri pershtypje.Por me vone arrita ne konkluzionin se ai mund te kete qene nje kercenim: Po llape per te keqen qe te kemi bere(qe do te bejme) ne te zhdukim pa rene ne sy fare.E leshoi rastesisht ai zyrtari ate fraze apo me qellim kete nuk mund t'a gjykoj.Por e verteta eshte se as atehere dhe asnjehere ajo fraze nuk luajti ndonje rol ne vendimmarrjet e mija.
-------------------------------------------------
C'est la defense elastique
C'est non seul'ment genial
Mais encor' radical-
Vargje nga nje kenge franceze
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga wittstar : 26-01-2008 mė 13:51
"Thon se,miqesi dhe armiqesi te perhershme nuk ka,(duhet zgjedhur njaren)?,
Hajla,
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hajla : 27-01-2008 mė 02:52
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Mbreme kur u ktheva ne shtepi pata nje ngjitje te tensionit te gjakut.
Kete e kam vene re edhe kur beje ushtrime me biciklete ketu ne shtepi.
Munda te capitem perseri sot per rreth 20-30 min.
Ishte pak ftohte,mendova te kthehem mbrapsht qe minutat e para te ecjes por pastaj vazhdova.
Makina policie rruges.I numerova.Tri makina.Nje miku im kur ishim student numeronte “fytyrat pa gjak” rruges.Njerrez me kostume te cilet ai i identifikonte si punonjes te sigurimit.Ata leviznin me kostume por pa kollaro.
Une e quaja naiv numerimin e tij dhe nuk merja pjese ne te pasi kisha degjuar qe nje nder tri shqiptar ish bashkepuntor i sigurimit.Tashti nuk besoj qe kjo te jete shifer e sakte.Mendoj me teper se perhapesh atehere ky informacion per te frikesuar njerrezit e per t’u gjallur mosbesim ndaj njeri tjetrit.Nje teknike kjo me nje dem shume te madh per unitetin e kombit.Po keshtu i duan diktaturat njerrezit,e keshtu i duan shtetet naziste t’i shohin minoritetet.Te mos ken besim tek njerri tjetri.
Sinqerisht nuk jam ne gjendje te beje diferencen midis sigurimit shqiptar dhe gestapos ne uniforme policie te shtetit gjerman.
Do t’i numeroj makinat e policise sa here do dale rruges.Kjo duhet te jete pa tjeter nje ngjitje timja ne nje nivel intelektual me te larte se ai qe gezoja ne Shqiperi.Atje truri im nuk funksiononte per numerimin e “fytyrave pa gjak”,apo xhipsat e sigurimit.Per polici as qe mund te behesh fjale deri ne gjendjen e tensionuar te vitit 1990.Madje tashti qe mendoj them se policia ne kohen e diktatures duhet t’a kete ndjere veten te diskriminuar ne krahasim me sigurimin,pasi nuk mbaj ment te kem pare makina policie rruges gjate gjithe jetes time ne Shqiperi qe nga feminija deri ne vitin 1990.Madje Nena ime,si drejtoreshe e nje shkolle dhe me vone si drejtoreshe e ne jetimoreje tregonte historira ku policet pershkruheshin thjesht si mbrojtes modest te ligjeve.
Do t’i numeroj makinat e policise sa here do dale.
Rruges duke ecur mendova si kane levizur policet gjerman neper getot e hebrenjve kur ende nuk ishin shpikur makinat.Me gomere,kuaj,derra,apo u hypnin gamileve.Shoh se njohurit e mija mbi historine e ketij vendi ku me ka hedhur fati jane te pamjaftueshme.
---------------------------------------------------------------
C'est la defense elastique
Mais encor' radical-
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga wittstar : 27-01-2008 mė 13:56
Nje engjell toke,nje vajze e mrekullueshme me tha te qaj,me tha te ulerij,dhe dhimbja pakesohet......dhimbja per vellain tim qe nuk e di se ku ka shkuar,ka ikur larg,larg,por me vjen cdo nate ne ender..........earth angel....I'm crying and I feel no more pain
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Sot sapo u ngrita pregatita nje zarf tjeter per Gjykaten e te Drejtave te Njeriut ne Strasburg te cilin e dergova me leter rekomande nje ore me pare.
Kjo perpjekje tjeter timja per te denoncuar shkeljen e te drejtave e rendon perseri gjendjen shpirterore ketu ne familje.Sa here flas per te drejtat e mija te shkelura pjesetaret e familjes time i kap ankthi.Dhe me te drejte.Pasi protestat e mija paqesore publike ne te kaluaren u ndoqen vazhdimisht me masa represive totalitare.
Me aq sa kam mundesi perpiqem t'jau kursej ankthin,por kjo nuk eshte gjithmone e mundur.
Ky eshte nje akt tjeter absurd.E kam fjalen per kete formular tjeter ankese qe i dergova sot Gjykates se te Drejtave te Njeriut ne Strassourg,pasi formularet qe u dergova ne vitin 2006 nuk mbriten kurre ate instutucion.Te pakten keshtu me thuhet.
Me vjen per te vjelle.
------------------------------------------------------
Mais encor' radical-
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga wittstar : 28-01-2008 mė 13:31
Pjesėn e ditarit tė ri e shkrova nė fund tė shtatorit tė vitit 1998, kur bashkė me shtėpinė dhe tė gjitha objektet tjera qė kisha ngritur me vite nė oborrin tim, me bibliotekėn personale m`u dogjėn edhe shumė fletore-ditar nga jeta ime.
APOKALIPS I EGER
The down no more rises
kur erresira eshte mbi ne,dhe qiejt behen te zinj
kur gjak pikon ne qiejt e trazuar,dhe engjejt ulerites vdesin
kur djelli ka djegur rezen e fundit te tij,dhe drite me nuk mbetet
kur lotet e zotit mberijne token,koherat e erresires kane erdhur
rrufe te tmershme me drite te shkelqyer
engjej qe digjen ne flake zjarri
stuhite qe luftojne ne qiell
si hordhite qe me flatra te zeza qe vijne
erera infernale
qe vijne nga larg larg