Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837

Thumbs up C#: SharpDevelop

Ju eshte dukur keto kohet e fundit se Windows po ecen perpara me .NET, C# e gjithe ato gjera me # ne fund, por kur doni ti perdorni ju kerkohet nje IDE Visual Studio 2005 qe eshte jashtezakonisht e avashte ne te ashtequajturit "legacy PC".

Zgjidhja me e mire SharpDevelop tatolisht open-source dhe mjaft fleksibel mos harroj dhe e shpejte. Mbeshtet dhe disa librari grafike nga Mono si GTK# qe te bejne te mundur te krijosh programe per *nix dhe Windows njekohesisht.

Mund te shkruani ne gjuhe si C#, VB.NET dhe ca te tjera provojeni mbase ju shpejton disa gjera.

Se harrova e gjeni ketu se cfare mund te beje: http://community.sharpdevelop.net/bl...atureTour.aspx

dhe normalisht ketu shkarkojeni http://www.sharpdevelop.net

Me te mira.

Analog Brain Maska e josif
    Anėtarėsuar
    26-02-2004
    Vendndodhja
    madagaskar
    Postime
    245
    Citim Postuar mė parė nga qoska
    Ju eshte dukur keto kohet e fundit se Windows po ecen perpara me .NET, C# e gjithe ato gjera me # ne fund, por kur doni ti perdorni ju kerkohet nje IDE Visual Studio 2005 qe eshte jashtezakonisht e avashte ne te ashtequajturit "legacy PC".

....

Me te mira.

mu nuk me duket e ngadalte VS 2005 nese ke nje pc : 3.0 GHz, 512 RAM , dhe me lart.

ndersa per sa i perket funksionalitetit te tij mendoj se nuk krahasohet me SharpDevelop (i kam provuar te dyja).

mendoj se vs 2005 implementon me sukses teknikat e "Rapid Application Development". kam vene re se disa programues per arsye nostalgjie vazhdojne
    te perdorin IDE dhe frameworke te vjeter, te cilat e ngadalsojne ndertomin e software-it me rreth 1/3 e kohes
    He walks among us, but He is not one of us ...

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Epo per aplikacione te thjeshta mund ta quaj nje RAD por per te tjera s'besoj se VS 2005 eshte ne nivelin e duhur.
    Gjithsesi prandaj Windows ka nje teori "brain-dead" sepse une duhet te blej kompjuter sa here ata nxjerrin nje version te ri te saj!

Lere pastaj pergjigjen qe duhet tu japesh klienteve per me teper duke imponuare kompetence :P:
    "Zoteri, kompania juaj duhet te rinovoje pasijet kompjuterike te saj qe te mund te ekzekutoje me performance dhe cilesi programin e fundit te krijuar prej nesh qe do t'ku ule koston ne mirembajtjen e informacionit!!!!!"

Besoj kjo shpjegon dhe ate "nostalgjine" tende.
    Per me teper kur .NET 3.0 per shkak te performances se dobet te parardhesve eshte nje riemerim i WinFX qe eshte API i ri per programim GUI ne VISTA :P.

Gjithsesi seicili me te vetat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-04-2005
    Vendndodhja
    Ku te me zėj nata
    Postime
    14

Cfare nevojitet qe te perdor nje program te shkruar me C# ?

Kam bere nje program te thjeshte ne C#.net dhe dua qe te funksionoj ne kompjutera qe kane te instaluar Windows XP.
    Mund te me ndihmoje ndonjeri se ku mund te shkarkoj programin
    "Microsoft .NET Framework 2.0.50727" ne se eshte e mundur, ose me jepni ndonje mendim tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2006
    Postime
    6
    A ka ndonjeri ndonje .pdf liber per C# per fillestar vetem menyra vizuele

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga josif
    mu nuk me duket e ngadalte VS 2005 nese ke nje pc : 3.0 GHz, 512 RAM , dhe me lart.

ndersa per sa i perket funksionalitetit te tij mendoj se nuk krahasohet me SharpDevelop (i kam provuar te dyja).

mendoj se vs 2005 implementon me sukses teknikat e "Rapid Application Development". kam vene re se disa programues per arsye nostalgjie vazhdojne
    te perdorin IDE dhe frameworke te vjeter, te cilat e ngadalsojne ndertomin e software-it me rreth 1/3 e kohes
    Nuk e shoh se si IDE me intellisense mundet ta shpejtoj ndertimin e software-it per 1/3 e kohes. Sigurisht eshte gabim shtypi ky.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •