Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e kiki_gj
    Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

!

Po e shoh se kjo pune ka mar me teper qeshtje te shakas por ok
    Pik se pari nuk jemi ka kuptohemi fare me sa duket per ate edhe po lindin mso marveshjet dua te jem konkret Ardi, se qka nenkuptoj me IP reale (Publike), ja nje IP Publike e cila ndahet nga Internetdhensi te ne ne Kosove IPKO ne kete rast ofron IP Reale (Publike) me 80.80.162.195 ndersa Ip Private eshte 192.168.0.13
    Ne kete rast nga IP reale 80.80.162.195 kemi dy ip private 192.168.0.13 - 14 dhe krijojm qasje VPN per kyqje ne server nuk do te kete sukses.
    Nga Internetdhensi eshte vendosur paisja shtese Router i cli mundeson qasje ne server.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga kiki_gj
    Tung

Kush mund te me ndimoj te realizoj nje lidhje VPN share conection.
    VPN Share Conection me duhet per arsye se ne firmen ku punoj kem te vendosur Serverin ndersa nga qyteti tjeter duhet te behet lidhja me VPN dhe atje egziston vetem nje IP Publike ndersa aty jan tre kompjuter me IP Private.
    ne kete rast kam provur me VPN share conection momentin qe e bej share conection with another users nuk mund te kyqem me server.
    Ka njohuri dikush nga ju te me ndimoj.
    tung
    Po me beni konfuz. nje router/vpn device e ben punen midis 2 zyrave.

ne router ke mundesine e "access control list" te kontrollosh cilat ip mund te bejne vpn connection

"ike client configuration pool" e lejuar nga "access control list" te cilet "vpn client will identify" me "pre-shared key".

me pas te duhet nje element i rendesishem i vpn "ipsec transform" connection te realizohet “aka” vpn client te behen virtual computer ne lan ku po ben vpn connection.

cfare lloj connection kini midis zyrave?
    blini nje router me gjithe qejf do ju ndihmoja.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    kiki kush te ka thene qe nuk ka sukses.
    E vetmja gje qe mund ta pengoje kete pune eshte ose ISP jote ose router lokal qe ben NAT dhe nuk eshte kompatibel me kerkesat e VPN.
    Zgjidhja ishte tel ISP per te pyetur ne mund te behet trafik VPN nepermjet tyre ose kontrolli i ruterit lokal per te krijuar nje rregull per kete lloj trafiku.

Une te them sepse kam patur te njejtat probleme me disa kliente qe perdornin NOrtell Extranet Client(VPN klient) dhe ne fillim e kishte routeri qe e zgjidha me nje BINAT(se di ekuivalenten ne linux) dhe disa here kur nderroja ISP duhej ti merrja ne tel qe te me lejonin akses VPN nepermjet routerave te tyre. ISP ishin qe nga nje kompani me satelit e deri tek ISP e vogla lokale.

Gjithsesi kete sqarim qe duam une e Ardi e bejme per ndonje tjeter qe vjen per te njejtin problem.

Me te mira e pune te mbare.

P.S. Alket mos e trash muhabetin se nuk ka kuptuar asgje nga ato qe the :P

i/e regjistruar Maska e kiki_gj
    Anėtarėsuar
    17-06-2004
    Postime
    75

FLM te gjithve

Tung
    FLm per pune tuaj mendimet tuajja Gosta Alket dhe Ardi jeni te mrekullushem.
    Goska flm je i shkelqyeshem kur don te jesh por sado qe e trash muhabetin Alketit kam arritur ti kuptoj nuk them qe jam ekspert se me lemin e routerave dhe rrjetave te medha nuk jam kyqur me teper ne rrjeta te vogla dhe ne Lemin e IT per PC natyrisht kam njohuri.
    Por i erdhi edhe rradha padashje te kyqem ne kete pune e VPN, per te perballuar me kete pune.
    JEni te mrekullushem flm per pergjigjet tuaja ju falenderoj shume per mundin.
    pershendetje per te gjithe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-07-2006
    Postime
    1
    A krijon trafik nje N.P.V? dhe a mund ta lejoje nje ISP, d.m.th a i krijon probleme?
    Sa shpejtesi duhet per nje NPV

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •