Baptist.
Nuk jam i qarte nese instikti eshte rrjedhim i vullnetit.
E bere pak me te thelle po, desha ta mesoj te lutem , meqe i pershtatet temes.
Baptist.
Nuk jam i qarte nese instikti eshte rrjedhim i vullnetit.
E bere pak me te thelle po, desha ta mesoj te lutem , meqe i pershtatet temes.
Uji: H2O
Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO
Vullneti, po nuk pati shtylle mbeshtetese guximin, ne shume raste destinohet te vdesi!
Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni
do ishte vertet dicka shume pozitive dhe efektive nese do te ishte ilire por fatekeqesisht seshte gjithmone i tille .
Ne Sigurisht Qe Kemi Nje Vullnet Te Lire Per Te Bere Zgjedhjet Tona..keto Zgjedhje Qe Ne Bejme Nuk Jane Te Detyruara Dhe Te Orientuara...
Ne Jemi Qenie Te Lira Qe Marrim Vendime Te Bazuara Nga Arsyeja...
Eshte Pikerisht Vullneti I Lire Qe Na Ben Unike E Na Jep Identitetin Tone...
"Carpe Diem"
Arben kjo eshte nje pyetje e cila implikon nje pergjegje teper te rende dhe tronditese per qenjien njerezore.Postuar më parë nga Arben Kote
E verteta eshte: thene me se lehti - Brutale. Kjo eshte nje pyetje teper fundamentale, pergjegja ndaj se ciles mund te demtoj bazen mbi te cilen ndertohet e gjithe rehatia shpirterore, shtyllen ku mbeshtetet gjithe forca e jetes dhe motivet te cilat na mbajne ne levizje. Apo saktesisht ajo qe ne kemi deshire ta quajme "vullneti i lire" gjate jetes.
Eshte e pelqyshme te mos preket foleja e esences se ekzistimit te shpirtit njerezor nga ana racionale e tij.Rruga e njohjes drejte qendres se ketij labirinti eshte pa kthim!Ai ngelet i vetmjaftueshem, i ulur ne qetesi, duke pyetur veten perjetesisht, -tani qe jam i lire, c'te bej me te?!!
Atje do te takohesh me te verteten dhe me perbindeshin. Dhe kur ta kesh pare, tmerri dhe panika, pamundesia per te dalur nga ky labirint dhe sulmet e panderprera te perbindeshit ne secilen orvatje per te gjetur daljen, do te rrenoje racionalitetin tend vazhdimisht dhe ti pas secilit ballafaqim, do te gjindesh me afer humneres se cmendise. Pas nje lufte te pashprese, te vetmen dalje e sheh do te jete vetvrasja me paramendimin se "po vdiqa une do te vdes edhe demoni".
99% te tyre e zgjedin kete si te vetmin shpetim.
0,9% zgjedhin cmendine dhe mbetjen e perhershme ne labirint nen sundimin e plote te bishes.
Vetm 0.1% te tyre ngadhnjejne te gjejne shtekun tjeter prej ku dalin krejtesisht te ndryshem.
Te ndryshuar perjete me peshen e njohjes se tyre te rende per te panjohurin qe jeton ne ta, absurdin e qenesise dhe jo-seriozitetin e perfytyrimit te bregut me diell, perplot njerez me zell, qe baresin si milingona nen kaltersine e qiellit te hapur me mendimin se kan halle per te ndrequr...
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Varet sipas Trrurit te njeriut !!! ene po ene jo i bie ne mestA është vullneti i lirë?![]()
F.L.M Baptist!Postuar më parë nga Baptist
Mesa mund te skanoj me me bagazhin tim me del qe instikti nuk qenka e thene te jete domosdoshmerisht (ne fakt) zgjidhja me e drejte racionale vetemrojtese,ose formula me perfekte per reagimin ndaj ngacmimeve te ambientit tone rrethues.
Ndersa vullneti lind si nevoje perfeksionimi ,pershtatjeje ne kete ambient (pasurimit) te instikteve qe bejne qenien tone me rezistente ndaj reales ne evolim.
Mund te themi se , instikti eshte paqja dhe vullneti eshte lufta?!
FLM!
E, po tani varet keto nocione se si i trajton.
Instikti del nga ajo kafsha. Por buron nga pjesa njerezore e saj. Kuptohet te nje pjese e njerezve normal.
Nese ioa ban vetes nje pyetje fundamentale, por te thjeshte sikur cila eshte enderra e jetes sime realizimi i saj. I vetes ne kete bote? Dhe kerokn pastaj pergjegjen PSE?
Eshte rruge e sigurte qe te shpie drejte pergjegjes se sakte qe gjindet ne labirintin tend. Por gjate kesaj rruge do ta kuptosh se ke qene i kushtezuar te zgjedhesh pikerisht ate enderr e cila poashtu eshte rezultat i nje enderre tjeter.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-02-2007 më 12:25
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Une pres te mesoj ti do te thuash si i kam kuptuar>
Po pres . Pak me praktik po deshe qe ti kuptoj me mire te lutem!
Kjo eshte rruge e rrezikshme dhe dobija prej saj eshte shume e vogel ne jeten praktike. Prandaj per shumicen e njerezve nuk ia vlene. sepse pas mesimit te kteyre gjerave do te njohesh ftohtesine. .. kotesine... si dhe shume te tjera qe te bejne te palumtur me gjerat qe ke qene OK ne te kaluaren.
pastaj nese futesh thelle gjasat per te dalur nga labirinti sic e kam cekur jane 0.1% prej gjite atyre qe kane hyre deri ne qender.
Tjeter, me duhet te te paralajmeroj se kjo rruge mund te zgjase 3-5 vjete nese nuk kthehesh para se te arrish ne qender. tjeter kthimi eshte edhe me i gjate dhe me i rrezikshem. Te paralajmeroj poashtu, nese nuk je nga ata qe ka mbajtur ditar te vetin intim dhe shenime e gjera tjera personale qe lidhin kujtesen ne lidhje me veten personalitetin tend, -gjasat per t'u kthyer jane zero absolute. Sado qe edhe ne ate rast, revitalizimi shpirteror do te te kushtoje 6-10 vjete rikonstruktim me rreshqitje te herepashereshme nga nje shkalle mbrapa.
Prandaj eshte me e mire teoria. Dicka prej se ciles do te postoj ne shkrimin e ardhshem.
Respekt
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt