Close
Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 205
    i/e regjistruar Maska e GeorgeR
    Anėtarėsuar
    22-07-2006
    Postime
    18
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Ju keni shume te drejte nga ana profesionale por une nga sa kam lexuar, degjuar, thashethemuar etj , di qe kane kembengulur familjaret (edhe pse mjeket nuk kane deshiruar) per ta kuruar jashte dhe pikerisht ne spitalin e Barit sepse djali i prof. Gramozit njihte mjek atje ,pasi kishte shoqeruar para disa kohesh nje femije qe te kurohej ne po ate spital.
    Gjithsesi keto qe them une nuk jane vendimtare dhe te pakontestueshme.
    Por, Era1, vazhdoj te kembengul, ne idene time se deri kur shqiptaret do ti kene syte e shpreses ne spitalet e vendeve te tjera te botes. E di gjendjen e spitaleve shqiptare, e di se si funksionojne. Ndoshta ata te gjashte jane te zhdukur, por nese nuk do te ishte z. Pashko, por babai, nena, vellai i ndonjerit prej nesh, qe nuk kemi helikoptere ne dispozicion, cfare do te ndodhte? Fati e solli te punoj ne nje spital ne Greqi me vetem 70 shtreter. Po te garantoj se ka me shume mundesi kurimi sesa "Nene Tereza". Jam i bindur se i aksidentuari do te mund te kurohej fare mire ne Tirane, sepse mjeket atje jane vertet nga me te aftet. Por perdersa medikamentet do te jene indiane dhe te skaduara, dhe aparaturat te kohes se komunizmit, akoma do ti kemi syte nga Evropa per shpresen e jetes.

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar mė parė nga donna76
    Shpresoj qe mos te kene vuajtur shume te shkretet ne ato momente...
    kot diskutoni.... ndonjehere aksidentet ndodhin edhe pajisjeve me te sofistikuara.
    pse duhet te strumentalizoni gjithcka
    ...
    Mire thu ! U rrezua anija kozmike me 7 austronaute sapo filloi ngjitjen , u rrezua gjithe ai avion permbi Queens , NY me 300 e ca pasagjere , u rrezua Concordi i famshem , dhe sa raste te tjera fatkeqesish !
    Jo po i ndodhi dy here brenda dites , jo po kshtu remonti jo kshtu urdheri..! Pallavra ! I ka ardh me vdek mer lal edhe kur te vjen s'ka burre ta ndaloje !
    ...

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
    Mire thu ! U rrezua anija kozmike me 7 austronaute sapo filloi ngjitjen , u rrezua gjithe ai avion permbi Queens , NY me 300 e ca pasagjere , u rrezua Concordi i famshem , dhe sa raste te tjera fatkeqesish !
    Jo po i ndodhi dy here brenda dites , jo po kshtu remonti jo kshtu urdheri..! Pallavra ! I ka ardh me vdek mer lal edhe kur te vjen s'ka burre ta ndaloje !
    Une e kam thene....po qe e shkruajtur te takosh ate te madhin lart....nuk ka njeri qe te shpeton.....Njerez hidhen me parashuta nga 2000 m per qejf, nuk u hapet e para, u prishet e dyta dhe shpetojne me nje gervishtje te vogel...Te tjere duke ec rruges pengohen me kembet e veta, bien e godasin trurin e vogel e ngelen te vdek ne vend....Po te ka ardh dita me vdek, s'ka burre nene te ndaloje!

Tani Gramozit ashtu i ishte e shkrujtme....Ngushellime, po s'kemi c;ti bejme....Me Perendine -Natyren- Fatin nuk e ve dot....

Sa per aviacionin shqiptar....eshte ndoshta i vetmi ne bote qe ka vrare me teper pilotet e vet sesa armiqte....Nga 1950 deri me sot 35 pilote ( me gjithe keta te helikopterit vene 37) shqiptare kane humbur jeten pa rrezuar apo vrare asnje armik!....

Dhe me e keqja akoma, mbas dhjetorit te 2005 , aviacioni luftarak shqiptar do te jete i vetmi aviacion ne bote pa aeroplane...Do te kete vetem 5 helikoptere operative ....( minus nje kete Bell222 qe ra ne det)....Keshilli i Mbrojtjes vendosi te mos i vazhdoje me stervitjet me MIG-et.....Jane ne kushtueshem si ne rimont, si ne karburant, po edhe te sigurte nuk jane!...Pilotet kane arritur moshen e pensionit dhe nuk eshte cudi te shikosh ndonji pilot me bastun te drejtoje avionat luftarake ne rast urgjence!!!!..Pas 15 vjetesh "demokraci" Shqiperia eshte katandisur pa flote detare e pa aviacion luftarak!!!! Vazhdoni punen e bukur o politikane se mire e keni!

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    po sikur ti kishte ndodhur kryeministrit apo presidentit ca do benin, ku jan procedurat, pikat qe duhet te ndiqen ne rraste te tilla. Ne fabriken ku punoj une ka nje procedur te gjat per raportimin e ndonje aksidenti te vogel qe mund te ndodh shteti ne shqiperi nuk paska procedura per aksidente kaq te renda

Ngushellime te sinqerta i bej edhe une familjareve te viktimave...
    pavarsisht faktit qe mua me duket dicka e pamundur...ka shume gjera qe nuk me bindin qe ai te kete qene nje aksident i thjeshte....
    psh,si eshte e mundur qe te mos jete gjetur qofte edhe nje cope e helikes se avionit,sepse normalisht nga presioni ne momentin qe helikopteri ka takuar ujin helikat duhet te jene bere copash....pastaj u be gati nje jave dhe absolutisht asnje shenje...me duket nje plan shume perfekt....
    nuk dua te mendoj keq...po s'me bind shume kjo sjellje...po familjaret ku jane...pse tv nuk ka dhene qofte edhe nje interviste te vetme....???

nuk e di c'mendoni ju...une thjesht kam shume pse qe nuk mund ti pergj-......

uroj vertete qe te kete nje zgjidhje sa me te mire....

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Degjova qe tek shtepia e prof. Pashkos nuk presin ngushellime. E shoqja nuk e pranon te jene mbytur edhe nga casti ne cast pret qe ti kthehen shendosh e mire. Madje disa vete thone qe pas lajmit se ata jane zhytur ne ujrat e adriatikut celularet e personave "te mbytur" dalin te lire gje qe seshte e mundur nese telefoni ndodhet i zhytur ne uje.

Megjithese duket nje iluzion i humbur, shpresa vdes e fundit per familjaret.

Ehhhh........
    HOLLAND...

Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga Del Monako
    Degjova qe tek shtepia e prof. Pashkos nuk presin ngushellime. E shoqja nuk e pranon te jene mbytur edhe nga casti ne cast pret qe ti kthehen shendosh e mire. Madje disa vete thone qe pas lajmit se ata jane zhytur ne ujrat e adriatikut celularet e personave "te mbytur" dalin te lire gje qe seshte e mundur nese telefoni ndodhet i zhytur ne uje.

Megjithese duket nje iluzion i humbur, shpresa vdes e fundit per familjaret.

Ehhhh........
    Si duket do i kene rrembyer UFO-t!

alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga Toro
    Dhe me e keqja akoma, mbas dhjetorit te 2005 , aviacioni luftarak shqiptar do te jete i vetmi aviacion ne bote pa aeroplane...Do te kete vetem 5 helikoptere operative ....( minus nje kete Bell222 qe ra ne det)....Keshilli i Mbrojtjes vendosi te mos i vazhdoje me stervitjet me MIG-et.....Jane ne kushtueshem si ne rimont, si ne karburant, po edhe te sigurte nuk jane!...Pilotet kane arritur moshen e pensionit dhe nuk eshte cudi te shikosh ndonji pilot me bastun te drejtoje avionat luftarake ne rast urgjence!!!!..Pas 15 vjetesh "demokraci" Shqiperia eshte katandisur pa flote detare e pa aviacion luftarak!!!! Vazhdoni punen e bukur o politikane se mire e keni!
    Eshte folur shume per fatin e aviacionit, si ne kohen e PS dhe tani me PD, por ne fakt nuk ekziston asnje plan konkret dhe i qarte. Edhe para disa muajsh qarkulluan fjale se do te merreshin disa avione te lehte L-159 nga Cekia, por pastaj qetesi. Ne rast se nuk merret asgje ne vitet e ardhshme, fatkeqesisht ka mundesi qe nje tradite 50-vjecare aviacioni te humbase plotesisht!

Ata 5-6 helikopteret operative qe permende (AB205 dhe AB 206) jane teknologji e viteve 60, ushtrite perendimore i kane hequr ose po i heqin nga perdorimi fare.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    E Diele, 23 Korrik 2006

REPLIKE ME SHKRIMIN E HAMDI DEGES BOTUAR DJE NE “KOHA JONE”

Hamdi Dega te merret me letrat e jo me mjeksine .
    Nje prezantim te shkurter: jam Dr Enkel Kallushi dhe kam 6 vjet qe punoj ne Itali si mjek kardiokirurg dhe fale ketij zanati apo eksperience ne kete fushe mund te flas per ore te tera lidhur me gjendjen klinike te z. Pashko para se nisej per ne Itali.

Une kam vetem nje pyetje: A ka eksperience ne fushen e mjeksise zoti Hamdi Dega qe ka bere dje artikullin e tij “Urdheri qe mori jeten e pese te gjalleve”, dhe a ka asistuar ne ndonje rast ku eshte dhene ndihma e pare mjeksore ( pervec skenave te telefilmit ER)?!

Cilado qofte pergjigja e autorit te shkrimit po apo jo; une mund ti kunderpergjigjem qe nje grup i mire mjekesh ne nje spital te pajisur mire mund te bejne mrekullira, dhe une personalisht i kam pare me syte e mi keto mrekullira ne njerez qe praktikisht ishin te vdekur dhe sot e kesaj dite jetojne dhe gezojne bukurite e kesaj jete.

Personalisht nuk me interesojne arsyet qe shtyne autorin te beje nje analize te tille dhe te beje hamendesira te pafund lidhur me vendimin per te nisur zotin Pashko per nje ndihme mjeksore jashte vendit.

Personalisht si njeri dhe mbi te gjitha si mjek mendoj se nje person pavaresisht se kush eshte dhe cfare ben meriton te gjithe asistencen e mundsshme mjeksore dhe pajtohem plotesisht me vendimin e marre nga instancat mjeksore dhe qeveritare per ti dhene ndihme te specializuar nje njeriu te shquar qe ka bere shume per vendin e tij, dhe nje arsye tjeter zoti Hamdi eshte se ky njeri merrte fryme dhe zemra i punonte akoma kur e hipen ne helikopter...

Sipas jush duhet lene te vdese?! Eshte njesoj sikur ta denosh me vdekje.. Jo jo jo zoteri, nuk mund te perdorni arrogance dhe cinizem kundrejt JETES per arsyet tuaja personale. Ishte thjesht fati i keq i te ndjerit dhe grupit qe e shoqeronte, qe gjej rastin tu shpreh te gjitha familjeve ngushellimet e mia me te sinqerta, vecanerisht per kolegun dhe mikun Sander.

Ne shqiptaret kemi plot halle dhe ne vend te punojme, merremi me shume se c'duhet me llafe kafenesh. Zoti Hamdi per ta mbyllur kete leter kam nje urim; pavaresisht nga kendveshtrimi i kundert i kesaj tragjedie do te deshiroja qe te pakten nje mendim ta kemi te perbashket: ATA DJEM QE HUMBEN JETEN PER TE SHPETUAR NJE JETE TJETER JANE HERONJ. Kjo duhet shkruar me germa kapitale ne te gjitha faqet e gazetave sepse eshte e vetmja e vertete dhe jo te behen hamendesi plot fantazi te shfrenuar qe nuk bejne gje tjeter vecse shtojne dhimbjen e familjeve te heronjve tane.

Me respekt

Dr. Enkel Kallushi
    Mjek kardiokirurg, Itali

koha jone

Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Brari, per hir te debatit, duhet te na kishe sjelle dhe shkrimin H.Deges.

Ne 11 shtator 2001, 333 zjarrfikes e 43 police nju-jorkeze dhane jeten duke u perpjekur te shpetojne viktimat e Kullave Binjake....Humbja e tyre u konsiderua tragjike dhe mund te ishte evituar per shumicen e tyre nese radiomarreset e zjarrfiksave funksiononin brenda Kullave....Faktikisht vetem radiomarreset e NYPD arriten te funksiononin ne rregull dhe numri i policeve te NYPD qe u vrane ne Kullen e Dyte ishte minimal...Radiomarreset e FDNY apo te Port-Authority Police nuk ishin aq te fuqishme....

Hetimet dhe kritikat mbas tragjedise u perqendruan ne menyren se si mund te evitoheshin ne te ardhmen gjera te tilla, jo kush e dha urdherin etj etj....

Ne Shqiperi ndodh ndryshe....Aty politika dhe perfitimi politik personal jane ne rendin e dites...Qofte dhe duke shfrytezuar tragjedi te tilla si kjo e Gramoz Pashkos....Ne vend qe te diskutohet se cfare duhet bere ne te ardhmen per tu evituar gjera te tilla, politikanet e gazetaret tane merren me gjetjen e "fajtoreve"...Dhe pasi te kaloje zhurma e madhe, perseri qytetari shqiptar, ne rast urgjence , do te dije se ne te ardhmen, perseri do te kete ne dispozicion mjete te papershtatshme per fluturim dhe do lozin lloto me vdekjen, por ama do te kene politikane e gazatare te zellshem per te gjetur fajtoret!

Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Mbulimi i krimeve te kryera gjate luftes ne Kosove
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 07:43
  3. Kumanova, informacione tė pėrgjithshme
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 15-11-2008, 07:52
  4. Ēdo tė ndodhė me Trupat Mbrojtėse tė Kosovės?
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 01:11
  5. Tragjedi tjetėr nė det, 21 tė mbytur e 7 tė humbur
    Nga ALBA nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 15:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •