Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 81
    i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Pse kerkoni nga femijet qe te flasin gjuhen Shqipe kur emrat e femijvet shqiptare ne shume raste jan emra grek , italian ,arab anglez e etj .
    Prindet jane fajtore dhe jo femijt .
    Xh.Gashi , mendoje qe shumê e shumê shqiptare te kosoves nuk e kanê humbure traditen e emrav shqipê , ne kemi qenê te eture per emra shqipê ,andaj vetem njerzite qe nuk kane dashuri per vendin per identiten e vet ata ngjesin emra te huj .

Eh sidomos ne qe jemi larg atdheut ne me fanatizem i ruajm vlerat komtare .

kurse per kta nga shypnia haj haj , haj medet mos vet hiq hahahahaa

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Kâm vërejtë se madje edhe gramatika e shqipës së mërgimit gjithnji po thjeshtsohet, shpesh herë digjoj siç përndryshohen forma të parregullta në të rregullta. p.s.

zakonisht thuhet: "ti the"

-mërgimtarçe: "ti thove"

disi në Kosovë shqipja e përditshme më duket po ashtu shum e thjeshtueme, kur t'i digjoj do njerëz kah të flasin në telivizion edhe ata duken si të kishin probleme me i mbajt format të parregullta në mendë. Ndryshe âsht tek pleqt, të cilët ende flasin si atëhere:

nuk dij si ta vlerësoj kêtë zhvillim, a si gjuhë-damtim a thesht si gjuhë-ndryshim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    52
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Mbesa ime i thote ca fjal qe me pelqejne shumê , kurê e pyse te kujna jane qorapat me thot "qorapat jane te tyy" cfare ka pregaditur mami? Mami ka ber pite me akullore hahahaaaaa eshte ajo pitja me gunguj
    pite me gunga jo po pite me xhunga

mos deshe me then pite me KUNGUJ

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-09-2009
    Vendndodhja
    usa/chicago
    Postime
    2

Exclamation zgjohuni vllezer e motra

kjo qe ndodhe me femijet e emigranteve mund te jete argetuese o vellezer pore eshte deri ne nje fare moshe te femijes fain e kane vete prinderit qe kane turpe per identitetin e tyre se pari nuk ka faj femija kujtoni cfare ka thene nje plak i urte shqiptare ( nje popull qe fle vdes ) Ismail Qemali. prandaj zgjohuni ju prinder te paret para se te vije ajo dit qe te ket femija pastaj turp pse nuk e flet mire shqipen nuk vlen aq shume te blesh nje abetare shqipe e ti mesosh femijes shqipen e paster te kujte do djalekti qe e ka origjinen e vete shikoni ne radhe te pare mesazhet e arbereshve ne itali qe kane filluare permiresimin e gjuhes shqipe qe kane 500 vjet larguar nga shqiperia edhe akoma e ruajne kurse emigrantet qe kane vetem 20 vjete te merguar na dolen kaq delikat, qe ka kaq shume femije emigrantesh qe nuk e falin fare shqipen sidomos ne greqi edhe itali . E jo vetem femijet po edhe ju lezoni ndonje liber ne shqipe une per vete e kam ne shtepi shembullin time gruaja ime ka ikur 3 vjec nga shqiperia edhe e vlet me mire se mua shqipen qe jame larguar 16 vjece prandaje mos u perpiqni ti mbuloni gabimet me preteksin qe jetoni jashte shqiprise nese nuk ju mjaftone kjo kujtohuni se te gjithe baballaret e letersis shqipe jane te riture jashte shqiperije

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Xh.Gashi , mendoje qe shumê e shumê shqiptare te kosoves nuk e kanê humbure traditen e emrav shqipê , ne kemi qenê te eture per emra shqipê ,andaj vetem njerzite qe nuk kane dashuri per vendin per identiten e vet ata ngjesin emra te huj .

Eh sidomos ne qe jemi larg atdheut ne me fanatizem i ruajm vlerat komtare .

kurse per kta nga shypnia haj haj , haj medet mos vet hiq hahahahaa
    Ti meso gjuhen shqipe ne rradhe te pare,te shkruar dhe te folur.
    Pastaj hajde fol per SHYPNIA,oj skipetare
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga Plot Lexo Postimin
    Po te medhenjte ? Kam pare nje shkrimtare shqiptare qe jeton ne Nju Joooo:k Siti qe fliste keshtu, ne TV shqip :

Aaaaaa desha te them qe... aaaaaaa ajm veri sërpraizd qe jam ne Tirane, aaaaaaa... dhe ketu, njerezit jane llajk... aaaaaaaa... shume guuud.

(pastaj duke pare tavanin e studios)

Aaaaaaa... dhë llajf ne Shqiperi iz... aaaaaaaa... saç ë haaaa:d llajf... aaaaaaaa... bat... aaaaaaa... nje jete... aj miiiin... aaaaaaa... me kujtohet uan dej me gjyshen... aaaaaaaa... Ju nou... aaaaaaaa... itc riëlli haaaaa:d te flasesh per kete... aaaaaaaa...

(pastaj, papritur, tavani ra pertoke dhe e zuri shkrimtaren perposhte dhe atehere u clirua Shqiperia).

Ishte viti 2009, dhe shkrimtarja quhet E. D.
    Po nga e folmja ime amerikano-shqiptare sikur nuk je ankuar zotrote!! Te pakten jo ne syrin tim, po kushedi si ma fuske nga pas.... me keq se kesaj ED-se.

Ajo Dones eshte kjo... Ermira, Elvira?? I kam pare emrin tej e tuj, po nuk e di ca shkruan e si shkruan.

Hedhou maj dahling.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    52
    Si flasin shqip femijet jashte Shqiperise!
    Pjesa me e madhe si mos me keq!!

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Shiko këta. Flasin për fëmijët qe janë rrit ne Amerikë.

Shikoni njehere princin Leka se si ai e flet Shqipen dhe do ta shihni se këta Auslanderat (te huajt) shqiptar tepër mire e flasin.

Ps: këta fëmije merren vesh disi dhe flasin mire te kënaqin kur i dëgjon, po çka t'ju bëjmë Shqiptarëve nga Maqedonia qe si merr vesh njeri me te paren. E takova nje shoke nga Struga pas disa kohe dhe po me thoshte: "O met po u vdire krejt u vdire" Mire qe e dija ku është fjala...
    Ndryshuar për herë të fundit nga strange : 08-06-2010 më 04:59
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Po! E drejte eshte kur familja e ish-Mbretit Zog, mezi bashkon nja dy fjale shqip del qarte ketu se kemi te bejme me mungese te theksuar tabani kombetar dhe kulture gjuhesore dhe ne kushtet e reja te globalizmit ka shume rrezik qe te zhduket shqipja fare si gjuhe (te pakten ne Shqiperi).
    Eshte e kote te zgjatesh me kete teme, qe ka te beje me shume me nivelet e familjeve shqiptare. Une po te isha ne emigracion gjuhe te "shtepise" do te perdorja shqipen.
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e Lindila
    Anëtarësuar
    31-05-2010
    Postime
    36
    Ka shume familje shqiptare ketu ne Athine,qe edhe ne rruge apo dyqane ku jane,flasin greqisht,si femijte ashtu edhe prinderit.Kam hasur femije apo adoleshente,te cilet nuk e flasin fare shqipen.Dhe ne fakt,cuditem me keta prinder.Shumica nuk kane ndermend te kthehen ne Shqiperi,por kjo nuk do te thote se duhet te humbasin cdo lidhje me gjuhen.Ky quhet nenvleresim i gjuhes se nenes,sepse ata japin shume euro,qe femijte te mesojne anglisht.Shqipja nuk do euro.Shqipja do dashuri!

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Bollano: Vorio-Epiri të jetë i pavarur si Kosova
    Nga forum126 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 25-01-2010, 10:38
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •