per te pranuar fjale te gjuheve te huaja ne gjuhen amtare, ekzistojne disa rregulla dhe kriteriume shkencore, te cilave duhet permbajtur rigorozisht dhe menqurisht e duke menduar thellesisht
per te pranuar fjale te gjuheve te huaja ne gjuhen amtare, ekzistojne disa rregulla dhe kriteriume shkencore, te cilave duhet permbajtur rigorozisht dhe menqurisht e duke menduar thellesisht
Manula pajtohem me juve kudo ne bote femijet e vegjel nuk mund t'i theksojne fjalet , nganjehere edhe te rriturit i ngaterrojne fjalet e lereme femijet
Une mendoj qe femijet jashte nuk flasin shumicen e raste fare shqip ose shume pak. Kjo eshte sepse gjith diten me femije tjere flasin ne gjuhen tjeter.
Mirepo jo vetem femijet por edhe te rriturit flasin krejteisht duke perzier gjuhen.
Nje shembull si flitet per cdo dite ne gjermani edhe ne mes te rriturve.
"Me ka ardh dje Reshnungu (Rechnung - Ceku llogaria), prej Reshtanvaltit ( Rechtanwalt - Avokati) dhe shume shtrejt mu dok. Se di mus kuken (duhet ta shikoj), vetem une skam geld ( pare) me pagu aq shtrejt.
Keshtu degjova dje ne bisede nje shok duke thene. Domethene ketu gjuha eshte perzier krejt edhe ne te rriturit e per femije mos te flasim
LooooL
sa kam qesh kur i kam lexuar
mbaj mend mbesen kur i tha mamit " Mami cop it ce pam pam" lol sa kam qesh demek pusho se pam pam pastaj
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
po e ringjall kete temen se eshte shume e bukur![]()
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Ua sa teme e bukur
Mbesa 4 vjece kur e putha para se te ikte ne Shqiperi para 2 javesh me tha:
"Tezhja, if you cry per mua, una vij back pap. Ja sha te hipi te avioni, dhe kur avioni is in the air, une i fem xhaxhi pilot qe ta bej stop plane-in dhe vij pape. xhan xhan tezhja. I love ty shume fale."![]()
awww mezi pres sa mbesa dhe nipi im te flasin dhe femija ime e ardhshme
per vete skam cfare te them, kushuriri im i vogel jeton ne nje shtet tjeter dhe vec njehere ne 3-5 vjet i shikoj, per me vjen keq qe nuk fliste aspak shqip, kuptonte per te jepte pergjigjen ne shqip :/
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
vllai nuk e flet mire shqipen dhe ka ca gjona pershembull....
una do shkoj ke shpia...
una nuk di me fol mire shqip...
ose flet gjys gjermanisht gjys shqip si ti vi e mire....
po per te kuptura i kupto te gjitha hajd mo me mire di me fol pak se sa hic.....
shatra-patra flasin![]()
"Më e mira është armike e së mirës"
cuni im 3 vjec e gjysem. Ne plazh, ishte lart ne ballkon po shifte nje cift ne pishine. Ishte erresire ne fakt, po me drita . Vetem kur degjoj : Ewwww , Ewww bertiste.
C'a ka Aidan, what happend e pyeta ?
He , he , he's kissing her, te goja Ewww bertiste. Deshen sdeshen ato dolen nga pishina.![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Krijoni Kontakt