Mbrėmė ashtu sikurėse edhe ju, u njoha me vendimin mė tė fundit tė dalė nga zyrat e udhėheqjes sė futbollit italian, vendim i cili i dhuroi Interit njėrin nga titulljt qė iu hoq Juventusit dhe pėrkatėsisht atė tė sezonit qė sapo u mbyll, 2005-2006.
Pas muajsh e tė tėrė mes zėnkave me njėri-tjetrin kėtu nė kėtė nėnforum, tashmė nuk na mbetet gjė tjetėr veēse tė komentojmė ndeshjet e kampionatit tė ri, disa nė A, e disa si unė nė B.
Nuk ndjej keqardhje pėr disa arsye. Sė pari sepse e dua shumė futbollin sa pėr ta parė atė tė njollosur vazhdimisht. Sė dyti sepse jam njė tifoz i gjithashėm italian dhe sė treti sepse nuk jam shtirur kurrė si disa kolegė-anėtarė tė tjerė.
Nė fillim erdha pėr tė uruar Titin, rivalin tim si nė kampionatin shqiptar, ashtu dhe nė serie A, por shoh me keqardhje qė e paskan pėrjashtuar dhe motivet mė mirė mund t’i dinė liēet. Erdha tė uroj njė mik, shoh se e kanė pėrjashtuar dhe u ndjeva keq. Titujt e hequr apo tė shtuar nuk i zėvendėsojnė dot kurrė vlerat njerėzore.
Ne flasim pėrditė pėr futbollin, zihemi, ēirremi, kėmbėngulim se kemi tė drejtė dhe nė fund tė fundit, e vetmja gjė qė bėjmė ėshtė zėnka pėr ato qė nuk na pėrkasin as si komb, se janė tė njė kombi tjetėr. Thuhet se futbolli bashkon njerėzit, por nė kaq kohė qė kam unė nė forum, janė tė rralla mendimet vėrtet konstuktive dhe gjithēka mbetet nė kuadrin e opinionit vulgar, qė fatkeqėsisht ėshtė mbizotėrues. Mendime tė ilustruara me deklaratat e njėrit kamp, ndonjė foto e bashkėngjitur nuk pasqyrojnė atė qė realisht ndjen anėtari-tifoz, por pasqyrojnė dėshirėn e tij pėr tė bindur tė tjerėt.
Dje Interit iu dhurua titulli kampion, mbase dhe e nxitur nga UEFA, mbase dhe si njė shpėrblim moral qė i bėhet shoqėrisė zikaltėr qė ka investuar vėrtet shumė gjatė gjithė historisė sė saj dhe nuk jam as xheloz e as hakmarrės. Ato janė ēėshtje tė njė vendi tjetėr dhe u takojnė realisht atyre qė vuajnė duke ndjekur skuadrat, qė heqin nga buka e gojės pėr tė shkuar nė njė transfertė dhe qė u rreh zemra pėr ēdo minutė lojė. Intoleranca qė kam ndeshur kėtu, dėshira pėr tė asfiksuar mendimin e tjetrit ėshtė aq e madhe, sa janė tė paktė ata qė doja tė pėrshėndesja pėr kėtė triumf, qė edhe pse i dalė nga zyrat, gjithsesi mbetet i tillė.
Ai qė realisht ėshtė pėr t’u pėrshėndetur ėshtė vetėm Morati, tepėr njerėroz pėr tė qenė president (dhe ky ėshtė virtyt) dhe i shfrytėzuar nė masė nga ata qė i rrinė nė krah dhe kundėrshtarėt e tij.
Mirutakofshim nė sezonin 2007-2008, me kismet!
![]()
Krijoni Kontakt