Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 107
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Pikerisht, ketu e ka burimin romanticizmi yt me duhet te them avdall. Ti jeton pikerisht me kete motiv, qe nqs ti nuk je me i miri, atehere cfare kutpimi ka ekzistenca jote! Per kete (per te qene me i miri) ti dhe fantazon. Talentin per fantazi auto-lajkatare, qe s'te mungon, mund ta kesh edhe ne THRADHITE. Ti je BIR i ketij zinxhiri megalloman, meqe ra fajala per bij.
    Seminarist, jam une qe "fantazoj" apo je ti qe jeton me ndergjegje servili e skllavi, tipike per komunitetin arumun ne Shqiperi. "Ajo qe nuk me vret me ben me te forte", apo jo?

Ishte "megaloman" Gjergj Kastrioti, miku i virtytit e jo i fatit?
    Ishte "megaloman" Gjon Muzaka, qe kur po i afronte vdekja u le amanet femijeve te tij qe te jene te krishtere te mire e te perulur?
    Ishte "megaloman" Shen Kozmai, Apostulli i te Varferve?

Une jam aq "megaloman" sa keta te tre.

Ti jeton pikerisht me kete motiv, qe nqs ti nuk je me i miri, atehere cfare kutpimi ka ekzistenca jote!
    Je duke folur per mua apo per veten tende ketu me lart ?! Albo nuk ka nevoje per "auto-biografe" pasi ka 7500 postime ne forum ku shpreh mendimin e tij mbi cdo gje. Ashtu si Seminaristi ka postimet e veta ne forum, qe po ti lexoje me rradhe, do te te vinte turp nga vetja. Nuk humbet gje ne forumin shqiptar dhe te gjithe ata qe shtirren, heret a vone e cjerrin vete masken e tyre.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar mė parė nga buki19
    Perkthehet ne shqip : Ska Zot tjeter pervec ALL LLAHUT, Muhamedi eshte i derguar i Tij.Por kete ti e din.(me bukur dhe me me kuptim tingellon ne origjinal,arabisht).
    Te falenderoj per perkthimin. Nuk kam kohe me te pyet per cka e di, por per cka nuk di.
    Veēse si shqiptar s'ka se si me me tingellue ma bukur ne arabisht se sa ne gjuhen amtare!!!

Pyetje: Para Zotit a e ka te njajten vlere si shqip e si arabisht?

te gjithe,te krijuar nga Zoti,lindin si musliman,deshen a nuk deshen.Pra 100 %.
    Ketu me ke preokupue. Ne se te gjithe lindin muslimane e mandej munden vecse me devijue e meqenese largimi prej islamizmit denohet me vdekje, mos jemi te denuem te gjithe ne qe s'jemi, por qe paskemi qene muslimane, per apostazi me vdekje?!

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    me fal por ka edhe nje perqindje te krishtere ne shqiperi qe nuk e kane thene ndonjehere deshmine.
    prandaj nuk lindin 100% e shqiptareve por te pakten 80% lindin si mysliman.

Pastaj edhe une e kam thene shehadetin por kjo nuk do te thote se jam mysliman, pra nuk do te vdes mysliman.

Qe njeriu te jete musliman tek All-llahu duhet qe shehadeti te thuhet si me goje,me besim ne zemer dhe me vepra.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar mė parė nga shkodra13
    Te falenderoj per perkthimin. Nuk kam kohe me te pyet per cka e di, por per cka nuk di.
    Veēse si shqiptar s'ka se si me me tingellue ma bukur ne arabisht se sa ne gjuhen amtare!!!

Pyetje: Para Zotit a e ka te njajten vlere si shqip e si arabisht?

Ketu me ke preokupue. Ne se te gjithe lindin muslimane e mandej munden vecse me devijue e meqenese largimi prej islamizmit denohet me vdekje, mos jemi te denuem te gjithe ne qe s'jemi, por qe paskemi qene muslimane, per apostazi me vdekje?!

Per kete gje nuk flet Kurani (shqipen dhe arabishten ),personalisht besoj se para Zotit qe te gjitha gjuhet kan te njejten vlere.Kjo nuk vlen per leximin e Kuranit,
    sepse Kurani eshte Kuran vetem ne gjuhen arabe,sikurse qe Monaliza eshte Monalize vetem nga dora e Da vinqit.Te gjitha perpjekjet tjera jan kopje,hije ose imitime te zbehta te origjinalit.

Per "preokupimin" ne fjale,skam kohe per shpekulime,eshte fol me sasi te mjaftueshme ne FSH,thjesht s'ke perse figohesh,po ashtu je krijes e All llahut.

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Doja te beja nje pyetje ketu...nuk e di kush mundet te me japi nje pergjigje
    ju falenderoj qysh ne fillim.
    doja te dija ndryshimin qe ka feja ortodokse nga ajo katolike,c'fare ndryshon ne menyren e besimit ose nga historia qe kane...nje pergjigje e shkurter dhe e thjeshte do ishte e preferuar .

kete pyetje ma bejne gjithmone ketu ku jetoj dhe te them te drejten s'di si tu pergjigjem
    ju flm dhe t'ja kaloni mire!
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    doja te dija ndryshimin qe ka feja ortodokse nga ajo katolike,c'fare ndryshon ne menyren e besimit ose nga historia qe kane...nje pergjigje e shkurter dhe e thjeshte do ishte e preferuar .
    Ti po kerkon nje pergjigje te shkurter per nje pyetje te madhe qe shtrihet me mijevjecare. Nuk ekziston nje pergjigje e shkurter dhe po te jesh vertete e interesuar per te kuptuar, mjafton te lexosh forumin e komunitetit orthodhoks dhe katolike per te filluar te kuptosh dallimet qe kane shume dimensione dhe jane shume te thella.

Forumi ta mundeson mundesine qe te mesosh mbi nje fe te caktuar, vetem vullnet te kesh.

Albo

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albo,

Skenderbeu ishte mik i virtytit.....te te qenit Uniat, bashke me Muzaken. Persa i takon thradhites familjare, njihet mire se i ati rezultoi sa musliman po aq dhe katolik, nderkohe qe nder Muzakat rezulton menjehere nje nga Spahinjte e pare te kthyer ne musliman.

Shen Kozmai ishte mik i virtytit te te qenit Helen-ortodoks partizan i flaket i nje krishterimi grek-etnik, per te nje Uniat si Skenderbeu ishte heretik, po ashtu bashkepunimi i tij dhe i gjithe pasuesve te tij me papen.

Pra, ti nuk di se cfare flet e se cfare kerkon.

Mbi te gjitha duhet te jesh me te vertete ashtu sic te kam thene se je, qe te nxjerresh perfundime historike me ane letrash te Skenderbeut apo Muzakes, qofte te besh interpretime historike me ane poezish te Frasherit, kur ne qender te tyre qendron subjektivizmi, qofte dhe ai letrar dhe mbi te gjitha pasiguria te te qenit origjinale.

Pastaj, kush je ti qe e barazon veten me, nqs Skenderbeu megalloman, dhe ti je i tille?
    Nuk ke asgje te perbashket me te, as krahinore, as fetare. Ta kam then, ne kohen qe Skenderbeu bashkepunonte me papen, banoret e Permetit ishin qytetare te lumtur otoman, pjese e Timarllekut te Shqiperise se jugut qe prej 1431.

Ose kapim kete tjetren. Skenderbeu mund te kete qene fare mire dhe megalloman dhe pse hero. Heronjte nuk jane te patemeta. Mos do te na thuash ti se po te jete Skenderbeu megalloman dhe ti pranon te jesh i tille se keshtu ti ndan lirshem dhe ne meritat e tjera te tij?!

Sa per postimet tona, une di qe Albo i viteve 2002 ka qene nje person krejt tjeter, ka shkeputje, prerje, nga Albo 2006. Une nuk kam nevoje ta vertetoj kete, a qme shume te bej kerkime ne nje forum ti cilin ti e ke krijuar, sepse ne fund te fundit CDOKUSH qe ka kohe ne kete forum e njeh kete realitet tendin.

Ndryshim mes mejet dhe teje eshte se ti, duke qene nismetari dhe poseduesi i ketij forumi, per qellime te tua auto-reklamuese primarisht, detyrimisht qe ke krijuar nje maske me te cilen ti kekron te krijosh nje realitet te ri, duke investuar gjoja seriozitet. Ti PUNON ne forum.

Ndersa per mua forumi ka qene Zbavitje, dmth harxh jo i jetes dhe kohes sime reale dhe kur kam thene gjera serioze, keshtu qe e kam pasur te panevojshme per etiketat e tua. Por mendimet e mia kane qene THUAJSE 100% NJE, me perjashtime te vogla (jo ne fushen fetare).

Psh, une e kam nisur pjesemarrjen time ne forum si ortodoks, ti jo, madje ti fillimisht na vije me idete e tua te te qenit te Ortodoks + Katolik + Protestant, NJE VRESHT me shume degezime; nuk dije se cfare flisje kur doje te shpjegoje vecori fetare, kepusje gafa njera pas tjetres.
    Nderkohe, krijoje pershtypjen se Albo ishte anti-helen i terbuar, aq sa beje thirrje per marrje te trojeve shqiptare ne Greqi (Cameri) me ARME dhe shaje Janullatosin.

Nje dite prej ditesh ti ndryshove trajte mendimesh dhe u bere ai qe je sot, gjithsesi, argumentimi yt ka mbetur i po te njejtes cilesi si me pare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Kurani eshte Kuran vetem ne gjuhen arabe,sikurse qe Monaliza eshte Monalize vetem nga dora e Da vinqit.Te gjitha perpjekjet tjera jan kopje,hije ose imitime te zbehta te origjinalit.
    Monaliza asht veper e dores se njeriut! Mos ban autogol!
    Gjithsesi, edhe pse veper e dores se njeriut, per shikuesin asht njisoj si per synin e kinezit e si per synin e somalezit e nuk te duhet me u ba italian per me e admirue. Kur njeriu mundet me fole universalisht, si ka mundesi qe Zoti mos me e ba?!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Tann,

nuk eshte njelloj te barazosh nje katolik me nje musliman, as qofte me protestant. Ky nuk eshte realiteti i opinionitt ortodoks. Shihe se si i drejtohet Kristodulos Papes disa muaj me pare. A do ti drejtohej keshtu nje heretiku?

Protocol No. 1343
    Dispatch No. 173

His Holiness,
    Pope Benedict XVI,
    Vatican City.

Your Holiness,

Warmly greeting You in our Lord and Saviour Jesus Christ I ask that You please accept my heartfelt prayers for health, longevity and strength from on High, in Your important and lofty Ministry. After due consideration, I have decided to write to Your Holiness in regard to a matter, recently carried in the Media, which has raised some concern in quarters of our Church. Specifically, it concerns the dropping of the traditional title of "Patriarch of the West" from Your Holiness' official titles as they are listed in the new Annuario Pontificio. Of course this could be due to--and we hope that such is the case--an editorial oversight or a printing error, and nothing more. Should, however, this not be the case, then please allow me to share with Your Holiness, the unease of many who feel that by dropping the title of "Patriarch of the West" our theologians, who are once again about to engage in mutual dialogue, will be deprived of a common basis upon which they could build the reunification of our Churches, a reunification that we all desire. For us Orthodox, the Pope of Elder Rome has always been the Patriarch of the West, the successor of the Apostles Peter and Paul who founded the Church of Rome, the first in honour, primus inter pares, and he who presides in Charity, and it is only logical that upon this title, within the framework of the ancient pentarchy (agreed upon at the Council of Constantinople of 879 and signed by the Legates of Pope John VIII) of the first millenium that we can build the reunification of the One Undivided Church.

Contrary to assertions by some Western scholars carried in the Press, who ascribe the title to the Pontificate of Pope Pius IX, the title of Patriarch of the West is fundamentally important for the ecclesiology of the Orthodox Church. Moreover, allow me to observe that this beautiful title is not only ancient and historic but also important even in terms of the Catholic Church alone, for during the execution of his duties, it is as Patriarch of the West that the Bishop of Rome promulgates laws, appoints bishops, etc. for the Latin Church.

Further, the argument that the title hinders the establishment of several patriarchates in the West and therefore should be suppressed, is groundless. Surely, after all these centuries no one can, in all seriousness, reduce the ecclesial identities of all the particular Churches in the West to that of the Roman Church. Such a reductive notion would, among other things, deny the importance of the identities of the great Primatial Sees of the West, some of which in the past had, or even today still retain their own liturgical uses, e.g. Lyons, Braga, and Toledo, not to mention the Ambrosian usage of Milan and the Sarum usage of Salisbury. All these Sees, while retaining their importance still come under Rome, the ancient Patriarchate of the West.

Your Holiness,

Without wishing to appear to interfere, it is with the profoundest benevolent respect and in the spirit of fraternal love and mutual concern for the promotion of Christian Unity that I share this deep concern of ours with You.

Trusting that Your Holiness will give the matter Your most careful attention, I am pleased, once again, to assure You of my heartfelt sentiments of sincere esteem and fraternal love in Christ.

Athens, 17 March 2006

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Ti po kerkon nje pergjigje te shkurter per nje pyetje te madhe qe shtrihet me mijevjecare. Nuk ekziston nje pergjigje e shkurter dhe po te jesh vertete e interesuar per te kuptuar, mjafton te lexosh forumin e komunitetit orthodhoks dhe katolike per te filluar te kuptosh dallimet qe kane shume dimensione dhe jane shume te thella.

Forumi ta mundeson mundesine qe te mesosh mbi nje fe te caktuar, vetem vullnet te kesh.

Albo
    faleminderit per pergjigjen sintetike,e marr me mend qe eshte shume i thelle si argoment....
    s'eshte faji i im se s'kam edukate teologjike...mendoja qe dikush te ma shpjegonte me fjalet e veta..pse jo si nje femije kur i shpjegon nje gje te re

nqs kam gabuar rruge ,atehere me falni per kohen e humbur
    ciao!
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Si lindi harmonia fetare nė Shqipėri?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  3. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •