Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 107
    i/e regjistruar Maska e buki19
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    mire pra meqe nuk kam lexuar nga biblioteka islamike a mund te na tregosh se cilat algoritme jane keto?
    na jep nje shembull,

pastaj Buki e teproi kur tha "gjithe shkenca",
    atehere i bie qe newon,tesla,einstein, + ata qe kane shpikur transistorin,dijkstra,etj jane mysliman ose veprat e tyre nuk kane asnje vlere ne shkence.
    ....edhe vete do ta shef dhe do te bindesh qe aspak nuk e teprova. Bukvalisht, bazat e shkencave bashkohore jan vene nga shkencetaret dhe dijetaret islam.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga buki19
    Mendoj se do te mjaftoj vetem kjo faqe....

http://www.geocities.com/alcislam/re...n/kuranmr.html

xfiles,arabet ne kohen para islamit ishin disi si europa ne shek. X - XVIII
    ajo faqe nuk kishte asgje te cilen nuk e dija me pare,
    kam pare edhe dokumentar per mrekullite e kuranit dmth per keto thenie shkencore etj etj.

fakti qe arabet shpiken 0 nuk u jep te gjithe meriten e sheknces moderne,

dhe sa per "algoritmin" kete e ka perdorur edhe arkimedi, me sa di une arkimedi ka pase ekzistuar perpara muhamedit apo edhe ketyre myslimaneve.
    Te thuash qe algoritmi si ide eshte shpikur nga arabet kur dihet se dijetaret grek kane perdorur algoritme per zgjidhjen e problemeve si MCD Minimum Common Divider.

Shkencetaret me te medhenj te koherave kane qene qafira ose jo-mysliman.

se kush tha me ironi se po qe mysliman nuk mund te jesh shkencetar,
    une nuk thashe kete, ēdo popull ka kokat e veta, por te arrish deri aty sa te thuash qe bota i detyrohet botes islame per arritjet shkencore ....
    normale qe edhe e thoni dhe e mendoni perderisa pranoni se ēdo jo-mysliman eshte me poshte se ju.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albo,

nuk jam duke i hyre me kundra-pergjigjeve me ty, sepse nuk te rreshtin romanticizmat. Qe ta kalosh ti fazen e poetizimit historik, do te te duhet nje kohe ndoshta e gjate.

Persa i takon Myftarajt, nuk mund te matesh ti me te. Meqe i ke mundesite, po deshe dil e provoje ta debatosh ne shtyp ate. Vecse te paralajmeroj qe po shkruajte si pergjigje keto qe shkruan ne forum, ka per te te bere fertele, sic jane bere shume nga ata qe i dalin ne mbrojtje ne shtyp Kishes dhe me te drejte keshtu, sepse nuk dine se cfare flasin.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    P.S. Gjeja e pazakonshme ne keto negociata eshte se hapesi i temes, dmth ai qe ia nisi sherrit, nuk ka kapacitet intelektual te perballet me negociatoret tjere sepse ka nje IQ baras me skrrajen e shiut me hemoragji cerebrale. Prandaj rri vetem si roje tek dera.

O Shiu, ti deshiron qe te vizatojme pergjigjet tona???

Pergjegjja ime ishte shume e thjeshte.
    Ndoshta te duket e komplikuar, ndonese pyetjet tuaja, jo qe jane te thjeshta, por me teper tingellojne te parashtruara ne menyre banale.

Ti deshiron te zbulosh Ameriken a?

Pse nuk i pergjegjesh vetes ne kete pyetje,
    sa xhamia jane aktualisht neper shqiperi dhe kosove dhe sa duhet te ishin per 98% pseudo-myslimanet?

Insistimi i juaj qe dikush te pergjigjet "thjeshte", me nje PO ose JO, ne pyetjen tende, me teper do te thote nenēmim i intelektit te te tjereve ne kete forum, por edhe do te thote hapje e shtegut per konfrontime te panevojshme dhe te cilat une i vleresoj se jane te natyres se ulte.

Mendoj se ti je nje person i rritur dhe vendos per veten tende ashtu si do ti.
    Hajt pra na thuaj se, a ta ndalon dikush ty qe te besosh ne ate qe deshiron te besosh?

hajt shnet!
    NoName

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Islamizmi i popullit shqiptar, si dhe proceset tjera historike, eshte shkaktuar nga shume faktore, arsye dhe rrethana, e si te tille ka zgjatur pese shekuj. Disa autore pohojne se pjesa dermuese e popullit shqiptar eshte islamizuar ne fund te shekullit XVIII-te dhe ne fillim te shekullit XIX-te.
    Pra populli shqiptar ka luftuar, pesuar, qendruar aq sa ka pasur mundesi, dhe si pasoje e sundimit peseshekullor turk nje pjese e madhe dhe eshte islamizuar, por kurre s'eshte shkeputur teresisht nga trungu i perbashket iliro-shqiptar, nga tradita e lashte dhe e perbashket kristiane, nga kultura dhe qyteterimi europian. Kjo na mundeson nje shqyrtim sa me te sakte te se kaluares tone te pergjakshme, te lavdishme, por ne disa elemente, segmente dhe kohe edhe me leshime e dobesi tashme te njohura. S'duhet doemos t'i arsyetojme leshimet apo dobesite tona historike, sepse ajo duhet te bazohet ne faktologji, per te qene "mesuesja e jete".

Sulmet turke gjithnje e me teper ishin te rrezikshme jo vetem per shqiptaret, por edhe per tere Europen e krishtere. Vend te spikatur ze heroi yne kombetar e fetar Gjergj Kastriot - Skenderbeu, i cili me sukses per 24 vite ishte mbrojtesi i popullit shqiptar dhe i mbare Europes se krishtere. Mu per kete arsye Papa e quajti "Difensor fidei" (mbrojtes i fese). Papa Pali II, bashkekohes i tij, qe e ndihmoi mjaft, se bashku me Alfonsin II, zemergjere, mbretin e Napolit dhe Venedikut, pergatitej per te kaluar ne Shqiperi, per te qene ne vend te sigurt, por per fat te keq papritmas vdiq, pa kaluar ne Shqiperi. Pa vdekjes se Gjergj Kastriotit - Skenderbeut (1468), se shpejti u dobesua e u shpartallua Lidhja shqiptare dhe shqiptaret rane nen sundimin otoman.

"Vetem populli shqiptar edhe ne keto rrethana shume te veshtira e kuptoi fare mire rrezikun qe i kercenohej te shkaterrohej ne teresi prej duarve te otomaneve qe shkonin duke rrenuar e shtene terror ne ēdo vend ne Ballkan (krah. Gaetano Petrotta, Svolgimento storico della cultura e della letteratura albanese, Palermo 1950, f2. 27).
    "Historia e popullit shqiptar ne periudhen e islamizimit eshte plot drite e terrina, heroizma dhe tradheti, kryengritje dhe represione, bertitje prej dhimbjes dhe pershperitje per liri" (G. Petrotta, Popolo, lingua e letteratura albanese, Palermo 1931, fq. 30).

Ne fillim turqit respektonin edhe fene e krishtere te popujve te nenshtruar, per t'u perforcuar sa me mire dhe sipas parimit kuranor: "Nė fe nuk ka dhune. Eshte sqaruar e verteta nga e kota" (Kur'an, Prishtin 19688, Kaptina II nr .256, fq 82), megjithate kjo zgjati per pak kohe, sidomos ndaj te krishtereve ne pozita te larta, ndaj klerit dhe ndaj shtresave te ndryshme mjeshtrore: "Me anen e islamizmit turqit synonin gjithashtu te siguronin qetesine e garnizonave ushtarake dhe te mbillnin perēarjen fetare ne radhet e shqiptareve. Si mjet shterngues per t'i detyruar shqiptaret te perqafonin fene e Muhametit, krahas diskriminimit fetar ne jeten shoqerore, turqit perdoren edhe politiken e diskriminimit me te theksuar ne lemin fiskale... me gjithe rezistencen e gjate qe i beri presionit fiskal turk, mase te tera shqiptaresh u detyruan me ne fund te ktheheshin myslimanė" (Historia e popullit shqiptar I, botimi i trete, fq. 342).

Katoliket shqiptarė jane gjetur ne nje gjendje tejet te pavolitshme, ne mes dy zjarreve, atij turko-mysliman dhe atij serbo-greko-ortodoks. "Katoliket e ketyre viseve (fjala eshte per viset e Kosoves) kane pritur sundimin otoman ne rrethana shume te veshtira: pa organizim dhe pa udheheqesi kishtare stabile, me numer te vogel te prifterinjve, te cilet shpeshhere s'ishin as mire te pergatitur per thirrje te tyre. Kjo gje s'duhet te na befasoje, sepse edhe me pare gjate nje periudhe mjaft te gjate, ishin nen sundimin serb dhe ne gjendje te palakmueshme. Sikur te ishte rast i mire per t'u ēliruar nga e kaluara, aq sa iu dukej me lehte te pranonin fene e sundimtareve".

Porta e Larte kurre s'ka pasur marreveshje me Kishen Katolike, ndersa Patriarkanen e Konstantinopojes e ka pranuar qysh nga viti 1453, vit ky i kapitullimit te Bizantit: "Mu per kete Kisha ortodokse ishte me e privilegjuar edhe ne sundimin turk ne krahasim me Kishen Katolike" (krah. Hadrovics I., L'eglise serve suos la domination turque, Budapest-Paris 1947, fq 41, 64-65).

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    O Shiu, ti deshiron qe te vizatojme pergjigjet tona???

Pergjegjja ime ishte shume e thjeshte.
    Ndoshta te duket e komplikuar, ndonese pyetjet tuaja, jo qe jane te thjeshta, por me teper tingellojne te parashtruara ne menyre banale.

Ti deshiron te zbulosh Ameriken a?

Pse nuk i pergjegjesh vetes ne kete pyetje,
    sa xhamia jane aktualisht neper shqiperi dhe kosove dhe sa duhet te ishin per 98% pseudo-myslimanet?

Insistimi i juaj qe dikush te pergjigjet "thjeshte", me nje PO ose JO, ne pyetjen tende, me teper do te thote nenēmim i intelektit te te tjereve ne kete forum, por edhe do te thote hapje e shtegut per konfrontime te panevojshme dhe te cilat une i vleresoj se jane te natyres se ulte.

Mendoj se ti je nje person i rritur dhe vendos per veten tende ashtu si do ti.
    Hajt pra na thuaj se, a ta ndalon dikush ty qe te besosh ne ate qe deshiron te besosh?

hajt shnet!
    NoName
    Si duket, nga skrraja do degradohesh ne amebe. Kjo qe ke shkruar nuk ka te beje as me temen, as me mua, as me asgje... Pi me pak shlivovic djalo, se kane filluar te te shperbehen neuronet ne menyre drastike.

Tung tung

P.S. Mos eshte plagjiat edhe ky shkrimi me siper? Se e pashe nje teme tenden qe ishte mbyllur sepse kishe vjedhur pronen intelektuale te tjeterkujt. E po kur nuk ke mendje...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 21-07-2006 mė 02:53
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,336
    Postimet nė Bllog
    22
    nuk jam duke i hyre me kundra-pergjigjeve me ty, sepse nuk te rreshtin romanticizmat. Qe ta kalosh ti fazen e poetizimit historik, do te te duhet nje kohe ndoshta e gjate.
    Ajo qe ti quan "romanticizem" e ka emrin vizion/njohje shpirterore e popullit tend, qe eshte nje shkalle me lart se dimensioni shoqeror e politik. Qe te arrish ta prekesh e te rremosh ne te nuk te duhet vetem nje mendje e shendoshe, te duhet edhe nje flake e besimit ne zemer te cilen te duhet ta mbash ndezur gjithe jeten.

Persa i takon Myftarajt, nuk mund te matesh ti me te.
    Me kete qe the tregon vleresimin tend per Myftaraj, qe eshte nje fshatar pa arsimin e duhur dhe pa asnje bote shpirterore, me nje deshire karakteristike fshatarake per tu bere dikushi duke pergojuar njerez te medhenj. Myftaraj e kompani me qendrojne mua larg si djalli nga era e thimjamit dhe mos te te genjeje mendja se nuk e ka provuar te diskutoje me mua apo nuk ka lexuar ato qe une kam shkruajtur ne forum apo ne media. Une nuk kam absolutisht asgje sec mesoj prej ketyre njerezve, ata kane shume sec mesojne nga une, se une nuk i perkas brezit te brumos ne komunizem, i perkas brezit te brumosur ne liri.

Kisha ka nevoje per "mbrojtje" ne media? Une nuk shkruaj ne media per "te mbrojtur Kishen" jo se nuk di apo nuk kam deshire qe tu tregoj vendin mercenareve mediatike, por jam stepur per dy arsye te thjeshta: a) nuk me takon mua si besimtar i thjeshte qe te them fjalen time para fjales se klerit te Kishes qe kane te drejten hyjnore dhe morale qe te prononcohen ne emrin e gjithe besimtareve b) njerezit e rruges qe shkruajne neper gazeta nuk meritojne nje pergjigje, pasi eshte ajo arsyeja perse ata shkruajne pasi ne ate mendjen e tyre te vogel ata ndihen te "perligjur" per te debatuar. Prandaj une zgjedh qe ti injoroj dhe te shpreh mendimin tim ne forumin shqiptar.

Botekuptimi yt mbi "mbrojtjen e Kishes ne media" eshte i njejti botekuptim qe ka edhe nje tjeter i konvertuar ne Orthodhoksi qe edhe pse nuk ka sherbyer qofte nje meshe ne Shqiperi, perpiqet te mbroje "orthodhoksine" ne faqet e gazetave. E ka emrin Fatmir Foti Cici qe tani se fundmi qe Kisha e flaku tej nga gjiri i saj si mish te huaj, eshte kthyer nga At ne at. Kisha nuk ka nevoje per shkrime ne gazeta, kisha ka nevoje per lutjet e besimtareve te saj, ka nevoje per pjesmarrjen dhe mbeshtetjen e gjithanshme te besimtareve ne jeten e Kishes, ka nevoje per besimtare te denje orthodhokse qe deshmojne ne shoqeri dhe ne profesion nje moral te pastert dhe te shendoshe kristian. Keta jane "mburoja" e Kishes.

Prandaj une te them qe ti akoma nuk ke thyer guacken e krishterimit dogmatik per te prekur anen shpirterore te besimit qe nuk ndryshon vetem botekuptimin shoqeror e politik, por ndryshon gjithcka ne jeten tende.

Albo

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Si duket, nga skrraja do degradohesh ne amebe. Kjo qe ke shkruar nuk ka te beje as me temen, as me mua, as me asgje... Pi me pak shlivovic djalo, se kane filluar te te shperbehen neuronet ne menyre drastike.

Besom Shiu, turp te kesh te rilexosh postimin tend aq medioker.

Mbreme isha ne nje party e cila u vadit me whisky nga vete myslimanet prandaj si s'te vjen turp me u marr me fene islame.

E para te gjithe myslimanet e hane mishin e derrit edhe pine rakine dhe te ishin aq trima benin revolucion ne kohen e Enverit.

Prandaj fajin e ka Muhameti qe ka futur popujt dhe besimet e ndryshme ne konflikt pasi qe ai ka marr moton romane 'percaj e sundo'.

Nuk kam shume kohe te lire te shkruaj se nuk jam poet, por nese Perendimi dhe ne vecanti Europa ka avancuar sot per sot eshte sepse ka ndare arin dhe dollarin pra fene e vertete me fene fundamentaliste plot propaganda keshtu qe jetoni dhe hapni mire syte sepse FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.

Dhe mos adhuro se cka lexon neper libra kurane apo hadithe ( kur te dalish ne pension do kesh kohe boll ) se perndryshe ne kete menyre do mbesim popull injorant. Rendesi ka e tashmja.

PS. Rradhen tjeter, flit mbi temen dhe jo mbi personin. Sepse besoj se ke nevoje per doktor... se shkrun shqip por shqip nuk merr vesh.... ne kete forum te ka has par sharra ne gozhde.....nese do me i qendru rregullave mire perndryshe... udha e mare ka ke ardh se nje me pak nje me shume nuk ben diferencen.....

hajt, shnet !
    NoName

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Shko icik ne ndonje biblioteke dhe kerko liber mbi historine e Islamizmit, aty do gjesh fakte qe do t'i largojne keto paragjykimet e tua.

Nje bibliografi te prere nga "HISTORIA E SHQIPTAREVE, NGA ILIRET E LASHTE, NE EREN E ISLAMIT " nga A. K. BOGDAN per historine e popullit tone, atehere referoju librave:

" Neper gjurmet e Islamit" nga autori Ali Basha
    " Perhapja e Islamit" nga Autori Thomas W. Arnold
    "Kontaketet e para te Islamit me popujt e ballkanit" nga Nexhat Ibrahimi

....di ndonje liber te shkruajtur nga ndonje historian ateist (i pa fe')?

Kot nuk po merr 'Abdullah el Sajed' qe ka shkruajtur librin 'Historia e Islamit ne ballkan'. .)

Si thu ti shiu eshte e mundur te ndjeke nje linje asnjenese dmth te drejte te historise. Domosdo nese behet fjale per libra te dale nga predikues te fese myslimane eshte e logjikshme qe historine e kthejne nga ana e tyre, besoj se kete e din edhe gomari. .)

miqesisht,
    NoName

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Besom Shiu, turp te kesh te rilexosh postimin tend aq medioker.

Mbreme isha ne nje party e cila u vadit me whisky nga vete myslimanet prandaj si s'te vjen turp me u marr me fene islame.

E para te gjithe myslimanet e hane mishin e derrit edhe pine rakine dhe te ishin aq trima benin revolucion ne kohen e Enverit.
    Une zotrote, si cdo musliman i vertete, nuk e pi alkoolin as nuk e ha mishin e derrit. Ti vazhdo me raki ashtu sic shihet nga postimet e tua te turbullta, e ishalla te behet ndonje cirozė.

Prandaj fajin e ka Muhameti qe ka futur popujt dhe besimet e ndryshme ne konflikt pasi qe ai ka marr moton romane 'percaj e sundo'.
    "Percaj e sundo" eshte "shpikur" ne Romen e Vatikanit tend, shume kohe para se te linde Muhamedi a.s.

Nuk kam shume kohe te lire te shkruaj se nuk jam poet...
    ...prandaj dhe s'te vie turp te besh plagjiat te shkrimeve te te tjereve!

por nese Perendimi dhe ne vecanti Europa ka avancuar sot per sot eshte sepse ka ndare arin dhe dollarin pra fene e vertete me fene fundamentaliste plot propaganda keshtu qe jetoni dhe hapni mire syte sepse FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    Atehere pse je i krishtere? Nderroje fene tende ne shqiptari!

Dhe mos adhuro se cka lexon neper libra kurane apo hadithe ( kur te dalish ne pension do kesh kohe boll ) se perndryshe ne kete menyre do mbesim popull injorant. Rendesi ka e tashmja.
    E ti ne pension qenke qe me kaq zell e adhuron ate qe eshte shkruar neper dhjata, te vjetra e te reja, te atij e ketij?! Injorant do te mbetja po te mbetesha ne librat e manipuluar dhe me shume versione. Apo mbase edhe ty Krishti te jeton brenda ne zemer dhe s'ke nevoje te lexosh asgje?

PS. Rradhen tjeter, flit mbi temen dhe jo mbi personin. Sepse besoj se ke nevoje per doktor... se shkrun shqip por shqip nuk merr vesh.... ne kete forum te ka has par sharra ne gozhde.....nese do me i qendru rregullave mire perndryshe... udha e mare ka ke ardh se nje me pak nje me shume nuk ben diferencen.....
    Ty te ka has sharra ne gozhde sepse futesh ne tema religjioze e nuk e njeh religjionin tend si duhet. Vec na servon propagande ose perralla. Ndoshta une jam per doktor, por ty as doktori nuk te merr ne dore!!!
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Si lindi harmonia fetare nė Shqipėri?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  3. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •