noj shpulle e dun se nryshe te hipin ne qafe kalamaj mistreca.
shpulle b’thes edhe te rrije urte.
noj shpulle e dun se nryshe te hipin ne qafe kalamaj mistreca.
shpulle b’thes edhe te rrije urte.
Fmit duhen rreh mor, ndyshe nuk marrin vesh, kam pa femi anglez qe nuk i din emerin babait te vet por vetem wainker i therrasin edhe sishin mbi 13 vjec, kjo vetem e vetem qe nuk mund ti rrahin ktu.
Rroft edukata dhe dajaku i shqiptarit
Un jam pro shpulles, po jo vend e pa vend. Shpulla duhet per perforcim keshille, ose fjale. Kta kalamojt e amerikes jo shpulle, po kta dun dhe shkopin.
NeverAgainVolunteerYourself
si jeni ndjere kur jeni qelluar me "shpulle" ne fytyre ???!!!
une nuk jam e mendimit se shpulla ndihmon ne edukimin e femijes
por ai duhet ta dije qe egziston nje ndeshkim per gabimet dhe fajet
ajo mund te jete shpulla, qendrimi pa Tv per x kohe, mos dalja me shoket nje fund jave...............etj
ndoshta femija nuk provon disa nga keto por duhet ta dije qe po beri faj do te ndeshkohet
kjo varet nga shkalla e gabimit
kjo ka te beje shume dhe me edukaten qe kane marre prinderit e femijes
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
sipas jush kur "gabon" femija duhet qelluar me "shpulle";
por kur gabon prindi apo ndeshkuesi cdo behet ?
Dhe pse femijet mund te te merzisin ndonejhere ashtu sic i kemi merzitur dhe ne prinderit por perseri nuk jam e mendimit se pellemba sherben per edukimin e femijes,
Prinderit e mi kurre nuk me dhane qofte dhe nje pellembe, por sigurisht qe me kritikuan, dhe them se kritika ndoshta eshte zgjidhje me e mire sesa ndeshkimi me pellembe,
Gjithsesi dua te them qe eshte nje detyre shume e veshture te edukosh nje femije apo jo?
sherben, sherben, po noihere e len hajvan per gjithe jeten! Ka pellembe e PELLEMBE! Ka momente, momente! Ka prinder e prinder, te shkolluar te pashkolluar... Kshuqe duhen marre parasysh shume, shume faktore para se te pergjigjesh ne lidhje me dobine e shpullezimit. Ka nga ata prinder qe ne vend ta lodhin trurin (ju perton vėra...ke me qillo nga kta ne Shqiperi) ta mesojne femijen te mos e perserise te njejtin gabim '3 here' e kane me te kolljashme ti fusin nje dopjo shpullash jevgshe (me kurrizin e dores) e pastaj te dhifsha mu ne prinderllek...
mendimi im ky, si gjithnji!
Shpulla? Asnjehere nuk eshte e mire, sigurisht qe tregon cakun e nervave te prindit. Harroni se femijet jane shume te zgjuar dhe jane te afte te gjykojne prindin qe ne moshte te vogel. Nje qendrim i prere dhe konseguent nga te dy prinderit, eshte shume me efektiv se sa nje shpulle. Por duhet shume durim nga ana e prindit gje qe eshte e veshtire te arrihet me stresin e perditshem, por jo e pamundur. Femija nuk eshte loder qe te zbavise prinderit kur te duan ata apo te mbylle gojen kur ata s'ia kane ngene.
Shuplaka tregon mungese durimi,tolerance!!!Shikoje ne sy femine kur ti flasesh,kjo mjafton qe femija te kuptoje dhe te mendoje!!!
Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.
Krijoni Kontakt