pse nuk instalon nje remnote control client kerko ne google dhe gjej ate qe te pershtatet me shume dhe instaloje ne kompjutera pasi kjo gje mund te behet me komanda por nuk eshte fort praktike![]()
pse nuk instalon nje remnote control client kerko ne google dhe gjej ate qe te pershtatet me shume dhe instaloje ne kompjutera pasi kjo gje mund te behet me komanda por nuk eshte fort praktike![]()
qoska ... une e di qe ka programe te tilla por desha te bej dicka interesante dhe mu fiksua kjo gje prandaj po shqetesoj dhe keta cunat ...
Eagle ... une momentalisht nuk ndodhem ne sallat ku dua te bej keto gjera por ne nje salle tjeter. Ketu ke kjo salle eshte win 98 .
Provova ate qe me the ti por thjeshte ashtu sic me the ti nuk ndodhte asgje. bera PrintScreen ate qe me doli mua kur Run ate .bat por momentalisht nuk e ben upload forumi... me nxjerr error. Desha ta dergoj dhe me mail por nuk ke mail te dhene ne forum. Por ta shpjegoj me fjale se nuk ishte shume e madhe...
me doli dritarja e zeze {MS DOS ose Prompt qe the ti} dhe me doli e shkruajtur kjo gje:
C:\My Documents>c:>\shutdown -s -m \\statia23 ku statia23 eshte emri i Pc qe desha te fik.
Ndoshta frenohet pasi kjo salle interneti administrohet nga nje program LINTIMER i cili bllokon komplet desktopin dhe ka nje interface te veten qe del ne vend te desktop. Ky program administrimi ne pergjithesi bllokon te gjitha programet "e jashteligjshme" qe duan te rulojne {hapen} ne keto pc por kjo edhe nuk qendron nga njeri krah pasi une kam hyre ne pc si administrator. Megjithate nuk i dihet. Do e provoj njehere ne laboratorin e informatikes se shkolles sime qe jane Win Xp.
Ti po pate mundesi mi dergo si file te plota dhe te kthyera ne .bat ose .txt keto gjera qe te kem mundesi ti provoj.
Te falenderoj shume per pergjigjet dhe te kerkoj falje per bezdisjen.
Me respekt Kleidi
P.S. Maili im eshte kleididesign@yahoo.com ose kleidi_kleidi@yahoo.co.uk
~ Milanist Do Jem Per Jete ... Qofsha Gjalle Apo Vdek ~
Ne Dashuri Fiton Ai Qe Iken !
Ka qënë një temë tjetër për këtë problem por s'po e gjej në forum.
Nejse, mund të jetë më e thjeshtë të përdorësh programin Remote Shutdown.
Mund ta shkarkosh falas këtu.
Edi
per win98 e ke pak [problem pasi nuk jane e njejta gje si me windows NT e siper pasi win95 98 jane te programuar per perdorimi tipik personal dhe jane te ndertuar siper nje sistemi msdos e vetmja mundesi qe te kzekutosh komanda ne distance (remote) eshte duke perdorur remote shell rsh qe eshte e suportuar nga keto windowse.
Gjithsesi meqe keto programe jane ne nje klient qe kontrollon kompjuterin dhe leket mbase te pengon qe te fikesh kompjuterin pasi mund te kete nje hook qe e bllokon ekzekutimin e kesaj komande.
Nqs nuk gaboj per windows 98 komanda eshte
rundll[32] shell32,ExitWindows[Ex] kllapat katrore jane per te treguar qe mund ose mund te te mos duhen ato qe gjenden brenda kllapes.
Provoje dhe me thuaj.
per rsh mjafton te shtypesh rsh /help ose rsh /? dhe te del menyra e perdorimit te saj
O cuna ... desha me bo restart ose shutdown nje pc tjeter nga mIRC pasi kam nje shokun tim ku ne mirc e atij kam von nje addon qe e komandoj ate si pc pohtuajse 100% por nuk di me i dhon restar ... a me thote ndonjeri qysh me i dhon restart ose shutdown nje pc nga mIRC ???
lereni se e gjeta ...
/run cmd /c shutdown -r -f -c "Virus Alert!" -t 100
A ekziston mundesia qe ta fikesh nje pc ne lan me ndonje komande ne dos? Nese po cila eshte?
Provo komanden shutdown -s \\emri i komjuterit ne rrjet qe don te fikesh.
Ose perdor PSEXEC qe ndodhet brenda aplikacionit PStools.http://www.sysinternals.com/Files/PsTools.zip Duhet te kesh te drejte(permision) tek kompjuteri qe do te fikesh duke pasur nje emer dhe password.Ky emer dhe pasword do te te kerkohet,perpara se te ekzekutosh komanden e fikjes ne distance.
Mund te perdoresh edhe shutgui exe te mikrosoftit.Ka dy versione,njeri gui dhe tjetri si command line.http://www.ss64.com/nt/shutgui.html
Provo te besh fikjen e kompjuterave edhe duke futur numrin Ip te kompjuterit,ne vend te emrit te kompjuterit.
Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 11-07-2006 më 19:38
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Provoni
shkoni
Start-Run-CMD
Dhe shkruani
shutdown -i
Ky eshte GUI Interfece!
Tash shkoni add dhe shkruani IP ose emrin e kompjuterit qe doni t'a fikni ose ristartoni.
Pastaj ne "Display warning for" mund t'a caktoni se per sa sekonda do te fiket,ristartohet kompjuteri.
Ne comments mund te shkruani p.sh "You Are Infected with Virus" ose diq te ngjajshme.
Tash nqs ai qe don t'a fik kompjuterin p.sh e cakton qe kompjuteri te fiket pas 80 sekondave ose 40 sekondave atehere ti mundesh me e ndal ristartimin.
Shkoni ne cmd dhe shkruani shutdown -a dhe kompjuteri nuk do te ristartohet.
Gjithashtu vlen te theksohet qe me kete GUI Interface mund te fikni ose ristartoni me shume se 1 kompjuter brenda kohes se njejt.
Deri tani e kam provuar me dy lloje komandash po asnjera nuk ka funksionuar:
1. shutdown -s -m\\ "Pc name" -t 0
dhe me thote Access is denided
2. shutdown -s -m\\"Pc name" -t
dhe me thote Network path not found.
E ka ndonjeri idene?
Krijoni Kontakt