Citim Postuar më parë nga suadabolzano Lexo Postimin
Faleminderit per kete informacion, por per fat te keq e kapem vone. Kjo ulcer tani eshte ...nuk eshte me ulcer por tumor me permasa jo te vogla por me fibroma me permasa shume te medhaja. Ne kete rast kam degjuar qe mund te asportohet i tere stomaku (gastrektomia totale). Kam degjuar qe shume njerez kane jetuar pa problem edhe pa stomak.
Degjo ulcera dhe kanceri jane gjera krejt te ndryshme.Me sonde (fibrogastroscopi) mund te kuptohet por jo te vertetohet nese eshte tumor beninj apo malinj(kancer).Ne momentin qe behet fibrogastroscopia behet edhe biopsia dhe vertetohet se cfare lloji eshte.Nese eshte kancer me i shpeshti eshte adenocarcinoma .Varesisht nga stadi qe eshte varet edhe prognoza.Por varet edhe nga faktore te tjere.Pasi te jete vertetuar diasgnoza behen egzaminime tjera te shifet nese kanceri eshte perhapur dhe ka dhene metastaza.Per kete behet ultrasound te shifet melcia dhe nodujt limfatik perreth aortes.poashtu behet edhe shintigrafia e kockave te shifet ne eshte perhapur ne kocke,si dhe skaner (ct).Pas kesaj behet edhe nderhyrja kirurgjikale qe zakonisht eshte rezeksioni total (heqja e plote e stomakut)Ketu po te flas shkurtimisht dhe ne pergjithesi.Nese deshiron me teper informacion me shkruaj ne privat dhe do flasim per rastin konkret.Uroj qe keto informacione te ju vlejne.