Kush i din misnitrat e ministrite hajt le ti shkruje mbasi i din sma mer mendja mu qe edhe per nje muaj do kemi qeveri.
Normal se sdo kete qeveri se shpejti. As ministra nuk dihen meqe sdihet cili do t jet partneri vetem sa per sy e faqe i Nikoles. Si duket Nikola eshte ne misionin e vet per shkatrim te MK dhe kete e bene duke u fshehur nen hijen e patriotizmit. Vet fakti se hap temen e pakicave maqedonase?? ne Greqi, e shfaq idene e vertet te ketij. Dhe per ne shqiptaret ska dhe shume rendesi kjo qeveri, se di pse behet qith kjo rremuje, fundja ato jaevetem 4 ministi te zgjebura.
Nėpėrkėmbja e votės sė shqiptarėve
Nėse sėrishtė krijohet Qeveria e re me partnerė tė vjetėr, shtrohet pyetja shumė logjike: Pse iu deshėn Aliut zgjedhjet e parakohėshme parlamentare? Pėr t'a shpėtuar Grueskin nga dėshtimi i Bukureshtit apo pėr t'ia shtuar "ymrin" edhe pėr 4 vjet si kryeministėr?
Logjika e shėndoshė thotė qė pėrmes zgjedhjeve tė parakohėshme parlamentare tė vihet "nė vend" "nderi" i shqiptarėve; nė njė farė forme tė riparohej dėmi qė u shkaktoi kreu i Qeverisė shqiptarėve duke e nėpėrkėmbur vullnetin e tyre politik.
Participimi i BDI-sė nė pushtetin egzekutiv nuk guxon tė shihet nė prizmin e pjesmarrjes me ēdo kusht nė tė,por si vullnet politik i deleguar nga pjesa e elektoratit shqiptar. Kėto zgjedhje edhe njė herė vėrtetuan se shumica e shqiptarėve tė kėtushėm nuk i pėrkrahin dhe nuk i mbėshtesin njerėzit qė pėr bazė tė filozofis sė tyre politike kanė arrogancėn. Qė duhet tė hyjė BDI-ja nė Qeveri kjo ėshtė e pakontestueshme.
Shumė herė ėshtė folur e pėrfolur se Maqedonia ėshtė shtet unitar. Kėtė nuk e konteston kush,sepse e tillė ėshtė e pėrkufizuar edhe me Kushtetutė. Gjithashtu ėshtė e pakontestueshme nga askush,se Maqedonia ėshtė edhe shtet multietnik dhe multikulturor. Pasi qėnka e kėtillė atėher edhe organizimi politik ėshtė i bėrė mbi baza etnik, qė pėr pasoj ka garėn politike tė "secilit" te soji i vetė. Nė njė gjendje tė kėtillė faktike jo vetėm qė humbet qėllimi i garės brenda sojit por edhe defaktorizohesh si SOJ nė kuptimin politik. Pikėrishtė kėtu rreh ēekiēi i Grueskit qė t'i defaktorizojė shqiptarėt. Kam bindjen se e ka arritur kėtė. Matrica (dy fituesit tė krijojnė Qeverinė) e aplikuar njė herė nuk shėrbeu si model pėr krijimin e Qeverisė nga frustracioni i DMPNE-sė pėr humbjen e luftės dhe pėr mos pasjen sens pėr nuhatjen e realitetit tė ri pėrkatėsishtė tė avansimit tė proceseve demokratike nė dobi dhe pėr dobi tė qytetarėve tė saj. Struktura mentale e kėsaj partie nga ngelur nė vitin 1998 duke e konceptuar Maqedonin ende si shtet vetėm tė tyren,kurse ne tė tjerėt jemi VETĖM kalimtar tė rastit.
Pėr fund: trungu tha: nuk kam gajle qė mė preu sharra,soj i huaj, POR qė mė ēau pyka soji im.
Ka dal Gruevski ne pazar dhe kerkon te bleje lope, afrohet tek njeri dhe e pyet sa i kerkon lopes, ky i thote se lopa ime dhuron 18 litra qumesht, ndesa cmimi eshte 1000 euro, e pyeten shitesin tjeter e ky i thote lopa ime dhuron 11 litra qumesht ne dite dhe cmimi eshte 500 euro.
Gruevski si danak normal qe pelqen lopen me 18 litra mirpo i duket cmimi i shtrenjte, i kekon ta ule cmimin duke e kercenuar se do ta bleje lopen tjeter. Domosdo do ulet cmimi, sepse ai qe e ka me 11 litra duhet ta ushqeje qe ti dhuroje 20 litra e pastaj te del ne pazar.
Shitesit kane dy ruge o ta ulin cmimin o ti kthejne lopet ne shpi.
Krijoni Kontakt