Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 75
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pik se pari Kartagjenen e zhduken Romaket , e jo musimanet. Pik se dyti nqs se para 1000 ose dy mije vitesh kisha dhe krisherimi e kane pasur te veshtire qe ti refuzojne ritualet pagane dhe ne nqs se para 1000 ose 2000 viteve krisheterimi huazon rituale pagane dhe i gersheton ato me krishterimin, a me tregon ti mua pse edhe sot te krishteret duhet tu permbahen ketyre ritualeve, kur sot e gjithe bota e din se jane rituale pagane?!!
    Ne ate kohe ndoshta nuk e kane ditur, por sot e dine te gjithe, e di edhe ti Ilion dhe perseri u permbahesh.
    Paske bere nje progres, i paske harruar lakuriqet dhe dinosauret me ne fund. Shaka po bej, Respekt.

Katolicizmi ka marre nga paganizmi edhe ortodoksizmi nga paganizmi e jo krishterimi. Krishterimit as nuk i nevojitet paganizmi e as ritualet pagane. Sa i perket asaj qe thua se krishterimi i ka huazuar paganet, nuk eshte e vertete aspak, eshte e vertete se Kisha Katolike ka huazuar nga paganizmi, por kisha katolike eshte me shume tradite dhe gjera qe Bibla i ndalon, pra nuk eshte krishtere, edhe ato ikona, fotografi qe perdoren ne Kishen Katolike dhe Ortodokse Bibla i ndalon rreptesisht. Nuk eshte as Krishtlindja ritual pagan, vetem data mund te jete e njejte me ndonje hyjni pagane por asgje nuk ka te perbashket, as teologjine e asgje tjeter, katoliket e protestantet e festojne me 25 Dhjetor, ortodokset me nje date tjeter.

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tani ti pergjigjem Conquistadorit ( atyre qe zhduken cililizimet e majave askteve dhe inkasve).
    Sa i perket Yllit dhe Henes, nuk jam interesuarper origjinen e tyre deri me tani, por pasi solle ate postim , do te bej hulumtimet e mija lidhur me kete ceshtje dhe nese del qe ti ke te drejte dhe se ato ane simbole pagane , do ti refuzoj dhe nuk do ti besoj me si pjese te fese islame.
    Nuk jam pagan dhe simbole ose rituale pagane nuk me duhen.

GV_USA
    O Gostivari_ShBA 500 here te kam thene se nuk mund te mos i besosh ne nje besim vetem ato gjera qe deshiron ti, ose besohet krejt feja (p.sh. ne Islam Kurani dhe Hadithet, perfshire martesa e Muhabetit me Aishen 9 vjecare) ose nuk besohet asgje e jo si jane quar disa myslimane krye ne vete dhe zgjedhin cfare te besojne e cfare jo. 49% te votuesve ne kete sondazhin me poshte thone se duhet te bazohen vetem ato gjera qe ndodhen ne Kuran. Ti je ne kete 16% qe thone se duhet te besohen vetem ato qe kane ndonje kuptim. Vetem 14% thone se duhet te besohen sepse jane pjese e pandare e Islamit e ma merr mendja qe Fisniku_Student gjendet ne kete grup.

http://www.free-minds.org/articles/h...s/image008.jpg
    Poll
    What is your view on Hadith & Sunnah?
    I reject them 100% because the Quran says it is detailed and all we need.
    49%

I reject them 100% because I question their authenticity.
    18%

I reject some and accept the ones that make sense.
    16%

I accept them in general, but don't practice all that they say.
    2%

I see them as an integral part of Islam which cannot be rejected.
    14%

Ju bini edhe vet ne konflikt me Kuranin, p.sh. 1. Kurani thote se Fjala e Zotit nuk mund te ndryshohet, 2. Kurani thote se Bibla eshte Fjale e Zotit, 3. ju besoni se Bibla eshte e ndryshuar. Ju skeni kurrfare logjike te shendoshe, pra ju smendoni racionalisht dhe nuk jeni te sinqerte se pari me vetveten e pastaj edhe me te tjeret. Une kam shoke myslimane qe besojne se Biblen e kane shkruar katoliket sepse thone se Jezusi e ka marre me vete 'Inxhilin', dhe i ofrojne 'argumentet' e tyre pa kurrfare baze e logjike e aq me pak faktike. Disa thone se shoket e tij e kane ndryshuar mesazhin e tij pas vdekjes se tij. Ju s'mendoni, une personalisht cuditem me ju?!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Urdhero edhe ti linkun,shkrije edhe ti talentin atje per Zotin arab pagan te henes.Mos shko aq larg te majat shih njehere nga rrenjet.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...4&postcount=19
    37:56. Ai thotė: "Pasha All-llahun, pėr pak mė rrėzove (nė Xhehennem) edhe mua. Per nje fije te flokut a...

74:32. Jo, nuk ėshtė ashtu, Pasha hėnėn!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    37:56. Ai thotė: "Pasha All-llahun, pėr pak mė rrėzove (nė Xhehennem) edhe mua. Per nje fije te flokut a...

74:32. Jo, nuk ėshtė ashtu, Pasha hėnėn!
    o gjon pali i katert

ne islam veē zoti mund te betohet ne ate qe ka kriju,ne kuran mund te lexosh betime te shumta nga ana e zotit ne diēka qe ai vet e ka kriju,nuk eshte islami ēorap jevgjish si feja krishter,qe kushdo fut ate qe don kur don
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga paridi26 : 26-12-2008 mė 14:05 Arsyeja: gabim ne shkrim

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Paske bere nje progres, i paske harruar lakuriqet dhe dinosauret me ne fund. Shaka po bej, Respekt.

Katolicizmi ka marre nga paganizmi edhe ortodoksizmi nga paganizmi e jo krishterimi. Krishterimit as nuk i nevojitet paganizmi e as ritualet pagane. Sa i perket asaj qe thua se krishterimi i ka huazuar paganet, nuk eshte e vertete aspak, eshte e vertete se Kisha Katolike ka huazuar nga paganizmi, por kisha katolike eshte me shume tradite dhe gjera qe Bibla i ndalon, pra nuk eshte krishtere, edhe ato ikona, fotografi qe perdoren ne Kishen Katolike dhe Ortodokse Bibla i ndalon rreptesisht. Nuk eshte as Krishtlindja ritual pagan, vetem data mund te jete e njejte me ndonje hyjni pagane por asgje nuk ka te perbashket, as teologjine e asgje tjeter, katoliket e protestantet e festojne me 25 Dhjetor, ortodokset me nje date tjeter.

O Gostivari_ShBA 500 here te kam thene se nuk mund te mos i besosh ne nje besim vetem ato gjera qe deshiron ti, ose besohet krejt feja (p.sh. ne Islam Kurani dhe Hadithet, perfshire martesa e Muhabetit me Aishen 9 vjecare) ose nuk besohet asgje e jo si jane quar disa myslimane krye ne vete dhe zgjedhin cfare te besojne e cfare jo. 49% te votuesve ne kete sondazhin me poshte thone se duhet te bazohen vetem ato gjera qe ndodhen ne Kuran. Ti je ne kete 16% qe thone se duhet te besohen vetem ato qe kane ndonje kuptim. Vetem 14% thone se duhet te besohen sepse jane pjese e pandare e Islamit e ma merr mendja qe Fisniku_Student gjendet ne kete grup.

http://www.free-minds.org/articles/h...s/image008.jpg
    Poll
    What is your view on Hadith & Sunnah?
    I reject them 100% because the Quran says it is detailed and all we need.
    49%

I reject them 100% because I question their authenticity.
    18%

I reject some and accept the ones that make sense.
    16%

I accept them in general, but don't practice all that they say.
    2%

I see them as an integral part of Islam which cannot be rejected.
    14%

Ju bini edhe vet ne konflikt me Kuranin, p.sh. 1. Kurani thote se Fjala e Zotit nuk mund te ndryshohet, 2. Kurani thote se Bibla eshte Fjale e Zotit, 3. ju besoni se Bibla eshte e ndryshuar. Ju skeni kurrfare logjike te shendoshe, pra ju smendoni racionalisht dhe nuk jeni te sinqerte se pari me vetveten e pastaj edhe me te tjeret. Une kam shoke myslimane qe besojne se Biblen e kane shkruar katoliket sepse thone se Jezusi e ka marre me vete 'Inxhilin', dhe i ofrojne 'argumentet' e tyre pa kurrfare baze e logjike e aq me pak faktike. Disa thone se shoket e tij e kane ndryshuar mesazhin e tij pas vdekjes se tij. Ju s'mendoni, une personalisht cuditem me ju?!

Sa i perket Lakuriqit , Dinosaurve diellit e henes , njeriut ose kafsheve keto kurren e kurres nuk mund ti mohoni sepse te gjitha jane gabim ne Bibel.
    E sa i perket personalitetit te Jezu Krishtit , ai sipas Bibles eshte kopje e pastert e Horasit, brinja te te dalin ne balle kete fakt nuk e mohon dot!!!
    Sa i perket kryqit qe e keni si simbol kete sot e dine edhe femijet pese vjecar se nuk eshte simbol kristijan dhe se behet fjale per simbol pagan.

Tani sa i perket yllit dhe henes, nuk i di sepse nuk kam lexuar ndonje here per prejardhjen e tyre ne fene time te pastert, por ama nese del qe juve keni te drejte, do ti refuzoj si simbole islamike, fundja une nuk besoj ne yll e hene , besoj ne ZOT , NE ALLAH, e jo ne HORAS, MIRTHA OSE DIONIS ( ato qe beson ti ).

Sa i perket haditheve dhe sunnetit te profetit, ti lidhje nuk ke me ato!!!
    Per mendimin tim cdo hadith qe juve e perdorni kunder profetit dhe fese islame eshte shpikja e juaj dhe duhet te refuzohet kompltet nga feja jone.

A nuk ka mundesi qe Allahu te lejoj nje person si puna jote te fyej profetin, keto fyerje ju i zbuloni, i fabrikoni dhe me ne fund ia mveshni profetit.
    Kete pune keni be 1400 vite qe nga shpallje e Islamit, keni shpifur kunder profetit dhe fese islame dhe akoma po shpifni.
    Keni arritur kete duke u infiltruar ne komunitetin islam sikur me qene besimtare te devotshem, po a ndron ujku hujin aman ?!!!
    Andaj , ti more zotni mesia4ever akoma nuk ke arriotur ne ate pozite qe te me mesojsh mua fene e vertete.
    Sa i perket Bibles me te vertete ne Kuran thuhet se Bibla eshte nga Allahu, por aty askundi nuk shkruan qe Allahu ka ruajtur Biblen nga nderhyrjet njerezore , ashtu sic shkruan per Kuranin duke thene se mbrojtes i Kuranit eshte Allahu vet!
    Pse nuk e thot kete per Biblen ?!!!

Edhe dicka , une jam burre dhe ate qe thash per yllin e henen se nese jan simbole pagane do ti refuzoj , e di cfar mua perseri me mbetet besimi ne ALLAH, po ti more zotni , kur do te arijsh nivelin qe ti refuzojsh ritualet datat dhe simbolet pagane qe kane vershyer fene tende ?!!
    Ska nevoje te pergjigjesh sepse e di pergjijen. Kurre nuk ke per ti refuzuar, sepse po refuzove datat simbolet dhe ritualet pagane do te mbetesh vetem me gishtin ne b.ythe.

Me Respekt GV_USA

P.S. " Ti do me tregojsh mua se cfar eshte feja, ti duhet ti japish vetes tende mesime njeher per tokes, vjetersine e saj, se akoma je ne ender dhe beson se Toka eshte e vjeter 6000 vite!"
    WE WILL NOT GO DOWN!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    gjysem hena me yll simbol i artemises pellasge.

gjysem hena ishte dhe simbol i perendeshes kartagjenase tanit.

ne maje te minares se xhamise,nje simbol i paster pagan.

shnet gv sh.b.a
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Pershendetje Nexhat
    Debati eshte me mesia4ever por po te citoj ne disa pika.

Sa i perket kryqit qe e keni si simbol kete sot e dine edhe femijet pese vjecar se nuk eshte simbol kristijan dhe se behet fjale per simbol pagan.
    Krishti vdiq ne kryq.Krishti vdiq per njerezimin.C fare simboli do kishte tjeter krishterimi?

Tani sa i perket yllit dhe henes, nuk i di sepse nuk kam lexuar ndonje here per prejardhjen e tyre ne fene time te pastert, por ama nese del qe juve keni te drejte, do ti refuzoj si simbole islamike, fundja une nuk besoj ne yll e hene , besoj ne ZOT , NE ALLAH, e jo ne HORAS, MIRTHA OSE DIONIS ( ato qe beson ti ).
    Te gjithe mendojne qe ndjekin fene e verte.Hitleri thonte Got mit uns,ti thua Allahu me mua.Qe Allahu jot Nexhat vjen nga zoti pagan i henes kjo s do mend.Nuk eshte e temes keshtu qe s ja vlen ta diskutoj.Ja ku e ke linkun per here te dyte
    Lexo me shume.Problemin kape nga rrenjet.Gjysem hena s eshte asgje ne kete mes.
    Horusi ishte Zot i drites.Set ishte Zot i erresires.Kishte simbol henen dhe naten.Sic e ka islami.
    Ketu lidhe lindjen e monofeve.Krishterimi eshte Horus,islami eshte Set,me shenjat dhe simbole respektive.Krishterim diell,islam hene.Drite dhe erresire.
    The qe do heqesh dore nga ato simbole pagane qe ka islami,por me mire hiq dore fare nqs nuk e do paganizmin sepse baza e islamit eshte komplet pagane.

A nuk ka mundesi qe Allahu te lejoj nje person si puna jote te fyej profetin, keto fyerje ju i zbuloni, i fabrikoni dhe me ne fund ia mveshni profetit.
    Si ka mundesi qe Allahu qe qenka Zot lejoi ti dalin 1001 histori pedofilie Muhamedit,qe pretendohet qe eshte profeti i fundit mbi toke?

Allahu ka ruajtur Biblen nga nderhyrjet njerezore , ashtu sic shkruan per Kuranin duke thene se mbrojtes i Kuranit eshte Allahu vet!
    Pse nuk e thot kete per Biblen ?!!!
    Allahu ka rujt Biblen?Pse nuk e thot per Biblen?Sepse nuk ka lidhje Nexhat.Ky eshte nje pretendim i joti personal.Te njejten gje mund te pretendoj une per Kuranin qe eshte shkruar nga mendja njeriut e jo nga Zoti.Jane relative gjerat.Njeri thot pse Bibla ka fshehur emrin e Muhamedit?Ca s po degjojme kohet e fundit.

Respekt per ty Nexhat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 26-12-2008 mė 19:06

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    o white-knight ty e lale te paska ik truni per lesh

o trung po nuk ka kalu me shum se 3 muj kur vatikani mbajti nje konference per shtyp ne te cilen deklaronte se nuk mund te themi qe bibla eshte krejtesisht e sakte pasi per shum kohe jan shtypur lloje te ndryshme me ndryshime te ndryshme

o lale lene opiumin se te rrjedh truni

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anėtarėsuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Me falni, per ate pse po dal pakes prej teme...
    Por, jam kurioz te di dic me shume per kete qe ka sjelle anetari White-Knight...dmth mbi ate pikturen e profetit Jesu/Isė...

Ato cfare i kam rrumbullaksuar, nuk i kuptoj...
    A mund te me i shpjegoje ndokush, se cfare simbolizojne ato forma qe jane ne background???

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Pershendetje Nexhat
    Debati eshte me mesia4ever por po te citoj ne disa pika.

Krishti vdiq ne kryq.Krishti vdiq per njerezimin.C fare simboli do kishte tjeter krishterimi?

Te gjithe mendojne qe ndjekin fene e verte.Hitleri thonte Got mit uns,ti thua Allahu me mua.Qe Allahu jot Nexhat vjen nga zoti pagan i henes kjo s do mend.Nuk eshte e temes keshtu qe s ja vlen ta diskutoj.Ja ku e ke linkun per here te dyte
    Lexo me shume.Problemin kape nga rrenjet.Gjysem hena s eshte asgje ne kete mes.
    Horusi ishte Zot i drites.Set ishte Zot i erresires.Kishte simbol henen dhe naten.Sic e ka islami.
    Ketu lidhe lindjen e monofeve.Krishterimi eshte Horus,islami eshte Set,me shenjat dhe simbole respektive.Krishterim diell,islam hene.Drite dhe erresire.
    The qe do heqesh dore nga ato simbole pagane qe ka islami,por me mire hiq dore fare nqs nuk e do paganizmin sepse baza e islamit eshte komplet pagane.

Si ka mundesi qe Allahu qe qenka Zot lejoi ti dalin 1001 histori pedofilie Muhamedit,qe pretendohet qe eshte profeti i fundit mbi toke?

Allahu ka rujt Biblen?Pse nuk e thot per Biblen?Sepse nuk ka lidhje Nexhat.Ky eshte nje pretendim i joti personal.Te njejten gje mund te pretendoj une per Kuranin qe eshte shkruar nga mendja njeriut e jo nga Zoti.Jane relative gjerat.Njeri thot pse Bibla ka fshehur emrin e Muhamedit?Ca s po degjojme kohet e fundit.

Respekt per ty Nexhat.
    Ore ti Ilion, fene kristijane ose islame nuk mundesh dot te ma mesosh mua. Une te fol haptas, dhe nuk mbroj simbolet ose ritualet pagane ndac ato qofshin pjes e fese islame ndac ato qofshin pjese e fese kristijane.
    Ti je ai me mesia4ever qe u dilni ne mbrojtje rituale pagane ne fene tuaj jo une.
    Sa per simbolika , te lutem lesh anash to sepse nuk hane buk.
    Sa i perket Jezu Krishtit nuk ka ndonje deshmi te forte qe ai eshte kryqyzuar mbi ne dru ne forme te kryqit.
    Dije se romaket mvaresish se cfar krimesh ka be njeri e kane denuar ose ne nje dry ne forme te kryqit ose vetem ne nje shtylle te vetme prej druri.
    Lexo ma shum se mbas deshmive te fundit del qe kjo e fundit ka pasur me shum mundesi te ndodhi se sa e para.
    Per mua pak rendesi ka se cfar po beni juve lidhur me ritualet pagane, i mbroni ose refuzoni, eshte e drejta juaj. Biles ju kisha thene qe besojeni edhe Panin e mitollogjise babilonase (trup njeriu koke dhie ) dhe ben vaki e ndoshta edhe e besoni , sepse nje pjese e mire e kristianeve jo qe vetem e besojne por edhe i luten si Zot.

Sa i perket genjeshtrave qe sot fliten per profetin , je gabim ore Ilion shum gabim, nuk i ka lejuar ato genjeshtra Allahu o Ilion, por djalli mor Ilion qe ka marr per detyre ti largoj njerezit nga rruga e vertete.
    Dhe ti keto beson genjeshtrat e djallit. Por nje dite do te pergjigjesh Ilion per cdo gje qe ke thene.
    Allahu eshte i madh e ndoshta te fal, per kete sta garantoj dot.

Sa i perket Bibles, ate qe kam dashur te them tek postimi i meparshem eshte se Bibla eshte e shpallur nga Allahu, por Allahu nuk ka premtuar qe do ta ruaj Biblen nga nderhyrjet njerezore, ashtu sic ka premtuar per Kuranin.
    Andaj Bibla juaj eshte ndryshuar dhe ndryshur dhe me e keqja sot e kesaj dite po ndryshon!!!
    Mere nje Bibel te shtypur para 20 viteve dhe mere nje Bibel te shtypur ne ditet e sotme dhe do te bindesh edhe vet sa shum ndryshime kane midis veti.
    E per Kuranin nuk mund te thuash te njejten, sepse Kurani nuk ka ndryshuar qe nga shpallja e tij e deri me ditet e sotme?!!!
    Tani te bej une ne pyetje ty , pasi juve akuzoni Kuranin si krijimtari e djallit , si thua ti "Zoti i juaj i plotfuqishem" 2000 tregohet i paafte per te mbrojtur Biblen nga ndryshimet, ndersa "djalli" qe sipas jush ka shpallur Kuranin nuk ka lejuar as nje shkronje ti ndryshohet ketij libri ?!! Si k kuptim kjo aman ?!!
    E din si ka kuptim ?!! Ka kuptim vetem nese shikohet me sy objektiv, se Kurani eshte shpallje e Allahut , Zotit te vertete, dhe Ai kur jep fjalen e tij , ate e mban deri ne fund!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    RinorZ zvogeloji fotot.Per ke forma e ke fjalen?Per rrethin?E kam permendur me siper qe simbolizon diellin.

o white-knight ty e lale te paska ik truni per lesh

o trung po nuk ka kalu me shum se 3 muj kur vatikani mbajti nje konference per shtyp ne te cilen deklaronte se nuk mund te themi qe bibla eshte krejtesisht e sakte pasi per shum kohe jan shtypur lloje te ndryshme me ndryshime te ndryshme

o lale lene opiumin se te rrjedh truni
    Ti motre shko e pirdhu se s do mesosh ti mua c fare te shkruaj e c fare mos te shkruaj.Ke 13 postime vetem ne kete forum.Ik e lexo me shume injorant klasik.

Pershendetje prap Nexhat

Ore ti Ilion, fene kristijane ose islame nuk mundesh dot te ma mesosh mua. Une te fol haptas, dhe nuk mbroj simbolet ose ritualet pagane ndac ato qofshin pjes e fese islame ndac ato qofshin pjese e fese kristijane.
    Ti je ai me mesia4ever qe u dilni ne mbrojtje rituale pagane ne fene tuaj jo une.
    Po flas per gjera qe i njoh Nexhat.
    Nuk do ti quaja rituale pagane me shume se tradita te lashta.Une nuk i mbroj e as nuk i shaj.Jane ato qe jane.Si mohoj dot.

Hane qe c ke me te Nexhat.Te cova linkun e Allahut,Zotit pagan te henes.Eshte me shume se simbolike.

Sa i perket Jezu Krishtit nuk ka ndonje deshmi te forte qe ai eshte kryqyzuar mbi ne dru ne forme te kryqit.
    Dije se romaket mvaresish se cfar krimesh ka be njeri e kane denuar ose ne nje dry ne forme te kryqit ose vetem ne nje shtylle te vetme prej druri.
    Lexo ma shum se mbas deshmive te fundit del qe kjo e fundit ka pasur me shum mundesi te ndodhi se sa e para.
    Une lexoj por nje bote e tere e njeh qe ka vdekur mbi kryq.Tani s do i besoj sekteve si masonet qe thone qe Krishti nuk ka ekzistuar kurre.Genjeshtra te tilla ka plot.

Per mua pak rendesi ka se cfar po beni juve lidhur me ritualet pagane, i mbroni ose refuzoni, eshte e drejta juaj. Biles ju kisha thene qe besojeni edhe Panin e mitollogjise babilonase (trup njeriu koke dhie ) dhe ben vaki e ndoshta edhe e besoni , sepse nje pjese e mire e kristianeve jo qe vetem e besojne por edhe i luten si Zot.
    Sic e the vete qe ste intereson.Amin per ket.

Sa i perket Bibles, ate qe kam dashur te them tek postimi i meparshem eshte se Bibla eshte e shpallur nga Allahu, por Allahu nuk ka premtuar qe do ta ruaj Biblen nga nderhyrjet njerezore, ashtu sic ka premtuar per Kuranin.
    Kete teori nuk e njoh.Nuk e njoh Allahun me Kuran.Kane dalur 600 vjet pas Krishterimit.Kane pasur te gjithe kohen e nevojshme te modifikoheshin e te stermodifikoheshin.Edhe une tani qe njoh mire fiziken matematiken e kimine mund te nxjerr nje liber e ta shpall te shenjte si Kuranin tend.Do me njohesh ti?Vritu per mua tani me jo besimtaret.
    Krishti vdiq per njerezimin.Allahu kerkon qe te vdesesh per te.Ka nje ndryshim thelbesor ne kete mes.

Sa i perket genjeshtrave qe sot fliten per profetin , je gabim ore Ilion shum gabim, nuk i ka lejuar ato genjeshtra Allahu o Ilion, por djalli mor Ilion qe ka marr per detyre ti largoj njerezit nga rruga e vertete.
    Dhe ti keto beson genjeshtrat e djallit. Por nje dite do te pergjigjesh Ilion per cdo gje qe ke thene.
    Allahu eshte i madh e ndoshta te fal, per kete sta garantoj dot.
    E si paska mundesi qe Djalli ka tunduar me miliona njerez dhe qenka me i forte se Allahu ne kete mes.Dokrra te gjitha Nexhat.Kete pretendojne te gjithe.C do lider thote Zoti me ne.Ne c do lufte Zoti me ne.Fundja fundit me ke eshte Zoti ne fund?Te gjithe e pretendojne.Me arabet e Azise jo nje here kjo duket qarte pasi jane prapa bote.

Andaj Bibla juaj eshte ndryshuar dhe ndryshur dhe me e keqja sot e kesaj dite po ndryshon!!!
    Mere nje Bibel te shtypur para 20 viteve dhe mere nje Bibel te shtypur ne ditet e sotme dhe do te bindesh edhe vet sa shum ndryshime kane midis veti.
    E per Kuranin nuk mund te thuash te njejten, sepse Kurani nuk ka ndryshuar qe nga shpallja e tij e deri me ditet e sotme?!!!
    Ku jane keto fakte qe ka ndryshime ne Bibel?Ku jane keto fakte qe Bibla eshte ndryshuar?

Tani te bej une ne pyetje ty , pasi juve akuzoni Kuranin si krijimtari e djallit , si thua ti "Zoti i juaj i plotfuqishem" 2000 tregohet i paafte per te mbrojtur Biblen nga ndryshimet, ndersa "djalli" qe sipas jush ka shpallur Kuranin nuk ka lejuar as nje shkronje ti ndryshohet ketij libri ?!! Si k kuptim kjo aman ?!!
    E din si ka kuptim ?!! Ka kuptim vetem nese shikohet me sy objektiv, se Kurani eshte shpallje e Allahut , Zotit te vertete, dhe Ai kur jep fjalen e tij , ate e mban deri ne fund!!!
    Une s pretendoj fare per Kuranin.Per mua se ka shkrujt Djalli por dikush qe donte te bente fame dhe te fitonte pushtet.Sa per Zotin e Bibles shume mire pretendoj edhe une teorine tende te mesiperme qe Djalli kerkon te nxjerre besimtaret nga e verteta me pretendime qe Bibla eshte ndryshuar.Ja ku e ke pergjigjen e merituar.Kunder pergjigje me teorite e tua Nexhat
    Me pak fjale qe te kthehemi serioze une nuk njoh ndryshime ne Bibel pervec se interpretimeve.

Respekte Nexhat.Rishikoji ato linket qe te solla.Mendo edhe per Horusin dhe Setin dhe reflekto.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 26-12-2008 mė 20:24

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Allahu, zoti pagan i Hėnės i fiseve arabe
    Nga GL_Branch nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 13-03-2019, 04:38
  2. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  3. Paganizmi dhe monoteizmi
    Nga SuNRiSeR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 04-09-2009, 06:46
  4. Zbulohet ne tru origjina e besimit tek Zoti
    Nga _Mersin_ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 07:29
  5. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •