Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Edhe ne Bibel nuk besoni, edhe kerkoni te keni privilegjin e interpretimit te sakte. Pse jo?

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Edhe ne Bibel nuk besoni, edhe kerkoni te keni privilegjin e interpretimit te sakte. Pse jo?
    Sepse ai qe nuk beson ne nje gje mund te shikoje problemet e asaj gjeje.
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria -Pashko Vasa

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Duke menjanuar analizat theologjike, nje pyetje praktike kisha une. A ka informata nqs keto toka ku jane ndertuar kishat, i perkasin (i perkisnin) Kishes Orthodokse? Psh, kisha ne Tirane do te nderohet ne nje toke te dhene nga qeveria per kompensim te pronave te Kishes ne Tirane, si 15 kateshi etj, qe praktikisht eshte e pamundur te kthehen.

Ligji i tokes mbetet problematik ne Shqiperi, por me konkretisht, a ka ligje per ndertime te objekteve fetare, myslymane, katolike, orthodokse apo cfaredo qofte? Cfare roli luan shteti shqiptar ne ndarjen apo adresimin e ketyre pronave, apo ndertimeve?

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Duke menjanuar analizat theologjike, nje pyetje praktike kisha une. A ka informata nqs keto toka ku jane ndertuar kishat, i perkasin (i perkisnin) Kishes Orthodokse? Psh, kisha ne Tirane do te nderohet ne nje toke te dhene nga qeveria per kompensim te pronave te Kishes ne Tirane, si 15 kateshi etj, qe praktikisht eshte e pamundur te kthehen.

Ligji i tokes mbetet problematik ne Shqiperi, por me konkretisht, a ka ligje per ndertime te objekteve fetare, myslymane, katolike, orthodokse apo cfaredo qofte? Cfare roli luan shteti shqiptar ne ndarjen apo adresimin e ketyre pronave, apo ndertimeve?

Po ta hapesh temen tek nenforumi i Temave shoqerore apo Problematikes te siguroj qe do gjendet ndonje qe te te kthej pergjigje.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Nga njohurite e mia "te pakta" mbi biblen , di qe kisha eshte shtepi e Zotit dhe nje vend ku njerzit komunikojne me thjeshte TE. Zoti eshte NJE dhe kjo ka rendesi, rruget per te shkuar tek AI jane te ndryshme dhe realisht sot mund te jene myslymane, katolike, ortodokse etj, rendesi ka misioni i cili eshte qe keto rruge te te ēojne tek Zoti.
    Njerezit komunikojne "thjeshte" me Te ne shtepine e Zotit? Ne ate Kishen qe une shkoj, nuk hyjne vetem te gjalle, hyjne edhe trupa hyjnore, hyjne edhe shpirtrat e atyre te vdekurve qe prehen ne ate Kishe dhe kujtohen gjate liturgjise nga gjithe Kisha, hyn edhe Vetė Krishti. Buzet e mia prekin te njejten Kupe te Shenjte qe kane prekur buzet e gjithe te pareve tane ne shekuj dhe ai Trupi dhe Gjaku i Krishtit ushqen shpirtin tim sot, ashtu sic ka ushqyer shpirtrat e te gjithe te pareve tane ne shekuj.

Eshte Kisha "thjeshte nje vend komunikimi me Te"? Mbase ajo Kisha qe ke ti ne mendje, por jo ajo Kisha ne te cilen une shkoj. Prandaj meso njehere se cfare eshte Kisha dhe pastaj hajde te shprehesh indinjaten tende per nje Kishe ne nje fshat te Shqiperise, qe nuk eshte nje indinjate ndaj "Kishes", eshte nje indinjate ndaj Vete Krishtit. Nese nuk e di, Kishat ndertohen me Vullnetin e Atij lart. Dhe te gjithe ata qe kane provuar te vene dore mbi Kishen, sot nuk u gjendet as varri!

Pse Zoti vuri pikerisht perball Jezu Krishtit prifterinjte?
    Jisu Krishti eshte vete Zoti dhe ata prifterinjte jane pasuesit e atyre 12 apostujve qe zgjodhi vete Krishti kur ishte gjalle vete dhe kryente misionin e Tij mbi toke. Mos e merr mundimin te diskutosh per gjera qe nuk di, por lexo qe te mesosh e te mos ngelesh pre e paditurise tende ne tema fetare.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 16-07-2006 mė 18:37

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga alDI
    Vetem nje rast na tregove ti Era? po harrove mallakastren qe eshte zona qe ska asnje rob te gjall krishter ,dihet qe mallakastriotet jan 100% musliman edhe aty ne shum fshatra ka ndertu greku kisha dhe pagun njerez ti mirmbaje se kerkush ska interes ne to.
    Sa per dijeni jam vet mallakastriot dhe sme tregon dot njeri te kunderten.
    Ca myslimanesh jane mallakastriotet mor aman...100% myslimane thote dhe per 200 vjet nuk kane pasur asnje xhami...Zona si Mallakastra, Kuci e Kurveleshi u myslimanizuan mos paguanin taksat tek turku....Ishte fakti me interesant ne boten "islame" ku megjithese 100% e popullsise ishte "myslimane" asnje xhami nuk kishin ndertuar....Teqe po kishin si bektashinj, por xhami nuk kane pasur ndonjihere.

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Duke degjuar lajmet ne TV Vizion Plus , me terhoqi vemendjen nje lajm mbi nje Kishe Ortodokse ne fshatin Greshice te Fierit.
    Nuk me terhoqi vemendjen ndertimi i kesaj kishe, sepse ne kete nuk ka asgje jo normale, por me ēudit fakti qe, kjo kishe eshte ngritur ne kete fshat nderkohe qe ne te nuk ka asnje besimtar ortodoks por vetem myslyman.
    Ne kishe nuk zhvillohej asnje veprimtari, ajo ishte nje ndertese e shkrete dhe fshataret nuk e kuptonin pranine e kesaj ndertese.
    Por jo vetem fshataret , banore te Greshices nuk e kuptonin ekzistencen e kesaj ndertese, edhe une nuk e kuptova.

A e kupton dot njeri?

(me kujtohet nje fakt ne Kosove ne kohen e represionit serb , serbet filluan te ndertonin kisha ortodokse edhe ku nuk kishte besimtar ortodoks)
    Mos u cudit Era1...Shume fakte qe kujtonim se i dinim nuk i dime per Shqiperine....Dikush ( sidomos te huajt) kujtojne se meqe Shqiperia ka nje shumice te popullsise myslimane( rreth 70%), logjikisht duhet te kete pasur me teper xhami sesa kisha...Por fakti eshte se kur u ndalua besimi fetar ne Shqiperi nga komunistet, revista Nentori ne vitin 1967 raportonte me krenari se ishin mbyllur rreth 2180 kisha, xhami, teqe, manastire e objekte te tjera kulti....Nga keto vetem 567 ishin xhami e teqe qe i perkisnin komunitetit mysliman...Pjesa tjeter, rreth 1600 objekte kulti i perkisnin komunitetit te krishtere ( katolik e ortodoks)...Nga keto statistika nuk do shume te kuptosh se komuniteti mysliman nuk ka qene aq shume i fanatizuar mbas fese....Te krishteret kane qene me fanatike ne kete aspekt....Kjo shpjegon ne nje fare menyre gjendjen e kishave ne vende ku shumica e popullsise jane "myslimane".....Por ka raste kur xhami gjenden ne vende ku nuk ka pasur asnjehere popullsi myslimane.
    Psh....vetem ne kalane e qytetit te Beratit ( jo ne te gjithe qytetin) gjendeshin ne kohen e Zogut 40 kisha dhe nje xhami..Xhamia ishte aty megjithese popullsia e kesaj lagje ishte 100 % e krishtere....Deri ne 1991 kane shpetuar vetem 7 kisha ( dy ishin muze dhe 5 te tjera ishin te rrenuara) dhe nga xhamia cfare kishte ngelur ishte gjysma e minarese....Nuk e di cfare veprimesh jane bere ne 15 vjetet e fundit , por ma do mendja qe shume kisha jane restauruar e xhamia ka ngel ashtu sic ishte...

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Njerezit komunikojne "thjeshte" me Te ne shtepine e Zotit? Ne ate Kishen qe une shkoj, nuk hyjne vetem te gjalle, hyjne edhe trupa hyjnore, hyjne edhe shpirtrat e atyre te vdekurve qe prehen ne ate Kishe dhe kujtohen gjate liturgjise nga gjithe Kisha, hyn edhe Vetė Krishti. Buzet e mia prekin te njejten Kupe te Shenjte qe kane prekur buzet e gjithe te pareve tane ne shekuj dhe ai Trupi dhe Gjaku i Krishtit ushqen shpirtin tim sot, ashtu sic ka ushqyer shpirtrat e te gjithe te pareve tane ne shekuj.

Eshte Kisha "thjeshte nje vend komunikimi me Te"? Mbase ajo Kisha qe ke ti ne mendje, por jo ajo Kisha ne te cilen une shkoj. Prandaj meso njehere se cfare eshte Kisha dhe pastaj hajde te shprehesh indinjaten tende per nje Kishe ne nje fshat te Shqiperise, qe nuk eshte nje indinjate ndaj "Kishes", eshte nje indinjate ndaj Vete Krishtit. Nese nuk e di, Kishat ndertohen me Vullnetin e Atij lart. Dhe te gjithe ata qe kane provuar te vene dore mbi Kishen, sot nuk u gjendet as varri!

Jisu Krishti eshte vete Zoti dhe ata prifterinjte jane pasuesit e atyre 12 apostujve qe zgjodhi vete Krishti kur ishte gjalle vete dhe kryente misionin e Tij mbi toke. Mos e merr mundimin te diskutosh per gjera qe nuk di, por lexo qe te mesosh e te mos ngelesh pre e paditurise tende ne tema fetare.

Albo
    S'do filloj fare te diskutoj, sepse me kete shpelarje qe i paske bere ti trurit, ia kaloke dhe deshmitareve te Jehovait ne Shqiperi...vetem doja te te jepja nje keshille : ZGJOHU !!!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Krize idenditeti tek une!!!!!!!!!!!!!!!!
    Me vjen keq per ty djalosh i vetkenaqur qe te duket se vetem ti ke te drejte, qe te duket se vetem ti di gjithēka, dhe se ata qe nuk thone ate qe thua ti kane "krize idenditetit".
    Nga njohurite e mia "te pakta" mbi biblen , di qe kisha eshte shtepi e Zotit dhe nje vend ku njerzit komunikojne me thjeshte TE. Zoti eshte NJE dhe kjo ka rendesi, rruget per te shkuar tek AI jane te ndryshme dhe realisht sot mund te jene myslymane, katolike, ortodokse etj, rendesi ka misioni i cili eshte qe keto rruge te te ēojne tek Zoti.
    Ne kete teme une kam folur per diēka qe eshte shume me e thelle se ajo qe ke kuptuar ti. Shtepite e Zotit ndertohen qe ti sherbejne takimeve dhe komunikimeve me te lehta te Zotit me njerzit , e nese ne nje shtepi te tille nuk hyn asnje njeri atehere asaj shtepie i kane humbur vlerat per te cilat eshte ndertuar.
    Ēfare funksioni ka nje kishe kur ne te nuk hyn askush ?
    Te jete Zoti kaq naiv sa qe te ndertoje shtepi te tijat qe ti rrine bosh?
    Ne harrojme se Zoti nuk urdheron ato qe bejne robrit dhe sidmos ata te veshur me raso , veladon e ēallma.
    Nese nuk do ishte keshtu atehere do me ēudiste qe Zoti te urdheronte nepermjet sherbetoreve te tij qe te ekzekutoheshin mesuesit e gjuhes shqipe nga prifterinjt ortodoks.
    Nese nuk do ishte keshtu, do me ēśdiste qe Zoti te urdheronte prifterinj te beheshin pedofil , do me ēudiste qe Zoti te urdheronte prifterinj te beheshin homoseksual.
    Nese nuk do ishte keshtu, do me ēudiste qe Zoti te urdheronte qe te vritej ne emer te Allahut.
    Do me ēudisnin vertet shume gjera sepse do binin ne kundershtim me ate qe shkruhet ne librat e shenjte qofte ne Bibel ,qofte ne Kuran.
    Por jam e sigurt qe veprat ne toke i bejme ne , dhe ate qe vishen me te zeza apo me te bardha dhe qe bertasin e ēirren se Zoti flet me ta dhe ju jep misione, shumicen e hereve bejne te kunderten e misioneve qe pretendojne se Zoti ju jep.
    Pse Zoti vuri pikerisht perball Jezu Krishtit prifterinjte?
    Une nuk kam pune me KOASH ,as qe me duhet por, kam pune dhe me duhet te pyes ata qe dine te lexojne se si e kuptojne ata nje shtepi Zoti te cilen po e ha vetmia.
    Te pershendes shume ty dhe te jam nje keshille (si me e madhe ne moshe): lexo me kujdes , dhe pergjigju me me shume thjeshtesi, dhe pa pompozitet sepse vulen nuk e ve ti por gjithkush ve vulen e tij sipas formes dhe menyres qe ka brenda vetes...
    Shume bukur e ke thene, vec nuk me le te te jap reputacion -_-

Eshte shume gje e mire qe disa entitete shqiptaresh apo te huajsh kane ardhur dhe kane perhapur besimin e paster tek Zoti, pasi populli per kete kishte shume nevoje mbas epokes barbare te komunizmit.

Nga ana tjeter eshte poshtersi kur shikon qe disa nga keto entitete dhe individe, nen preteksin e mesiperm bejne luftra teritoresh dhe shplarjme mendsh te njerzve ne Shqiperi, e ndonjehere edhe qellime terrorresh apo kundra shtetit dhe kombit tone. Shpresoj qe keta pisa te mos gjejne me shesh te bejne pershesh, sic kane bere deri tani.

E kuptoj kendveshtrimin e Albos qe do ishte mire qe kishat, xhamijat, etj te ngrigeshin aty ku kane qene, por ne kete rast, tek kjo teme nuk pashe asnje shkrim qe thote qe eshte e vertete se aty ka qene nje kishe ortodokse me pare.

Per me teper, edhe sikur te ishte ashtu, me e rendesishmja eshte ajo qe Era1 e shpjegoi shume mire, qe funskioni dhe qellimi i vendeve fetare eshte apo duhet te jete puna e tyre shpirterore me njerzit per ty rilidhur me Zotin dhe hyjnoren, me funksion permiresimin e jetes se ketyre njerzve, se tek e fundit Zoti nuk ka nevoje personale qe njerzit te shkojne te falen (se ndaj eshte Zot dhe s'varet nga njerzit apo dikush tjeter).
    Pra jane keta njerez qe duhet te perfitojne nga objektet fetare/shpirterore, dhe per sa kohe qe nje entitet fetar/shpirteror i jep perparesi objekteve dhe zaptimit te territoreve, ne vend qe ti jape perparesi njerzve nepermjet ketyre objekteve, se paku ka deshtuar ne misionin e vet.

Edhe sikur ndonje shenjtor i madh ta kete pasur kishen aty, per sa kohe aty nuk ka besimtare qe shkojne ne kishe, ca funskioni ka kjo?
    Pse me ato para te mos kishin bere dicka funksionale, qofte per njerzit ne pergjithesi (se te Zotit jane edhe muslimanet, krishteret, apo cdo njeri mbi dhe) qofte per ortodokset ne vecanti?!

Kurse sa per ato qe Albo shprehet se beson se cdo veprim i klerikeve, perfshi ndertimin e kishave dhe xhamijave behet nga Zoti apo nen kontrollin absolut te Zotit, nuk di ca te them per kete; priceless

Po te qe ashtu, i bie qe Zoti te jete pergjegjes jo vetem per te mirat, por edhe per 1001 te zeza qe kane bere fetaret nen emrin e Zotit lol perfshi inkuizicionet, torturat, perdhunimet e kalamajve, terrorizmat, percarjet, lufterat, etj etj

P.S. Po te qe Zoti njeri, do kishte pasur suksesin me te madh me bote ne fitimin e gjyqeve per padi kunder gjithe atyre qe kane bere lloj-lloj djallezirash dhe maskaralleqesh ne emrin e tij
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 16-07-2006 mė 21:03

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Citim Postuar mė parė nga Albo

Albo
    Mi gjej ne Bibel te gjitha keto qe thua ashtu si une i kam cituar nga Bibla ato qe mendoj se nuk shkojne , dhe pastaj flasim per mundimin tim per te diskutuar gjera qe nuk di.

Per sa i perkt temes ndiej se duhet te sqaroj te gjithe , se temen nuk e kam hapur per te nxjerr ne pah ne ka pas leje ndertimi apo jo kisha, ne kishte kish apo s'kishte kishe me pare, por e kam hapur tek toleranca fetare (dhe jo tek jotoleranca ortodokse) sepse dua qe te disktuojme se ēfare veprash behen ne emer te Zotit , vepra te cilat nuk i sherbejne Zotit.
    Nese dikush me gjen ne Bibel a ne Kuran ndonje shprehje ku shkruhet qe nje kishe apo xhami duhet ndertuar aty ku dikur ka qene nja kishe apo nje xhami tjeter pa patur rendesi se ajo mund te jete bosh le ta shkruaj ketu.
    Une kam vendosur nje shprehje nga Bibla ku mallkohet shtepia e Judes dhe thuhet:

Veprat e Apostujve

20 Nė fakt, nė librin e Psalmeve, ėshtė shkruar: ``Shtėpia e tij u bėftė e shkretė dhe askush mos banoftė nė tė!``, dhe: ``Tjetėrkush e zėntė detyrėn e tij!``.

dhe nga kjo nis e mendoj - te jete Zoti kaq "naiv" (nuk i ve dot epitet tjeter Zotit, po te flisnim per njerzit do vija epitet tjeter) sa te ndertoje shtepi te tijat qe te behen te shkreta dhe qe "askush mos banoftė nė tė"????????????????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Era1 : 17-07-2006 mė 00:20
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Akuza korrupsioni pėr klerin nė Greqi
    Nga Kryeplaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 16:01
  3. Njė kishė jo fort ortodokse
    Nga angeldust nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2005, 01:33
  4. Sfondi grek nė Ortodoksinė Shqiptare
    Nga rudo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 21:44
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •