Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307

Kishe ortodokse pa besimtare.

Duke degjuar lajmet ne TV Vizion Plus , me terhoqi vemendjen nje lajm mbi nje Kishe Ortodokse ne fshatin Greshice te Fierit.
    Nuk me terhoqi vemendjen ndertimi i kesaj kishe, sepse ne kete nuk ka asgje jo normale, por me ēudit fakti qe, kjo kishe eshte ngritur ne kete fshat nderkohe qe ne te nuk ka asnje besimtar ortodoks por vetem myslyman.
    Ne kishe nuk zhvillohej asnje veprimtari, ajo ishte nje ndertese e shkrete dhe fshataret nuk e kuptonin pranine e kesaj ndertese.
    Por jo vetem fshataret , banore te Greshices nuk e kuptonin ekzistencen e kesaj ndertese, edhe une nuk e kuptova.

A e kupton dot njeri?

(me kujtohet nje fakt ne Kosove ne kohen e represionit serb , serbet filluan te ndertonin kisha ortodokse edhe ku nuk kishte besimtar ortodoks)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Era1 : 09-07-2006 mė 02:24
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Vetem nje rast na tregove ti Era? po harrove mallakastren qe eshte zona qe ska asnje rob te gjall krishter ,dihet qe mallakastriotet jan 100% musliman edhe aty ne shum fshatra ka ndertu greku kisha dhe pagun njerez ti mirmbaje se kerkush ska interes ne to.
    Sa per dijeni jam vet mallakastriot dhe sme tregon dot njeri te kunderten.
    .

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anėtarėsuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    turp qe lejojme grekun te beje nga keto gjera ne vendin tone.eshte e palejushme.
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Era, KOASH nuk nderton Kisha ku mund, nderton kisha mbi rrenojat e Kishave te vjetra dhe pak rendesi ka nese ka apo nuk ka besimtare te krishtere orthodhokse ne ate zone. Dhe je duke folur per KOASH, Kishen me objektet me te lashta te kultit dhe traditen me te lashte fetare ne vend.

Nese shqiptaret e kane ndryshuar besimin e tyre me kohen, kjo nuk do te thote se Kisha duhet te ndryshoje besimin dhe shtepine e saj per faj te pabesise shqiptare ndaj Perendise.

Dhe po te ndjekim kete llogjiken tende, atehere i bie qe shqiptaret meqe jane nje shumice muslimane, nuk duhet te ngrejne nje flamur bizantino-orthodhoks si flamur kombetar, por duhet te valevisin te njejtin flamur qe valviti sulltani per 500 vjet, flamurin me gjysemhenez. Dhe meqe jemi ketu, ai busti i Gjergj Kastriotit ne mes te sheshit kryesor te Tiranes, ne krah te nje xhamije, duhet hequr prej andej se ai Gjergji ishte nje "qafir" qe luftoi kunder Islamit dhe na i beri me turp dy sylltane.

Kurse ato kishat shekullore orthodhokse ne Kosove jane deshmia tjeter e krizes se identitetit shqiptar midis shqiptareve te djeshem, te pareve tane qe luteshin e merrnin pjese ne ato kisha e manastire, dhe shqiptareve te sotem qe u vene flaken atyre si "kisha serbe".

Prandaj mos bej me faj Kishen, bej me faj ate krizen e identitetit qe jeton brenda teje.

Albo

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    A e kupton dot njeri?

(me kujtohet nje fakt ne Kosove ne kohen e represionit serb , serbet filluan te ndertonin kisha ortodokse edhe ku nuk kishte besimtar ortodoks)
    E c'pret te beje me gjithe ato para Janullatosi? I eshte dhene detyre te beje investime infrastrukturale dhe po e ben nje gje te tille ne menyre shembullore.
    Ka edhe raste si rasti i prinderve te mi qe dhane para per nje fundraiser te organizuar nga Greke e Greko-Shqitptare per nje projekt qe kishte 2 vjet qe kishte perfunduar.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Prandaj mos bej me faj Kishen, bej me faj ate krizen e identitetit qe jeton brenda teje.

Albo
    Si lehte po jep diagnoza, mor Albo!
    Supozoja se ishe njefare misionari, por nuk te dija per psikoterapeut.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Era, KOASH nuk nderton Kisha ku mund, nderton kisha mbi rrenojat e Kishave te vjetra dhe pak rendesi ka nese ka apo nuk ka besimtare te krishtere orthodhokse ne ate zone. Dhe je duke folur per KOASH, Kishen me objektet me te lashta te kultit dhe traditen me te lashte fetare ne vend.

mbase ke te drejte per kete aty mund te kete qene ndonje kishe e vjeter dhe mbi te eshte ndertuar kisha e re

Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307

Nese shqiptaret e kane ndryshuar besimin e tyre me kohen, kjo nuk do te thote se Kisha duhet te ndryshoje besimin dhe shtepine e saj per faj te pabesise shqiptare ndaj Perendise.

Dhe po te ndjekim kete llogjiken tende, atehere i bie qe shqiptaret meqe jane nje shumice muslimane, nuk duhet te ngrejne nje flamur bizantino-orthodhoks si flamur kombetar, por duhet te valevisin te njejtin flamur qe valviti sulltani per 500 vjet, flamurin me gjysemhenez. Dhe meqe jemi ketu, ai busti i Gjergj Kastriotit ne mes te sheshit kryesor te Tiranes, ne krah te nje xhamije, duhet hequr prej andej se ai Gjergji ishte nje "qafir" qe luftoi kunder Islamit dhe na i beri me turp dy sylltane.

Kurse ato kishat shekullore orthodhokse ne Kosove jane deshmia tjeter e krizes se identitetit shqiptar midis shqiptareve te djeshem, te pareve tane qe luteshin e merrnin pjese ne ato kisha e manastire, dhe shqiptareve te sotem qe u vene flaken atyre si "kisha serbe".

Albo
    Krize idenditeti tek une!!!!!!!!!!!!!!!!
    Me vjen keq per ty djalosh i vetkenaqur qe te duket se vetem ti ke te drejte, qe te duket se vetem ti di gjithēka, dhe se ata qe nuk thone ate qe thua ti kane "krize idenditetit".
    Nga njohurite e mia "te pakta" mbi biblen , di qe kisha eshte shtepi e Zotit dhe nje vend ku njerzit komunikojne me thjeshte TE. Zoti eshte NJE dhe kjo ka rendesi, rruget per te shkuar tek AI jane te ndryshme dhe realisht sot mund te jene myslymane, katolike, ortodokse etj, rendesi ka misioni i cili eshte qe keto rruge te te ēojne tek Zoti.
    Ne kete teme une kam folur per diēka qe eshte shume me e thelle se ajo qe ke kuptuar ti. Shtepite e Zotit ndertohen qe ti sherbejne takimeve dhe komunikimeve me te lehta te Zotit me njerzit , e nese ne nje shtepi te tille nuk hyn asnje njeri atehere asaj shtepie i kane humbur vlerat per te cilat eshte ndertuar.
    Ēfare funksioni ka nje kishe kur ne te nuk hyn askush ?
    Te jete Zoti kaq naiv sa qe te ndertoje shtepi te tijat qe ti rrine bosh?
    Ne harrojme se Zoti nuk urdheron ato qe bejne robrit dhe sidmos ata te veshur me raso , veladon e ēallma.
    Nese nuk do ishte keshtu atehere do me ēudiste qe Zoti te urdheronte nepermjet sherbetoreve te tij qe te ekzekutoheshin mesuesit e gjuhes shqipe nga prifterinjt ortodoks.
    Nese nuk do ishte keshtu, do me ēśdiste qe Zoti te urdheronte prifterinj te beheshin pedofil , do me ēudiste qe Zoti te urdheronte prifterinj te beheshin homoseksual.
    Nese nuk do ishte keshtu, do me ēudiste qe Zoti te urdheronte qe te vritej ne emer te Allahut.
    Do me ēudisnin vertet shume gjera sepse do binin ne kundershtim me ate qe shkruhet ne librat e shenjte qofte ne Bibel ,qofte ne Kuran.
    Por jam e sigurt qe veprat ne toke i bejme ne , dhe ate qe vishen me te zeza apo me te bardha dhe qe bertasin e ēirren se Zoti flet me ta dhe ju jep misione, shumicen e hereve bejne te kunderten e misioneve qe pretendojne se Zoti ju jep.
    Pse Zoti vuri pikerisht perball Jezu Krishtit prifterinjte?
    Une nuk kam pune me KOASH ,as qe me duhet por, kam pune dhe me duhet te pyes ata qe dine te lexojne se si e kuptojne ata nje shtepi Zoti te cilen po e ha vetmia.
    Te pershendes shume ty dhe te jam nje keshille (si me e madhe ne moshe): lexo me kujdes , dhe pergjigju me me shume thjeshtesi, dhe pa pompozitet sepse vulen nuk e ve ti por gjithkush ve vulen e tij sipas formes dhe menyres qe ka brenda vetes.

Bibla :

Romakeve 1:
    18

Sepse zemerimi i Perendise zbulohet nga qielli per ēdo padrejtesi te njerzve , qe mbysin te verteten ne padrejtesi.

Korintasve 1:
    12

Dhe dua te them kete , qe seicili nga ju thote: "Une jam i Palit", "une i Apolit", "une i Kefes", dhe une "i Krishtit".
    13
    Valle i ndare qenka Krishti? Mos Pali u kryqezua per ju? Apo ju u pagezuat ne emer te Palit?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Era1 : 16-07-2006 mė 06:38

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kėrēovare1
    Anėtarėsuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afėr...
    Postime
    222

Albo
    Ok edhe une pajtohem, ka mundesi qe aty keto kisha te jene ngritur mbi themelet e kishave te vjetra. Po kjo eshte e lehte per ta kuptuar s'na duhet gjithe ajo filozofia e meposhtme...

Pabesise shqiptare ndaj Perendise? Ti dmth te gjithe myslimanet i quan te pabese? Nryshimi prej nje feje ne nje fe tjeter nuk eshte pabesi ndaj Perendise. Ti prap beson ne Zot, vetem ne nje menyre tjeter... Pastaj ndryshimi i fese s'eshte gje e madhe, shpeshhere behet nga qejfi e mos flasim per rastin tone qe e di si eshte bere...
    Pastaj c'rendesi ka te permenden flamuret fetare ne kete rast? Une s'kam pare te ngrihet flamuri turk ne asnje tubim fetar mysliman, po ngrihet FLAMURI SHQIPTAR ALBO. S'do na pengonte fare dhe me gjithe respekt do te lejohej edhe ngritja e flamurit bizantino-orthodhoks. Mos harro se myslimanet, cfaredo qe t'u thuash, perseri jane me tolerante.

Happiness is: ME & YOU ;)

Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Veprat e Apostujve

20 Nė fakt, nė librin e Psalmeve, ėshtė shkruar: ``Shtėpia e tij u bėftė e shkretė dhe askush mos banoftė nė tė!``, dhe: ``Tjetėrkush e zėntė detyrėn e tij!``.

24 Perėndia qė bėri botėn dhe tė gjitha gjėrat qė janė nė tė, duke qenė Zot i qiellit dhe i tokės, nuk banon nė tempuj tė bėrė nga duart e njeriut,

25 dhe as shėrbehet nga duart e njerėzve, sikur tė kishte nevojė pėr ndonjė gjė, sepse ai u jep tė gjithėve jetė, hukatje dhe ēdo gjė;

Luka

46 duke u thėnė atyre: ``Éshtė shkruar: "Shtėpia ime ėshtė shtėpi e lutjes, por ju e bėtė shpellė kusarėsh"``.

Malakia

7 Sepse buzėt e priftit duhet tė ruajnė diturinė dhe nga goja e tij secili duhet tė kėrkojė ligjin, sepse ai ėshtė lajmėtari i Zotit tė ushtrive.

8 Pėrkundrazi ju jeni larguar nga rruga, keni bėrė qė shumė njerėz tė pengohen te ligji, keni dhunuar besėlidhjen e Levit", thotė Zoti i ushtrive.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Akuza korrupsioni pėr klerin nė Greqi
    Nga Kryeplaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 16:01
  3. Njė kishė jo fort ortodokse
    Nga angeldust nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2005, 01:33
  4. Sfondi grek nė Ortodoksinė Shqiptare
    Nga rudo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 21:44
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •